Odcinek 164 - S08E10 - Endgame
Napisano 28.12.2004 - |18:27|
Tym optymistycznym akcentem zapodam ocenę 8 A co tam nie stać mnie
Napisano 10.09.2005 - |21:46|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 17.05.2006 - |06:13|
Napisano 17.05.2006 - |06:35|
Napisano 30.04.2007 - |20:24|
Napisano 12.05.2007 - |16:54|
Jak zwykle scenarzysci nie martwili sie o logike. Przeciez wrota zzeraja tyle pradu ze w czasie ich otwarcia latwo byloby statek namierzyc. Tym bardziej ze nic nie pochalnaialoby promieniowania (otwarta przestrzen kosmiczna). Pochlaniac energie w tak malej przestrzenii tez nie mozna by bylo bo statek w chwile zamienilby sie w mikrofalowke. Poza tym wrota na tyle zakrzywaja czasoprzestrzen ze statek zlokalizowanoby uzywajac zwyklego efektu dopplera.
foe (małpa) cinet (kropa) pl
Napisano 04.06.2007 - |20:41|
jak dla mnie , 6.5 / 10
czekam na Ba'ala
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 13.06.2007 - |09:38|
Ogólne wrażenie pozytywne, kilka ciekawych scen i swietne ubranko Carter Plus również za panią Tok'ra, szkoda, że już jej nie zobaczymy. O'Neill niestety nie pasuje mi na generalskim stołku, daje mu czas do końca sezonu i niech idzie na emeryturę.
Serial ogólnie trzyma poziom, próby odświeżenia wychodzą różnie, ale na pewno jest lepiej niż w Atlantisie.
Odcinek na 7/10
Napisano 13.01.2008 - |14:20|
Znikają Wrota a tymczasem przez pewien czas ludzi z SGC dobry humor nie opuszcza. Wyglądało to niestety trochę jak parodia Stargate. Druga sprawa to po cholerę The Trust kradli Wrota z Ziemi. Nie mogli się udać na jakąś niezamieszkałą planetę z Wrotami i stamtąd atakować? Czyżby nie znali żadnej niezamieszkałej planety? No cóż trochę to dziwne, a może nie ?
Ocena: 9/10.
Napisano 11.12.2008 - |15:27|
Plusy:
+ nieco humoru na początek, czyli scenka z Walterem (nota bene nieźle się ostatnio nieźle wyrobił, jest teraz o wiele wyraźniejszą postacią)
+ Daniel na widok braku wrót mówiący (stojąc obok Jacka), że nie chciałby być teraz osobą, która będzie musiała wyjaśnić to prezydentowi plus mina Jacka w tym momencie
+ wyjaśnienie wątku ze statkiem Ozyrysa
+ za to skinięcie sobie głowami jak Daniel dołączył do Sam na statku Ozyrysa, na zasadzie "cześć - cześć, o też tu jesteś, widzę że też wpadłeś"
Minusy:
- znowu odcinek związany z The Trust NID itp. - mam już na nich alergię
- to na co wiele osób już wskazywało: nie prościej było polecieć na najbliższą planetę z wrotami zamiast kraść ziemskie? Oszczędziłoby to wieeelu kłopotów w tym prawdopodobnie tak szybkiego wykrycia.
- archeolog w roli oficera przesłuchującego w sprawie zniknięcia najważniejszego przedmiotu na tej planecie... a potem jeszcze w roli samotnego komandosa? Ja wiem, że on nabrał nieco wojskowego doświadczenia będąc już tyle lat w SG-1, ale mimo wszystko...
- czemu zwiali z tego statku, skoro została im tylko ta babka do załatwienia i mogli spokojnie zamknąć ten problem i wrócić potem z powrotem na Ziemię z nowym statkiem
- jedna osoba zwiała wiec to niestety chyba nie "Endgame" jeśli chodzi o wątek The Trust :|
- Jackowi rola generała jednak nie służy (ten minus się chyba niestety zadomowi na dłużej)
Swoją drogą ciekawe jak wielkie szkody wyrządzili armii Baala - pewnie się okaże że minimalne.
Jak dla mnie: 6,5/10
Napisano 11.12.2008 - |16:19|
Co do tego archeologa to ja się tu akurat nie sprzeciwiam. Daniel jest w SGC jednym z najlepszych ekspertów nie tylko w sprawach archeologii. A gdyby zastąpił go jakiś major niewiadomo kto to ... no cóż i tak niektórzy narzekają że jest mało SG-1 w SG-1 a ponieważ akurat Sam była zajęta a Teal'c był offworld więc pozostał Daniel.
Faktycznie już tu chyba gdzieś pisałem że nie rozumiem tytułu odcinka. Niby Endgame ale jak łatwo można zauważyć Thrust nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.
Napisano 12.12.2008 - |02:57|
Daniel - ja wiem, że on ma wiele talentów, ale jako przesłuchujący? I nie musiał być zamiast niego jakiś tam major, ja np. już znacznie bardziej widzę w tej roli Jacka.
Jeśli chodzi o tą scenkę rozmowy z Walterem i jego kolegą to racja - to był jeszcze jeden przejaw humoru w tym odcinku.
Napisano 12.12.2008 - |09:10|
Napisano 13.12.2008 - |01:34|
Użytkownik Altair edytował ten post 13.12.2008 - |01:35|
Napisano 13.12.2008 - |10:01|
Napisano 11.03.2009 - |02:25|
Sam odcinek natomiast pozostawia wiele do życzenia. Po prostu jest nielogiczny sam w sobie, a ponadto cała ta kwestia z NID od dawna już nudzi, a naciągana jest od samego niemal początku.
7/10
Napisano 05.05.2009 - |19:34|
Jedyne co mi się nie podobało, to bezustanne waśnie między Tok'ra i Jaffa. To robi się już nudne.
Na pewno fajny motyw z kradzieżą Wrót.
9.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych