Na pewno za tydzień zasiądę do kolejnego epa
V
Napisano 05.11.2009 - |07:04|
Na pewno za tydzień zasiądę do kolejnego epa
Napisano 05.11.2009 - |09:18|
To było najlepsze z oklaskami. Ale Obcy przylatują, a żadnej reakcji ze strony władz, czy wojska to też pośmiewisko. Jeszcze wywrócę się, jeśli okaże się, że prezydent jest jaszczurem!Inwazja/Przybycie kosmitów a emocji w tym żadnych albo tak kretyńskie zagrania jak oklaski.
Napisano 05.11.2009 - |11:02|
Oklaski mnie rozbawiły do łez, nie wiem kto to wymyślił - brak poczatkowej reakcji ze strony rzadu dziwny, szczegolnie w obliczu tego co np. zobaczylismy w District 9 ostatnio
Napisano 05.11.2009 - |11:27|
To było najlepsze z oklaskami. Ale Obcy przylatują, a żadnej reakcji ze strony władz, czy wojska to też pośmiewisko. Jeszcze wywrócę się, jeśli okaże się, że prezydent jest jaszczurem!
Po pierwsze, moze była, ale scenarzyści postanowili nam zaoszczędzić kolejną odę do narodu... ( jeśli by była, z pewnością nie wnosiłaby nic do filmu a jedynie powodowała nieprzyjemne uczucie "widzimy to już po raz setny!" ).
Po drugie z fabuły wynika iż istnieje duże prawdopodobieństwo iż władze wiedziały o obcych więc po co panikować. Wysłali jedynie wojsko by jako taka zapanowało nad porządkiwm w mieście i tyle..
Nie oglądałam starego V na szczęście i wszystko jest dla mnie nowe;) Porównywać do SGU oczywiście nie mogę, ale mogę powiedzieć iż V oglądało mi się lepiej. Zobaczymy jak będzie dalej;)
Napisano 05.11.2009 - |15:44|
Zależy jaki prezydent . Ale szczerze mówiąc nie zdziwiłbym się.Jeszcze wywrócę się, jeśli okaże się, że prezydent jest jaszczurem!
Napisano 06.11.2009 - |02:00|
To było najlepsze z oklaskami. Ale Obcy przylatują, a żadnej reakcji ze strony władz, czy wojska to też pośmiewisko. Jeszcze wywrócę się, jeśli okaże się, że prezydent jest jaszczurem!Inwazja/Przybycie kosmitów a emocji w tym żadnych albo tak kretyńskie zagrania jak oklaski.
Powtórzę swoje słowa w komentarzu na Hatak.pl:
"...Nie było braku reakcji ze strony władz.
Była mowa w serialu, że ...NORAD potwierdza, że w pierwszych odrzutowcach,które napotkały statki całkowicie wysiadła elektryka
Więc każdy myśliwiec bojowy, który próbował zbliżyć się do statku dostał tak jakby z EMP."
Jeżeli chodzi o Famke Janssen, to wydaje mi się, że nadawałaby się świetnie do roli Anny. Oczywiście Morene Baccarin, jest równie dobra .
Napisano 06.11.2009 - |12:11|
Saw a great documentary on ABC last night on the lizard people who live among us. The head lizard girl looks like someone I used to know.
#68 Gość_Lowrey23_*
Napisano 07.11.2009 - |21:42|
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 07.11.2009 - |21:43|
Napisano 08.11.2009 - |02:09|
Obsada to praktycznie same znajome twarze, "weterani" telewizyjnego Sci-Fi. Sam odcinek sprawnie zrealizowany, bez dłużyzn i poza samą końcówką zupełnie nie "przegadany". Ode mnie osiem.
PS. Inara, I love you forever!
John Crichton
Napisano 08.11.2009 - |02:45|
PS. Czy do jakieś wersji V OST są napisy?
Napisano 08.11.2009 - |19:28|
Ale byłby o niebo lepszy jakby aktora, który gra Przybysza Ryana ( jak się nie mylę ) zagrał Laurence Fishburne i niczym w Matrixie stanąłby na czele ruchu oporu i strzelał grube gadki o przeznaczeniu i wierze
Napisano 08.11.2009 - |21:54|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 08.11.2009 - |22:57|
No bo tu nie o eksterminację chodzi. To przecież jest zbyt banalne i zbyt proste.Tak rozwiniętej rasie powinno wystarczyć kilka sekund na pozbycie się ludzi. Nie kupuję tego.
no właśnie, może coś chcą ziemie skolonizować albo potrzebna im jest w dobrym stanie , a nie że walną super laserem i zniszczą pół planety i będzie tylko popiół
Napisano 09.11.2009 - |12:00|
Laurence Fishburne zajęty jest graniem w CSI .Dla mnie na plus
Ale byłby o niebo lepszy jakby aktora, który gra Przybysza Ryana ( jak się nie mylę ) zagrał Laurence Fishburne i niczym w Matrixie stanąłby na czele ruchu oporu i strzelał grube gadki o przeznaczeniu i wierze
Napisano 09.11.2009 - |17:53|
Pilot V był całkiem zgrabny, jak dla kogoś kto nie widział oryginału. Z tego powodu i ja miałem jakieś przebłyski z Earth Final Conflict, ale nie chce mi się robić teraz dochodzenia, bo nie to jest istotne.
Pilot nie jest moim zdaniem przeładowany. Wręcz mam niedosyt co piękna Adria planuje dokładnie. Wszystko podane jest liniowo, na tacy, aż tak za prosto jak na obecne manewry ze scenariuszami w dziedzinie s-f. Finezji zatem nie było, ale może w zamian będzie sensownie skonstruowana historia tego ruchu oporu i metoda omamienia ludzkości. Ale czy to wystarczy na dłużej, dla remake'u? Będę oglądał z ciekawości czy w ramach tej historii można pokazać coś świeżego. Dystrykt 9 pokazał, że tak. Zobaczymy jak to będzie w V.
Na razie 5/10 na zachętę.
Napisano 09.11.2009 - |18:44|
Nową wersję oglądało mi się bardzo dobrze, zaczęło się spokojnie, pokojowo, ale jak zaczęła się akcja to się zaczęła na całego. No i na szczęście nie było "brania do niewoli". Na duzy plus jeszcze bym zaliczył sam pomysł podboju, nie atomówkami a "pokojowo", wkupujemy się w łaski, a tymczasem nasze uśpione krety działają w cieniu i likwidują opór.
Na minus to powiewające amerykańskie flagi i postać dziennikarza - ja po prostu nie lubię tego aktora.
Ogólnie 8/10 i liczę że poziom nie spadnie, a nawet się podniesie bo z tego co słyszałem mają określoną liczbę odcinków więc liczę na zwartą i sensowną historię.
Napisano 09.11.2009 - |20:41|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 09.11.2009 - |21:13|
1 odcinek ogląda ponad 12mln ludzi a taki SGU z 3mln a tutaj ten denny i nudny serial(SGU) jest wychwalany ponad niebiosy
Użytkownik Paveleks edytował ten post 09.11.2009 - |21:14|
Napisano 09.11.2009 - |21:29|
do V (2009) ma dostęp około 300 mln Amerykanów i około 33 mln Kanadyjczyków, z czego 12 mln go oglada. Podczas gdy SGU może obejrzeć maksymalnie ok 10 mln amerykanów, a ogląda około 3 mln... który serial ma lepszą oglądalność?1 odcinek ogląda ponad 12mln ludzi a taki SGU z 3mln a tutaj ten denny i nudny serial(SGU) jest wychwalany ponad niebiosy
Napisano 09.11.2009 - |21:32|
LOL nie ma jak porównywać oglądalność ogólnokrajowej stacji z kablówką.1 odcinek ogląda ponad 12mln ludzi a taki SGU z 3mln
To tak jak byś sobie w Polsce porównał TVP1 z jakimś HBO czy ComedyCentral.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych