Skocz do zawartości

Zdjęcie

Space: Above and Beyond

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
183 odpowiedzi w tym temacie

#61 Lis_SG3

Lis_SG3

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 17.02.2004 - |20:11|

Dla mnie serial był genialny . Jeden tylko sezon był nakręcony ale wyśmienicie !!
"Pijawy" były bardzo ciekawymi "stworzeniami" a ciekawsze było to że pochodziły z Ziemi :) jeśli się nie mylę . Niestety nigdy nie widziałem końcowych odcinkw :(
  • 0
Mess With The BEST - Die Like The Rest !!!!

#62 QbaH

QbaH

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 17.02.2004 - |21:32|

nie zupelnie pochodzily z Ziemi :) jezeli mnie pamiec nie myli, to ten sam material genetyczny zapoczatkowal zycie i na Ziemi i na ojczystej planecie 'pijaw'. czyli i my i 'obcy' mamy tego samego przodka... :)
  • 0

#63 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 18.02.2004 - |20:42|

To ja wam przypomnę.

Pijawy szukając swojego pochodzenia natrafiły na swojej planecie na asteroidę nieznanego pochodzenia – odkryły ze aminokwasy pochodzące z niej zapoczątkowały życie na ich planecie i dzięki ewolucji powstał ich gatunek. Jednak ewolucja Pijaw trwał o wiele szybciej (nie wiadomo czy było to spowodowane kataklizmami które dotykały ziemie i spowalniały jej rozwój czy czymś innym) i kiedy osiągnęli odpowiedni poziom technologiczny zaczęli szukać planety z której pochodziła asteroida i ją znaleźli – jednak ludzie był w tedy na poziomie epoki kamienia łupanego.

Los lubi płatać figle – mogli zniszczyć całą planetę i cała naszą rasę bez żadnych strat. Zamiast tego bawili siew badaczy, obserwowali aż pewnego pięknego dnia Aerotech wysłał sondę która odkryła obcych i miała ….(w serialu nie jest wprost powiedziane czemu Pijawy zniszczyły sondę – obawiały się jej ale nie wiadomo dlaczego … - prawdopodobnie dlatego że była to zarazem bomba które miała eksplodować .. i tym samym rozpocząć wojnę … co i tak się stało tyle że nie była to napaść a atak zapobiegawczy)

Teraz pytania można mnożyć – co Aerotech chciał osiągnąć rozpoczynając wojnę, kto jeszcze oprócz Pijaw jest inteligentną i rozwiniętą rasą w kosmosie (to moje domysły po rozmowie z ocalałym z Tellusa 1x03) co tak naprawdę chciał osiągnąć ambasador Pijaw … itd
  • 0

#64 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 18.02.2004 - |20:56|

Teraz pytania można mnożyć – co Aerotech chciał osiągnąć rozpoczynając wojnę, kto jeszcze oprócz Pijaw jest inteligentną i rozwiniętą rasą w kosmosie (to moje domysły po rozmowie z ocalałym z Tellusa 1x03) co tak naprawdę chciał osiągnąć ambasador Pijaw … itd

Prawdopodobnie w Areotechu niewiedzieli o faktycznej przewadze pijaw .Dla takij firmy jak Areotech , każdy większy konflikt jest żródłem pięniedzy - zapewne miało być tak i tym razem - wiedzieli że pijawy znajdują się na 2-3 planetach więc mogli sądzić że to koloniści podbni do tych co wysłali np. na Tellusa . Poza Pijawami może być jeszcze kilka innych cywilizacji na różnym stopniu zawansowania technicznego - na jakim poziomie tego niewiadomo , prawdopodobnie miało się okazać w 2 sezonie .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#65 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 18.02.2004 - |22:17|

Czy Aerotech chciał zarobić .. hmm raczej nie w erze podróży kosmicznych jakoś nie wyobrażam sobie aż tak znaczącej roli pieniędzy (owszem bez nich się nie obejdzie ale nie są one już takie kuszące)

Ale jest jedna rzecz która bardziej kusi od pieniędzy – władza. Swoją drogą to dość dziwne zjedna firma tak zdominowała ziemię i praktycznie los ludzi spoczywa w osiągnięciach technologicznych tej firmy. Aerotech rozpoczynając wojnę – według mnie – chciał jeszcze bardziej uzależnić od siebie całą ziemię … ale prawdopodobnie racje masz obi – nie przewidzieli że Pijawy będą miały aż taką przewagę i się tego nie spodziewali
  • 0

#66 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 18.02.2004 - |22:20|

Czy Aerotech chciał zarobić .. hmm raczej nie w erze podróży kosmicznych jakoś nie wyobrażam sobie aż tak znaczącej roli pieniędzy (owszem bez nich się nie obejdzie ale nie są one już takie kuszące)

Ale jest jedna rzecz która bardziej kusi od pieniędzy – władza.

Proste równanie : Kasa = Władza , Władza = Kasa - jedno drugiego nie wyklucza .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#67 smoq

smoq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 23.03.2004 - |11:33|

skonczylem jakis czas temu ogladac sg1, szukalem czegos nowego.
padlo na Space Above And Beyond, jak narazie pierwszy odcinek tylko udalo sie obejrzec, ustawilem sciaganie koljnego. jak narazie jestem zaciekawiony co bedzie dalej, unikam spoilerow, nic to zobaczymy. tak tylko chcialem sie pochwalic ze chyba mam cos co zapelnie luke do kolejnych odcinkow sg1, bo ile razy mozna ogladac te same odcinki..

szszsz
  • 0

#68 ged1

ged1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 13.04.2004 - |19:11|

Mam takie pytanko sorry że ponawiam temat czy może mi ktoś zapodać linka do zasysania gwiezdnej eskadry na BT albo DC++ może też być FTP bo raz na DC++ dorwałem jednego gościa z odcinkami ale zaraz zniknoł i nie moge nigdzie indzie dorwać na suprnovej był ale się zmył więc bardzoooo proszzzeeee o pomocc plizzzz :( :(
  • 0

#69 smoq

smoq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 13.04.2004 - |19:17|

ja mma tylko dwa odcinki ale nie mam jakieos regularnego ftpa, mozemy sie jakos dogadac jak ci zalezy na 2 pierwsyzch odcinkach ze postawie tymczasowego ftpa i sobie sciagniesz, upload max moj to tylko 15kb/s jesli ci to pasuje to daaj znac.
sz
  • 0

#70 tom2407

tom2407

Starszy kapral

• Moderator
  • 278 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 13.04.2004 - |21:01|

Mam takie pytanko sorry że ponawiam temat czy może mi ktoś zapodać linka do zasysania gwiezdnej eskadry na BT albo DC++ może też być FTP bo raz na DC++ dorwałem jednego gościa z odcinkami ale zaraz zniknoł i nie moge nigdzie indzie dorwać na suprnovej był ale się zmył więc bardzoooo proszzzeeee o pomocc plizzzz :(  :(

Jesli chodzi o DC to polecam:

bifrost.sytes.net
213.76.204.70:411
ds67.homedns.org
dohx.no-ip.com

Napewno znajdziesz tam odcinki :D bo sprawdzalem minutke temu i sa :)

Pozdrowionka :)

Użytkownik tom2407 edytował ten post 13.04.2004 - |21:13|

#71 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 13.04.2004 - |21:10|

Mam takie pytanko sorry że ponawiam temat czy może mi ktoś zapodać linka do zasysania gwiezdnej eskadry na BT albo DC++ może też być FTP bo raz na DC++ .... i całą reszta na temat wymiany

Nie ten temat, nie ten dział nie na temat .
End Trasmition .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#72 ged1

ged1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 15.04.2004 - |07:19|

serdecznie dziękuje wszystkim co zdecydowali się pomuc a nie wytykać błędy ;) dzięki za chęci smoq ale 2 pierwsze właśnie zaciągam dzięki za namiary tom2407 bo znudziło mi się bieganie po hubach i szukanie czy coś znajde jeszcze raz dzięki wszystkim :P :P
  • 0

#73 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 15.04.2004 - |16:44|

serdecznie dziękuje wszystkim co zdecydowali się pomuc a nie wytykać błędy  dzięki za chęci smoq ale 2 pierwsze właśnie zaciągam dzięki za namiary tom2407 bo znudziło mi się bieganie po hubach i szukanie czy coś znajde jeszcze raz dzięki wszystkim

Po to właśnie jest stworzony dział wymiana odcinków . Natomiast w pozostałych forach dyskutujemy na temat filmów a nie ich dostępności.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#74 de_ville

de_ville

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 24.05.2004 - |16:53|

Zarejestrowalem sie tutaj w zasadzie tylko w celu pouczestniczenia w rozmowach na temat SAAB. Ogladalem ten serial tylko raz ( i nareszcie znalazlem go w sieci wiec sciagam...niestety tylko kilka odcinkow,,,:( ).
Osobiscie uwazam ze jest to najlepszy z powstalych do tej pory seriali s-f. SAAB i Starship Troopers stawiam na rowni.
Zaluije tylko ze nie ma zbyt duzych szans na nakrecenie kontynuacji, ale sadzac po tym co zrobiono z druga czescia ST to moze i lepiej ze nie probowano kontynuowac SAAB...
Pozdro.
  • 0

#75 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 05.06.2004 - |06:24|

Moim zdaniem to najlepszy serial jaki ogladalem.
Do tej pory wisi wydrukowany col.Mcqeen po mojej prawicy B ;]
A w ufo:enemy unknown nazywam imionami z serialu zolnierzy bo gram do tej pory.

Posiadam caly serial na avi w dobrej kopi a napisy mam od was :D czekam na ostanie 2 odcinki przetlumaczone a moze sam je zrobie - nie znam ang ale mam vhs z polsatowskimi odcinkami strasznie stare ale zadbane.

Mam pytanie czy znacie jakiekolwiek (po za puzlami) gry o Gwiezdnej eskadrze?

Kiedys widzialem strone o tzw. wirtualnym sezonie Space:Above and beyond.
Wirtulanym znaczy ze mial byc kontynuowany przez grupe fanow - nie pytajcie w jaki sposob - pomysl umarl :blink: :]

Pijawy szukając swojego pochodzenia natrafiły na swojej planecie na asteroidę nieznanego pochodzenia – odkryły ze aminokwasy pochodzące z niej zapoczątkowały życie na ich planecie i dzięki ewolucji powstał ich gatunek. Jednak ewolucja Pijaw trwał o wiele szybciej (nie wiadomo czy było to spowodowane kataklizmami które dotykały ziemie i spowalniały jej rozwój czy czymś innym) i kiedy osiągnęli odpowiedni poziom technologiczny zaczęli szukać planety z której pochodziła asteroida i ją znaleźli – jednak ludzie był w tedy na poziomie epoki kamienia łupanego.

Ze sie wtrace ale ja to zrozumialem inaczej:
Ludzie i Pijawy pochodza z tej samj Ziemi z tego wynika ze "kowadlo" to kawalek planety Ziemia ktory sie oderwal na wskutek jakiejs katastrofy (np zdezenie komety czy malego asteroida z Ziemia)

"natrafiły na swojej planecie na asteroidę "

Z tego tesku by wynikalo ze kowadlo lezy na planecie Pijaw a pamietaj ze na kowadle do tej pory pijawy sie rodza i tylko tam po za tym kowadlo na niczym nie lezy jedynie moze krazyc w okol czegos.....albo ze caly czas pomimo odleglosci mialy na nas oko...

Atak na kolonie w epsiloneridami nie byl od tak prowizorka...
Zauwaz ze szczatki Telusa lezaly na planecie na ktorej juz od dawna takze lezaly szczatki pijaw (groby w jaskini)- wiec to one byly tam pierwsze a ludzie sie nieswiadomie chcieli wcisna tam...

SEMPER FI

Użytkownik quisatz edytował ten post 05.06.2004 - |06:53|

• 0

A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.

#76 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 06.06.2004 - |19:37|

Ludzie i Pijawy pochodza z tej samj Ziemi z tego wynika ze "kowadlo" to kawalek planety Ziemia ktory sie oderwal na wskutek jakiejs katastrofy (np zdezenie komety czy malego asteroida z Ziemia)

Pijawy szukając swojego pochodzenia natrafiły na swojej planecie na asteroidę nieznanego pochodzenia – odkryły ze aminokwasy pochodzące z niej zapoczątkowały życie na ich planecie i dzięki ewolucji powstał ich gatunek.

Kowadło to ich rodzinna planeta taj jak naszą jest Ziemia - nie wiemy czy za 1000 lat będziemy na ziemi mieszkać czy przypadkiem inna planeta nie stanie się naszym domem, ale Ziemia zawsze będzie naszą rodzimą planeta tak jak Pijaw Kowadło

Z tego tesku by wynikalo ze kowadlo lezy na planecie Pijaw a pamietaj ze na kowadle do tej pory pijawy sie rodza i tylko tam po za tym kowadlo na niczym nie lezy jedynie moze krazyc w okol czegos.....albo ze caly czas pomimo odleglosci mialy na nas oko...

Kowadło to księżyc większej palnety (coś ala nasz Jovis i jego księżyce które są wielkości Ziemi)
  • 0

#77 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 07.06.2004 - |05:46|

Ten temat powinno by sie jeszcze pociagnac - poszczytam pobuszuje w necie i poogladam odcinke to dam znac...
Ale trzeba przyznac ze sam w spobie pomysl byl genialny - po mimo roznic czaso-przestrzennych "jestesmy tacy sami" :ph34r:
  • 0

#78 vilijar

vilijar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 15.06.2004 - |13:26|

SAAB króluje wśród seriali sci-fi, i nikt z niczym w dłoniach lub na ustach mnie nie przekona, że jest inaczej. Jest przede wszystkim inny, chociaż ma wszystko co najlepsze w kanonie sf. A McQueen jest po prostu genialny - pamiętacie jak kiedyś starała się go poderwać jakaś pani porucznik i odprawę jaką jej dał? Bajka...
  • 0

#79 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 27.06.2004 - |21:41|

Albo:
Może zechce pan pogodzić się ze swym stwórcą.
Moim stwórcą był pajac w kitlu laboratoryjnym.
Po cholerę miałbym się z nim godzić?
W takich chwilach wszyscy powinniśmy się godzić z stwórcą.
Z całym szacunkiem dla księdza.Stwórca i tak nie chciałby ze mną rozmawiać,
bo za chwilę zdmuchnę z niebios jedno z jego dzieł,
a kiedy wrócę wypiję butelkę szkockiej jakby to była krew Barona von Richthofena,
świętując jego śmierć.

No bajka :D :D

A oskara powinien dostac ten polkownik co jako pierwszy mial zamiar zniszczyc Barona von Richthofena :D co on robil jakies sztuczne tlo dla dzikich asow? :D co za LOLek :D

Jezeli byscie chieli zagrac w podobne tego typu gry to polecam:

Ufo:Enemy and unknown
FreeSpace2
  • 0

#80 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 28.07.2004 - |12:29|

Witam wszystkich.
SAAB to jeden z tych seriali S-F, ktory wywarl na mnie spore wrazenie i cholernie szkoda,ze nie bedzie kolejnych sezonow (Przynajmniej sie nie zapowiada). Ktos wczesniej wspominal,ze czytal,tudziez zdobyl info o tym,co mialo sie dziac w sezonie nastepnym. W takim razie-co takiego mialo sie dziac?

Użytkownik Macias edytował ten post 29.07.2004 - |01:57|

• 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych