Skocz do zawartości

Zdjęcie

OTG Tauri Covers

• Zamknięty Temat jest zamknięty
207 odpowiedzi w tym temacie

#61 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 08.11.2004 - |17:25|

No... to ja wam powiem, ze wlasnie druknalem sobie na laserowce xeroxa okladki do B5 wszystkie i wygladaja wypasnie ;]
Wielkie dzieki dla ludzi, ktorzy je poprawiali ;]
  • 0

#62 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 08.11.2004 - |17:33|

Witam,

No... to ja wam powiem, ze wlasnie druknalem sobie na laserowce xeroxa okladki do B5 wszystkie i wygladaja wypasnie ;]
Wielkie dzieki dla ludzi, ktorzy je poprawiali ;]

A to dzięki Drow, że jako pierwszy je wydrukowałeś. :) I cieszę się, że są dobre.

takie pytanko do autorów - czy mozna te okładki udostępniac na DC ?

QQQ, ja nie mam nic przeciwko, o ile w nazwie pliku zostawisz tego, kto je zrobił, albo zmodyfikował.
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#63 QQQ

QQQ

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.11.2004 - |18:05|

;-) - oczywiscie zachowujac oryginalna nazwe pliku -
  • 0

#64 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 08.11.2004 - |22:32|

Właśnie tak czytam sobie o okładkach ostatnio

I po pierwsze primo:
Gratulacje :clap: :clap: :clap: dla wszystkich, którzy robią i co za tym idzie mają na to siłę i ochotę
a co najważniesze wchodzi im to z pwalającym skutkiem !! [ to była część z podlizywaniem :]]

Sekundo czy jest szansa na okładki do andromedy, bo nie doczytałem ?? made by ekipa speców ??
No i na koniec pytanko do grzesia wczoraj sprawdzałem dzisiaj sprawdzałem
a na twoje stronnce http://www.direstrai....pl/oriontokra/ wywala mi martwe linki. :(
Jest jakaś szansa że dociągnę sobie ostatnie 4 okładki do TNG.
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#65 Bethek

Bethek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 08.11.2004 - |23:11|

No i na koniec pytanko do grzesia wczoraj sprawdzałem dzisiaj sprawdzałem
a na twoje stronnce http://www.direstrai....pl/oriontokra/ wywala mi martwe linki. :(
Jest jakaś szansa że dociągnę sobie ostatnie 4 okładki do TNG.

Jam nie Grzesiu ;) ale powiem ci, ze sie adres stronki zmienil i teraz okladki sa TU. :)
  • 0
SUBEDIT forever!

#66 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.11.2004 - |23:18|

Na stronke zapodalem zalegle rzeczy - Babylon5 by AtroN (pudla + etykiety). Sorki, ze trwalo to tak dlugo.
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#67 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 14.11.2004 - |08:56|

Na pewno są extrasy do 1 sezonu bo mam je na dysku i zajmują ponad 900 MB w 50 plikach.
Co do innych sezonów nie wiem.
Pozdrawiam

Do drugiego jest 63 pliki extrasów i ważą niemal 2 GB :D

::. GRUPA TARDIS .::

#68 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 14.11.2004 - |14:29|

Jeśli chodzi o wydruk to, to co zrobie będzie przygotowane do wydruku czyli obetne "niedrukowalne" kolory. Do wydruku polecam drukarki HP i Epsona, w zasadzie od 2-3 lat ich produkty drukują wysokiej jakości zdjęcia. Laserowe drukarki kolorowe naturalnie również "dadzą rade".
Jeśli chodzi Canon i Lexmark... tylko najwysze ich modele dają dobre wydruki zdjęc na niefotograficznych tuszach.

Użytkownik BST edytował ten post 14.11.2004 - |16:03|

• 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#69 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.11.2004 - |11:55|

Dokonałem próbnego wydruku na Epsonie w firmie poligraficznej i jest DRUZGOCZĄCA RÓŻNICA w porównaniu do mojego głupawego Canona.
Mój wniosek- szkoda zabawy na półśrodki.
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#70 Żelazny

Żelazny

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów
  • MiastoW-wa

Napisano 16.11.2004 - |23:11|

Ave,

Dokonałem próbnego wydruku na Epsonie w firmie poligraficznej i jest DRUZGOCZĄCA RÓŻNICA w porównaniu do mojego głupawego Canona.
Mój wniosek- szkoda zabawy na półśrodki.
Pozdrawiam

To jesli dobrze zrozumialem jesli mialbys kupowac jakas drukarke to tylko EPSON ?

Żelazny
  • 0

#71 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 17.11.2004 - |06:48|

PS. Czy w końcu jakiś moderator lub admin tu zajrzy i przesunie temat do głównego działu o serialach? :) Już nie wspomnę, że temat pownien być przypięty. :D Już od dawna temat znacznie odbiegł od "TYLKO" StarTreka.

Wasza prośba jest dla mnie rozkazem. Temat przeniesiono. :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#72 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 17.11.2004 - |13:37|

Dzieki za przeniesienie tematu :)

Zmogla mnie choroba :( i musialem (musze nadal) lezec w wyrku, wiec nie mialem mozliwosci uaktualnienia stronki z Babylon5. Do teraz ;) Na www sa juz gotowe do pobrania okladki Marcodemona. Czy jeszcze ktos pracuje nad czyms do B5? Jesli nie, to uwazam ten dzial okladek za zamkniety ;)

A skoro ja zarzadzam www, to pozwole sobie na malutkie wymagania ;) Ulatwi to mi zycie ;) a Wam niewiele wiecej pracy stworzy ;)
- bardzo bym prosil o dolaczanie do plikow przesylanych do mnie miniaturek (pudelko: szerokosc-256pix, plytka-120x120pix z czarnym tlem)
- nazywajcie pliki wg stosowanego na stronce formatu: tytul-serialu.byNick-sX.jpg i miniaturki: TN_tytul-serialu.byNick-sX.jpg (X- nr sezonu, tytul malymi literkami bez spacji)

Chyba nie za duzo :>
  • 0

Dołączona grafika

#73 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 17.11.2004 - |14:30|

Ave,
To jesli dobrze zrozumialem jesli mialbys kupowac jakas drukarke to tylko EPSON ?
Żelazny

Z Epsonami miałem dawniej do czynienia, ale tylko B&W.
A tu okazuje się że najnowsze kolory Epsona drukują napwadę dobrze.
Zaczynam się przekonywać do nich ale nie przyglądałem się jeszcze jakby wygladały koszty eksploatacji.
Do kupna mam na razie za mało danych, ciężko mi się wiążąco wypowiedzieć.
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#74 Marcodemon

Marcodemon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 17.11.2004 - |16:26|

Ja kupiłem tydzien temu kombajnik HP PSC 1315 i na PhotoRet III drukuje dokładniej niz wcześniejsze modele HP, a PhotoRet IV na papierze kredowym jest wyśmienite, a i cena bardzo przystepna bo 440zł za skanero-kopiarko-drukarke-photo to nie jest tak duzo, podobne cenowo Lexmarki drukuja beznadziejnie, a na papierze kredowym wszystko sie rozlewa.
  • 0

#75 Żelazny

Żelazny

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów
  • MiastoW-wa

Napisano 17.11.2004 - |18:21|

Ave,

no coz nastapilo male nieporozumienie :D

Ja do okladek mam juz lasera kolorowego OKI z ktorego jestem bardzo zadowolony. Dobrej jakosci papier laserowy o gramaturze 110-140 i mam okladki miodzio choc ostatnio odchodze od tego i bardziej mi odpowiadaja klasery czy jak to nazwac (zajmuja duzo mniej miejsca :clap: i stad moje zainteresowanie plujkami)

A w moim pytaniu chodzilo o jakas drukarke do nadrukow na plytki bo wlasnie napalilem sie na epsona R-300 ale troche przerazaja mnie koszty - komplet tuszy do niej ponad 300zl kosztuje to prawie polowa nowej drukarki (a ze mi nie zalezy na szybkosci wiec ten model w zupelnosci wystarczy) i i ze nie maja jak w canonach wymienialnej glowicy co w przypadku zaschniecia tuszy wymusza kupno nowej :angry: (co zreszta bylo najwazniejszym powodem do kupna lasera)

I dlatego sie tak podpytywalem :look:

Żelazny

Użytkownik Żelazny edytował ten post 17.11.2004 - |18:24|

• 0

#76 Marcodemon

Marcodemon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 18.11.2004 - |11:06|

Dodam jeszcze bo moze kogos zainteresuje, odnosnie kosztów drukowania, kupiłem tusz firmy SIC, efekt jest bardzo dobry, praktycznie nie widoczna roznica z orginałem, a na zwykłym papierze brak roznicy całkowity, jest to tusz dostepny wszedzie i na Allegro, a koszty sa smieszne bo butla 250ml to ok 30zł, oczywiscie sprawdzane na HP, a tusz do wkładów 27/56 i kolor 28/57, do photo jeszcze nie mam.
  • 0

#77 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.11.2004 - |22:55|

Piszcie co sądzicie ...

Jak dla mnie fajne :D
A kółka na płytki też zrobisz ??
Pozdrawiam
  • 0

#78 QQQ

QQQ

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoKraków

Napisano 20.11.2004 - |00:23|

do drugiego sezonu dział OK a do pirwszego nijak nie moge sciagnac ani nawet zobaczyc - na pewno tam lezy ? ;-) - i pytanko bedziesz robił do nastepnych sezonow ?
  • 0

#79 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 20.11.2004 - |10:29|

ściągnąłem obie. Napisz na PM gdzie Ci wrzucić?
Pozdrawiam
  • 0

#80 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.11.2004 - |12:35|

Witam :)

Oczywiscie jak tylko okladki beda skonczone niech Tworcy wysla mi PMa, wrzucimy je na nasze www :)

Dopisek:
Przelecialem przez ten topic bez szczegolnego wczytywania sie. Teraz gdy czytam, widze, ze sa juz gotowe 2 pierwsze sezony. Widze tez w poscie wyzej, ze jestes zainteresowany zamieszczeniem okladek u nas :) Consider as done :>

Do adminow / moderatorow: Skoro nasz okladkowy temat zostal przeniesiony wyzej i uogolniony; czy (oczywiscie za zgoda tutejszych postujacych) daloby sie dolaczyc te posty do naszego "glownego" tematu okladkowego? W koncu dzialamy w wspolnym celu, wiec po co sie rozdrabniac :)

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 20.11.2004 - |12:41|

• 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych