DREILIDE THRACE
nazwisko ojca wydaje mnie sie podejrzane
wyglada mi to na anagram
ale nie moge tego rozkminić
mozna z tego ulozyc np : DEATH RACE ,ale wtedy zostje jescze C,E,I,L
jedno A masz. Ale fajnie kombinujesz
Napisano 02.03.2009 - |13:17|
DREILIDE THRACE
wyglada mi to na anagram
Napisano 02.03.2009 - |13:20|
Napisano 02.03.2009 - |16:01|
Dobry trop ale na wiki już jest odpowiedź i nie trzeba wymyślać.DREILIDE THRACE
wyglada mi to na anagram
The name 'Dreilide' is German for 'three eyelids' ('drei Lide') and refers to the inner (third) eyelid, regarded as the gateway to the soul and realms of higher consciousness. The third eye is often associated with visions, clairvoyance, precognition, and out-of-body experiences, and people who have allegedly developed the capacity to use their third eyes are sometimes known as seers.
Napisano 02.03.2009 - |18:42|
Napisano 02.03.2009 - |23:54|
Napisano 03.03.2009 - |00:51|
Dylan ale Hendrixa jest lepsza w tym wypadku.zapomnialam sie zapytac, niech ktos mi powie kto jest wykonawca tego utworu :"All Along the Watchtower" ?
Użytkownik biku1 edytował ten post 03.03.2009 - |05:52|
Napisano 03.03.2009 - |01:02|
Zdecydowanie nie pryhylam sie do tej opinii. Jini Hendrix wyznaczyl standard dla tego utwory,zadna inna wersja, nawet aurosrka nie zbliza sie nawet do niej.Dylan ale Hendrixa jest lepsza w tym wypadku.zapomnialam sie zapytac, niech ktos mi powie kto jest wykonawca tego utworu :"All Along the Watchtower" ?
Zdecydowanie cover w wykonaniu U2 jest najlepszy w historii życia tej piosenki.
Napisano 03.03.2009 - |01:13|
Napisano 03.03.2009 - |01:16|
Tajemnicą pozostaje "podróż" Kary na ziemię. Czy jej Viper faktycznie eksplodował, a potem powróciła do życia na Ziemi? To by znaczyło, że ktoś (Daniel?) musiał jej przygotować zapasowe ciało. A może to nie tak działa? Skąd wziął się Viper? I do kogo należy ciało znalezione na Ziemi? Jeśli Viper eksplodował w atmosferze gazowego olbrzyma, to skąd jego szczątki wzięły się lata świetlne dalej?
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 03.03.2009 - |01:16|
Napisano 03.03.2009 - |01:18|
Na dobrą sprawę to całe to exFinal Five musiało być czymś kierowane, że się znalazło wśród garstki, która przetrwała. Przeznaczenie pewnie.Zastanawiają mnie słowa Ellen. Okazuje się, że całą sprawą kieruje coś lub ktoś okim nawet ona nie ma pojęcia - pomimo odzyskania pamięci. Ciekawe, mogło by się wydawac, że cały splot wydarzeń w tym momęcie nie będzie miał dla niej tajemnic.
No właśnie - sporo wątków z przeszłości woła o jakieś sensowne spięcie/zamknięcie. Oby tylko nie przeholowali z tym "wielkim finałem".Ta manipulacją jakoś mi się tak od razu skojarzyła, a teraz to już maksymalnie. (ten piansita, przedtem 6 w głowie baltara, baltar w głowie 6, te osoby które ostrzegły final five)
Może ktoś ma podobne spostrzeżenia.
Trzy odcinki przed końcem a tyle pytań przed nami ....
Jurek
Użytkownik biku1 edytował ten post 03.03.2009 - |05:55|
Napisano 03.03.2009 - |05:59|
Tajemnicą pozostaje "podróż" Kary na ziemię. Czy jej Viper faktycznie eksplodował, a potem powróciła do życia na Ziemi? To by znaczyło, że ktoś (Daniel?) musiał jej przygotować zapasowe ciało. A może to nie tak działa? Skąd wziął się Viper? I do kogo należy ciało znalezione na Ziemi? Jeśli Viper eksplodował w atmosferze gazowego olbrzyma, to skąd jego szczątki wzięły się lata świetlne dalej?
A no wlasnie. Warty nadmienienia jest tez fakt, ze jak Kara byla tam gdzies przetrzymywana na jakies planecie to jej cos wycieli.
Napisano 03.03.2009 - |09:00|
Napisano 03.03.2009 - |09:42|
W którymś z pierwszych odcinków było to wyjaśnione, że tylko ze związku miłości mogą być dzieci. Dlatego Agathon i Atena zaskoczyli. Podobnie Szóstka i Tigh który widział w niej swoją zmarłą żonę. Swoją drogą, Tigh jest przecież człowiekiem zuploadowanym do kolejnego ciała, więc pasuje do układu człowiek + cylon + chemia = babyZastanawia mnie obsesja Cavila i Cylonów na punkcie Hery? Dlaczego akurat ona? Przecież równie dobrze wystarczyło wziąć pierwszego lepszego kolonistę (jeńca z pojmanego Raptora, Vipera, czy jakiegoś cywila z czasów na Nowej Caprice) i "zapylić" jakąś Ósemkę albo Szóstkę. I mamy to samo. Czemu akurat Hera jest taka wyjątkowa? Po cholerę zamieszanie z jej porywaniem skoro można mieć takich dzieci ile się chce o wiele łatwiej? Tylko niech mi nie mówią, że elementem "niezbędnym" jest "miłość" - bo wyjdzie M jak Mdłości w świecie BSG...
Napisano 03.03.2009 - |12:37|
Z tego co pamiętam, to chyba pobrali komórki jajowe, co nie ma wielkiego znaczenia - aby sklonować człowieka potrzebujesz dowolnej komórki somatycznej (źródło materiału genetycznego) oraz dowolnej komórki jajowej - spokojnie może pochodzić od kogoś innego. Czyli wykonanie kopii Kary (zakładając, że robią to przez klonowanie, a potem w jakiś sposób przy downloadzie wgrywana jest świadomość do "czystego" mózgu pozostającego w stanie zawieszenia) wystarczyłoby pobranie próbki krwi.
Napisano 03.03.2009 - |13:49|
Napisano 03.03.2009 - |15:52|
Napisano 03.03.2009 - |16:17|
Użytkownik Mag_OZ edytował ten post 03.03.2009 - |16:25|
Napisano 03.03.2009 - |18:28|
Napisano 03.03.2009 - |19:07|
Użytkownik Kiz edytował ten post 04.03.2009 - |16:27|
Napisano 03.03.2009 - |21:26|
Z genetyki zawsze bylem cienki, ale czy zeby sklonowac czlowieka nie wystarczy tylko probka DNA.. np zawarta chociazby we wlosie, tudziez krwi lub naskorku?
Po co komorka jajowa do tegoPamietajmy ze mamy do czynienia z zaawasnsowana technologia. Takze ten kto ja tam przetrzymywal, ma probke jej kodu genetycznego.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych