Fajnie się to ma do twojego avatarka
Mówisz do mnie czy do graffiego?
Jak do graffiego to sry ze sie wciąłem.
Napisano 15.12.2008 - |18:24|
Fajnie się to ma do twojego avatarka
R.I.P. StarGate
TauriCon still alive
Napisano 15.12.2008 - |18:37|
Napisano 15.12.2008 - |19:06|
To było do graffiegoMówisz do mnie czy do graffiego?
Jak do graffiego to sry ze sie wciąłem.
Napisano 15.12.2008 - |19:22|
Napisano 15.12.2008 - |19:23|
Jak widac starozytne Gumisie tez wynalazly topor (tylko pytanie czy niezaleznie od ludzi i ogrow )To było do graffiego
To jeszcze co prawda nie jest czas na rozliczani Atlantisa, ale jak dla mnie Wraith jako pomysl to porazka. Stwory ze snow mlodego Gota wykonczyly Pradawnych. Tez mi cos... Ale co mi pozostalo - zaakceptowalem i czasami bylo lepiej niz mozna sie bylo spodziewac.Pomysł z wampirkami nie był zły, ba nawet mógł być genialny na miarę Goauld niestety został spaprany już na samym początku - wszyscy wiemy jak.
Zaloze sie, ze jakby zrobili odcinek Atlantisa z "Oceanem" to znalazloby sie wielu takich, ktorzy twierdziliby, ze to zapychcz i nic nie wnosi do fabulyMimo wszystko jak się przeczyta chociażby "Solaris" Lema to widać co jest uproszczeniem w prezentacji rozwojów różnych światów.
Przyroda wbrew pozorom nie lubi sie wysilacChyba, żeby założyć że rozwój ludzi może przebiegać wszędzie w mniej więcej tym samym kierunku, co również trzyma się kupy - te same warunki - podobny wynik.
Napisano 15.12.2008 - |19:34|
Magnes, biku, do kogo wy to mówicie? Żeby to odniosło skutek, to trzeba by wpisać to do regulaminu i banowacć sukinkotów, banować, żeby głupot nie wypisywali już więcej. A na to się nie zanosi.
Spokojnie co my jakieś Taliby czy jak by zaraz kneblować, palić i terroryzować ?Co do banowania za narzekanie na temat ostatnich odcinków to nie zgodzę się z przodownikami forum.
Użytkownik biku1 edytował ten post 15.12.2008 - |19:35|
Napisano 15.12.2008 - |20:49|
1. To wcale nie musza byc jakies specjalne uproszczenia - kwestia fizyki, funkcjonalnosci, dostepnosci surowcow, etc. Porownaj polska szable i japonska katane. Gdzie Polska a gdzie Japonia, a jednak podobne...
Napisano 15.12.2008 - |21:06|
Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 15.12.2008 - |21:07|
Napisano 15.12.2008 - |21:14|
ubiór kata to też kwestia praw fizyki i funkcjonalności?; bo raczej przypomina "amerykańskiewyobrażeniekatazśredniowiecznejEuropy" ;
Napisano 15.12.2008 - |23:56|
Napisano 16.12.2008 - |00:26|
Napisano 16.12.2008 - |01:05|
Sezon 5 i ostatni zapisze się (jak na razie) w mojej pamięci jedynie odcinkami 10 i 11, a reszta, to niestety kaszanka i pasztetowa jak odcinek niniejszy, który, nie da się ukryć, obejrzałem na szybkim przewijaniu. Cieszę, że bliski jest koniec tego " atlantisowego" badziewia z lasami i średniowieczem. Na szczęście SG Universe przenosi akcję w kosmos. I tego się trzymać panowie scenarzyści kosmos, technika, tajemnica to jest SF, a nie jakieś bajdy z ciemnego lasu.
Użytkownik graffi edytował ten post 16.12.2008 - |01:06|
Napisano 16.12.2008 - |02:27|
Napisano 16.12.2008 - |09:58|
W () Kto mówił, chyba dobrze zapamiętałem. O mało co z łóżka nie spadłem jak to oglądałem.- Radek, jeszcze raz bardzo cię przepraszam za to, co się stało. (Jennifer)
- To nie była twoja wina. Nie myśl już o tym. (Radek)
- Nic mi nie jest. (Radek)
- Jasne, że nic mu nie jest. Praktycznie może już wracać do pracy. (Rodney)
- Tego bym nie powiedział. (Carson)
- On też musi wypocząć, Rodney. (Carson)
- Właśnie. Był ciężej ranny ode mnie. (Jennifer)
- Przecież ciebie postrzelono, a on został tylko... dźgnięty. (Rodney)
Użytkownik Manix edytował ten post 16.12.2008 - |09:59|
Napisano 16.12.2008 - |12:29|
Czlowieku czy kiedykolwiek ogladales StarTreka czy ograniczasz sie do oper mydlanych w rodzaju LOST a w przyplywie ambicji do BSG?
W SGA odcinki sa z zalozenia typu "stand alone". Nie ma jedynej slusznej fabuly, ktorej bylby podporzadkowany caly serial. W zalozaniach takie odcinki jak ten maja "wzbogacac" universum, dodawac jakis kontekst. To, ze czesto sie to srednio udaje, albo sa robione wg. podobnego schematu to juz inna sprawa.
Użytkownik Vasir edytował ten post 16.12.2008 - |12:32|
Napisano 16.12.2008 - |14:55|
Użytkownik pixey edytował ten post 16.12.2008 - |14:58|
Napisano 16.12.2008 - |14:58|
A to dlatego że ST NIE MIAŁ SPÓJNEJ FABUŁY!!!!!
Użytkownik Magnes edytował ten post 16.12.2008 - |14:59|
Napisano 16.12.2008 - |17:58|
Zasadniczo niemal każda seria ST w pewnym momencie miała jakąś fabułe.A to dlatego że ST NIE MIAŁ SPÓJNEJ FABUŁY!!!!!
Napisano 16.12.2008 - |19:01|
A ja mam pytanie, czemu uważacie iż błędem jest wykorzystywanie tego urządzenia do komunikacji między galaktycznej? Może po prostu w SG1 nie zbadali go wystarczająco dokładnie i uznali iż jest to urządzenie tylko do takiej łączności.
A może dzięki temu iż oba odbiorniki (kamienie) znajdowały się w jednej galaktyczne był możliwy transfer 2 kierunkowy. W końcu moc sygnały ma znaczenie.
Ubior, to kwestia programowej groteskowowsci SG i/lub gustu scenarzystow. Ale mi raczek chodzilo o to co napisales wczesniej:
"poza tym kat, inna galaktyka, zupełnie inna kultura, ale mamy pieniek, mamy topór i kata jak w pysk strzelił; jeśli już chcą się wzorować na Ziemi tak dokładnie, to wziąwszy pod uwagę, że mieli dubeltówki to powinni albo ją powiesić, rozstrzelać albo mieć ichni odpowiednik gliotyny;"
Ja stawiam na zwykly ciezki topor - dlaczego, to napisalem wczesniej.
Jesli ta wies bylaby prawdziwie sredniowieczna, to Neele powinni, jesli prawda jest to, ze popelnila takie zbrodnie, polamac kolem albo rozerwac konmi.
Napisano 16.12.2008 - |23:10|
1)Kat to niełatwa robota. Na ziemi trudno znaleźć kogoś kto byłby gotowy "to" robić. czemu w innej galaktyce miało by być łatwiej?1)samego istnienia kata;
2)"czarnej kominiarki"(w ogóle dlaczego nie np. żółtej czy zielonej; w Korei np. kolor biały kojarzony jest ze śmiercią, a przecież to ta sama planeta i nawet jakieś kontakty były między różnymi cywilizacjami na przestrzeni wieków, podróżnicy, misjonarze etc.; jak więc różnie mogło by to wyglądać w innej galaktyce, ale zrobili to na "amerykańskiewyobrażeniekatazśredniowiecznejEuropy" i o to się pluje);
3)pieńka(a czemuż nie stołu; np.kładli by skazanego, a kat podcinałby gardło)
Użytkownik michal_zxc edytował ten post 16.12.2008 - |23:14|
"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych