Skocz do zawartości

Zdjęcie

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
67 odpowiedzi w tym temacie

#61 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 23.10.2008 - |07:22|

Wczoraj wysłałem maila, do Cinepix, i teraz czekam na odpowiedź, w bardzo waźnej sprawie.
A mianowicie, traktowanie klientów przez dystrybutora, jak zwykłych śmieci. Chciałem kupić Nowego Indianę na DVD, i szlak mnie trafił, jak zobaczyłem, że Polski lektor jest tylko stereo. Żyjemy w XXI w. i nikt już nie robi dźwięku stereo, ale nasz kochany dystrybutor, olewa totalnie sprawę, robi durnego lektora 2.0, wrzuca do sklepów i niech frajerzy kupują.
Tylko moment: jak mam zapłacić za film ponad 40zł, (co nie jest mało jak na Polską kieszeń) to chcę być pewny, że dostaję produkt z najwyższej półki, a nie jakiś szajs.
Ciekawi mnie jaką dostanę odpowiedź, bo tak do diabła nie można robić, jak oni nas traktują, a potem się dziwią że piractwo w naszym kraju kwitnie. A sam dystrybutor robi szmelc i chce za to nie wiadamo jakie pieniądze. Już nie wspomnę, że wycięli THX, bo po co go zostawiać, jak polak ma w domu jeszcze magnetowid.
Na tym Lektorze to mi prawie wogóle nie zależy, bo film na DVD ogladam tylko z napisami, ale jak mam zapłacić takie pieniądze, to chce mieć także, DD-5.1 z polskim lektorem, w końcu za to płacę i powinienem mieć wybór.

Co wy o tym sądzicie, bo w końcu Inidiana, to klasyk i zasługuje na trochę szacunku.

Użytkownik waski edytował ten post 23.10.2008 - |07:26|

• 0

#62 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 23.10.2008 - |08:12|

Popieram Cię w całej rozciągłości!!!!! :lol: :lol: :lol:
Nie raz chciałem kupić jakiś film na DVD a tu okazuje się,że tylko lektor 2.0!! :angry: :angry: :angry:
Np. "Ostatni smok" z Seanem Connerym, jeden z moich ulubionych filmów został tak wydany.
Najpierw radość jak go zobaczyłem w Epiku a potem totalny dół jak przeczytałem Lektor 2.0!!!
Tylko i wyłącznie.
I co zrobiłem?Ściągnąłem z netu!!!!
Czyli dystrybutor przyczynił sie do piractwa!!
Jak tu kupować filmy w tym kraju????

Co do Indiany 4 tak średnio mi się podobał i na pewno nie kupię na DVD ale
od czasu do czasu w TV albo z netu mogę obejrzeć

Użytkownik KAYRON edytował ten post 23.10.2008 - |08:14|

• 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#63 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 23.10.2008 - |08:33|

Indianę lubię najbardziej z The Fate of Atlantis, filmy lubiłem średnio. Czwórka jest świetna, nieźle się wpasowała w klimat poprzednich. Jak komuś kosmici nie pasują, to najwyraźniej już nie pamiętają rozpuszczającej Arki i innych takich. Kosmici jak najbardziej są na miejscu w Indianie moim zdaniem.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#64 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 23.10.2008 - |11:51|

Indiana powinien być teraz wydany w pięknym pudle jako komplet 4 części plus piąta płyta z samymi dodatkami
Ten film to owszem klasyk ale i produkt komercyjny na którym można świetnie zarobić pod warunkiem włożenia odrobiny wysiłku

....
Co wy o tym sądzicie, bo w końcu Inidiana, to klasyk i zasługuje na trochę szacunku.

generalnie się zgadzam, jednak uważam, że bardziej niż sam film na szacunek zasługuje KLIENT, w końcu to on płaci i ma prawo wymagać. Gdyby nie ten monopol i wyłączność na tytuły już dawno byłabym w posiadaniu boxu SG1 z polskim dubbingiem, lektorem i napisami do wyboru a tak to co mam to co oferuje szara strefa.
To przekomiczne że w blisko 40 mln kraju jacyś decydenci stwierdzili, że nie będzie się wydawać pewnych produktów wcale (np singli) albo 3 lata po światowej premierze albo w jakiejś nędznej wersji bez dodatków albo np bez tłumaczenia jakiegokolwiek. Najbardziej zdumiewające jest to, że wolny rynek w kraju funkcjonuje już prawie 20 lat a sytuacja poprawiła się ledwie odrobinę.
O cenach za te pożal się boże "wydania" nawet już nie będę wspominać bo nóż się w kieszeni otwiera

Użytkownik medusa edytował ten post 23.10.2008 - |11:56|

• 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#65 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 23.10.2008 - |15:11|

A mi sie tam film podobal, byl bardzo dobry. Co prawda bajka ale bylo fajnie... Moze kiedys znajde czas zeby zobaczyc poprzednie czesci ktorych jeszcze nie widzialem.
Co do minusow:
-swistaki.. WTF?
- Ten w skorze co skacze w po linach w lesie
- sceny z amfibia...
- lodowka ale to moge wybaczyc bo wybuch tej bomby to jedna z fajnieszych scen w calym filmie.
- slabe zakonczenie troche, spodziewalem sie czegos mocnego a tu nic, i w zasadzie tyle.
  • 0

#66 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 23.10.2008 - |15:25|

Moze kiedys znajde czas zeby zobaczyc poprzednie czesci ktorych jeszcze nie widzialem.

O Jezu Ty tak na poważnie?
Gdzieś Ty się uchował, że jeszcze tego nie znasz. :)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#67 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 23.10.2008 - |16:57|

O Jezu Ty tak na poważnie?
Gdzieś Ty się uchował, że jeszcze tego nie znasz. :)

Slyszalem o tym z tym ze jakos nigdy nie przyszlo mi zobaczyc, jak cos to fragmenty.. juz nie pamietam. Akurat wiekszosc ze tak powiem hitow z tamtych lat widzialem a akurat indiany nie ;)
Tym bardziej ze 89 jestem..
Pozatym mnie zawsze krecilo SF... a Indiana to nie ten gatunek, pewnie tez dlatego.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 23.10.2008 - |17:01|

• 0

#68 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 05.05.2010 - |23:55|

Ja nie mogłem sobie odpuścić 4 części Indiany Jonesa. W dniu premiery siedziałem z popcornem i dużą colą z wybałuszonymi oczami wyczekując tylko aż skończą się durne reklamy w końcu puszczą film :). Ford pokazał że trzyma się naprawdę świetnie, wcale źle nie wyglądał, wręcz przeciwnie.

Kapelusz i bicz chyba go odmładza ;). Podobała mi się ta część i spełniła moje oczekiwanie, bardzo zadowolony i zarazem zaskoczony jestem jak świetnie poradził sobie Shia. A końcówka z kapeluszem to jasny sygnał że Indy nie powiedział jeszcze ostatniego słowa :)
  • 0
Whatever happens, happens !!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych