Skocz do zawartości

Zdjęcie

Które wątki chciałbyś aby zostały wyjaśnione?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#61 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.05.2006 - |23:45|

Scenarzyści porzucili ten wątek :] krótko, zwięźle i na temat :hyhy:

Dzięki, no i sprawa jasna. A mogło się to jakoś ciekawie potoczyć :( gdyby pociągneli to dalej.Szkoda,że porezygnowli z takich wątków. Trochę ich pozostawiali a mieli by na kilka być może fajnych odcinków.

Użytkownik biku1 edytował ten post 03.05.2006 - |00:02|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#62 Ronni

Ronni

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów
  • MiastoKraków

Napisano 03.05.2006 - |07:41|

ja bym tam chcial zeby powstala kontynuacja watku Ashenow, w koncu byly o nich 2 odcinki i sprawa jest dalej otwarta...
mogli by pokazac ich ojczysty swiat...na razie widzielismy technologie...i w zasadzie ich dwoch przestawicieli...
mozna by ich jakos powiazac z Orii, mocno nas w technologii wyprzedzaja wiec moze mogliby pomoc w walce z nimi...
  • 0

#63 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.05.2006 - |08:29|

ja bym tam chcial zeby powstala kontynuacja watku Ashenow, w koncu byly o nich 2 odcinki i sprawa jest dalej otwarta...
mogli by pokazac ich ojczysty swiat...na razie widzielismy technologie...i w zasadzie ich dwoch przestawicieli...
mozna by ich jakos powiazac z Orii, mocno nas w technologii wyprzedzaja wiec moze mogliby pomoc w walce z nimi...

No chyba nie powstanie kontynuacja, ponieważ Ashenowie zostali zniszczeni :D Otworzyli sobie czarną dziure to ich wessało :lol: , a że ich ojczysty świat był obok to go też wessało

edit: Dla mnie to mogliby wznowić wątek replikatorów. Bo nie wiadomo gdzie Replikator Sam się udał. Słyszałem że mają się pojawić w Atlantis

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 03.05.2006 - |08:32|

• 0

#64 Ronni

Ronni

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów
  • MiastoKraków

Napisano 03.05.2006 - |08:53|

co do czarnej dziury to nie bylbym taki pewien
bylo tylko powiedziane ze dostali ardesy wrot w tym z czarna dziura ale to nie jest wcale watek zamkniety
pamietaj ze oni sa od nas o wiele bardziej zaawansowani a skoro my sobie z czarna dziura poradzilismy to czemu oni nie!! :)
zreszta mogli gdzies uciec statkami...mogli tez ze swojej planety wrotami gdzies sobie pojsc (jak by byli zdesperowani to mogli wybierac adresy w ciemno i moze im sie jakas przytulna planetka trafila... gdzies juz cos takiego mielismy ze jakas tam rasa wybierala adresy przypadkowo i im sie udalo :) )

tak wiec nie sadze by Ashenowi byli zniszczeni...sprawa tu wyglada podobnie jak z Tollanami czyli my widzowie nic nie wiemy ale moze scenarzystom juz cos chodzi po glowie...maybe :D

Ja mam nadzieje ze ich jeszcze zobaczymy :P
  • 0

#65 Ethel

Ethel

Szeregowy

• Email
  • 41 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 04.05.2006 - |19:50|

Aschenowie raczej nie zgineli bo przy ich mozliwosciach to jest to prawie nie mozliwe
  • 0

#66 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.05.2006 - |10:38|

Pragnę aby przedstawiono nam Furlingów oraz chciałabym, abyśmy dowiedzieli się czegoś więcej o Noxach. Bo przecierz niewiele o nich wiemy, tylko tyle że istnieją, są zaawansowani technologicznie i potrafią znikać oraz maskować wszystko wkoło. To chyba byłoby na tyle. Ooo no to może jeszcze wątek Sam - Jack.
  • 0

#67 Ethel

Ethel

Szeregowy

• Email
  • 41 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 05.05.2006 - |20:23|

ja chce sie dowiedzieć co z Sam i Jackiem bo to mój ulubiony wątek w SG, no i oczywiście dowiedzieć się coś na temat pradawnych i Ori
  • 0

#68 kamkaw

kamkaw

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoTrzebinia

Napisano 23.05.2006 - |23:04|

No ja już jestem po 9 sezonach i wiele z tu przedstawionych już sie wyjaśniło...
A tak na te chwile to standardowo furlingi, giganci.
Aha i ta zaawansowana rasa z coolerskim statkiem z odcinka "Grace"
  • 0
████████████████████████
Rip SG-1

#69 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 14.07.2006 - |11:46|

Ja podobnie jak większosć z was, chciałbym rozwiązania kilku kwestii i wątkow, które zostały opuszczone przez scenarzystów:
- Furlingowie
- Noxowie
- Asgard
- Pradawni

Tak sie składa, że są to właśnie 4 rasy Przymierza o ktorym dowiedzieliśmy się kilka sezonów temu. Biorąc pod uwagę to, ze własnie owy wątek Przymierza 4 Ras nie był później kontynuowany, sądzę, że ciekawym zabiegiem byłoby stworzenie odcinka retrospekcyjnego. Jest to coś znanego z wielu seriali, np. z X-Files, gdzie było kilka odcinkow poświęconych tylko Samotnym Strzelcom, młodości ojca Muldera, czy początkom FBI a wiec odcinki, w których w zasadzie nie mieliśmy do czynienia z parą głównych bohaterow.
W SG1 mogliby przedstawic czasy starożytności kosmosu, czyli pokazać owe 4 wielkie cywilizacje w okresie rozwkitu, jak zawiązał się sojusz 4 ras, konflikt Alteran z Ori itd. Odcinek taki mógłby mieć podobną konstrukcję z odcinkiem 1x15 SGA, gdzie część akcji widzieliśmy obecnie w Atlantis, a część poświęcona była wydarzeniom sprzed 10 000 lat. Owszem nie było by wiele Sam, Daniela, Tealc'a czy Mitchella w tym odcinku, ale za to dowiedzielibyśmy się choć trochę więcej informacji o ważnych wydarzeniach dla wszechświata które miały miejsce wiele tysięcy czy milionow lat temu.
Skoro w SGA się udało, to czemu by nie zrobić czegoś podobnego w SG1?
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#70 kamkaw

kamkaw

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoTrzebinia

Napisano 14.07.2006 - |12:07|

Bo nie wiadomo gdzie Replikator Sam się udał.

LegoSam została zniszczona po odpaleniu broni na Dakarze zaraz po zabiciu Daniela...
Nie mogła sie nigdzie udac a w sumie wątpie żeby było więcej humanoidalnych replikatorów (RoboSam chciała sama rządzic galaktyką :) )
A te z Atlantis to niewiadomo czy nawet będą nam wrogie ;)
  • 0
████████████████████████
Rip SG-1

#71 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.07.2006 - |03:17|

LegoSam została zniszczona po odpaleniu broni na Dakarze zaraz po zabiciu Daniela...
Nie mogła sie nigdzie udac a w sumie wątpie żeby było więcej humanoidalnych replikatorów (RoboSam chciała sama rządzic galaktyką :) )
A te z Atlantis to niewiadomo czy nawet będą nam wrogie ;)

nigdy nie mow nigdy :P
humanoidalne replikatory czekaja jeszcze na nas i niebawem je zobaczymy :)
wkoncu one tez maja jakas swoje galaktyke :)
replikatory zawsze nam byly wrogie, niewazne czy to sg-1 czy atlantis :)
wiec nie licz na to ze te beda wyjatkiem :P
  • 0

#72 <1980>

<1980>

Szeregowy

• VIP
  • 58 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.07.2006 - |18:36|

W pełni popieram powstanie takiego odcinka o którym pisze Halavar, bo w końcu wszyscy chcemy poznać, zobaczyć jak ten sojusz powstał, dlaczego powstał, jakie miał znaczenie.

Możliwe jest że powstał po to by walczyć z potężnym wrogiem, którego pokonali.

No i wkoncu mogli by przedstawić nam Furlingów :D .
  • 0
"NO MA'AM - National Organization of Men Against Amazonian Masterhood"

#73 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 23.07.2006 - |18:59|

Ja podobnie jak większosć z was, chciałbym rozwiązania kilku kwestii i wątkow, które zostały opuszczone przez scenarzystów:
- Furlingowie
- Noxowie
- Asgard
- Pradawni

Noxowie - moze teraz jak mamy wielkie zagrozenie ze strony ORI scenarzysci sobie o nich przypomna, ale nie spodziewam sie by w jakikolwiek sposob przylaczyli sie do walki z ORI.
Asgard - no o nich co kilka odcinkow jest, ostatnio to 3 odcinki temu ich widzielismy :)
Pradawni - oni w swej postaci zadko kiedy wystepowali, w SG1 znamy tylko chyba jednego pradawnego, Orlina. A napewno i nich scenarzysci nie zapomnieli, przeciez Merlin jest Pradawnym no i praktycznie od 7 sezonu akcja opiera sie na nich (ich broni, ich wynalazkach itp).
Furlingowie - oj beda, beda :)
  • 0

#74 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.07.2006 - |21:32|

(...)Pradawni - oni w swej postaci zadko kiedy wystepowali, w SG1 znamy tylko chyba jednego pradawnego, Orlina. (...)

No i jeszcze była zamarznięta Pradawna na Antarktydzie. Ale ona niestety nie zdążyła za bardzo się przydać.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#75 tomi676

tomi676

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 24.07.2006 - |14:47|

A PAMIETACIE MOZE "GIGANTóW" ?? CO DZIADEK DANIELA POSZEDL GDZIES Z TYMI WLASNIE "GIGANTAMI" TO BYL ODCINEK NIE PAMIETAM W JAKIES SERII ALE BYLO COS O KRYSZTALOWEJ CZASZCE CZY COS TAKIEGO I DANIEL BYL TAK JAKBY "DUCHEM" WTEDY.:D I WLASNIE TEN WATEK NAJBARDZIEJ MNIE DRAZNI BO OD TAMTEGO ODC NIC NIE BYLO WSPOMNIANE O TYM [CHYBA ZE COS PRZEOCZYLEM TO MNIE POPRAWCIE]

POZDRO
  • 0

#76 Sky_walker

Sky_walker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.07.2006 - |15:16|

Niop, nic nie było, pomijając wspomnienie samej czaski przy poszukiwaniu urządzenia do zniszczenia Ori (ostatnio w 10 serii coś zaprzestano ten wątek :/), ale sądzę, że więcej nic o nich nie będzie - ot taki bajer, żeby zapchać czymś jeden odcinek, może wprowadzić samą technologię użytą w czaszce i tyle.
  • 0

#77 Ground

Ground

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów
  • MiastoPrzemyśl

Napisano 24.07.2006 - |15:24|

No i jeszcze była zamarznięta Pradawna na Antarktydzie. Ale ona niestety nie zdążyła za bardzo się przydać.

To nie byla pradawana tylko dr. Weir. Odcinkek 1x15 Before I Sleep.
  • 0

#78 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 24.07.2006 - |16:03|

<_< O czo chodzi? Pewnie jeszcze nie widziałeś tego odcinka, wiec nie będę Ci więcej spoilerował :P .
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#79 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 24.07.2006 - |16:59|

Nie chodzi o SGA tylko odcinek SG1 i to byla pradawna :) Nawet taka fajna sexi pradawna.
Zauwazyliscie ze wszytskie pradawne sa sexi? pewnie mieli jakis super ultra hiper giga krem 150 w 1 do wszytskiego :P
  • 0

#80 Ground

Ground

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów
  • MiastoPrzemyśl

Napisano 24.07.2006 - |18:16|

<_< O czo chodzi? Pewnie jeszcze nie widziałeś tego odcinka, wiec nie będę Ci więcej spoilerował :P .

aj sorx pokrecilo mi sie z ta baba co byla zamrozona na atlantis. Zapewno chodzi o ta w odcinku 6x04 Frozen.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych