Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 164 - S08E10 - Endgame

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (109 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (9 głosów [9.38%])

Procent z głosów: 9.38%

2. 9.5 (10 głosów [10.42%])

Procent z głosów: 10.42%

3. 9 (24 głosów [25.00%])

Procent z głosów: 25.00%

4. 8.5 (18 głosów [18.75%])

Procent z głosów: 18.75%

5. 8 (16 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

6. 7.5 (4 głosów [4.17%])

Procent z głosów: 4.17%

7. 7 (8 głosów [8.33%])

Procent z głosów: 8.33%

8. 6.5 (3 głosów [3.12%])

Procent z głosów: 3.12%

9. 6 (1 głosów [1.04%])

Procent z głosów: 1.04%

10. 5.5 (1 głosów [1.04%])

Procent z głosów: 1.04%

11. 5 (2 głosów [2.08%])

Procent z głosów: 2.08%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 28.12.2004 - |18:27|

Wreszcie wrota znikły :P Ile ja się naczekałem na taki odcinek :D Szkoda tylko,że na 1 epizod :] Za krótko :/ W końcu dowiedzieliśmy się kto zabija i jak Jaffa.Jak widać "The Trust" wcale nie tacy trust :P Hahahaha :P Nie ma to jak pościg na dachu :P Taki typowy film na brooklynie :D I jak zwykle to bywa na samym końcu,gdy się wydaje,że wrota jak i całe SG-1 zniknie nasz Prometheus w ostatniej chwili przetransportował naszych ziomów i ich ekwipunek :)

Tym optymistycznym akcentem zapodam ocenę 8 :) A co tam nie stać mnie :P
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#62 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 10.09.2005 - |21:46|

Okazuje się, żę zawsze jest paru idiotów, którym wydaje się, że mogązbawić świat. Eh, ci fanatycy. Chyba naprawdę trzeba ich zakopać na długe lata....
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#63 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 17.05.2006 - |06:13|

Odcinek nawet niezly. Wyjaśnia kilka wątków nasuwa kolejne, nie rozumiem tylko tego tytulu Endgame. Bo żadnego Endgamea tam nie widzę. Chyba że miala to byc ostatezna rozgrywka z tym murzynem zabitym przez Teal'ca. Ogólnie 8.5.
  • 0
don't try

#64 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 17.05.2006 - |06:35|

Jestem zawiedziony tym odcinkiem. Bo wiadomo połowa sezonu to zawsze jest coś ekstra... a tu takie coś. Troche i ciekawy ale w porównaniu z innymi z połów sezonów to chyba najgorszy. Daje 6
  • 0

#65 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 30.04.2007 - |20:24|

No co Ty, odcinek bardzo dobry. Może i podobał mi się tak bardzo tylko dlatego, że zrobiłem sobie dłuższą przerwę od tego serialu, w każdym razie - ani trochę się nie nudziłem. Prawie wszystko było tak jak powinno być, w odpowiednich dawkach. PRAWIE wszystko, więc daję 8,5 ;)
  • 0

#66 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 12.05.2007 - |16:54|

Odcinek może być. Daje mocne 7.
Jak zwykle scenarzysci nie martwili sie o logike. Przeciez wrota zzeraja tyle pradu ze w czasie ich otwarcia latwo byloby statek namierzyc. Tym bardziej ze nic nie pochalnaialoby promieniowania (otwarta przestrzen kosmiczna). Pochlaniac energie w tak malej przestrzenii tez nie mozna by bylo bo statek w chwile zamienilby sie w mikrofalowke. Poza tym wrota na tyle zakrzywaja czasoprzestrzen ze statek zlokalizowanoby uzywajac zwyklego efektu dopplera.
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#67 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 04.06.2007 - |20:41|

nie lubie NID, Trustu i polityki w SG-1 ... :(
jak dla mnie , 6.5 / 10
czekam na Ba'ala :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#68 sunkmanitu

sunkmanitu

Starszy szeregowy

• Email
  • 143 postów

Napisano 13.06.2007 - |09:38|

Dość dobry odcinek, choć z dość dziurawą logiką ;)

Ogólne wrażenie pozytywne, kilka ciekawych scen i swietne ubranko Carter ;) Plus również za panią Tok'ra, szkoda, że już jej nie zobaczymy. O'Neill niestety nie pasuje mi na generalskim stołku, daje mu czas do końca sezonu i niech idzie na emeryturę.

Serial ogólnie trzyma poziom, próby odświeżenia wychodzą różnie, ale na pewno jest lepiej niż w Atlantisie.

Odcinek na 7/10
  • 0

#69 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 13.01.2008 - |14:20|

Odcinek w sumie OK, ale mam małe spostrzeżenia.
Znikają Wrota a tymczasem przez pewien czas ludzi z SGC dobry humor nie opuszcza. Wyglądało to niestety trochę jak parodia Stargate. Druga sprawa to po cholerę The Trust kradli Wrota z Ziemi. Nie mogli się udać na jakąś niezamieszkałą planetę z Wrotami i stamtąd atakować? Czyżby nie znali żadnej niezamieszkałej planety? No cóż trochę to dziwne, a może nie ;)?

Ocena: 9/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#70 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 11.12.2008 - |15:27|

Cóż, jak tylko w "Previously on Stargate SG-1" pojawiły się przypomnienia związane z działaniami The Trust, to już nie miałem większych wątpliwości kto zabrał wrota, co niestety nie nastawiło mnie zbyt pozytywnie do odcinka. Niemniej miał on też swoje pozytywy, no więc po kolei:

Plusy:

+ nieco humoru na początek, czyli scenka z Walterem (nota bene nieźle się ostatnio nieźle wyrobił, jest teraz o wiele wyraźniejszą postacią)
+ Daniel na widok braku wrót mówiący (stojąc obok Jacka), że nie chciałby być teraz osobą, która będzie musiała wyjaśnić to prezydentowi plus mina Jacka w tym momencie
+ wyjaśnienie wątku ze statkiem Ozyrysa
+ za to skinięcie sobie głowami jak Daniel dołączył do Sam na statku Ozyrysa, na zasadzie "cześć - cześć, o też tu jesteś, widzę że też wpadłeś" :D

Minusy:

- znowu odcinek związany z The Trust NID itp. - mam już na nich alergię
- to na co wiele osób już wskazywało: nie prościej było polecieć na najbliższą planetę z wrotami zamiast kraść ziemskie? Oszczędziłoby to wieeelu kłopotów w tym prawdopodobnie tak szybkiego wykrycia.
- archeolog w roli oficera przesłuchującego w sprawie zniknięcia najważniejszego przedmiotu na tej planecie... a potem jeszcze w roli samotnego komandosa? Ja wiem, że on nabrał nieco wojskowego doświadczenia będąc już tyle lat w SG-1, ale mimo wszystko...
- czemu zwiali z tego statku, skoro została im tylko ta babka do załatwienia i mogli spokojnie zamknąć ten problem i wrócić potem z powrotem na Ziemię z nowym statkiem
- jedna osoba zwiała wiec to niestety chyba nie "Endgame" jeśli chodzi o wątek The Trust :|
- Jackowi rola generała jednak nie służy (ten minus się chyba niestety zadomowi na dłużej)

Swoją drogą ciekawe jak wielkie szkody wyrządzili armii Baala - pewnie się okaże że minimalne.
Jak dla mnie: 6,5/10
  • 0

#71 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 11.12.2008 - |16:19|

W istocie humor jest przedni. Zapomniałeś dodać Daniela przesłuchującego Waltera i jego kolegę. Ten fakt z kradzieżą wrót można łatwo wyjaśnić. Gdyby polecieli na inną planetę nie byłoby ciekawego odcinka. Takie są prawa filmu czasami trzeba nieco naciągnąć logikę jest cała masa takich wątków, które można by rozwiązać miło i bezproblemowo ale gdzie tu miejsce na akcję to nie telenowela.

Co do tego archeologa to ja się tu akurat nie sprzeciwiam. Daniel jest w SGC jednym z najlepszych ekspertów nie tylko w sprawach archeologii. A gdyby zastąpił go jakiś major niewiadomo kto to ... no cóż i tak niektórzy narzekają że jest mało SG-1 w SG-1 a ponieważ akurat Sam była zajęta a Teal'c był offworld więc pozostał Daniel.

Faktycznie już tu chyba gdzieś pisałem że nie rozumiem tytułu odcinka. Niby Endgame ale jak łatwo można zauważyć Thrust nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.
  • 0
don't try

#72 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 12.12.2008 - |02:57|

Co do praw filmu/serialu to fakt. Choć jednak najlepiej jest gdy wątek jest ciekawy przy zachowanej logice ;) No ale można na to przymknąć oko, zresztą to akurat nie wpłynęło jakoś zasadniczo na mój odbiór tego odcinka.

Daniel - ja wiem, że on ma wiele talentów, ale jako przesłuchujący? I nie musiał być zamiast niego jakiś tam major, ja np. już znacznie bardziej widzę w tej roli Jacka.

Jeśli chodzi o tą scenkę rozmowy z Walterem i jego kolegą to racja - to był jeszcze jeden przejaw humoru w tym odcinku.
  • 0

#73 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 12.12.2008 - |09:10|

Daniel sprawdził się już jako negocjator więc nadaje się również do przesłuchań.
  • 0
don't try

#74 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 13.12.2008 - |01:34|

No niech będzie. Aczkolwiek nadal uważam, że talentami w tej materii nie błysnął i że gdyby dostał do przesłuchania jakiegoś zatwardziałego agenta, a nie tego doktorka, to by mu tak łatwo nie poszło. A negocjacje i przesłuchania to jednak dwie rózne rzeczy, choć pod pewnymi względami podobne.

Użytkownik Altair edytował ten post 13.12.2008 - |01:35|

• 0

#75 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 13.12.2008 - |10:01|

Wiem że to nie to samo ale wiesz o co chodzi. Grunt żeby mieć gadane.
  • 0
don't try

#76 Prakosmiczny

Prakosmiczny

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 11.03.2009 - |02:25|

Nie rozumiem o co chodzi Wam z tym Danielem - to idealna osoba do zadań w których logiczna argumentacja może odnieść skutek. Już raz pisałem na tym forum, że właśnie Daniel jest najwszechstronniej uzdolnioną osobą w SGC - Carter ma jedynie talent to dziedzin ścisłych (zresztą absurdalnie przesadzony). To właśnie Jackson najzwięźlej, najlogiczniej i z największym zrozumieniem niuansów potrafi przedstawić sytuację. Być może uznano, że aresztowany naukowiec nie jest fanatykiem, lecz osobą która po prostu chciała się finansowo ustawić, ale poza tym ma otwarty umysł. Tak zresztą w istocie było.

Sam odcinek natomiast pozostawia wiele do życzenia. Po prostu jest nielogiczny sam w sobie, a ponadto cała ta kwestia z NID od dawna już nudzi, a naciągana jest od samego niemal początku.

7/10
  • 0

#77 Spirozea

Spirozea

Starszy kapral

• Grupa Hatak
  • 283 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 05.05.2009 - |19:34|

Dobry odcinek.
Jedyne co mi się nie podobało, to bezustanne waśnie między Tok'ra i Jaffa. To robi się już nudne.
Na pewno fajny motyw z kradzieżą Wrót.
9.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych