Nowa wersja skryptu + skin
Napisano 16.09.2009 - |22:16|
Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty
Napisano 16.09.2009 - |22:49|
(screenów, nie zrobię, bo w pracy to katorga)
Ale chodzi o to, że w wyborze topica na głównej, działa jak należy, czyli przenosi do ostatniego postu.
Problem jest przy postach "od ostatniej wizyty" (choć to nie działa do końca, jak IPB2). Zawsze było tak, że z prawej, koło autora i daty, był link do ostatniego posta - i tak jest.
A z lewej, przed tematem, była ikonka (np obok tej z info o załącznikach), po kliknięciu na którą przenosiło do ostatniego nieczytane posta. Teraz jej nie ma. W normanym przeglądaniu forum, czyli klikając w odpowiednie podforum, jest (taka pomarańczowa). (Nie ma jej w wyświetl nową zawartość i w zawartości z ostatnich 24h).
Co do prędkości forum, to jak przyszedłem do pracy, to myślałem, że oszaleję, na FF3010 i XP, przez półgodziny, jak klikałem na forum to przeglądarka robiła zwisa na kilka sekund i czasem jeszczy walał error, że jakiś skryp działa za wolno. Natomiast później, wszystko działa już normalnie, bez opóźniej, bez zwisów. Prawie idealnie szybko
Użytkownik Toudi edytował ten post 16.09.2009 - |22:50|
Napisano 17.09.2009 - |07:38|
Mnie natomiast brakuje strzałki do góry przy każdym poście (obok Raportuj).
Przewijanie belki (tej z prawej) strony jest dość upierdliwe jeżeli się chce wrócić do góry strony.
Użytkownik psjodko edytował ten post 17.09.2009 - |07:53|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 17.09.2009 - |15:57|
Też tego często używałem i teraz mi brakuje.Mnie natomiast brakuje strzałki do góry przy każdym poście (obok Raportuj).
Przewijanie belki (tej z prawej) strony jest dość upierdliwe jeżeli się chce wrócić do góry strony.
Niby jest na samym dole strony w lewym rogu "Początek strony" ale to się tylko przydaje jak się jest na dole/końcu tematu a jak się jest w środku to trzeba przewijać.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 17.09.2009 - |16:06|
Napisano 17.09.2009 - |16:27|
Na razie najważniejsze jest aby wszystko dobrze działało a udogodnienia można robić sukcesywnie w tzw "wolnym czasie".
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 17.09.2009 - |17:51|
Ok, zrobiłem screena, czego nie ma w ostatnich postach
Zarówno strzałka, jak i data przenoszą do ostatnie postu w temacie. A przydało by się by można było się przenieść do ostatniego nieczytanego posta (tak jak w górnym środkowym fragmencie). Na pewno da się to dodać, bo w starszej wersji było.
Napisano 17.09.2009 - |20:29|
[Edycja:]
Sam sobie znalazłem:
http://forum.gwrota....e=calendar&id=2
Użytkownik michal_zxc edytował ten post 17.09.2009 - |20:33|
"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam
Napisano 17.09.2009 - |21:05|
Obojętnie jaka to lista (strona główna, lista topiców, aktywne tematy, nowe tematy, czy cuś_innego) dostępne są oba linki. Faktycznie, ich rozmieszczenie zbyt szczęśliwe może nie jest ale każdy sobie znajdzie gdzie są i na przyszłość nie będzie mówił, że ich nie ma
- linki do ostatniego postu zawierają w sobie zmienną: view=getLASTpost
- linki do pierwszego nieprzeczytanego postu zawierają w sobie zmienną: view=getNEWpost
Każdy oczy ma więc sobie znajdzie a potem nauczy się gdzie który link prowadzi :]
[offtopic]lol, napisalem tutaj ponad 1000 postow a ten dopiero pierwszy, ktory, z rozpedu, napisalem z uzyciem PL znakow [/offtopic]
Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty
Napisano 17.09.2009 - |22:49|
U MNIE DZIALA JAK POWINNO
Napisano 18.09.2009 - |07:29|
Co do nowej wersji forum - jak już wszyscy mówili, postoi parę dni-tygodni i będzie działać szybko jak zawsze. Do wyglądu się przywyknie.
Edit
Nie wiem czy ją teraz dodaliście, czy była tam od początku, ale widzę nawigację na dole, pod szybką odpowiedzią. W związku z tym pytanie: czy możecie przenieść nawigację nad szybką odpowiedź? Albo czy można w jakiś sposób wyłączyć okno szybkiej odpowiedzi?
Użytkownik Nom edytował ten post 18.09.2009 - |11:36|
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat
Napisano 19.09.2009 - |22:33|
Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/
Napisano 19.09.2009 - |23:51|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 20.09.2009 - |03:42|
A dodatkowo wygląda na to iż BGarcia, jest polakiem to może łatwo zrozumie potrzeba stworzenia ProtasticDark :>
Napisano 21.09.2009 - |19:30|
Czcionka moim zdaniem ciut za mała, nie za bardzo da się czytać przy tak małej
I coś czego brak mnie wpienia niemożebnie: brak opcji -"Zobacz ostatnio dodane posty"
( czy jakoś tak)na górze strony jak bywało drzewiej.
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor ''Malazańska Księga Poległych''
Napisano 21.09.2009 - |19:35|
Jest: Wyświetl nową zawartość działa podobnie.I coś czego brak mnie wpienia niemożebnie: brak opcji -"Zobacz ostatnio dodane posty"
Napisano 21.09.2009 - |19:47|
Zastanawiam się za to, czy punkty reputacji/ocenianie postów zda egzamin i czy jest potrzebne do szczęścia?
Napisano 21.09.2009 - |19:55|
O z tym to się zgadzam, szczególnie jak się pojawia post z większą ilością zdań to jest ciężej się rozczytać niż przy poprzedniej czcionce.Czcionka moim zdaniem ciut za mała, nie za bardzo da się czytać przy tak małej
A jeśli wszystko jest napisane "jednym ciągiem" to już się robi masakra.
To być może zostanie wyłączone bo raczej to do szczęścia nie jest potrzebne.Zastanawiam się za to, czy punkty reputacji/ocenianie postów zda egzamin i czy jest potrzebne do szczęścia?
I została już wyłączona możliwość oceniania własnych postów co na początku było możliwe.
Użytkownik biku1 edytował ten post 21.09.2009 - |19:58|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 21.09.2009 - |22:23|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych