Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 096 – S05E16 – Brain Storm

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
65 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek? (108 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek?

1. 10 (15 głosów [17.05%])

Procent z głosów: 17.05%

2. 9.5 (8 głosów [9.09%])

Procent z głosów: 9.09%

3. 9 (17 głosów [19.32%])

Procent z głosów: 19.32%

4. 8.5 (11 głosów [12.50%])

Procent z głosów: 12.50%

5. 8 (9 głosów [10.23%])

Procent z głosów: 10.23%

6. 7.5 (2 głosów [2.27%])

Procent z głosów: 2.27%

7. 7 (9 głosów [10.23%])

Procent z głosów: 10.23%

8. 6.5 (2 głosów [2.27%])

Procent z głosów: 2.27%

9. 6 (1 głosów [1.14%])

Procent z głosów: 1.14%

10. 5.5 (3 głosów [3.41%])

Procent z głosów: 3.41%

11. 5 (1 głosów [1.14%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 4 (1 głosów [1.14%])

14. 3.5 (1 głosów [1.14%])

15. 3 (3 głosów [3.41%])

16. 2.5 (1 głosów [1.14%])

17. 2 (1 głosów [1.14%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (3 głosów [3.41%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 03.12.2008 - |15:31|

Jestem zachwycony tym odcinkiem. Domyslalem sie, co sie stanie - ale i tak do niczego nie moge sie przyczepic. Bardzo, bardzo fajny filmik! :)

ps. 9.5/10pkt.

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 03.12.2008 - |15:32|

• 0
Dołączona grafika

#62 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 04.01.2009 - |19:00|

Niezły odcinek, trzeba przyznać, choć nie wciągnął mnie jakoś szczególnie. Duża ilość McKaya powodowala, ze była zabawnie, histerycznie i mocno naukowo, czyli w sumie OK.

Ocena: 8

PLUSY:

+ prezentacja w budynku na temat globalnego ocieplenia w stylu Ala Gora :) Heh, jak widać problem globalnego ocieplenia zawitał nawet do scenariusza Stargate. I w sumie dobrze, bo problem istnieje (znacząco dużej emisji CO2 do atmosfery od lat 50-tych XX wieku), jest ważny i należy o nim mówić
+ wątek Keller i McKay'a ciągnięty od dłuższego czasu wreszcie znalazł swój finał, co mnie cieszy:) Mam nadzieję, ze w ostatnich odcinkach pokażą jeszcze tę parkę jako parę :)
+ sam pomysł na odcinek był całkiem dobry, gorzej z wykonaniem, ale zamysł był dobry i za to jest plusik. Jest to jakaś nowość od standardu SGA, czyli "wieśniacy, atak Wraith, obrona i kontratak itp.". Fajnie ze zobaczyliśmy trochę inny schamat w tym serialu.
+ zabawna była scenka z początków odcinka, kiedy Rodney męczył się niemiłosiernie probując zaprosić Jennifer na randkę na Ziemi
+ plus za dr Keller w nowym, bardziej kobiecym wcieleniu. Muszę przyznać, że w tej fryzurze, makijażu i sukience wyglądała nadzwyczaj ładnie.
+ Stargate Command - mała rzecz, a cieszy. Mimo iż pokazali bazę, a w zasadzie to tylko Waltera przy ntelefonie, to i takl miło, że jest jakiś akcent z SG-1 :)

MINUSY:

- odcinek przewidywalny, a tego nie lubię. Od razu było wiadomo, że to tajemnicze urządzenie się popsuje, a Rodney przez pół odcinka będzie starał się go naprawić aż w końcu tego dokona.
- nie było klimatu Stargate. Owszem, były już odcinki które działy się na Ziemi, ale była w nich drużyna, czasem nawet wrota, ale też obcy i technologie znane nam z innych galaktyk. Zaś tutaj tego nie było. Zamiast Stargate były to raczej "Przygody McKay'a i Keller na Ziemi". Szkoda, że odcinek przwidziano tylko i wyłącznie do tej dwojki :(

Użytkownik Halavar edytował ten post 04.01.2009 - |19:45|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#63 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 20.09.2009 - |11:43|

Odcinek ten był emitowany akurat w czasie kampanii NBC w sprawie globalnego ocieplenia (stąd m.in. zielone logo stacji). I gdy z tej perspektywy na to spojrzymy to całkiem fajnie to wyszło. Wmieszali wątki dot. globalnego ocieplenia plus MacKay wśród innych naukowców. Mieszanka wybuchowa jak dla mnie :D.

Ocena: 9/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#64 igut214

igut214

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoKraków

Napisano 27.11.2009 - |20:54|

10/10; podoba mi się duet Keller-McKay, podoba mi się walka z globalnym ociepleniem, podoba mi się wykorzystanie tuneli do tego;

@Sakramentos
to nie jest ocena dla zachowania równowagi; jak to było z ostatnią moją 10; ;)

BTW naprawdę nie oczekiwaliście chociaż by wspomnienia o jakimś "zielonym" pomyśle???
przecież to Green Week

zgadzam się z inwe . Mnie też bardzo podoba się ten duet keller/mckay . Nie mogłam sie doczekać kiedy w koncu sie ze sobą zejdą . najbardziej podobalo mi sie gdy Keller powiedziala McKayowi co do niego czuje i jak McKay ją uratował. tak , mozna uwazac mnie za tragiczną romantyczke , ale jestem czwórką i to u mnie po prostu naturalne ;) . Jak dla mnie to 10/10 . Odcinek ten trzymał mnie w napieciu i jestem z niego bardzo zadowolona. nalezy do grupy ulubionych . moje ulubione odcinki to takze sezon 2 odcinek 8 i sezon piaty odcinek 6 .

+ keller w tej sukience ( też chcę taką sukienkę :) )
+ McKay i Keller to fajna para ;)
+ to jak Rodney usiłował zaprosić Jennifer na randkę
++ było dużo dr. Keller za co ogromny plus :lol:
+ za to, że Rodney uratował Jennifer
+ za uspokojenie kłócących się naukowców przez Keller ( zachowywali się jak dzieci, to było niezłe ;))
+za to , że ten cały gostek , co rywalizował zRodneyem ( zapomniałam imienia tego gościa ) przyznał , że McKay jest od niego mądrzejszy ( trochę zadowolił McKaya ;) )

-BYŁO ZA MAŁO TRUPÓW ! <_<
Moja ocena to 10/10
  • 0
"Tęsknię za lasem, uświadomił sobie Leiard. Tęsknię za życiem w spokoju. Za sercem i umysłem, których nie drąży zamęt. Za bezpieczeństwem" -- ("Kapłanka w bieli" - str. 363).

#65 Alice17

Alice17

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 108 postów
  • MiastoSzczawno-Zdrój

Napisano 27.12.2009 - |12:01|

Ahh co to był za odcinek :)
Uwielbiam sceny Rodney + Jennifer :) Pasują do siebie idealnie :)
Gdzie jest McKay tam i są zabawne sceny :D
Daje 9/10
  • 0

#66 Dreddenoth

Dreddenoth

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 30.12.2009 - |23:29|

Bardzo fajny odcinek szybujące w koło "lodowe pioruny", Ego Rodneya, działanie pod przykrywką ( w końcu jednak jego odkrycia w Atlantis przechodzą do świata nauki, czyli część ich odkryć dociera na ziemie, i niema utajniania wszystkiego. Watek miłosny, Rodnej góra wszytko fajne tak strzelam w 9-tkę
  • 0
Oglądam:
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych