Przewodnik amazon.com, co.uk
Napisano 10.11.2009 - |21:35|
Peterka, MyMemory, to nie Amazon... on tylko korzysta z nich, jak np na allegro sklepy z opcją kup teraz.
Napisano 10.11.2009 - |21:37|
Dostałem od nich odpowiedź:
A full refund has been issued, please allow 72 hours for this to be seen in your account.
Użytkownik Peterka edytował ten post 10.11.2009 - |21:38|
Napisano 10.11.2009 - |21:39|
Gdzie mogę przeczytać o cenach przesyłki i vacie ...
Wszystko informacje masz na str pod linkiem który podałem.
Po lewej stronie w tabeli "Help Topics" masz wszystkie informacje do wyboru które możesz sobie sam znaleźć dlatego ostatni raz podaję linka tym razem do VATu ---> http://www.amazon.co...8&nodeId=502578
Użytkownik biku1 edytował ten post 10.11.2009 - |21:44|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 10.11.2009 - |21:54|
Napisano 10.11.2009 - |22:03|
Napisano 10.11.2009 - |23:00|
Napisano 10.11.2009 - |23:20|
Zamówie sobie chyba jakiś sweterek babuni ...
A tak na poważnie części komputerowe chyba przyślą nie ?
Karta graficzna, mysz, klawiatura, dysk, 5.1, obudowa, chociaż słuchawki ?
Załamie się przez tego amazona ... Jakby allegro nie starczyło. :/
Użytkownik Crouch96 edytował ten post 10.11.2009 - |23:23|
Napisano 11.11.2009 - |08:42|
zamiast szukać dziury w całym wejdź po prostu na eBay.co.uk i tam zamawiaj, skoro upierasz się, że to Ci się opłaca... tyle co amazon chce np. za GeForce 9800GT (i to jeszcze przed dodaniem VATu i teoretycznej wysyłki), to za mniej na allegro mam GF GTX260 praktycznie od ręki... xbox 360 na amazonie kosztuje 225 funtów, do tego doszedłby VAT i wysyłka, pewnie wyszłoby około 1200 zł, a na allegro to samo za 1000 zł i od ręki... i gdzie tu biznes?
amazon to nie jest jakiś dyskont, gdzie oddają wszystko za półdarmo... w 90% przypadków mają przywalone takie ceny, że pozostaje jedynie zamknąć przeglądarkę i odczekać, aż szok minie (chociaż mnie od paru lat nie mija przy cenie prawie 200 euro za 24 epy serialu anime :|)...
a sam fakt umieszczenia tego przewodnika w dziale Wydania DVD już z góry zaznacza, że właśnie amazony są dla nas głównie źródłem płyt DVD, bo z tym nie ma żadnych problemów
Napisano 11.11.2009 - |21:19|
Płaciłem kartą. Ściągnęli mi z konta kasę. Na stronie sprzedającego napisali, że ceny zawierają odpowiedni podatek VAT. Może nie wysyła do Polski, ale po co w takim bądź razie pisałby cennik wysyłki do Polski? W każdym bądź razie zapłaciłem 206zł zamiast w Polsce 579zł
Eee, to nic. Zestaw instrumentów do Rock Band na X360 na Amazon.de jest za 250zł. U nas w sklepach 700-800. Na Allegro zestawy z Niemiec idą po 300-350.
Napisano 13.11.2009 - |15:44|
Więc konsolę by wysłali ?
A tego Windowsa po Polsku masz ?
Użytkownik Crouch96 edytował ten post 13.11.2009 - |16:14|
Napisano 25.11.2009 - |18:29|
Przedwczoraj zakupiłem PC Format wraz kartą internetową BZWBK.
Zarejestrowałem ją wg. instrukcji i przelałem na nią środki pieniężne.
Wczoraj złożyłem zamówienie na Amazon.com, jednakże otrzymałem informację o niemożliwości zrealizowania zamówienia:
We're writing to let you know that we are having difficulty processing
Visa (exp. 2010/11) payment for the above transaction.
To protect your security and privacy, your issuing bank cannot provide us
with information regarding why your credit card was declined.
There are a few steps you can take to make the process faster:
1. Verify the payment information for this order is correct (expiration
date, billing address, etc). You can update your account and billing
information.
2. Contact your issuing bank using the number on the back of your card to
learn more about their policies. Some issuers put restrictions on using
credit cards for electronic or internet purchases. Please have the exact
dollar amount and details of this purchase when you call the bank.
Miał ktoś z was może kiedyś podobny problem? Sprawdzałem wszystkie dane po kilka razy, Shipping Address, Billing Address, Payment Method, imię i nazwisko, datę ważności, ale wciąż przychodzi mi na skrzynkę ta sama wiadomość.
Wysłałem nawet wiadomość do banku, ale oczywiście nikt nie raczył odpowiedzieć.
Czytałem na amazonie, że nie obsługują oni trzycyfrowego kodu CVV, który mogą wymagać niektóre banki. Na stronie karty internetowej pisze coś takiego: Aby dokonać transakcji wystarczy podać numer Karty, datę ważności i kod CVV2.
Czy to w tym może tkwić problem? Czy jest on w ogóle do czegoś potrzebny?
Z góry dzięki za pomoc.
Użytkownik Dontlk edytował ten post 25.11.2009 - |18:30|
Napisano 25.11.2009 - |20:11|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 25.11.2009 - |20:17|
A tego Windowsa po Polsku masz ?
A i owszem, kupująć wersję Ultimate ma się do wyboru 32 języki, w tym język polski, sama instalacja odbywa się po angielsku, następnie Windows Update od razu wyświetla opcjonalne języki do instalacji, wystarczy wybrać PL i po restarcie w ustawieniach przełączyć się na PL - od tej chwili cała Winda jest po polsku, łącznie ze wszystkimi komunikatami, plikami pomocy oraz ekranem logowania... a jednak te 500 zł w kieszeni zostaje, a i sam system można przenosić z kompa na kompa, bo to wersja box
Mam pewien problem związany z amazon.com.
Przedwczoraj zakupiłem PC Format wraz kartą internetową BZWBK.
Zarejestrowałem ją wg. instrukcji i przelałem na nią środki pieniężne.
Wczoraj złożyłem zamówienie na Amazon.com, jednakże otrzymałem informację o niemożliwości zrealizowania zamówienia:
Miał ktoś z was może kiedyś podobny problem? Sprawdzałem wszystkie dane po kilka razy, Shipping Address, Billing Address, Payment Method, imię i nazwisko, datę ważności, ale wciąż przychodzi mi na skrzynkę ta sama wiadomość.
Wysłałem nawet wiadomość do banku, ale oczywiście nikt nie raczył odpowiedzieć.
Czytałem na amazonie, że nie obsługują oni trzycyfrowego kodu CVV, który mogą wymagać niektóre banki. Na stronie karty internetowej pisze coś takiego: Aby dokonać transakcji wystarczy podać numer Karty, datę ważności i kod CVV2.
Czy to w tym może tkwić problem? Czy jest on w ogóle do czegoś potrzebny?
Z góry dzięki za pomoc.
Witaj,
kod CVV należy podawać wtedy, kiedy dany sklep go zażąda, ale nie jest on konieczny do złożenia zamówienia, jeśli sklep o niego nie prosi...
W sumie jedyne, co mi przychodzi do głowy to:
1. karta może i internetowa, ale do zakupów PL - nie wiem co to za eksperyment, powinno było byc napisane w PC Formacie
2. za mało kasy na karcie - zawsze warto przelać więcej, bo wszelkie przeliczniki walut zmieniają się co chwilę
3. może trzeba odczekać trochę, zanim karta zostanie w pełni aktywowana??
Napisano 25.11.2009 - |20:33|
Jak dla mnie to albo za szybko wystartowałeś z ta kartą zanim Ci ja "do końca" aktywowali albo za mało masz środków na koncie i im zabrakło na pobranie.
W szczegółach karty mam napisane, że karta jest aktywna. Sam bank pisze tak: Od momentu zarejestrowania zarówno karta, jak i przypisane do niej konto są aktywne i można z nich korzystać.
Środków dałem nawet więcej niż potrzeba na przeprowadzenie transakcji.
Witaj,
kod CVV należy podawać wtedy, kiedy dany sklep go zażąda, ale nie jest on konieczny do złożenia zamówienia, jeśli sklep o niego nie prosi...
W sumie jedyne, co mi przychodzi do głowy to:
1. karta może i internetowa, ale do zakupów PL - nie wiem co to za eksperyment, powinno było byc napisane w PC Formacie
2. za mało kasy na karcie - zawsze warto przelać więcej, bo wszelkie przeliczniki walut zmieniają się co chwilę
3. może trzeba odczekać trochę, zanim karta zostanie w pełni aktywowana??
Karta ta o ile mi wiadomo jest przystosowana do zakupów za granicą.
Uwaga: w przypadku transakcji zagranicznych w walucie innej niż EUR do wartości transakcji
doliczana jest automatycznie prowizja za przewalutowanie transakcji w wysokości 3 %.
Bank raczej by o tym nie pisał, gdyby nie było takiej możliwości.
Użytkownik Dontlk edytował ten post 25.11.2009 - |20:35|
Napisano 25.11.2009 - |21:10|
Ewentualnie gdzieś mikroskopijnym druczkiem może jest napisane, że można kupować w ramach UE? Wtedy adnotacja o innej walucie też miałaby sens, bo jak wiadomo, nie wszystkie kraje są w unii monetarnej, z UK na czele
To koniec moich pomysłów... to w sumie powinno działać jak wirtualna karta mBanku, amazony nigdy nie miały z nimi problemu...
W końcu zaczyna się zmieniać u nas na lepsze (przynajmniej w teorii), jeśli się dojdzie w końcu do ładu z tą kartą, to będzie to bardzo fajna opcja dla osób nie posiadających kont lub posiadających konta w bankach nie oferujących kart wirtualnych...
Od siebie dodam, że niedawno stałam się posiadaczką czwartego już plastiku od mBanku - oprócz karty kredytowej, karty wirtualnej i karty płatniczej VISA dodawanej do konta, mBank oferuje od niedawna karty debetowe Mastercard paypass gold - w sumie gdyby nie napis DEBIT to wygląda taka karta zupełnie jak normalna kredytowa, czip, emboss - i zarzekają się, że można normalnie płacić w necie... postaram się na dniach wypróbować, czy rzeczywiście tak jest... jeśli można, to będzie to również bardzo wygodne rozwiązanie...
Napisano 25.11.2009 - |23:55|
Ja kiedyś miałem podobnie ale to jak mi zabrakło kilku $ na karcie i musiałem przelać trochę kasy na uzupełnienie.
Ale skoro piszesz, że załadowałeś ją z nadwyżką to być może ,że po prostu jeszcze tak karta na chłopski rozum nie została jakoś wprowadzona-zaakceptowana w systemie ogólnoświatowym i trzeba troszkę odczekać.
Podobnie jak w necie np jakaś strona zmieni adres, serwery, IP itd i potem mija trochę czasu zanim DNSy zaczną prawidłowo wyszukiwać i kierować ludzi na nowy adres. Mimo, że części "ręcznie" działa dana strona to nie jest jeszcze prawidłowo rozpoznawana na całym świecie.
Ale my to możemy sobie gdybać a najlepiej zadzwoń do tego banku i spytaj się o co chodzi.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 26.11.2009 - |08:16|
Pewnie inne banki pójdą w ślad za WBK (jeśli już nie poszły), a Gemalto/Axalto będzie tylko rączki zacierać na kolejne przetargi dotyczące dostawcy produktów kartowych... i dobrze, bo my nadal w dżungli tkwimy, Gemalto ma w swojej ofercie takie karty, że szczena opada, a do tej pory banki oferowały zwykłemu Kowalskiemu jedynie ochłapy
Użytkownik SliderOh edytował ten post 26.11.2009 - |08:35|
Napisano 26.11.2009 - |15:42|
Dla sprawdzenia skasowałem jeszcze cześć zamówienia, ale nadal mam ten sam problem.
Znacie może jakieś sklepy, gdzie jest możliwość wpisania tego kodu?
Napisano 26.11.2009 - |16:08|
Z tego co pamiętam i wiem z użytkowania. Amazon nie wymaga tego kodu.Właśnie wróciłem z banku, gdzie powiedziano mi, że aby dokonać transakcji wymagane jest wpisanie kodu CVV2.
Ale jeśli chcesz sprawdzić, czy będzie działać z kodem CVV2, to na pewno eCard wymaga tego kodu. A sklep który korzysta z tego systemu, to np www.rebis.com.pl
Napisano 26.11.2009 - |16:17|
A jakieś dobre zagraniczne sklepy?
Mieliście może okazję kupować w dvdempire.com?
Użytkownik Dontlk edytował ten post 26.11.2009 - |16:19|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych