Nie do końca wiemy w jakim czasie się dzieje i co dokładnie oraz gdzie jest owy Daniel J.minusy
* jednak mogliby przy okazji korzystania z kamyczków wpuścić kogoś znającego się na pradawnych (chociazby daniela - przetłumaczyłby wszystko w trymiga..) - to taki tyciuteńki minusik (po prostu chce zobaczyć daniela)
Równie dobrze może być na misji gdzieś tam i badać inna kulturę albo inne urządzenie pradawnych ;P (trzeci film SG-1)
8.5 dałem
Trochę męczące te nagrywania na KINO (lekko za długie i za dużo ich)
Zakończenie hmm... cały sezon tak się będzie kończył ponieważ 1 sezon ma być opowieścią od początku do końca jednej sprawy czyli problemów Destiny!
To że zasoby energii wrócą nie rozwiązuje problemów z wodą oraz innymi rzeczami.
Na pewno jedna kwestia rozwiązała się 100% Statek jest przed genowy czyli starszy technologicznie (co było wiadome lecz nie potwierdzone)
Prawdopodobnie każdy się domyśla jakie rozwiązanie będzie jeśli chodzi o energie w następnym odcinku...
Mam nadzieje że jednak scenarzyści nas zaskoczą chodź odrobinę.
Z odcinka na odcinek jest ciekawiej i to mi się bardzo podoba
Z efektów wiadomo przelot w atmosferze gazowego giganta miodzio. (brakuje mi więcej takich efektów specjalnych, ale pewnie dużo ich w SG-U nie będzie...)
Przed nami jeszcze 15 odcinków ...a najgorsza będzie pewnie grudniowa przerwa... heh