Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 161 - S08E07 - Affinity

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
88 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (119 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (7 głosów [6.42%])

Procent z głosów: 6.42%

2. 9.5 (2 głosów [1.83%])

Procent z głosów: 1.83%

3. 9 (8 głosów [7.34%])

Procent z głosów: 7.34%

4. 8.5 (10 głosów [9.17%])

Procent z głosów: 9.17%

5. 8 (30 głosów [27.52%])

Procent z głosów: 27.52%

6. 7.5 (7 głosów [6.42%])

7. 7 (16 głosów [14.68%])

Procent z głosów: 14.68%

8. 6.5 (7 głosów [6.42%])

9. 6 (7 głosów [6.42%])

10. 5.5 (2 głosów [1.83%])

11. 5 (5 głosów [4.59%])

Procent z głosów: 4.59%

12. 4.5 (1 głosów [0.92%])

Procent z głosów: 0.92%

13. 4 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

14. 3.5 (2 głosów [1.83%])

15. 3 (1 głosów [0.92%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [0.92%])

18. 1.5 (1 głosów [0.92%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (2 głosów [1.83%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 30.08.2004 - |13:40|

- nawiazanie romansu Kristy z T. było jak opera mydlana:(

Opera,nie opera ale było na co popatrzeć :hyhy: Jak dla mnie Krista zaliczyła się do plusów a nie minusów :lol:
  • 0

#62 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 30.08.2004 - |20:07|

Dobrze teraz ja sie wypowiem,jako ,że własnie obejrzalem ten badź co bądź niezły odcinek :) .
Moja ocena 8,5
Jak na odcinek standalone i w dodatku nie dziejacy sie w kosmosie ani na innych planetach tylko na naszej poczciwej ziemi to jest to odcinek(ech to masło masłane jest jakis synonim słowa odcinek :D ??) bardzo dobry.
Podobało mi sie to,że Teal'c wreszcie mógł zamieszkac na "powierzchni".Tutaj nasuwa mi sie uwaga dotyczaca ludzi,jeżeli jestes zbyt dobry i pomagasz innym to jestes postrzegany jako dziwolag :blink: .Od 28 minuty zaczeły sie juz prawdziwe emocje,kto wrabia Teal'c,o co chodzi :) .....ale w koncu sie okazło ze to źli byli agenci
.Tutaj znow dziwna sytuacja,dzwonia oni do bazy do Daniela i nikt tych rozmow nie sprawdza,skad one itd.!!!
Końcowka tez fajna,ciekawe jak oni sie wydostali,musieli miec statek chyba ....ale to sie moze okaze jak przeczytam wasze posty B) .

Plusy:
-Teal'c
-Ta laseczka :hyhy: ..mimo ze miala kulawa fryzure była całkiem teges ;)
-Uczenie sie tej walki w parku :P
-watek Sam&Pet przeszedł u mnie prawie nie zauwazony
Minusy:
-Buraczek co opisalem wyżej
-"TAK"
-Pet jakos super glina :]

Pozdro :P

Użytkownik Michał edytował ten post 30.08.2004 - |20:25|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#63 Maxim

Maxim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 31.08.2004 - |17:36|

Bardzo dobry odcinek i wiele ciekawych postaci pojawiło sie w nim.
Może poczatek trochę wolny, ale im bliżej końca tym szybciej.
Napewno dając 8.0 nie skrzywdziłem tego odcinka.

:D
  • 0

#64 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 01.09.2004 - |21:31|

A ja wcale nie jsetam pewien, że to był dźwięk transportu Asgard. Byłbym nawet w stanie zaryzykować, że to był "początek" dźwięku pierścieni, bo później scena sieprzeniosła

Ale i tak z odcinka najlepsza była paprotka :))
  • 0

#65 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 02.09.2004 - |22:49|

..a mi szkoda gościa, to znaczy obu i Tealc'a i Piotrusia, i pomyśleć że ten drugi to zginie...albo dostanie spowrotem pierścionek... bo chyba tak będzie... 8,0 B)
  • 0

#66 tomry

tomry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 08.09.2004 - |08:29|

Bywało lepiej. Niczym mnie nie zaskoczyli . Akcja sie strasznie ciągnie

Użytkownik tomry edytował ten post 22.09.2004 - |09:04|

• 0

#67 300FraYda

300FraYda

Starszy szeregowy

• VIP
  • 92 postów
  • MiastoKrAkÓw

Napisano 08.09.2004 - |17:45|

Ehhh mam dość NID to banda skorumpowanych idiotów. Podobnie jak nasz rząd :censored:
Ale odcinek nawet ciekawy. Chociaż intryga była denna, no i imie tej dziewczyny strasznie przypominało imie wodza rebeliantek. Teal'c gra amanta a poza ziemią uwodzi następne :) żyć nie umierać. Podobała mi sie akcja jak złodziej torebki o mało co się nie zabił. Hehehe na jego miejscu wstał bym i dalej uciekał a on się poślizgnął i trafił pewnie na ostry dyżur. Kurde ale ta fantastyka jest fantastyczna i fascynująca :) Oceniam odcinek na 6 . Pozdro :hyhy:
  • 0
^>> Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze << ^

<<<<Jeśli Szukasz Mnie Na eMule>>>>

#68 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 03.12.2004 - |09:03|

Jako,że zbytnio się nie spiesze z oglądaniem SG-1 mogę nabrać dystansu do poszczególnych odcinków :] Średnio jeden na miesiąc :P Mniejsza z tym :) Epizod zaczyna się dość śmiesznie,a to tylko dlatego,że Teal'c używa swojego baniaka do zatrzymania pięści jednego z niegrzecznych chłopców ;)
Następnie jak to bywa z sąsiadami :lol: Teal'c próbuje włączyć się w życie wspólnoty mieszkaniowej :P
Na szczęście nie jest dozorcą,wkońcu to nie Alternatywy 4,a StarGate SG-1 :] I znów mamy do czynienia z wątkiem,który lubi się powtarzać w każdym prawie filmie i serialu,ale to już trzeba wybaczyć :) Teal'c z Mozambiku zachowuje się niczym Super Bohater,taki osiedlowy SuperMan,który nie dość,że silny,twardy to jeszcze tak celnie rzuca,że nie wątpliwie powinien być koszykarzem :) Zamieszany w morderstwo,które tak szybko się wyjaśniło zanim się w ogóle zaczeło :) Pete bada,sprawdza ślady niczym Adam z Kryminalnych :P W tym odcinku było naprawdę wszystko :) Komedia,Romans,Dramat,Sensacja,a czasami istny Horror :) Taaka grobowa cisza pzreplatana ciemną,ponurą dekoracją i scenerią :) Ogólnie nie był to stracony czas,jednakże Teal'c jako Super Bohater wypada lepiej niż Ben Affleck w Daredevil :D

Ocena ogólna 7 :afro:
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#69 Zyzyx

Zyzyx

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 03.09.2005 - |16:00|

Świetny odcinek. Bardzo zabawnie pokazano jakie trudności z asymilacją może mieć ktoś z pozoru bardzo podobny nas, ale jednak wychowany w zupełnie odmiennej kulturze, środowisku, na innej planecie. Troche przegięte było jak rzucił kamieniem w uciekającego łotrzyka - myślałby kto, że wszyscy Jaffa to tacy półbogowie. Ale Teal'c rządzi. Ten jego sposób mówienia - po prostu polewka po każdej kwestii. Szczególne udane było pełne smutku, ale zdecydowania "I must not interven". Chociaż te włosy - brrr.
  • 0

#70 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 10.09.2005 - |17:09|

Jak dla mnie 9. Ciekawie zrobione. Jaffa jako mieszkaniec Tauri :D w jakimś mieście USA. No to prawie pokazanie teorii spiskowej, głoszącej, że obcy są wśród nas! Z drugiej strony odcinek ciekawie ujął koegzystencje dwóch ras obok siebie.
Najlepsza scenka: rozmowa Daniela z Teal'cem o zasadach.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#71 Pasiek

Pasiek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 27.03.2006 - |00:34|

Na początek chciałem się przywitać.
Więc Witam wszystkich.

Teraz do sedna..
szukałem sobie w goglach za piosenką która leci na końcy tego epizodu "Stargate SG-1 8x07 Affinity" , ale nic nie znalazłem... Chodzi mi o motyw w momencie jak T. wsiada do samochodu, odpala silnik i wraca mieszkać do bazy....
Czy ma ktoś jakieś info na ten temat, bardzo będe wdzięczny. :D
Pozdrawiam Pasiek.

P.S wracam do ogladania następnych epizodow.. :] :hyhy:
  • 0

#72 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 14.05.2006 - |00:39|

Odcinek rewelacyujny. Smae plusy... bardzo wszystko fajnie i wogóle... tealca zachowanie kristra no i w ogóle...ocena 10/10 zasłużona...

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 02.07.2008 - |22:20|

• 0

#73 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.05.2006 - |06:17|

Za inwencję daję mu 8 punktów. Mimo wszystkich potknięć obejrzałem bez znudzenia. Chyba każdy serial miał odcinek pokazujący jakąś chwilę normalności. O ile normalnością można nazwać morderstwo i porwanie. Jedyne co mi się nie podobało to standardowe nie wyjaśnienie wątku. Czyli jak zwykle nie wiadomo o co chodziło NID. Poza tym można w nim zobaczyć drugą naturę Teal'ca, niby kręci z Ishtą ale nie traci okazji jak trafia mu się fajna kobitka ;)

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 15.05.2006 - |06:18|

• 0
don't try

#74 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 10.04.2007 - |13:50|

Odcinek dobry. Ciekawe oderwanie od normalnego stargate'owego schematu, odpoczynek od ratowania świata po raz kolejny ;) Ep wręcz jak innego serialu - gdyby nie postacie, w życiu nie pomyślałbym, że to Gwiezdne Wrota. Na minus przewidywalność, choć małe zaskoczenie też było - myślałem, że to laska Teal'ca go wrabia, a tu jednak nie... ;)
  • 0

#75 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.04.2007 - |21:15|

Odcinek genialny - fajniee Teal'c wyglądał jako "cywil" próbujący się zadomowić poza bazą. Szkoda, że nie wyszło, bo nawet ludzie go polubili. :)
Świetny początek. :) Fajny monolog Sam o samotności.
Tylko jedno mnie zastanawia. Co z kieszenią po symbioncie? Zabliźniła się odkąd Teal'c bierze tretoninę? Spędził noc z panienką, nic nie zauważyła? Policjanci przy aresztowaniu też zdziwieni nie byli, chociaż koszuli nie miał na sobie. ;)
  • 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#76 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 09.05.2007 - |17:16|

Odcinek lepszy niz myslalem ze bedzie. Daje mocne 7.

plusy
+ duzo Teal'ca (jest w super formie)
+ roślinka
+ niezla laska Tealca
+ rozmowa O'Neilla z Carter.

minusy
- Pete - mam dosc tego naturszczyka (brat rezysera)
- NID - nie lubie w ogole tego watku, kojarzy mi sie z X-Files ktorego nigydy nie trawilem
- Daniel Jackson jest gruby! ;)

Acha, jesli sie nie myle, to pierwszy odcinek w ktorym, poza czołówka, ani razu nie ma tytułowych Gwiezdnych Wrót !

Użytkownik the_foe edytował ten post 09.05.2007 - |17:31|

• 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#77 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 03.06.2007 - |13:34|

hmmm, z jednej strony - pokazanie zycia Tealca poza baza, fajnie
z drugiej, nie lubie watku the Trust. i nie lubie Pete'a

no to bardzo subiektywnie - 6/10
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#78 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 05.01.2008 - |18:07|

Trochę przynudnawy początek i niestety w dużej mierze ten odcinek to taka obyczajówka. Na szczęście ratuje go ponowne pojawienie się ludków z NID i Erica Durance w roli Kristy :D.
Ogólnie rzecz biorąc cały ten początek ósmego sezonu jakiś taki inny. Mniej podróżny przez Wrota, więcej życia codziennego na Ziemi czy też akcji w bazie. Chociaż akurat ten odcinek pomimo niezachęcającego początku wcale nie był taki zły, ale brakuje tych podróży przez Wrota :D.

Ocena: 7/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#79 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 17.07.2008 - |09:03|

A dla mnie właśnie wątki obyczajowe są najciekawsze w tym odcinku.
Akcja to tylko taki dodatek, zbyt krótka i prosta aby byla interesująca.
Sporo humoru w wykonaniu Tealca i osob mu towarzyszących.
Zawsze twierdziłem że Erice lepiej w ciemnych włosach (w Efekcie Motyla 2 rowniez jako brunetka jest bombowa!) :)
A Tealc to ostatnio wszystkie laski wyrywa ! :D
Wg mnie odcinek udany, chociaz oczywiscie nic odkrywczego w nim nie ma, 8pkt mozna dac (jakbym byl kobieta dalbym 9) :)
  • 0

#80 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 10.12.2008 - |00:42|

Podobnie jak u przedmówcy mnie akurat też najbardziej podobały się wątki obyczajowe i przybliżenie życia prywatnego bohaterów (tym razem głównie Teal'ca i Sam). Fajnie było pokazane zderzenie Teal'ca z naszymi realiami, a przy tym oprawione sporą dawką humoru (mam tu na myśli zwłaszcza wypowiedzi Teal'ca). Przeuroczy był motyw paprotki :D Interesująca była też tyrada w wykonaniu Sam, w której wyraziła swoje poglądy na temat związków i ich społecznego postrzegania - jakby nie patrzeć miała akurat sporo racji. Zaciekawiło i lekko zaszokowało mnie to co Daniel powiedział o obyczajach starożytnych Persów w tym kontekście - że jak jak umierała dziewica to przed pogrzebem wydawano jej zwłoki za mąż O_O (zakładam, że to prawda)

Zdecydowanie mniej podobała mi się druga część odcinka a głównie wprowadzenie NID - w ogóle nie lubię ich wątku i większość odcinków z NID niezbyt przypadło mi do gustu. A teraz znowu ich wmieszali i jeszcze nie wiadomo skąd posiedli technologię teleportacji (możliwe że od Ozyrysa, ale skąd wiedzieli gdzie zostawił swój statek? A może na orbitę sobie incognito polecieli? Bo przecież to jak przejażdżka autobusem). Swoją drogą przy rozmowie telefonicznej Daniela o tych znakach głos po drugiej stronie słuchawki brzmiał a la Goa'uld - niestety moje nadzieje w tym względzie się rozwiały.
Zmiana statusu prywatnego Sam - sam nie wiem co o tym myśleć, za gościem nie przepadam. Nieco irytowało też to niezdecydowanie Carter (zważywszy że widać je już od iluś odcinków) i co ją tak nagle przekonało, że na końcu szybko się zdecydowała? Hmm... ale zobaczymy jak ten związek wpłynie na postać Carter w kolejnych odcinkach - póki co wstrzymuję się od głosu na ten temat.

Ocena ogólna: 6,5/10
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych