Skocz do zawartości

Zdjęcie

Star Wars - The Clone Wars - sezon 1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
198 odpowiedzi w tym temacie

#61 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 08.12.2008 - |18:40|

Jątrzenie i prowokacja oznaką ciemnej strony jest, oczyść swój umysł. ;) :P B)

Mylisz się Biku to tylko wnikliwa obserwacja charakterystyczna dla Gray Jedi. ;)

Użytkownik Krusty edytował ten post 08.12.2008 - |18:40|

• 0

#62 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.12.2008 - |21:28|

Gray Jedi. ;)

Ach te niezależne Grajki.... :P

Przypomniało mi się, że w tym odcinku te statki transportujące desant droidów skojarzyły mi się z statkami Magogów z Andromedy - podobna zasada wbijania się kadłub i stamtąd rozłaził się desant.

Tak mnie coś naszło i w końcu sprawdziłem sobie jak się się nazywa i wygląda kobieta podkładająca głos pod Ahsokę i proszę oto ona dla tych co jeszcze nie widzieli. Całkiem , całkiem ...........

Dołączona grafika

Swoją drogą doczytałem się ,że głos pod kapitana Argyus

Dołączona grafika

podkładał znany nam wszystkim z ról: Spike "Buffy the Vampire Slayer" i "Angel" czy Miltona Fine w "Smallville" - James Marsters.

Z Buffy zobaczymy też niebawem znanego tam z roli Oza - Setha Greena a tu wystąpi w roli Kita Fisto.
Okazuje się też , że w odcinki 1x06 czy 1x07 wystąpił Ron Perlman jako Gha Nachkt - ten co więził R2D2.

Jakoś dotąd nie zwracałem uwagi na głosy ale teraz już zacznę bo jak widać okazuje się, że całkiem znani aktorzy podkładają tutaj głosy.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#63 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 08.12.2008 - |23:53|

Seth Green jest wielkim fanem SW więc pewnie nie musieli go długo prosić lub bardziej prawdopodobnie sam sie zgłosił. Aż dziwie się Biku że tak późno skojarzyłeś głosy Rona i Jamesa. :)
  • 0

#64 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.12.2008 - |05:51|

Aż dziwie się Biku że tak późno skojarzyłeś głosy Rona i Jamesa. :)

Sam się sobie dziwię.
Pewnie dlatego, że się po prostu nie spodziewałem ,że to jakieś znane postacie podkładają głosy.
Bardziej myślałem, że to "zwykli" aktorzy podkładają głosy które i tak bywają potem często jeszcze dodatkowo obrabiane więc niezbyt zwracałem uwagę na podobieństwa.
Choć oni właśnie mają dosyć charakterystyczne głosy.
Do tego najzwyczajniej w świecie oglądałem sobie ten serial bez jakiegoś zagłębiania się w otoczkę marketingową - chodzenie po stronach i wczytywanie się w "newsy", oglądanie tapet, screenów, słuchanie muzyki itp.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#65 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 09.12.2008 - |20:09|

Szczerze mówiąc to Mastersa poznałem chyba bo 2 zdaniach, za to reszty nie znam... Najbardziej podoba mi się głos Obi-Wana - bardzo mcgregorowski :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#66 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 09.12.2008 - |20:56|

1x09

Rewelacyjne walki na miecze i bezkonkurencyjna Ashoka
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#67 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.12.2008 - |21:38|

Ashoka

A ja się tak wtrącę bo widzę niejednokrotnie niektórzy piszą Ashoka :blink: a powinni Ahsoka Tano.

Dołączona grafika

http://www.starwars....tano/index.html
oraz
http://starwars.wiki...iki/Ahsoka_Tano

Użytkownik biku1 edytował ten post 09.12.2008 - |21:51|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#68 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 13.12.2008 - |15:52|

1x10 jestem trochę rozczrowany głosem Kita Fisto i tym że nie pokazał on w pełni swoich możliwośći zarówno jeśli chodzi o moc jak miecz, w komiksach i książkach oraz w poprzedmim serialu był też trochę bardziej na luzie no i bardziej pomsłowy oraz zaradny, tutaj trochę błądził po omacku, podobały mi się nawiązania do przeszłości Grievous jako watażki. Niemniej jednal czuje niedosyt i mam nadzieje na powrót Kita w lepszym stylu może Aaylą Securą jako parnerką. ;)
  • 0

#69 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.12.2008 - |20:14|

1x10
Jakoś od początku miałem przeświadczenie , że ten młody Jedi zginie no i tak się stało.
Co do postaci Fisto - hm czegoś mu brakowało ale fajnie było zobaczyć osobę tak zrównoważoną i skupioną na swoim zadaniu. :)

Choć jakby zmienić im imiona na Anakin i Obi-Wan to byłby ten sam schemat narwanego byłego ucznia i spokojnego mistrza.
Aż się zastanawiam jak ci młodzi przeżyli by stać się starszymi mistrzami. :P

W każdym razie też mam nadzieję, że jeszcze zobaczymy Fisto.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#70 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 14.12.2008 - |00:56|

Dla niewtajemniczonych polecam opis Kita... Obejrzałem znowu Zemsta Sithów i stwierdzam że Lucas to menda i zabija najlepsze postacie z Expanded Universe.

Użytkownik Krusty edytował ten post 14.12.2008 - |01:02|

• 0

#71 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 14.12.2008 - |22:37|

Zgadzam się. Fisto spokojnie pokonał by Generała, a Lucas dał go pokroić na kawałki Palpowi.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#72 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 15.12.2008 - |00:28|

Tak daleko bym nie poszedł ale z drugiej strony największy szok jaki przeżyłem to że Yoda odpuszcza Palpatine w tak głupi i nie wytłumaczalny dla mnie sposób podczas ep 3 no bo dla mnie to on ewidętnie wygrywał i nagle na wygnanie sie musi udać. Na litość boską to sie kupy nie trzyma Luca$ podobnie jak nowy Indiana.

Użytkownik Krusty edytował ten post 15.12.2008 - |00:34|

• 0

#73 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.01.2009 - |21:05|

Jakby ktoś przegapił to od 4 stycznia TVP1 o 9.25 rozpoczyna emisję "Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów" ---> http://hatak.pl/news...jnyKlonowwTVP1/

http://www.tvp.pl/pr...izyjny?offset=3

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#74 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.01.2009 - |00:35|

1x11

A więc mamy powrót do postaci Anakina i Obi-Wana.
Ale muszę przyznać, że albo zbyt długo ich już nie było jako centralnych postaci albo wyjątkowo dobrze, znaczy lekko napisano ten scenariusz przez co nie byli jakoś męczący.
Akcja w jaskini z Gundarkami nawet z humorem zrobiona.
Mało Ahsoki widać chcą nam dać odpocząć od tej postaci.
Do tego na tej drugiej planecie miejscowy folklor w postaci tych piratów nawet urozmaicił dotychczasowe zmagania Separatystów i Republiki.

Niestety jak widać po zapowiedzi kolejnego odcinka to również Anakin i Obi-Wan podzielili los pojmanego przez piratów Dooku.
Choć wydawać by się mogło, że udała im się zamiana tych zatrutych kufli.
No to czekam na kolejny odcinek. :D

ps. czy ktoś oglądał na TVP1 Wojny Klonów ? Jak to tam nadawali z lektorem czy dubbingiem ?

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#75 Simon Phoenix

Simon Phoenix

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 05.01.2009 - |15:41|

ps. czy ktoś oglądał na TVP1 Wojny Klonów ? Jak to tam nadawali z lektorem czy dubbingiem ?

Poświęciłem się i obudziłem się wcześniej niż zwykle, mogę napisać że puścili w wersji z dubbingiem, który wg mnie całkiem nieźle wyszedł. Fajny głos Yody. Co do jakości tłumaczenia to nie wiem, nie miałem przyjemności oglądania w wersji z napisami.
Pierwszy odcinek zachęcił mnie do oglądania, czekam więc na kolejne w TVP1.
  • 0
Ludzi należy albo zjednywać sobie pieszczotą, albo niszczyć, bo za drobne krzywdy będą się mścili, a doznawszy wielkich nie będą już w stanie.

Niccolo Machiavelli

#76 gordman

gordman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoŻywiec

Napisano 05.01.2009 - |16:36|

To co było w TVP naprawdę fajnie wyszło, dubbing taki jak w wersji kinowej, do tego obraz nie rozciągnięty na cały ekran. Szkoda tylko ze o tak niecnej porze nadawane jest.
  • 0

#77 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.01.2009 - |16:56|

Dzięki za odpowiedź.
Czyli zrobili to na zasadzie jakby dalszą kontynuację kinowych "Wojen klonów" to na plus bo przy najmniej jest jakaś ciągłość i dzieciaki nie mają mętliku w głowie. ;)
Pomijając osobiste zapatrywania na kwestie udźwiękowienia.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#78 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 11.01.2009 - |10:38|

Obejrzalem ostatni odcinek Klonow i wydal mi sie bardzo mroczny. Jakos tak nie nadajacy sie na niedzielne poranki dla dzieci. Szczegolnie przez akcje Hrabiego D. moment kiedy ostatni raz uciekal z wiezienia - jednego zadusil kajdanami, drugiego brutalnie zadusil Moca. Jezeli dodamy do tego zaakcentowana smierc jednego z Senatorow (szkoda ze nie tego drugiego:P) to wyjdzie ze ostatni odcinek byl bardzo nieodpowiedni dla dzieciakow. Czesta smierc klonow nie wplynela na mnie tak bardzo jak to co zrobil Dooku
  • 0

#79 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.01.2009 - |10:59|

1x12

Miałem podobne odczucia podczas oglądania, że zrobili mroczniejszy odcinek i świetnie.
Bo się bardzo dobrze go oglądało szczególnie w nocy w ciemnościach. Podobał mi się ten odcinek i to bardzo.
Bardzo fajne były te postacie piratów tyle, że jak powiedział na końcu Obi-Wan mają teraz przerąbane bo Dooku wie kim są i gdzie mieszkają. :lol:
Poza tym w końcu pokazali coś ze zła w tym wypadku Dooku i jego uczynki a nie tylko o nich mówili ewentualnie pokazywali śmierć anonimowych klonów.
O wiele lepiej to wpłynęło na sam odbiór historii.
O dziwo zdaje się, że ani razu nie wspomnieli o Ahsoce.

Jezeli dodamy do tego zaakcentowana smierc jednego z Senatorow (szkoda ze nie tego drugiego:P)

Popieram powinien zginać ten "drugi". ;)
W całym tym klimacie odcinka jest oczywiście jeden MEGA minus. [wiem rozładowywał atmosferę dla dzieci]
Jak zwykle go spaskudzili postacią Jar Jara.
Tak dobrze im szło dopóki nie zobaczyłem tego idioty na ekranie i wtedy człowieka ogarniało tylko wku....e. :angry:
Gdyby odrazu się nastawili na starszą publiczność nie 10 latków to powstałby całkiem porządny serial.
Podsumowując mam nadzieję, że niebawem Jar Jar zaginie bez wieści gdzieś na Rubieżach. ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 11.01.2009 - |11:01|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#80 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 11.01.2009 - |11:07|

A oglądaliście może drugi odcinek na TVP1? Co sądzicie o dubbingu? Jak dla mnie wyszedł naprawdę świetnie i o dziwo podoba mi się dużo bardziej niż wersja oryginalna :P

Użytkownik Inuki edytował ten post 11.01.2009 - |11:07|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych