Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kolekcjonerskie wydania filmów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
216 odpowiedzi w tym temacie

#61 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 27.11.2008 - |18:13|

Tu jest po 89 zł ---> http://hatak.pl/premiery_dvd/

i po koleżeńsku :)
ja sobie właśnie zamówiłam
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#62 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 27.11.2008 - |23:00|

Nie wiecie czy bedą jakieś sw z dodatkami?
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#63 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 27.11.2008 - |23:17|

Jeśli masz na myśli Star Wars to te boxy co teraz wychodzą 3w1 to są gołe jedno płytowe wydania.
2 płytowe wydania z dodatkami były kilka lat temu - już ich nie ma, potem był box z starą trylogią z 4 płytkami [1 płyta to dodatki] - już go nie ma, kolejna edycja to było chyba w 2006/2007 było wydanie w jednym pudełku po każdej części w wersji oryginalnej i odrestaurowanej [poprawione] - już ich nie ma, a obecnie mamy te trójpaki jako nowe wydanie.
Spodziewam się ,że pewnie kolejne wydanie SW to będzie w jednym pudełku 6 części ale to pewnie znowu gdzieś za rok albo i dalej.
W końcu kasa musi się robić. ;)

ps. było jeszcze takie wydanie ---> http://www.imperial-...-wojny-trylogia ale jakoś go w ogóle nie kojarzę więc nie wiem czy właściwie wyszło.

A największym chamstwem w polskim wydaniu 3w1 jest to, że jest to edycja filmów 1-dyskowa czyli 3 płytki na box podczas gdy na zachodzie Europy są w ten box wsadzone właśnie te wydania 2-dyskowe z dodatkami czyli w tej edycji 3w1 oni mają 6 płytek.
To są zdjęcia tyłów tych boxów z zachodniego wydania.
Dołączona grafikaDołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 27.11.2008 - |23:48|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#64 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 28.11.2008 - |18:52|

W merlin.pl do kupienia od 1 Grudnia box z przygodami Żandarmów. Wydanie 6-płytowe za 59.99 PLN na rynku, a u nich za 52.99. Link:
http://merlin.pl/Zan...t/2,633436.html

A od 12 Stycznia 2009 Pakiet klasyki kina Radzieckiego. Wydanie składa się z 22 DVD w cenie 349 na rynku, a w merlin.pl za 319.99 PLN.

Link: http://merlin.pl/Pak...t/2,628574.html

Użytkownik boscorelli edytował ten post 28.11.2008 - |18:57|

• 0

#65 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.11.2008 - |20:32|

Fajne wydanie Mumii (i nie tylko) znalazłem dziś w czasie grzebania w Empiku
Zarówno to jak i "zwykły" metalbox z 3 częściami Mumii ma wyjść już jutro. Tylko ta cena tego w/w zestawu ciut sporawa...

Dzisiaj miałem to duże wydanie Mumii w reku i powiem :unsure:
Skąd oni biorą te formaty bo to jest całkiem spore coś tak jak kartka B4 a nawet większe.
Aby to postawić normalnie to trzeba albo na szafę albo na jakąś górną półkę bo na zwykłą to nicholery nie wejdzie.
Natomiast jeśli chodzi o te metalboxy Mumii to już są w sklepie.

W merlin.pl do kupienia od 1 Grudnia box z przygodami Żandarmów. Wydanie 6-płytowe za 59.99 PLN na rynku, a u nich za 52.99.

Ten box Żandarmów to już chyba ze 2 tygodnie leży w Media Markecie. :P

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#66 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 03.12.2008 - |13:13|

Widział ktoś w MM kolekcje Obcy & Predator??
i mógłby powiedzieć jak to wygląda??
Bo w gazetce pisze ze to wydanie 8 dvd i ciekawy jestem czy to zwykłe powsadzane poprzednie wydania w jeden box czy moze cos wiecej...
Szukałem tego w paru sklepach internetowych i niestety nic nie udało mi sie znalesc...
A do MM mam troche daleko i nie wiem czy opłaca sie po to jechac bo przynajmniej cena jest zachęcająca - 159 zł
  • 0

#67 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 03.12.2008 - |18:42|

Widział ktoś w MM kolekcje Obcy & Predator??
i mógłby powiedzieć jak to wygląda??
Bo w gazetce pisze ze to wydanie 8 dvd i ciekawy jestem czy to zwykłe powsadzane poprzednie wydania w jeden box czy moze cos wiecej...
Szukałem tego w paru sklepach internetowych i niestety nic nie udało mi sie znalesc...
A do MM mam troche daleko i nie wiem czy opłaca sie po to jechac bo przynajmniej cena jest zachęcająca - 159 zł

Z tego co się orientuję (ale głowy nie dam), to to wydanie zawiera:

Alien
Aliens
Alien 3
Alien Resurrection
Predator
Predator 2
Alien vs Predator
Alien vs Predator: Requiem

I są to wydania jedno-płytowe, które też można dostać w sklepie i w sklepach internetowych. Tutaj są one w pudełkach DVD slim i włożone do jednego BOXu.
  • 0

#68 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.12.2008 - |19:55|

O nawet nie wiedziałem, że taka kompilacja Obcego ma u nas wyjść ale wygląda na to, że to nic specjalnego.

Jeśli macie ochotę popatrzyć na prawdziwe kolekcjonerskie wydania filmów to polecam tu spojrzeć i na kolejne 3 podstrony ---> http://www.mikroski.com/collection/
Owszem jest tam sporo zwykłych metalboxów ale i są wydania przy których szczęka opada. :D :)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#69 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.12.2008 - |14:59|

...
Jeśli macie ochotę popatrzyć na prawdziwe kolekcjonerskie wydania filmów to polecam tu spojrzeć i na kolejne 3 podstrony ---> http://www.mikroski.com/collection/
Owszem jest tam sporo zwykłych metalboxów ale i są wydania przy których szczęka opada. :D :)

No qrde niektóre wydania są rzeczywiście świetne indeed... Indiana jest niezły, Event Horizon też super no i to wydanie Three Kingdoms... Oj znalazłbym sporo które chętnie bym nabył...

Ehh przyprawiają człowieka o marzenia, że może kiedyś w naszym śmiesznym kraiku będzie można takie kupić. Choć pewnie nie za naszego życia :lol:
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#70 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 04.12.2008 - |16:35|

To wydanie Ukrytego wymiaru było u nas dostępne.
  • 0

#71 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 04.12.2008 - |21:22|

Premiera niby 2008-12-08, ale już dzisiaj widziałem pozycję Mroczny Rycerz - Dwupłytowa Edycja Specjalna.
Nawet miałem go kupić, ale w Saturnie była opcja bez tekturki z Jockerem (za to cena przystępna - 49,90), a w empiku była ta, którą chciałem, ale cena 64,99 nie zachęcała do nabycia trochę bardziej ekskluzywnego wydania. ;)

#72 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów

Napisano 04.12.2008 - |22:06|

Johnass a w którym Saturnie widziałeś "TDK"?
  • 0

#73 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 04.12.2008 - |22:17|

Johnass a w którym Saturnie widziałeś "TDK"?

W Arkadii, tylko trzeba uważać, bo łośki otwierały nożykami kartony z filmami jak leci i sporo egzemplarzy ma przeciętą folię i okładkę na grzbiecie pudełka.

#74 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.12.2008 - |22:25|

Pojawiła się już pierwsza zapowiedź na 15 stycznia 2009 "Hellboy II: The Golden Army".
Polska wersja ma mieć lektora 5.1 i napisy :) a dodatki to: Komentarz reżysera Guillermo Del Toro, Wizyty na planie, Dziennik reżysera. Ciekawe tylko czy będzie jedynie wydanie 1 płytowe czy też jeszcze wyjdzie jakieś inne.

Dołączona grafika

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#75 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 05.12.2008 - |13:42|

Pojawiła się już pierwsza zapowiedź na 15 stycznia 2009 "Hellboy II: The Golden Army".
Polska wersja ma mieć lektora 5.1 i napisy :) a dodatki to: Komentarz reżysera Guillermo Del Toro, Wizyty na planie, Dziennik reżysera. Ciekawe tylko czy będzie jedynie wydanie 1 płytowe czy też jeszcze wyjdzie jakieś inne.

Prawdopodobnie dostępna będzie tylko wersja 1-płytowa i Blu-Ray; ja biorę tą drugą :lol:

johnass a mieli może TDK z motorem i edycję kolekcjonerską "300" (3-płytową z książką)? Pytam, bo chcę się jutro wybrać do poznańskiego Saturna, ale jeżeli nie było tych wydań w Arkadii, to tam też pewnie nie będzie; a nie chce mi się jechać 80 km na darmo ;)

Użytkownik Inuki edytował ten post 05.12.2008 - |13:43|

• 0

#76 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 05.12.2008 - |14:15|

johnass a mieli może TDK z motorem i edycję kolekcjonerską "300" (3-płytową z książką)? Pytam, bo chcę się jutro wybrać do poznańskiego Saturna, ale jeżeli nie było tych wydań w Arkadii, to tam też pewnie nie będzie; a nie chce mi się jechać 80 km na darmo ;)

Nie było, nie mieli nawet Wall-ego na 2DVD, a przecież premierę miał z tydzień temu...

Edycja limitowana 300 jest za to w obniżonej cenie (97,75 zł) na merlin.pl.

#77 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów

Napisano 05.12.2008 - |16:38|

Dołączona grafika
  • 0

#78 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.12.2008 - |17:19|

Nie było, nie mieli nawet Wall-ego na 2DVD, a przecież premierę miał z tydzień temu...

Ja tylko potwierdzę, że faktycznie w MM jest już TDK wersja 2 płytowa za 49zł i to wszystko jeśli chodzi o nowego Batmana.

Wall-e też patrzyłem, niestety tylko wydanie 1 płytowe a specjalnie czekałem ponad tydzień i nic, więc zamówiłem sobie 2 płytowe w necie razem z ALIASem s.4 i SCC:T s.1

Szkoda, że dwa takie dobre filmy mają w zwykłym sklepie takie marne edycje. :(

Za to znowu dwa shitowe jak dla mnie filmy czyli Mumia 3 i WANTED - te to kurna są w wydaniach do koloru do wyboru. :angry:
Normalnie chyba po 3-4 różne wydania.
O ile w sprawie Mumii jest to zrozumiałe bo są różne kombinacje wydań wraz z pozostałymi częściami.
O tyle w wypadku marnego i przereklamowanego filmu WANTED kompletnie nie rozumiem tego bogactwa wydań , widać mega machina marketingowa ruszyła. W końcu Angelina ;) jest na okładce to się sporo facetów natnie :P - oglądając przez 70% filmu stękanie i miny tego chłopaczka - na tym filmie jak sobie kupią na święta.
A potem człowiek widzi żałosne wydanie w Polsce filmu o wiele bardziej rozrywkowego i ciekawszego - Iron Man - tylko edycja 1 płytowa w zwykłym plastiku. Gdzie akurat co jak co ale ten film powinien być wydany w metalboxie.
Kompletnie tego nie rozumiem szajs wydają w 10 edycjach a takie film jakby się ich wstydzili. :blink:

ps. przy okazji jak byłem w MM to widziałem również wydanie A-Team 1 sezon w 1 pudełku na kilka płytek. Wiem to nie ten temat ale nie będę już pisał tam takiego posta.

Użytkownik biku1 edytował ten post 05.12.2008 - |17:32|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#79 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 05.12.2008 - |17:27|

Ja tylko potwierdzę, że faktycznie w MM jest już TDK wersja 2 płytowa z 49zł i to wszystko jeśli chodzi o nowego Batmana.

Jeśli chodzi o Batmana, to dla maniaków różnych gadżetów ciekawa może wydać się oferta merlina.
Mnie zadowoli zwykłe 2-dyskowe wydanie w jockerowej tekturce. ;)

Wall-e też patrzyłem, niestety tylko wydanie 1 płytowe a specjalnie czekałem ponad tydzień i nic więc zamówiłem sobie 2 płytowe w necie razem z ALIASem s.4 i SCC:T s.1

Szkoda, że dwa takie dobre filmy mają w zwykłym sklepie takie marne edycje. :(

No właśnie, strasznie się ociągają z tymi wydaniami. W Saturnie powiedzieli, że po prostu nie dostali i już. Może imw ogóle nie zależało...
W empiku nawet nie pytałem, bo i tak ze względu na potencjalną cenę nie byłbym zainteresowany. :P

Użytkownik johnass edytował ten post 05.12.2008 - |17:30|

#80 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 05.12.2008 - |18:30|

Moje wydanie TSCC czeka do odbioru w EMPiKu. Zrobię to jutro.

W zasadzie nie nadaje się ta wiadomość do tego tematu, w końcu to nie jest wydanie kolekcjonerskie. W przypadku tego filmu każde wydanie jest ekskluzywne. Otóż widziałem dziś, wprawdzie jedno płytowe ale dobre i to, wydanie Hardware. Dla tych co nie wiedzą jest to niskobudżetowe sf. Miks Mad Maxa, Szklanej Pułapki i Terminatora. Brzmi absurdalnie ale to film kultowy do tej pory niedostępny na naszym rynku. Cena 29.99.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych