Skocz do zawartości

Zdjęcie

Muzyka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
62 odpowiedzi w tym temacie

#61 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 10.01.2011 - |10:03|

Przewidywalne, ale korekcje i tak wprowadze:
-kazdy sezon SGU ma spory material na osobna plyte. W wieksozsci odcinkow pierwszej polowy pierwszego sezonu wystepowaly nowe utwory, pokazuja sie one tez co 2, czasem 3 odcinki obecnie. Muzyka w wiekszosci jest robiona do sceny, a nie podkladana, co mozna latwo zauwazyc, zakladajac ze ma sie uszy... Tymczasem w SGA czy SG-1 byl zestaw utworow i w 90% podkladano je po prostu. Z rzadka tworzono cos nowego. I mimo ze osobiscie bardziej podoba mi sie symfonicznosc poprzednich seriali, to SGU ma niezly dorobek i jest czego posluchac. Nalezy tylko, zamiast plumkac po forach, posluchac... a czy sie podoba to to no to juz osobna sprawa, ale lubienie czy nielubienie nie powinno nam korkowac uszu.

Użytkownik Sakramentos edytował ten post 10.01.2011 - |10:03|

• 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#62 warnold

warnold

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.01.2011 - |18:26|

Doprawdy? Czy w takim razie takie utwory jak : Atlantis Takes Flight,Rogue Drone czy The Rising są niedobrane do sceny ? Czy nie oddają tempa , charakteru , a nawet miejsca akcji :angry: . Z zamkniętymi oczami wiem gdzie jest akcja . Gdzie umiejscowić ,,utwory'' z SGU ? Może w ładowni , albo na mostku ? Przepraszam , że się tak wyrażę , ale ....odgłosy z Destiny nie nadają się nawet na pół płyty. Pewnie dlatego ich jeszcze nie wydali :P
  • 0

#63 scanning

scanning

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 10.01.2011 - |19:12|

Słuchałem tych utworów i w serialu brzmią dobrze, tylko tak sobie plumkają ilustracyjnie, ale gdy słucha się ich oddzielnie wtedy nie są takie wspaniałe jak sądzisz.

Muzyka w SGU jest bardziej konkretna pod względem ilości motywów i różnorodności, ponadto niektóre utwory są dobre do słuchania samodzielnego.

Np Countdown to Destiny, Utwór z 5 odcinka gdy odlatują promem, napisy końcowe

• 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych