Odcinek 010 - S01E10 - Justice
Napisano 07.12.2009 - |13:15|
{12964}{13018}Niczego nie dotykajcie!|Zostawcie to!
{13018}{13053}Już do was idę.
{13333}{13362}Poruczniku Scott?
{13392}{13429}To ja, Camile.
{13664}{13687}Ale dziwnie.
{13724}{13772}Interfejs nerwowy?
{13772}{13871}Prototyp urządzenia Pradawnych,|które SG-1 odkryło kilka lat temu.
{13877}{13995}Skarbnica wiedzy, którą można|dosłownie przesłać do umysłu.
{14009}{14058}Myślisz, że to|takie samo urządzenie?
{14058}{14111}Wśród tej wiedzy|może być też główne hasło
{14111}{14171}do odblokowania|głównych systemów statku.
{14174}{14217}Nawigacji, napędu...
{14228}{14244}Jesteś pewny?
{14250}{14302}Nie będziemy pewni,|dopóki ktoś nie usiądzie w fotelu.
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 07.12.2009 - |13:26|
Napisano 07.12.2009 - |13:43|
{13772}{13871}Prototyp urządzenia Pradawnych,|które SG-1 odkryło kilka lat temu.
Właśnie o to mi chodzi, skąd wiedzą co to jest, do czego służy i co może zrobić jeżeli go nie uruchomili ?
Na etapie tego odcinka to tylko spekulacje.
A czy mieli rację przekonamy się niebawem, gdy delikwent się obudzi.
Napisano 07.12.2009 - |13:49|
Chociaż może trochę przewidywalne było to że Rush będzie chciał wrobić Younga, czy jak to sam nazwał, zasiać wątpliwości, to jednak samo przedstawienie tej historii było bardzo dobre.
No i niezła końcówka. Coś mi się wydaje że Rush uruchomi ten kosmiczny pojazd z planety a i może Destiny daleko nie odleci, bo raczej trudno tym czymś będzie gonić taki statek jak Destiny .
Ogólnie, ten odcinek otrzymuje ode mnie zasłużoną dychę. A teraz sobie poczekamy na koleje epizody .
Napisano 07.12.2009 - |13:53|
Właśnie o to mi chodzi, skąd wiedzą co to jest, do czego służy i co może zrobić jeżeli go nie uruchomili ?
Na etapie tego odcinka to tylko spekulacje.
A czy mieli rację przekonamy się niebawem, gdy delikwent się obudzi.
Ty tego faktycznie nie pamiętasz
To mówi Rush - po przeczytaniu danych z ekranu kompa Destiny.
Użytkownik psjodko edytował ten post 07.12.2009 - |13:56|
Napisano 07.12.2009 - |13:57|
Użytkownik biku1 edytował ten post 07.12.2009 - |17:21|
zbędne powtórzenie poprzedniego posta
Napisano 07.12.2009 - |16:49|
+ Odnalezienie statku obcej rasy i nie jest to pradawnych ciekawe jak to rozwiną dalej
+ Pomysł Rusha na pozbycie się Younga ciekawy chociaż nie popieram tego typu zagrywek
+ Zakończenie, nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy, oczywiście podejrzewałem, że za wszystkim stoi Rush, ale to co zrobił z nim Young mnie zaskoczyło ciekawe jak cała akcja potoczy się dalej.Stawiam na 3 możliwości uruchomi statek i jakoś uda mu się wrócić, po przez wrota lub Destiny powróci po niego.
Napisano 07.12.2009 - |17:56|
+ Prawdopodobnie Rush przyleci na Destiny tym statkiem
+ Brak Kamieni
+ Słodkie Ziemniaczki
i to chyba na tyle
Napisano 07.12.2009 - |17:57|
Pozostawienie Rush'a na planecie zaskakujące bardziej niż samobójstwo Spencera ale raczej wątpię żeby zniknął z serialu na jakiś czas. Taka mądra głowa szybko rozprawi się ze statkiem i jeszcze nie raz przysporzy załodze problemów. Swoją drogą ciekawa koncepcja gdyby Rush stał się teraz głównym przeciwnikiem usiłując odbić statek z pomocą jakichś alienów ale zobaczymy co wymyślą scenarzyści.
Napisano 07.12.2009 - |19:15|
Odcinek dla mnie świetny. Żal dupsko mi tylko ściska, że przez olimpiadę trzeba do kwietnia czekać
Napisano 08.12.2009 - |02:30|
Nie sadze aby sprawdziła się jedna z teorii jakie pojawiły się w tym wątku czyli:
1. Rush szybko wraca na Destiny
2. Destiny szybko wraca po Rusha
nie podejrzewam aby scenarzyści w tak banalny sposób zepsuli potencjał jaki pojawił się w momencie rozdzielenia losów statku i Rusha.
IMHO ich drogi zejdą się dopiero pod koniec sezonu (zapewne w finałowym odcinku). Podejrzewam że losy statku i doktorka będą pokazywane przez kilka odcinków... równolegle. Być może Rush odwiedzi w tym czasie kilka planet, nawiąże jakieś kontakty a życie Destiny toczyć się będzie jakby obok Może Rush zostanie w jakiś sposób "zasymilowany" przez urządzenia z rozbitego statku (może nawet utraci pamięć) i stanie się prawdziwym czarnym charakterem.
Zapowiadał się kolejny nudny odcinek a wyszło naprawdę świetnie (być może producenci celowo chcieli uśpić czujność widzów przed jakże zaskakującym zakończeniem)
Poczekamy, zobaczymy
Napisano 08.12.2009 - |09:39|
Stawiam na 3 możliwości uruchomi statek i jakoś uda mu się wrócić, po przez wrota lub Destiny powróci po niego.
W pierwszej chwili też tak pomyślałem, ale Rush nie ma sterownika do wrót a te nie posiadają znanych nam konsol wybierania adresu, Destiny może chyba lecieć tylko z misją "do przodu" nie cofnie się na już odwiedzoną planetę. Chyba że gościu który usiadł na krześle będzie mógł po przebudzeniu trochę poczarować w ustawieniach statku i zmienić priorytety, co byłoby wskazane gdyż może częściowo uzyskali by kontrolę nad Destiny.
Możliwe też, że Rush dostanie się na pokład obcego statku a tam będzie konsola lub sterownik do wrót.
Napisano 08.12.2009 - |10:35|
Napisano 08.12.2009 - |14:43|
Co do 10 odcinka to był niezły a nawet bardzo dobry i moim zdaniem tak właśnie powinien wyglądać ten serial od samego początku.
Nie wiem czy to tylko moje odczucie czy faktycznie tak jest ,ale z "Justice" dowiedzieliśmy sie więcej o postaciach (o istotnych ich cechach) niz z 5 czy 6 nudnych i pozbawionych jakichkolwiek związków z scifi odcinków, które nieudolnie probowaly nam przybliżyć bohaterów
Użytkownik biku1 edytował ten post 08.12.2009 - |17:10|
poprawa spoilertagu
Napisano 08.12.2009 - |14:56|
Użytkownik Magnes edytował ten post 08.12.2009 - |14:57|
Napisano 08.12.2009 - |17:14|
- Początek powyższego zdania też powinieneś dać w tagu spoiler.
- Aczkolwiem wiem, że nikt chyba nie wątpi, że powróci.
- Słusznie, dlatego przerobiłem spoilera. A na przyszłość trzeba korzystać z opcji 'raportuj'.
- Raczej mało kto w to wątpi ale nie każdy chce wiedzieć kiedy to nastąpi.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 08.12.2009 - |22:08|
A swoją drogą nie wiadomo czy plan z krzesłem zawiódł. Nie ma Rusha na co najmniej kilka odcinków, ten co usiadł na krześle po paru dniach zacznie okazywać nadzwyczajne umiejętności, które z bonusem przerosną nieporadne poczynania Rusha.
Użytkownik Asen edytował ten post 08.12.2009 - |23:47|
Napisano 09.12.2009 - |00:23|
myslalem ze Younga wrobia ale myslalem ze to IOA wymyslilo...a tu sie okazuje ze moj ulubiony aktor skorzystał z okazji.
Nawet by mi do glowy nie przyszlo ze pradawnienski specjalista zostanie porzucony na planecie.
Wojskowy trep jak dla mnie wybitnie sie nie nadaje na dowodce, jak narazie to on duzo bardziej chcial narazic zaloge, a do tego zostawia jedynego kumatego czlowieka na planecie...to nie jest podejmowanie decyzji o zyciu lub smierci a zwykle morderstwo (chodzi o zamysl, bo wiemy ze takim czy innym sposobem bohaterowie beda w komplecie).
Troche sie boje ze serial znowu zwolni i doktorek z akcja pojawi sie dopiero w 20 odcinku, nic w przyszlym roku zobaczymy.
Eli domysla sie co moglo zajsc na planecie, ciekawe czy dalej bedzie tak chetnie wspolpracowal z wojskowymi i czy bedzie mial swoja kopie bezpieczenstwa.
Ktos napisal ze taki spisek byl szyty grubymi nicmi, ale to nie byl spisek, poprostu nadarzyla sie okazja i w bardzo subtelny sposob zostala wykorzystana, czego nie mozna powiedziec o 2 sytuacji na planecie...
Przychylam sie tez do postu jednego z kolegow, Young wraca z morda obita i jest ok, jeden nie zdazyl bo to zly zolnierz byl...cywile z zerowa sprawnoscia wracaja niedrasnieci a tych dwoch nie potrafilo dokonac tak niemozliwej rzeczy.
Powiem jedno, jak zaloga niczego nie bedzie sie domyslac to poprostu stwierdze ze to cwierc inteligenci i Rush bylby calkowicie wytlumaczony z poswiecania takich jednostek.
Odcinek fajny, ale tez zobowiazujacy. Bardzo latwo popsuc efekt dobrego serialu chocby przez kamyki...super tandeta teraz by bylo polaczenie z ziemia i rozmowa z zona: kochanie, tak mi przykro, zabilem czlowieka
Nic, byle do kwietnia, a ktos wie dlaczego zaplanowali takie przerwy po zaledwie 10 odcinkach w tym 2-3 dobrych?
Napisano 09.12.2009 - |08:05|
Nic, byle do kwietnia, a ktos wie dlaczego zaplanowali takie przerwy po zaledwie 10 odcinkach w tym 2-3 dobrych?
Wszyscy wiedzą. Olimpiada.
Wystarczy czytać wcześniejsze posty.
Napisano 09.12.2009 - |14:39|
To mój pierwszy post tutaj, ale śledzę tematy już od dawna. Postawnowiłem się zarejestrować i podzielić moją opinią na temat powrotu doktorka na Destiny.
Śledziłem wszystkie odpowiedzi i widzę, że nikt takiego rozwiązania nie zaproponował. Mianowicie wydaje mi się, że statek na tej planecie to ta kapsuła, którą widzieliśmy na końcu Air pt. 3. Może ktoś od dawna obserwował Destiny, a później się odłączył, uległ wypadkowi i w jakiś niewiadomy nam jeszcze sposób porozumiał sie z Destiny i 'ściągnął' go na pomoc. Z odcinka nie wynika bowiem dlaczego Destiny połączyło się z ta planetą... dlatego wydaje mi się, że mogło otrzymać jakiś sygnał nadawany przez ten statek. Myślę, że może poprzez ten statek doktorek drugi raz da sygnał Destiny i zawróci po niego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych