wow , no no fajne zdjatko
) , ale dla mnie ten pulkownik (czy jak mu tam) nie pasowal zupelnie, podczas ogladania zastanawialem sie jedynie , w ktorym momencie zginie
. A co do tego jezyka angielskiego we wszechwswiecie , to chyba byl temu juz poswiecony post ,w ktorym wytlumaczone zostalo (chodzilo podajze o Goa'uldow) ze w odcinkach nie ma ukazanego uczenia sie jezyka , bo odcinki musialy by niewiadomo ile trwac , a pozatym jak dobrze pamietam to jedynie krolowa Wraith posiadala umiejetnosc porozumiewania sie z ludzmi , a reszta tylko "skrzeczala"
-mozna stwierdzic ze jest to ich wlasny "jezyk" .
ulan
5. kurcze dlaczego Sheppard nie zwinąl tej broni wraith, trzeba przecież poznawać technologię wrogów.
moze bal sie ze posiada jakis nadajnik , dzieki ktoremu Wraith odkryliby polozenie glownej bazy ?
- na poczatku sam bylem troche zacikawiony , ze mogl ja zabrac:)
Delta
Fabuła ładna może i trzyma w napięciu ale niestety sporo dziur. Prostackie znalezienie lost City Bilet w jedna stronę, co w ogóle jest absurdem bo asgard dysponują technologią 8 symboli i mógłby pomóc
Hmm...powodow moze byc kilka - po pierwsze Tauri niechce aby Asgard sie wtracal do ich wlasnych odkryc . Po drugie Asgard moze posiadac technologie umozliwiajaca korzystanie z 8 symboli , ale jedynie na male odleglosci , a jak wiemy Galaktyka Pegaza (czy jak sie to tam nazywa
) jest daaaaaleko..Po trzecie - bilet w jedna stronie , ja sobie tlumacze to tak , ze energia zawarta w ZPM mogla zaczac ,po uzycia na Anubisa , malec i na szybkiego trzeba bylo korzystac z sytuacji i sprobowac ja wykorzystac.Zreszta nie ma sie co temu dziwic - Baal ma teraz zolnierzykow Anubisa , wie ze My mamy nowa bron (zreszta cholernie skuteczna) , wiec napewno mysli o malym desancie na nasza piekna planete wcelu jej poznania.
Delta
Nowe wrota mi się nie podobają. To trochę tak jak dostosowywanie się do trendów. Jeszcze brakuje, żeby załoga SGA latała w czapkach bejzbolowych śpiewając najnowsze produkcje polskiego hip-hopu Innymi słowy zaczynam się zastanawiać, czy chęć zwabienia mas nie wygrywa ze zdrowym rozsądkiem.
Czy ja wiem...jak wiadomo wrota w naszej galaktyce zostaly stworzone jako pierwsze i ich rola jest taka , aby przenosic energie z jednego miejsca w drugie, ale w obrebie jednej galatyki. Galaktyka Pegaza moze stanowic o wiele wiele wieksza przestrzen , a przy tym w nowych wrotach usprawniono o wiele wiecej funkcji (jak np. wybieranie szefronow w trymigach
) btw. mialem duzy ubaw jak MacKay mowi - "pierwszy szefron ustawiony"i ta jego mina hehe). Dla mnie wiec nie jest to rodzaj jakis trendow , tylko czysto logiczne usprawnienia dajace taki a nie inny efekt wizualny
Merlin
te male niedociagniecia o ktorych piszesz,dla mnie stanowia powazne braki. normalnie jesli akcja jest wartka, kiedy wydarzenia potrafia zaskoczyc nie zwraca sie na takie "drobne" bledy/naciagniecia uwagi. jesli jednak wieje nuda latwo jest dostrzec niedociagniecia, a wtedy dodatkowo psuje to ogladanie
Hehe wiedzialem , ze sie ktos doczepi
)) (bez obrazy ;P ). Po czesci rozumiem ciebie , ale trzeba rozdzielic nastawienie na ogladanie na takie , w ktorym szuka sie bledow i oczekuje nie wiadomo czego - i wtedy bardzo latwo o zawod i krytyke
oraz na takie , gdzie nastawienie jest na dobra zabawe i chec poznania nowych wydarzen czy przygod bohaterow - dla mnie , jak juz wczesniej pisalem , pilot SGA przypadl do gustu i z niecierpliwoscia (hym..ktory ja juz to raz pisze hyhy) oczekuje na kolejne odcinki
) Btw.zastanawia mnie jedynie , ktory z pilotow seriali ma tak duza dawke w poznaniu nieodkrytych :>