Skocz do zawartości

Zdjęcie

Castle

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
136 odpowiedzi w tym temacie

#61 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 06.10.2010 - |14:20|

Od 17 października będzie można ten serial oglądać w ogólno dostępnej TV!!! Mianowicie serial "Castle" będzie emitowany na TVP2 w każdą niedzielę o 22:00!
  • 0

#62 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 09.10.2010 - |16:50|

Czyżby w TVP2 ktoś pomyślał, że odbiorą widownie Bones na Polsacie? Gdyby nie ta strategia to lepiej by było o 8 lub 9.
  • 0

#63 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 09.10.2010 - |19:26|

To bardzo dobra wiadomość, będzie okazja zacząć oglądanie tego serialu, nie ukrywam jak jakiś serial leci w telewizji motywuje mnie to do śledzenia i obejrzenia filmu(serialu). No i pochwała za świetną godzinę!
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#64 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 17.10.2010 - |22:27|

Obejrzałem pilota na TVP2 i muszę powiedzieć, że nic ciekawego. Serial jakich wiele i na dodatek zanosi się na schemat czyli coś czego nie lubię. Jeśli chodzi o mnie to odpuszczam. Już Mentalista na TVN był lepszy, a i jego sobie odpuściłem.
  • 0

#65 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 17.10.2010 - |22:38|

Tyle, że Mentalist ssie na dłuższą metę, a Castle trzyma cały czas bardzo dobry poziom
  • 0
You are what you believe yourself to be

#66 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 18.10.2010 - |12:14|

Nie wiem jak jest dalej i się nie dowiem. Moja opinia oparta jest na podstawie wyłącznie pilotów obu seriali. Gdybym miał kontynuować oglądanie tylko jednego z tych seriali to po pilotach obu seriali zdecydowałbym się na Mentalistę.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 18.10.2010 - |12:14|

• 0

#67 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 18.10.2010 - |14:50|

A ja chciałbym się dowiedzieć czy dalej będzie ciekawiej, 1 odcinek mi się zbytnio nie podobał. To typowy procedural, czy jest jakiś wątek główny? Ogólnie dziwny serial, niby zabawny, niby kryminalny, niby dramat? A i ta sprawa w 1 epizodzie też nielogiczna - po co zabijał jak w książce? a ostatnie minuty nad wyraz przewidywalne - oj słabiutko 4,5/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#68 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 18.10.2010 - |15:21|

Podobnie jak poprzednicy dzięki uprzejmości TVP 2 obejrzałem pierwszy odcinek i mogę powiedzieć , że jest dobrze ale nie nadzwyczajnie. Tak jak już ktoś wspomniał z tych dwóch procedurali ( Castle & Mentalist) lepiej wypada ten puszczany przez TVN. Raczej będę oglądał, podobnie jak Mentalistę, w końcu pierwsze sezony CSI też mi się podobały.
  • 0

#69 Shade

Shade

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 18.10.2010 - |20:15|

Ja jestem gdzies w polowie drugiego sezonu bo zaczalem Castla ogladac od niedawna i jak najbardziej polecam.
Serial napewno sie rozkreca z tym ze odrazu trzeba powiedziec ze formuła sie nie zmieni.
Watku głównego tak naprawde nie ma, sa tylko takie ktore obejmuja 2-3 odcinki.
Z drugiej strony w The Mentalist mamy watek glowny ale co z tego skoro mamy z nim stycznosc 3-4 razy na sezon.

Castle ma dobrze napisany scenariusz a niektore odcinki sa naprawde świetne.
Jedyne co mi nie pasuje to dobor aktorow. Glownych sie nie czepiam bo sa ok, niepasuja mi za to ci poboczni. Co jakis czas trafiamy na serialowego wyge ktory psuje cala zabawe poniewaz z gory wiemy ze "to on zabil" bo znamy go z innych seriali gdzie zawsze grywał "tego złego" .

Jakbym miał rozstrzynac pojedynek Castle vs The Mentalist to z czystym sumieniem zarządziłbym remis :)

Użytkownik Shade edytował ten post 18.10.2010 - |20:16|

• 0

#70 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 18.10.2010 - |22:01|

A ja miałem obejrzeć "Castle", ale jak zacząłem oglądać "Kości" tak już skończyłem. Pod koniec na 2 reklamie przełączyłem na chwile, ale już był koniec. A Pojedynek Castle vs. Mentalista = dla mnie jak Najbardziej Mentalista. Właśnie oglądam na TVN. Chociaż jak by "Castle" było emitowane w inny dzień i o lepszej godzinie to bym może oglądał.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 18.10.2010 - |22:02|

• 0

#71 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 25.10.2010 - |10:40|

2 odcinek był lepszy. Więcej humoru, ciekawych dialogów, a i sama sprawa kryminalna też dość interesująca. Z całą pewnością nie jest to jednak serial, dla tych którzy oczekują zwrotów akcji, intryg i zawiłych tematów. Spokojnie, lekko i przyjemnie. - 7/10.
  • 0

#72 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 25.10.2010 - |17:24|

IMHo drugi odcinek słqbszy od pierwszego, przynajmniej sprawa była nieciekawa i o ile po pierwszym epie zastanawiałem się czy nie nadrobić tych trzech sezonów to teraz już wiem, że raczej nie warto. Będę oglądał na TVP.
  • 0

#73 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 01.11.2010 - |20:24|

Cały czas próbuję się przekonać do Castle'a, ale 3 epizod mi w tym nie pomógł. Przede wszystkim jest nudno! Są momenty, że wydaje mi się, że sprawa pójdzie w ciekawą stronę a tutaj nic, schemat i rutyna. Trochę nadrabiają rozmowy Castle'a z córką i matką, ale jest tego za mało. Nie najlepiej jak na razie - 5,5/10 za I.03
Za to odcinek 4 to odcinek zdecydowanie najlepszy do tej pory, sprawa może znowu bez wyrazu, ale całość była dobra i interesująca. Fajny motyw z ekspresem i prostytutką, niezłe rozmowy C. z matką - 8/10.
I.05 - nie najlepszy, sprawa przeciętna, praktycznie bez akcji, na plus, że zawiązał się pewien wątek, związany ze śmiercią matki detektyw Beckett, może być interesująco - 5/10.
I.06 - bez sensu, że o tym wątku z poprzedniego odcinka cisza, pojawia się żona Castle'a i momentami było zabawnie, sprawa związana z imigrantami przeciętna, denerwuje mnie że odcinki się nie łączą - 5,5/10
7 odcinek z akcją niezbyt porywającą, na plus, że dużo ciekawego się działo wokół problemów osobistych Castle'a - z jego matką, z Beckett, ze starym przyjacielem-złodziejem - 6/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 28.11.2010 - |23:37|

• 0

#74 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 04.12.2010 - |21:30|

Od 23 grudnia TVP2 przenosi serial "Castle" na czwartek na 20:45. Nie wiadomo czy na stałe i czy serial będzie można też oglądać w niedziele o 22.
  • 0

#75 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 06.12.2010 - |10:22|

Nie sądzę, żeby Castle leciał dwa razy w tygodniu w jakby nie było w prime-time. Ale kto tam wie TVP co oni wymyślą?
Co do odcinka 8 potwierdza się taki schemat tego serialu - poważna sprawa potraktowana w lekki, humorystyczny sposób, ale akurat ten epizod oglądało się całkiem fajnie. Nie wierzę, że w normalnym świecie Castle i Beckett po takim czasie nie poszliby ze sobą do łóżka, a tutaj jakoś ściemniają, że niby tacy porządni. - 7/10.
9 epizod przeciętny, więcej było psychologicznych gierek między Castle'm, Beckett i jej eks niż wartkiej, sprawnej akcji - 6/10.

Napisano 20.12.2010 - |23:00|

No i po finale 1 sezonu, właściwie było nudnawo, dużo kiepskich rozmów między Castle'm, córką i jego matką. Sprawa ze świadkiem też niezbyt pociągająca, ale za to niezłego cliffa scenarzyści na końcu sprzedali, dodatkowe punkty za niezwykły magnetyzm między Castle'm i Beckett - 8/10.

Użytkownik johnass edytował ten post 23.12.2010 - |13:58|

• 0

#76 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 21.12.2010 - |07:43|

Na TVP2 będzie można oglądać od 23 grudnia 2 sezon "Castle". W czwartki o 20:40.
  • 0

#77 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 23.12.2010 - |13:55|

nie wiem, czy na stałe w czwartki, na pewno pierwsze dwa, ale już 6 stycznia w czwartek nie ma Castle'a na TVP2, więc prawdopodobnie wróci na swoje miejsce w niedzielę, tylko nie wiadomo kiedy, bo 9 stycznia w niedzielę jest finał orkiestry, więc też Castle'a niet...
  • 0
Dołączona grafika

#78 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 24.12.2010 - |01:05|

6 stycznia jest święto więc po prostu będzie tydzień przerwy dla serialu.
  • 0

#79 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 27.12.2010 - |23:42|

Początek sezonu II to świetny epizod, IMO najlepszy do tej pory, połączony główny wątek z 1 sezonem, fajna, ciekawa sprawa, całe mnóstwo humoru, często ironicznego, może jedynie rozwiązanie zagadki lekko odstawało - 9/10.
  • 0

#80 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 01.01.2011 - |18:20|

Kolejny serial niby nowy, a o tym samym co inne. Najczęściej porównywaliście do Mentalisty, co mnie akurat nie przeszkadza, bo widziałam tylko jeden odcinek Mentalisty i cancel. Opinie znalezione w necie umocniły mnie w decyzji.

Castle świetnie się sprawdza jako lekki przerywnik między poważniejszymi serialami. Pewnie za jakiś czas znudzi mi się podobnie jak Bones, Lie to Me, House i kilka innych, które zastąpił na mojej liście.
Wybitny nie jest, ale bohaterowie zwyczajnie są sympatyczni i dają się lubić, czasami mają niezłe teksty i na poprawę humoru serial jest w sam raz. W ramach przerwy od Burn Notice, White Collar i Chucka bardzo szybko nadrobiłam 2,5 sezonu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych