Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 074 - S04E18 - Islanded in a Stream of Star

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
95 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (119 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (11 głosów [10.58%])

Procent z głosów: 10.58%

2. 9,5 (9 głosów [8.65%])

Procent z głosów: 8.65%

3. 9 (17 głosów [16.35%])

Procent z głosów: 16.35%

4. 8,5 (15 głosów [14.42%])

Procent z głosów: 14.42%

5. 8 (13 głosów [12.50%])

Procent z głosów: 12.50%

6. 7,5 (6 głosów [5.77%])

Procent z głosów: 5.77%

7. 7 (6 głosów [5.77%])

Procent z głosów: 5.77%

8. 6,5 (3 głosów [2.88%])

Procent z głosów: 2.88%

9. 6 (8 głosów [7.69%])

Procent z głosów: 7.69%

10. 5,5 (2 głosów [1.92%])

Procent z głosów: 1.92%

11. 5 (5 głosów [4.81%])

Procent z głosów: 4.81%

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 4 (5 głosów [4.81%])

Procent z głosów: 4.81%

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [0.96%])

Procent z głosów: 0.96%

16. 2,5 (2 głosów [1.92%])

Procent z głosów: 1.92%

17. 2 (1 głosów [0.96%])

Procent z głosów: 0.96%

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 09.03.2009 - |14:36|

Powinni wysłać Kare Thrace Galacticą w to samo miejsce gdzie "zginęła".
Wróciłaby nówką Galactiki tak samo jak viperem

Hah, dobre :lol:

Więc już dwa odcinku do końca serialu.. nie jest dobrze, przyznam, że ta druga połowa sezonu 4 nie jest zbyt dobra. Nic się nie dzieję żadnych walk, akcji, aż nie pamiętam, w którym odcinku ona była. Mam pewne obawy co do finału będzie dobrze, ale nie będzie to zadawalające.
  • 0

#62 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.03.2009 - |15:07|

Więc już dwa odcinku do końca serialu..

Ech, powtórzę kolejny raz ... powinny być trzy. Ostatni odcinek jest trzyczęściowy. Choć wszystko zależy jak to tv wyemituje.

nie jest dobrze, przyznam, że ta druga połowa sezonu 4 nie jest zbyt dobra.

Będzie lepsza w odbiorze jak ktoś to już słusznie zauważył jak będzie się oglądało cały sezon a nie tak dawkowane odcinki co tydzień po jednym.
Wtedy ewidentnie gubi się całą atmosferę...... no i człowiek wtedy na rozruszanie chciałby więcej tych.... no jak im tam..... szczelanek ;) by "coś się działo". :P

Nic się nie dzieję żadnych walk, akcji, aż nie pamiętam, w którym odcinku ona była.....

A bunt.

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.03.2009 - |15:42|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#63 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.03.2009 - |15:50|

Dokładnie. Nie zapominajmy, że przed nami jeszcze 3 godzinny finał. Wg mnie 3 godziny to jest absolutnie wystarczająco czasu, żeby wszystko wyjaśnić, pozamykać wątki i jeszcze dać sporo akcji. Szczególnie biorąc pod uwagę, że wszystko sprowadzi się raczej do jednej odpowiedzi (Starbuck, Hera, Head people, opera house i "all along the watchtower"). Ja jestem dobrej myśli.
  • 0

#64 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 09.03.2009 - |16:15|

Jak dla mnie najlepszy odcinek ze wszystkich to 4x15 (Elen u John`a) i mam nadzieje, że wszyscy którzy chcą walki lub bitew kosmicznych w ostatnich odcinkach bardzo mocno się rozczarują :D (bo odcinek będzie podobny do 4x15).

Niedawno wpadło mi do głowy jak można zakończyć "cykl wojen". Piątka może naprawić hub`a i załadować cała ludzkość w ciała 7 modeli Cylon`ów, tak by ich zmieszać :)

Użytkownik michal_zxc edytował ten post 09.03.2009 - |16:17|

• 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#65 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 09.03.2009 - |16:24|

Nic się nie dzieję żadnych walk, akcji, aż nie pamiętam, w którym odcinku ona była.....

A bunt.

biku1, bądźmy poważnymi ludźmi ;) - bunt był żałosny. Tak właściwie to nie wiadomo o co chodziło - bo ani nie pokazano go z odpowiednią głębią (przyczyny, motywacje, postawy ludzi, etc.), ani nie było porządnej krwawej łaźni, co by wizualnie chociaż trochę rekompensowało intelektualną miałkość. Prawdopodobnie więc chodziło o typową dla tego serialu odwrotną przyczynowość - bunt był po to, żeby pewien Cylon dostał w kulką w makówkę i potem zaczął "sypać kolegów na pierwszym przesłuchaniu".

Nie twierdzę, że 4.5 sezon to badziew - Babylon 5 też skończył się "po cichu" a nie można powiedzieć, że było słabo. Problem leży gdzie indziej - ten serial po prostu rozbudził niezdrowo wysokie oczekiwania i teraz trudno będzie go skończyć w taki sposób, żeby nikt się nie rozczarował. Szykuje się niezła rozwałka, ale czy to wystarczy to już inna kwestia.

EDIT:

Niedawno wpadło mi do głowy jak można zakończyć "cykl wojen". Piątka może naprawić hub`a i załadować cała ludzkość w ciała 7 modeli Cylon`ów, tak by ich zmieszać smile.gif

A pomyślałeś jak się wtedy będą rozmnażać.
Poza tym cała ludzkość w 7 ciałach? Koszmar. Najgorsze jest to, że po odbudowie huba nawet nie mogliby na dobre umrzeć z nudów ;).

Użytkownik graffi edytował ten post 09.03.2009 - |16:27|

• 0
In the grim future of Hello Kitty there is only WAR...

#66 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 09.03.2009 - |16:43|

A pomyślałeś jak się wtedy będą rozmnażać.
Poza tym cała ludzkość w 7 ciałach? Koszmar. Najgorsze jest to, że po odbudowie huba nawet nie mogliby na dobre umrzeć z nudów ;).

Poco by mieli to robić, jeśli hub będzie sprawny :rolleyes: ? Eeeee koszmar:P? Dla mnie to brzmiało jak "happy end" ^_^

Użytkownik michal_zxc edytował ten post 09.03.2009 - |16:53|

• 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#67 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 09.03.2009 - |16:59|

Poco by mieli to robić, jeśli hub będzie sprawny :rolleyes: ? Eeeee koszmar:P? Dla mnie to brzmiało jak "happy end" ^_^

Po to bo rozmnażanie (płciowe) "tworzy" zmienność genetyczną - crossing-over kojarzysz? ;). 7 modeli to żadna zmieność. Przy odrobinie pecha jakaś choroba wymiotła by całą populację.
Poza tym oglądać tylko 7 różnych gęb - można by się zanudzić.

Użytkownik graffi edytował ten post 09.03.2009 - |17:01|

• 0

#68 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.03.2009 - |17:00|

A bunt.

biku1, bądźmy poważnymi ludźmi ;) - bunt był żałosny. Tak właściwie to nie wiadomo o co chodziło - bo ani nie pokazano go z odpowiednią głębią (przyczyny, motywacje, postawy ludzi, etc.), ani nie było porządnej krwawej łaźni, co by wizualnie chociaż trochę rekompensowało intelektualną miałkość. Prawdopodobnie więc chodziło o typową dla tego serialu odwrotną przyczynowość - bunt był po to, żeby pewien Cylon dostał w kulką w makówkę i potem zaczął "sypać kolegów na pierwszym przesłuchaniu".

Nie twierdzę, że 4.5 sezon to badziew - Babylon 5 też skończył się "po cichu" a nie można powiedzieć, że było słabo. Problem leży gdzie indziej - ten serial po prostu rozbudził niezdrowo wysokie oczekiwania i teraz trudno będzie go skończyć w taki sposób, żeby nikt się nie rozczarował. Szykuje się niezła rozwałka, ale czy to wystarczy to już inna kwestia.

Sadze, ze ostatnie 3 odcinki byly takie jakie byly, by wprowadzic nas w final. Byc moze final takze bedzie pozbawiony fajerwerkow i zakonczy sie "po cichu". Autorzy juz nie musza przejmowac sie ratingiem. Nie musza isc na zadne kompromisy. Na podstawie wywiadow mozana sie spodziewac zakonczenia satysfakcjonujacego. Czy wszystkich jednak? W ktoryms z wywiadow marry MacDonell powiedziala, ze zakonczenie wyjasnia wszytsko, dla czego to wszystko sie stalo i tak sie stalo. Ja sie osobiscie spodziewam zakonzcenia typu bitter-sweet. Zobaczymy smierc wiekszosci naszych ulubionych bohaterow i ostateczny koniec Galacticiii, niemniej jednak ludzkosc, cala ludzkosc skaldajaca sie z ludzi i cylonow przetrwa.

Po to bo rozmnażanie (płciowe) "tworzy" zmienność genetyczną - crossing-over kojarzysz? :). 7 modeli to żadna zmieność. Przy odrobinie pecha jakaś choroba wymiotła by całą populację.
Poza tym oglądać tylko 7 różnych gęb - można by się zanudzić.

Mozliwe jest, ze projekcja moze zminiec i geby.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 09.03.2009 - |17:03|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#69 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 09.03.2009 - |17:08|

Po to bo rozmnażanie (płciowe) "tworzy" zmienność genetyczną - crossing-over kojarzysz? ;). 7 modeli to żadna zmieność. Przy odrobinie pecha jakaś choroba wymiotła by całą populację.

Przecież to żaden problem... Centurion`y "wyszorują" pokład, a wszyscy załadują się do nowych ciał :D
  • 0

The Secret <- Polecam

#70 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.03.2009 - |17:10|

Zaczęło się od klasycznego już buraka w filmach i serialach sci-fi czyli wysysania ludzi przez dziurę w kadłubie... Wyjaśniam - różnica 1 atm to za mało żeby kogoś tak wyssało - mało tego, człowiek wyrzucony w przestrzeń jeszcze przez kilka minut może być uratowany. Na pewno w realiach BSG można było wystrzelić Raptory i tych wywianych w większości jeszcze uratować (w swoim czasie był ogólno-usenetowy flejm na ten temat, skaczący po grupach fizyka, medycyna i fantastyka, więc zanim ktoś wda się w polemikę to zapraszam do googlania....).

Co potem? Potem miałem ambiwalentne wrażenia:
- że zaraz pojawi się Kapitan Archer przy boku którego stanie Vala Mal Doran ;P Ogólnie to gdyby nie to, że to już koniec to już dziś rejestrował bym domenę killbsg.org z hasłem przewodnim: "Jeżeli nie potraficie już pisać scenariuszy do BSG to lepiej ją zakończcie" lub "Komputer, zakończ program!";
- że dokładnie tak powinna się kończyć ta historia, nijak, bez sensu... I to jest jasne i wyraźne przesłanie do fanów, że Twórcy nie oczekują na petycję w stylu savebsg.org ;P

Pozostaję przy nadziei, że finał rzuci mnie na kolana - na oba kolana ;)
  • 0

#71 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.03.2009 - |17:11|

biku1, bądźmy poważnymi ludźmi ;) - bunt był żałosny. Tak właściwie to nie wiadomo o co chodziło - bo ani nie pokazano go z odpowiednią głębią (przyczyny, motywacje, postawy ludzi, etc.),

Jaki był taki był ale nie można powiedzieć ,że nic się nie działo bo to było w odpowiedzi do kolegi Zetnktela, że nie było, żadnych strzelanin.

ani nie było porządnej krwawej łaźni, co by wizualnie chociaż trochę rekompensowało intelektualną miałkość.

Ach ta żądza krwiiiiiiiiii :P a zaraz potem słowa o intelektualizmie. ;)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#72 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 09.03.2009 - |17:26|

Przecież to żaden problem... Centurion`y "wyszorują" pokład, a wszyscy załadują się do nowych ciał :D

A zapomniałeś, że upload zachodzi razem z chorobą? Skąd wiesz, że choroba nie położy centurionów? Przypominasz sobie tą akcję z grypą czy czymś tam z 3go sezonu? Wiem, że to było debilne, ale stało się, więc takie są realia serialu.

Ach ta żądza krwiiiiiiiiii :P a zaraz potem słowa o intelektualizmie. ;)

biku1 jeśli nie rozumiesz to ujmę to tak: jak oglądam takiego Terminatora 3, to nie myślę tylko patrzę na wybuchy, demolkę i ścielące się trupy. Mam w głębokim poważaniu, że film jest debilny, infantylny, miałki, dodaj jeszcze kilka epitetów - wystarcza mi to co widzę i trafia w najbardziej pierwotne i prymitywne zakątki mojego mózgu. Jeśli oglądam coś co ma ambicję być głębsze (a BSG przecież takowe ambicje ma), to się przełączam na inny tryb percepcji i nie są mi potrzebne fajerwerki. W przypadku odcinków o buncie (i różnych innych w BSG) zachodzi taka sytuacja, że i w jednym i w drugim trybie jest po prostu słabo.

Użytkownik graffi edytował ten post 09.03.2009 - |17:28|

• 0

#73 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.03.2009 - |17:31|

biku1 jeśli nie rozumiesz to ujmę to tak:............. W przypadku odcinków o buncie (i różnych innych w BSG) zachodzi taka sytuacja, że i w jednym i w drugim trybie jest po prostu słabo.

Ja Cię rozumiem, doskonale rozumiem, wszystko rozumiem tylko zbyt poważnie-emocjonalnie do tego wszystkiego podszedłeś. :)
Ech coś mało tych trybów masz. ;)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#74 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.03.2009 - |17:52|

Zaczęło się od klasycznego już buraka w filmach i serialach sci-fi czyli wysysania ludzi przez dziurę w kadłubie... Wyjaśniam - różnica 1 atm to za mało żeby kogoś tak wyssało - mało tego, człowiek wyrzucony w przestrzeń jeszcze przez kilka minut może być uratowany.

Kilka minut? Chyba gdzieś mówinio o iluśtam dziesięciu sekundach i w bsg już o tym pamiętali - Doradzam sobie przypomnieć scenę jak Tylor wylatywał z Cally z tuby startowej...
I z drugiej strony nie wiemy, czy kogoś z próżni nie uratowano. Wiemy że było 61 ofiar i że wszystkie tam pracowały.

Masz rację, 1 atmosfera to nie jest duża różnica, ale z drugiej strony dziura była spora, dużo wieksza od człowieka - więc wyrwanie gwałtownie kilku ciał jest możliwe - mogli by przecież pracować przy spawaniu tej dziury....

#75 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 09.03.2009 - |18:14|

Zaczęło się od klasycznego już buraka w filmach i serialach sci-fi czyli wysysania ludzi przez dziurę w kadłubie... Wyjaśniam - różnica 1 atm to za mało żeby kogoś tak wyssało - mało tego, człowiek wyrzucony w przestrzeń jeszcze przez kilka minut może być uratowany. Na pewno w realiach BSG można było wystrzelić Raptory i tych wywianych w większości jeszcze uratować (w swoim czasie był ogólno-usenetowy flejm na ten temat, skaczący po grupach fizyka, medycyna i fantastyka, więc zanim ktoś wda się w polemikę to zapraszam do googlania....).

No nie bardzo.

Już o tym pisałem więc zacytuję wikipedię:

Zakłada się, iż człowiek wystawiony na działanie próżni kosmicznej straci przytomność w przeciągu 9-11 sekund z powodu gwałtownego ubytku tlenu z organizmu poprzez płuca. Wstrzymywanie oddechu przyniesie jednak bardziej katastrofalne skutki w postaci rozerwania płuc i dostania się pęcherzyków gazu do jamy ciała. Na skutek zmiany ciśnienia w jamie brzusznej w pierwszych kilku sekundach możliwe jest nastąpienie zapaści sercowo-naczyniowej, również prowadzącej do utraty przytomności. Gwałtowny ubytek gazów z żołądka może upośledzić ruchy oddechowe. Występuje również gwałtowne pocenie. Woda na powierzchni jamy ustnej i spoconych częściach ciała zagotuje się. Eksperymenty na zwierzętach wykazały, że w przeciągu minuty może nastąpić migotanie komór serca, jednak w większości wypadków praca serca ustawała po 90 sekundach. Po zatrzymaniu akcji serca próby reanimacji nie przyniosły rezultatu. Śmierć mózgowa następuje po 2 minutach

Czyli nie zdążyli by nawet odpalić silników w Raptorach. Poza tym jak oglądałeś 3x15 powinieneś zauważyć że Tyrol i Cally byli wystawieni na próżnię kilka sekund i ledwo ich odratowali. Więc o ratowaniu ocalałych po incydencie w tym odcinku na niewiele by się zdało.
  • 0
don't try

#76 sebmal

sebmal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 09.03.2009 - |18:30|

Nie i mam nadzieję, że to zostanie wytłumaczone chociażby w pobieżny sposób.

Zaraz po finalnym odcinku zabieram się za oglądanie od początku - będzie można poszukać nowych niuansów mając całość historii przed oczami...

No właśnie obawiam się, że nie... byłoby tak, gdyby twórcy mieli od samego początu jasną wizję całego serialu, z konkretnymi osobami, splotem akcji itp. Natomiast tak nie było, więc niestety nie będzie na zasadzie ponownego obejrzenia np. pierwszego sezonu i odkyrywania niuansów, które po finale będą już wiadome. Skoro "skład" Final Five był dobierany na zasadzie kto tam akurat był dostępny, to trudno się spodziewać jakiś "ukrytych" znaczeń przy pierwszym spotkaniu tych osób w serialu, np. Ellen czy Andrsa.
  • 0

#77 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 09.03.2009 - |18:34|

Więc już dwa odcinku do końca serialu..

Ech, powtórzę kolejny raz ... powinny być trzy. Ostatni odcinek jest trzyczęściowy. Choć wszystko zależy jak to tv wyemituje.

nie jest dobrze, przyznam, że ta druga połowa sezonu 4 nie jest zbyt dobra.

Będzie lepsza w odbiorze jak ktoś to już słusznie zauważył jak będzie się oglądało cały sezon a nie tak dawkowane odcinki co tydzień po jednym.
Wtedy ewidentnie gubi się całą atmosferę...... no i człowiek wtedy na rozruszanie chciałby więcej tych.... no jak im tam..... szczelanek ;) by "coś się działo". :P

A bunt.

Sory Biku nie czytałem wszystkiego... ale Taa? To będzie 126 minut jeden odcinek czy jak?
Co do buntu, dla mnie to było to źle zrobione i nie zaliczam, tego do akcji :)

Jak dla mnie najlepszy odcinek ze wszystkich to 4x15 (Elen u John`a) i mam nadzieje, że wszyscy którzy chcą walki lub bitew kosmicznych w ostatnich odcinkach bardzo mocno się rozczarują :D (bo odcinek będzie podobny do 4x15).

Też Cię pozdrawiam. <_< :P

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.03.2009 - |15:41|

• 0

#78 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.03.2009 - |18:55|

Ja bym się jednak nie zgodził ze stwierdzeniem, że serial mógłby się skończyć "bez fajerwerków" i chyba te ostatnie 2 (4x17, 4x18) odcinki wskazują, że raczej tak nie będzie. Jestem większym zwolennikiem dramatu niż akcji, co nie zmienia faktu, że jest to serial po części SF, więc oczekuję spektakularnej ostatniej bitwy, szczególnie, że gdzieś czytałem o tym, że starali się bardzo oszczędzać w tym sezonie zostawiając spore środki właśnie na finał. Z drugiej strony jest też tak, że mamy trochę zbyt duże oczekiwania co do końca serialu i dlatego część osób może być zawiedzionych.
Jeżeli chodzi o odbudowanie Huba, to mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. Natallie wyraźnie powiedziała w którymś z odcinków sezonu 4.0, że aby życie Cylonów miało sens muszą zacząć umierać i nie powracać (dlatego Hera jest taka ważna i dlatego 13 kolonia porzuciła technologię "downloadu" na rzecz rozmnażania płciowego).
  • 0

#79 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.03.2009 - |20:08|

Sory Biku nie czytałem wszystkiego... ale Taa? To będzie 126 minut jeden odcinek czy jak?

Wszystko widać tutaj, ładnie _Neoo_ opisał ostatnie odcinki ---> http://forum.gwrota....p?showforum=174

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#80 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.03.2009 - |20:48|

No właśnie obawiam się, że nie... byłoby tak, gdyby twórcy mieli od samego początu jasną wizję całego serialu, z konkretnymi osobami, splotem akcji itp. Natomiast tak nie było, więc niestety nie będzie na zasadzie ponownego obejrzenia np. pierwszego sezonu i odkyrywania niuansów, które po finale będą już wiadome. Skoro "skład" Final Five był dobierany na zasadzie kto tam akurat był dostępny, to trudno się spodziewać jakiś "ukrytych" znaczeń przy pierwszym spotkaniu tych osób w serialu, np. Ellen czy Andrsa.

W takim razie obejrzyj uważnie 1x09, odcinek w którym po raz pierwszy pojawia się Ellen ;) Moim zdaniem Head-Six idealnie rozpoznaje w Ellen Cylona... :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych