Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 091 - S05E09 Namaste

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
153 odpowiedzi w tym temacie

#61 ironpage

ironpage

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • Miastoz_WLKP. Poznan

Napisano 20.03.2009 - |13:50|

Czy Ben w 2004 roku pamiętał z dzieciństwa ową czwórkę z 1977?

A czemu tylko czwórkę? Co z Jinem? Co z Sayidem?

Trudno powiedzieć, może dlatego, że to były wówczas dla Bena 4 kluczowe osoby!;-) Zresztą jak pisałem, pewnie ów powiązanie sytuacji nie ma i nie będzie miało nic wspólnego ze sobą;)

Zastanowiło mnie jeszcze takie coś: w 4x06 Other Woman Harper mówi Juliet, że 'wygląda dokładnie jak 'ona' "...
Hee, czyżby Juliet wyglądała dokładnie jak ona sama? :P Może żonka LaFleura była obiektem westchnień dla młodego Linusa? :D

Jedno mnie nurtuje - mlody Ben przynosi Sayidowi kanapke i wyjawia mu swoje imie, a ten wyglada na conajmniej zaintrygowanego - tak jakby wiedzial, ze to jest wlasnie mlody Ben... ale skad niby Sayid wiedzial, ze przeniosl sie w czasie?

Eeee... bo już kiedyś był w stacji Płomień, która wybuchła??

Obie sytuacje pokazują jak scenarzyści dbają o detale by niczego nie pominąć, wiążąc ze sobą sceny i odcinki!

Użytkownik ironpage edytował ten post 20.03.2009 - |13:51|

• 0

#62 znawca

znawca

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów

Napisano 20.03.2009 - |14:54|

Odcinek nie zachwycił jednak oglądało się go nieźle. Dość sprawnie Sawyer poradził sobie z wcielenie Kate Jacka i Hugo do Dharmy. Mam odczucie że jakoś niezbyt szczęśliwy jest w powrotu tej trójki. Zachowanie Kate i cały ten wątek żenada. Mam nadzieję ze nie zrobią z tego jakiegoś romansu i Sawyer będzie z Juliet. Wątek z ocalałymi ludźmi z samolotu mało udany. Ocena odcinka 7/10.
  • 0

#63 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 20.03.2009 - |15:02|

Co do powrotu Kate:
1. Juliet jak się dowiedziała, wyglądała raczej na zaniepokojoną, że ich powrót zburzy to całe miłe życie jakie sobie zrobili w '77 w Dharmie. Czyżby tak naprawdę Sawyerowi i Juliet nie zależałoby by gdziekolwiek wracać, cokolwiek robić...? Sawyer też podzielał ten niepokój...
2. Kate po powrocie wygląda naprawdę szpetnie, nawet jak na Kate :) imo to dość wymowny sygnał i Sawyer pewnie ją będzie traktował jak niechcianego pieska czy coś :P Ta się pewnie będzie parę razy łasić, a Sawyer jej każe spadać i pewnie skończy z Workmanem Jackiem :)
BTW dziwne, że nie poprosili o wspólny domek, ciekawe kto z kim mieszka, czy Kate dostała domek dla siebie czy na spółkę z jakimiś innym rekrutkami z '77. Czy Jack i Hugo mieszkają razem?
Biorąc też pod uwagę, że co pół roku-rok Dharma ma nowe dostawy rekrutów, i każdy dostaje nowy domek to znowu jestem bardzo ciekaw jak tak naprawdę wielkie są Barracks?
  • 0

#64 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 20.03.2009 - |15:33|

BTW dziwne, że nie poprosili o wspólny domek

to by bylo zbyt podejrzane, nie powinni sie znac, bo dopiero zostali zrekrutowani, a tu nagle tak sie polubili, ze chca mieszkac razem?....

co do nowej dostawy co pol roku - zapewne wielu tez ludzi moze opuszczac wyspe lodzia podwodna, sa tez ci, ktorzy gina w dzungli - wprawdzie mamy przymierze z Hostiles, ale nie bylo tak latwo caly czas? Baraki wcale nie musza byc takie duze ;)
  • 0

#65 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 20.03.2009 - |15:51|

Nie powinni się znać z Sawyerem Juliet czy resztą, ale sami czemu by nie mieli się znać?

Taa, umieralność w Dharmie: co roku z 20 osób jest zjadanych przez Dymek :P

Użytkownik Grzebul edytował ten post 20.03.2009 - |15:53|

• 0

#66 Hitman

Hitman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 20.03.2009 - |20:28|

A ja po cichu myślałem że z domku wyjdzie o lasce staruszek Jin czekający na swoją żonę...
  • 0

#67 MisIIek

MisIIek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 20.03.2009 - |22:43|

Dla mnie najważniejsze jest gdzie jest użytkowniczka Tajemnicza Wyspa ?? bez niej ten wątek jakoś stracił urok ;)!!

Co do odcinka...bardzo dobry jak każdy odc. dla mnie :)
Ta scena Sun-Frank-Christian...faktycznie coś się rusza za Sun, teraz pytanie czy to błąd twórców, że nie zauważyli kogoś w kadrze, czy zamierzone i według mnie stała tam Charllote.
Hurley - Chef :D nie wiem czemu skojarzenie miałem wtedy do Chefa z South Parku :P
Natomiast Kate jaką dostała fuchę ? pool coś tam ? nie moge odczytać
  • 0
Były użytkownik Michał od prawie trzech lat nie mogę się zalogować...

#68 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 20.03.2009 - |22:54|

Natomiast Kate jaką dostała fuchę ? pool coś tam ? nie moge odczytać

Motor Pool

Ta sama funkcja co Juliet
  • 0

#69 wyczes

wyczes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 20.03.2009 - |23:09|

Odcinek ogólnie pozytywny.
Końcówka na plus:
-rozmowa Jacka z Sawyerem
-spotkanie Sayida z młodym Benem
Do minusów musze uznać wątek miłosny. Chyba ,że wyjdzie tak ,że Sawyer wróci do Kate a Juliet z zazdrości zdradzi reszte.
Co do Bena to moze byc i tak ,że zmanipuluje nowymi rozbitkami i to bedzie jego nowa ,,armia". Wkońcu Walt powiedział Locke'owi ,że widzi go w garniturze na plaży w otoczeniu ludzi , którzy chca go zabić.Zabić by go chcieli raczej tylko przez namowe Bena.Może byc tez tak ,że Ben zmanipuluje kilku nowych rozbitków by wypełnic swoje zadania.
Scena z Christianem rzeczywiście bez sensu. Juz lepiej by było gdyby Sun sama z Frankiem weszła do tej sali i odkryła to zdjecie. No chyba ,że Christian bedzie juz nadal ,,współpracował z Sun.
Co do sceny wioski Dharmy to widać wyraźnie,że jednak O6 musieli zmienić przeszłość.Czyli Daniel sie mylił. Ktoś rzucił pomysłem,że to może poprostu skutki ataku Keamy'ego i późniejszych lat. Tylko mała uwaga-okna były zabite deskami, więc jednak cos sie musialo wydarzyć w przeszłości. Nikt nie zabijal okien deskami przed Keamy'm.No i znaki z Dharmy przetrwały równiez.
Jestem ciekawy czy Lost sie nie skończy zapętleniem czasu czyli powrotem do poczatku.
  • 0

#70 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 20.03.2009 - |23:28|

Jestem ciekawy czy Lost sie nie skończy zapętleniem czasu czyli powrotem do poczatku

A może dlatego Dan płakał jak zobaczył w tv katastrofę Oceanic 815 bo znowu zaczęło się "w kółko Macieju"= co było zdarzy się ponownie- Chryste! toż to drugi Battlestar :wacko: :P
  • 0

#71 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.03.2009 - |23:49|

Jestem ciekawy czy Lost sie nie skończy zapętleniem czasu czyli powrotem do poczatku

A może dlatego Dan płakał jak zobaczył w tv katastrofę Oceanic 815 bo znowu zaczęło się "w kółko Macieju"= co było zdarzy się ponownie- Chryste! toż to drugi Battlestar :wacko: :P

Dan nie wiedzial dla czego placze. Poza tym widzial nie katastrofe lecz odnalezienie wraku.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 20.03.2009 - |23:49|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#72 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 21.03.2009 - |02:02|

La Fleur się pojawił? Kiedy? Nie pamiętasz więcej szczegółów?

W jednym z odcinków ktoś znalazł jego zwłoki, lub chociaż kombinezon z jego nazwiskiem. Świadczy to o tym, że linia czasowa jest jedna. Ja już nie mam tych odcinków i nie wiem kiedy, kto i w jakich okolicznościach znaleźli ten kombinezon/zwłoki.

Znajdzie ktoś ten odcinek? Poszukajcie w scenach z Mr Eko w jaskinii, w scenie z niebieskim busem Dharmy (wtedy to był chyba Horacy), scenach w Perle z blondyną i tym latynosem (wtedy chyba tam trupów nie było, ale może jednak...). Warto też sprawdić sceny czystki i Locka w dole z trupami.
Jestem pewien, że już to nazwisko i ten kombinezon już był.

Użytkownik robercik edytował ten post 21.03.2009 - |02:11|

• 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#73 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 21.03.2009 - |08:32|

La Fleur się pojawił? Kiedy? Nie pamiętasz więcej szczegółów?

W jednym z odcinków ktoś znalazł jego zwłoki, lub chociaż kombinezon z jego nazwiskiem. Świadczy to o tym, że linia czasowa jest jedna. Ja już nie mam tych odcinków i nie wiem kiedy, kto i w jakich okolicznościach znaleźli ten kombinezon/zwłoki.

Znajdzie ktoś ten odcinek? Poszukajcie w scenach z Mr Eko w jaskinii, w scenie z niebieskim busem Dharmy (wtedy to był chyba Horacy), scenach w Perle z blondyną i tym latynosem (wtedy chyba tam trupów nie było, ale może jednak...). Warto też sprawdić sceny czystki i Locka w dole z trupami.
Jestem pewien, że już to nazwisko i ten kombinezon już był.

Nie przypominam sobie czegoś takiego.

W jaskiniach były trupy o nieznanej tożsamości, nie pokazali żadnych kombinezonów. A w dole był trup Goodspeeda. A Ecko znalazł "Biblię" i oko.

Lostopedia nie wspomina o tym byśmy widzieli wcześniej La Fleur
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#74 Odnaleziony

Odnaleziony

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów
  • Miastoz wyspy...

Napisano 21.03.2009 - |11:31|

+ za klimat w stylu 1 sezonu :D
- za przewidywalność <_<
+ za wiosło na głowie bena B)
- za romantyczne (ILE MOŻNA!?) akcje wiadomo kogo :wub:
+ bo miło się oglądało :)

reasumując: rewelacji tam nie było, ale źle też nie było - dobry lost, ale do super formy to mu brakuje
  • 0

#75 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 21.03.2009 - |12:06|

Jako, że to mój pierwszy post to witam wszystkich.

Czy Radzinsky to nie jest późniejszy Lenny ze szpitala psychiatrycznego ?

hmmm co mi się tak właśnie też kojarzy, ciekawe muszę pogrzebać w odcinkach
  • 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#76 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 21.03.2009 - |12:11|

http://pl.lostpedia..../wiki/Radzinsky
  • 0

#77 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 21.03.2009 - |12:54|

Eh..
1. Radzinsky to przyszła plama krwi na suficie.
2. Lenny ze szpitala i nauczyciel Locke'a to dwie różne osoby.
3. Nigdy wcześniej przed odcinkiem LaFleur nie padło nazwisko LaFleur.
- trup z jakinii miśków jest niezidentyfikowany.
- szkieletor z Dharma Busu to Roger the Workman (jak można coś takiego zapomnieć..?!)
- w dole z wieloma trupami był trup Horacego.

A teraz taka rozkminka:
Wg transkryptu w odcinku mamy coś takiego:

[The controls beep rapidly. The sound of the engines falls away.]

LAPIDUS: Massive instrument failure! We're puttin' her down!

CO-PILOT: Mayday! Mayday! Mayday! This is Ajira 3-1-6! Mayday! Mayday! Mayday!

AUTOMATED MALE VOICE: 50... 60...

LAPIDUS: Full flaps!

CO-PILOT: Gear down! Airspeed 190!

I by to też pasowało, bo to raczej głos komputera pokładowego czyta numerki (ten głos się wcześniej powtarza). Ale z drugiej strony liczby się pokazują od razu po włączeniu radia przez co-pilota. To jak w końcu, 15.. 16.. czy 50.. 60..?

Użytkownik Grzebul edytował ten post 21.03.2009 - |12:54|

• 0

#78 emik

emik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 21.03.2009 - |13:26|

Radzinsky

Lenny

czy nie ma podobieństwa w tych postaciach?
  • 0

#79 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 21.03.2009 - |13:29|

Radzinsky

Lenny

czy nie ma podobieństwa w tych postaciach?

Jest ale to 2 rózne osoby. Wg lostopedii Radzinskiego widzimy po raz pierwszy w namaste.
  • 0

#80 wyczes

wyczes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 21.03.2009 - |14:31|

I jeszcze taki ma ły OT dotyczący 4-palczastej statuy.Właśnie obejrzałem wszystkie moje statuetki Anubisa (a mam ich sporo). Wszystkie mają 4 palce u stóp (u dłoni zresztą też). Jak sie przyjżeć postaci z poprzedniego odcinka to to wyglada jak anubis od tyłu tylko z ,,obciętymi uszami". Skoro po latach/wiekach z tej statuy zostanie tylko 1 stopa to może w czasie , do którego przeniosło na chwile Sawyera i reszte statua ta była juz pozbawiona uszu. Poza tym Anubis to egipski bóg zaświatów i zmarłych a jak wiadomo na wyspie ze śmiercią to juz różnie bywało. W dodatku jednym ze znaków Anubisa w hieroglifach jest taki ptaszek a jeśli dobrze pamiętam jak rozbitkowie nie wcisneli liczb do komputera w Swanie to na liczniku wyskoczył tez chyba jakis znaczek egipski przedstawiający ptaka.
Dodatkowo jedna ze statuetek , którą mam trzyma w prawej dłoni krzyz Ankh, o którym było troche w poprzednim odcinku.

Użytkownik wyczes edytował ten post 21.03.2009 - |14:34|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych