Skocz do zawartości

Zdjęcie

Skins

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
91 odpowiedzi w tym temacie

#61 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 04.03.2009 - |23:59|

Kampania wyborcza była żenadą, a cała akcja rozwalania wszystkiego co pod ręką, łącznie z podpaleniem auta ... katastrofa. Odcinek niestety nie był żadną rewelacją, chyba najsłabszy. Promo kolejnego odcinka - 3x07 JJ zapowiadało się fajnie, ciekawe czy nie okaże się porażką? To już jutro! :)
  • 0

#62 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 07.03.2009 - |19:53|

otóż nie, odcinek o najgorszej postaci okazał się chyba najlepszym jak do tej pory odcinkiem w sezonie. nie zmienia to faktu, że nadal koleś jest na mojej liście śmierci ;P.
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#63 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 08.03.2009 - |18:50|

...odcinek o najgorszej postaci okazał się chyba najlepszym jak do tej pory odcinkiem w sezonie.

W pełni się zgadzam. Wiedząc że odcinek będzie o JJ nie nastawiałem się na zbyt wiele, a odcinek był naprawdę dobry. Klimat o wiele bliższy do tego z sezonów 1 i 2. Tak jak kiedyś mamy odcinek o skoncentrowany na jednej postaci ale nie zapominamy o reszcie co w tym sezonie się zdarzało. Poza tym JJ po lepszym poznaniu okazuje się o wiele ciekawszy, po tym odcinku nie chcę już jego śmierci/zniknięcia/cokolwiek co by go eliminowało:P

Kolejny odcinek o Effy, nie powinien być gorszy od tego.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#64 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 08.03.2009 - |21:30|

Odcinek 7 - JJ, bliżej klimatowi z poprzednich sezonów, ale to jeszcze nie to. Nie powala na kolana.

Odcinek 8 - Effy. Fredy będzie musiał wybierać: Effy czy Katie i akcje w lesie na wyjeździe (lekka powtóka z wyjazdu nad morze).
  • 0

#65 Grubas

Grubas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 28.03.2009 - |12:18|

Wlasnie obejrzalem 3x10 czyli finalowy odcinek 3 sezonu.

Masakra jakas. Ta seria miala taki potencjal a zostala zniszczona kompletnie. Jestem oburzony. :(
  • 0

#66 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 01.04.2009 - |10:03|

3 sezon okazał się klapą. Liczyłam, że 10 odcinek zakończy się jakoś spektakularnie, a tu nic. Dla mnie sezon był bardzo slaby. Cook, JJ, Panda fajne postacie tylko kiepsko wykorzystane.
  • 0

#67 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 30.07.2009 - |15:18|

Wczoraj a właściwie juz dzisiaj, była godzina 0.30 więc czas już spać. Jednak są wakacje to łączyłem sobie dvd - na płytce miałem dwa odcinki Skins. Obejrzałem pierwszy odcinek. Faaajny. Po nim spać się już nie chciało. Odcinek 1x02 (Cassie) jeszcze lepszy. Polecam.

EDIT

Akcja z Maxem i Tonym w odcinku 1x07 - widziałem kiedyś coś podobnego z udziałem moich kumpli :D

ps a Mad Men ktoś ogląda? Też faajny.

Użytkownik pnwc edytował ten post 31.07.2009 - |15:29|

• 0

#68 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 03.08.2009 - |15:26|

4 sezon będzie liczył tylko 8 odcinków
  • 0

#69 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 03.08.2009 - |18:33|

5 dni - tyle zajęło mi obejrzenie 2 sezonów. Ciężko wypisać wszystkie odczucia towarzyszące oglądaniu. Ale ogólnie rzecz biorąc - jeden z moich ulubionych seriali.

EDIT 04.08.2009

I po trzecim sezonie. Obawiałem się, że z wymianą ekipy to już nie będzie to. Ale nie. Fantastyczny jest sezon 3. Cudowny jest wątek Emily/Naomi. Obejrzałem 5 odcinków i mało o tym było. Ale odcinek "Naomi" wszystko zmienił. Na początku myślałem, że ta Naomi taka dziwna jest jakaś. Ale po obejrzeniu całości moja ulubiona postać (na równi z Emily).

Użytkownik pnwc edytował ten post 05.08.2009 - |08:47|

• 0

#70 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 21.09.2009 - |22:59|

MTV ma zrobić ponoć amerykańską wersję Skinsów heh strach się bać co im wyjdzie z tego :rolleyes:
Szkoda, że sezon 4 będzie miał tylko 8 odcinków, ledwie się zacznie, a już się skończy. Byle było lepiej niż w 3 sezonie.

Użytkownik Skaara edytował ten post 21.09.2009 - |23:14|

• 0

#71 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 22.09.2009 - |09:41|

O tym, że planują amerykańską wersję to było wiadomo już między 2 a 3 sezonem (może nawet wcześniej). Ale nie ma co ukrywać, że amerykański serial będzie wyglądał jak "Jezioro marzeń" :D
  • 0

#72 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 12.01.2010 - |17:54|

Przepraszam za post pod postem!
Juz 28 stycznia 4 sezon!
  • 0

#73 suluf

suluf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoMieszkanie

Napisano 30.01.2010 - |19:13|

I już po pierwszym odcinku 4 serii. Na pewno leszy niż poprzedni odcinek z Thomasem, gdzie występowały kwiatki typu walka z gangsterami na jedzenie papryczek, ale mi brakuje klimatu pierwszej i drugiej serii. Promo następnego odcinka zapowiada, że wiele się będzie dziać w następnym odcinku więc zobaczymy jak to się rozwinie
  • 0

#74 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 09.02.2010 - |16:55|

Wydaje mi się, że Skinsi powinni zostać uśpieni po tym sezonie. Nawet nie mam ochoty poznać trzeciej generacji.
Pierwsza grupa Skinsów, to była zgraja przyjaciół, a tutaj mam wrażenie, jakby porozbijali ich na obozy i trochę skrobią o tych i o tamtych. Na dwa odcinki dwie zdrady, chyba idą na rekord.
  • 0

#75 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 20.03.2010 - |07:41|

I po sezonie, chyba najlepszy jak do tej pory, tylko ten koniec.

Jedno mnie drażni perspektywa pozbycia się obsady przy takim końcu sezonu to chyba najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek mógł powstać w głowach twórców.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#76 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 22.03.2010 - |21:14|

Najlepszy sezon, poważnie? Końcówka tragiczna i ogólnie nie podobały mi się, jak zakończyli niektóre wątki, ale większość dostała zakończenie. Jak wydawało mi się, że twórcy poszli do rozum do głowy i sezon nie był tak przerysowany jak poprzedni, to w ostatnich dwóch odcinkach dali czadu. Bardziej by mi odpowiadało Cook w więzieniu i Effy samobójstwo. Ale sezon miał kilka mocnych odcinków indywidualnie. Najlepszy odcinek moim zdaniem, to o Cooku.
  • 0

#77 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 27.03.2010 - |14:44|

sezon taki sobie, generacja im średnio wyszła. jeżeli chodzi o poszczególne historie, to całość uratowała effy. brytyjskie nastolatki płaczą za nieszczęsnym freddiem, którego morderstwo jest najciekawszym kawałkiem jego historii. z odcinków indywidualnych na wielki plus wyróżnił się jj.

brakuje mi postaci w rodzaju michelle (i jej słynnego blacharskiego what the [cenzura!]?!), chrisa (który miał na wszystko wykołowane), manipulatora tonyego czy sida o złotym sercu.
w tej generacji wybijali się jak dla mnie tylko psycholka effy (effy-sucz z 3 sezonu nie dawała rady), emily (lesbijka na rozdrożu życiowym) i jj (troubled genius ze świetnymi indywidualnymi odcinkami i poziomem denerwowania publiczności over 9000 w pozostałych). zabrakło więzi między bohaterami -- w sensie, oni wszyscy byli sobie mniej lub bardziej obojętni jako grupa. w pierwszych skinsach czuło się tę atmosferę grupy; skinsi na pogrzebie chrisa byli autentyczni. skinsi świętujący a-levele w knajpie byli rozbitą grupką przypadkowych ludzi, z których jedna połowa spała z drugą.

oby trzecia generacja wróciła do tradycji pierwszej albo umarła w pierwszym odcinku 5 sezonu.
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#78 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 28.03.2010 - |02:22|

Nie idzie sie, nie zgodzic z twoja wypowiedzia katja. ;]
  • 0

#79 buzol

buzol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 23.06.2010 - |13:52|

Sezon czwarty zdecydowanie lepszy od sezonu trzeciego, ale do dalej nie było to za co kochaliśmy Skinsów. Jednak widać, że twórcy wyciągnęli wnioski z tego nędznego 3 sezonu. Oby trzecia generacja wróciła do korzeni.
  • 0

#80 Lcsh

Lcsh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 13.08.2010 - |14:13|

Skins to dosc przyznaje charakterystyczny serial. Przede wszytkim przyciagnelo mnie to ze jest brytyjski. Milo raz na jakis czas poogladac cos nieamerykanskiego. Swiat nastolatkow w Skinsach jest strasznie przerysowany, ale nie przeszkadza to w ogladaniu. Porownujac 1 i 2 ekipe, to ciezko wskazac jakiegos szczegolnego faworyta, bo obie ekipy sa troche inne. Jesli mialbym wybrac, chyba 2 pierwsze sezony mi bardziej pasowaly. 2 ekkipa byla jeszcze bardziej pokrecona, i postacie do bolu charakterystyczne. Sam 4 sezon mi przypadl srednio do gustu, choc odcinek z Emily i Naomi na dachu przyznaje ze byl emocjonalny do bolu i to moja jedna z ulubionych scen calego serialu. Watek Effy/Freddie byl troche za dlugi i przekombinowany, jakkolwiek kiedys bardzo lubilem Effy, tak wyszlo ze ma taki burdel w glowie ze ciezko za nia tak gonic. Niezbyt z ekipy przepadalem za Panda. Co do finalu to po szczerosci nie wiem co uwazac. Juz sie przyzwyczailem, ze serial czasami naprawde odlatuje, no ale ten final troszeczke chyba jednak zjebali.
Spoiler

Niemniej jednak serial naprawde swietny, izachecam do ogladania.

Codokolejnej generacji, wyszlo zdjecie kto w niej bedzie:

Dołączona grafika

Na razie mam dosc mieszane odczucia, ale sie zobaczy.
  • 0
Mistrz: The Sopranos, Tell me you love me, The Wire, Oz
Bardzo dobre: Carnivale, Deadwood, Six Feet Under
Przyzwoite:Apparitions, Jericho, My Name is Earl, Odwroceni,
Ok, ale: Day Break, Happy Town, Heroes, Numb3rs, The Pacific, Prison Break, Twin Peaks

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych