Trochę za mdławy - może te sceny miłosne Tigh'a i Six mnie tak nastawiły. Jak pisałem wcześniej - najpierw przez połowię serii mamy big love CapricaSix i Baltara a tu nagle mamy jeszcze większe big love w wykonaniu Saula i Six...
Trochę mnie zniesmaczyło to "kochanie się" starego piernika i Six ale cóż, może komuś się to podoba. Dla mnie to takie... niesmaczne.
Tylko IMO trochę szkoda Gaiusa.
Rzeczywiście świetna scena jak lecą przechwycić Raptora z Ellen i Boomer. Vipery i HeavyRaider razem ładnie współdziałają. Naprawdę super scenka.
Ellen - no właśnie. Osobiście mnie również mocno rozczarowała jej postać w tym odcinku po tym co widziałem w poprzednim. Normalnie zacząłem lubić jej postać po poprzednim odcinku ale szybko mi w tym minęło... Znów jest sobą - czyli żałosnym puszczadełkiem, z zacięciem do alkoholizmu i myślenia tylko o swoim tyłku. I to ma być "pra-matka" Cylonów ??? Ehh...
Tory - nie lubie tej baby - nadal mam nadzieję, że w końcu Tyrol dowie się że zabiła Cally i wywali ją przez śluzę. Choć z tego co mówił Anders byli parą narzeczonych, więc może Galen sobie to przypomni i znów tak będzie.. oby NIE!!!
No i mój faworyt "na druga stronę" - nasza mała dyktatorka-ćpunka Laura. Ta baba ciągle żyje...
Starbuck - w poprzednim odcinku mało się nie zsikała ze strachu o życie Sama - a teraz znów chla i nie wiadomo o co jej chodzi... jak zawsze pokręcona i nawalona. Jakoś nie lubiłem tej postaci za jej "pokręcenie" i nadal tak mam. Jednak fascynuje mnie kim/czym ona jest....
Ciekawe czemu Adama dał broń Baltarowi i jego stadku dziewczątek... tego nie ogarniam. Może rzeczywiście tak już odleciał w wódzie, że wszystko mu wisi.
Za to Galactica jako hybryda bardzo mi się podoba. W końcu mamy hybrydę wśród załogi (póki co jedną - ale sporo cylonek pałęta się po statku to i może będzie więcej...) to i nasza "dziewczynka" może stać się hybrydą. Jeśli ma to ją wzmocnić - czemu nie.
No i teraz już tylko dwa odcineczki i Grande Finale ! Muszą się sprężać z tym wyjaśnianiem wątków bo coś chudo czasu...

Logowanie »