Skocz do zawartości

Zdjęcie

Breaking Bad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
477 odpowiedzi w tym temacie

#61 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 06.01.2010 - |17:43|

Skończyłam oglądać jakiś czas temu i od tamtej pory zastanawiam się co by tu mądrego napisac na temat BB. Tylko że wszystko już napisaliście ;)

Znakomity serial. Świetnie zagrany, z inteligentną fabułą, humorem i dużą dawką akcji (większą, niż można było przypuszczać na początku). Kolejne przeszkody i utrudnienia dla bohaterów są tworzone z sensem, a nie na zasadzie bomba - bomba atomowa - terminator :P Ogląda się to jak długi film.

Bardzo podobał mi się pomysł z "wyleczeniem" raka i zmianą motywacji Walta. Niby wszystko powinno być super, ale kłamstwa się zemściły. Jak w życiu. Skyler może i ma podejście rodem z poradników psychologicznych dla idiotów (rozmowa na kanapie mnie rozwaliła), ale nie wygląda na taką, która łatwo da się ugłaskać.

Jesse jak to się mówi: wymiata. Fantastyczna ilustracja powiedzenia, że głupi ma szczęście :lol: Pytanie jak długo i czy czasem mu się limit nie wyczerpał. Przynajmniej Jane pa pa, co mnie bardzo cieszy.

W następnym sezonie liczę na Hanka. Specjaliści od prochów to w końcu nie idioci (chociaż Hank sprawia czasami takie wrażenie). Liczę też na rozwój akcji z Saulem - facet za dużo wie.

Zakończyli sezon w takim momencie, że nie mogę się doczekać ciągu dalszego. Tyle wątków do pięknego rozwinięcia.

Na minus - pisałam wcześniej, że chwilami ciężko się ogląda. Zdarzały się fragmenty, które miałam ochotę przewinąć, bo były męczące i na siłę wydłużone.
Mimo wszystko to jeden z najlepszych seriali jakie ostatnio oglądałam.

Jako przerywnik miało być coś lekkiego. Był Dexter :D Jakoś tak się "dziwnie" stało, że lekkie seriale zrobiły się potwornie nudne.
  • 0

#62 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 06.01.2010 - |19:38|

Saul, to jest krętacz, cwaniak i kombinator. Jestem pewien, że w jakiś sposób wydyma on Walta. Chociaż póki co Walt dla niego , to też maszynka do zarabiania szmalu, ale nie zdziwiłbym się jeśli Saul dostarczyły Walta kartelowi :D. No ale mam nadzieję, że facet trochę pogra w serialu, bo teksty ma nieziemskie, no i wprowadził trochę humoru do serialu.

Na forum czytałem, że ogólnie bardzo prawdopodobne jest, że Saul, to istotna postać tego sezonu.
Ekipa pracująca przy serialu była poubierana w koszulki z logo Breaking Bad, lecz kolory zamienili na czarno-żółte u na rękawach mieli napisane SAUL GOODMAN.

Ja tam najbardziej czekam, aż chłopcy z Juarez wpadną :D.
  • 0

#63 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 12.01.2010 - |17:56|

21 marca 3 sezon! :)
  • 0

#64 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 26.01.2010 - |00:36|

http://www.flickr.co...N02/4302524959/

Nie wiem jak wy, ale popłakałem się przy tym. Niektórzy ludzie od reklamy mają świetne pomysły :D.
  • 0

#65 Dontlk

Dontlk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.02.2010 - |17:56|

Plakat trzeciego sezonu: http://b3rt4.iimmgg....e369048e54b1246
  • 0

#66 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 11.02.2010 - |11:52|

Fajny plakat, hasło chwytliwe i sprawia, że może więcej się ludzi zainteresuje. Warto sobie porównać plakat do drugiego sezonu i trzeciego. Do drugiego sezonu, to Walt trzymał broń wymierzoną w Jesse'ego, a na trzecim Jesse trzyma schowaną, jakby miał kogoś zaskoczyć. Ciekawe, nie powiem. Chyba w jakieś cięższe klimaty wchodzimy sądząc po plakacie i zapowiedziach. Kolory symbolizują, to co towarzyszy w sumie przez cały serial, ale chyba w tle jest jeszcze wybuch samolotu, więc podejrzewam, że będą jakieś następstwa z tym związane.
  • 0

#67 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 11.02.2010 - |15:42|

Plakat tak mi się spodobał, że wylądował już u mnie na pulpicie :) Mam nadzieję, że nie zabraknie jakiś fajowych akcji np. jak w 2 Sezonie z żółwiem :lol:
  • 0

#68 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 24.02.2010 - |12:08|

Tak się powinno robić promo, które ma za zadanie przypomnieć, jak i zachęcić widzów.
  • 0

#69 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 24.02.2010 - |12:27|

Tak się powinno robić promo, które ma za zadanie przypomnieć, jak i zachęcić widzów.

Czad, kolesie z "podrzędnej stacji AMC" /jakiś artykuł na Onecie o fenomenie Mad Men/ wiedzą o co chodzi w TV biznesie.
Pamiętam jak przed obejrzeniem 1 sezonu zastanawiałem się jakie wygłupy zafunduje nam tu Hal z Malcolma, a tu taka odmiana.
Serial bomba - a kto nie widział ten tromba :lol:

Użytkownik Mdeem edytował ten post 24.02.2010 - |12:28|

• 0

#70 uspokójcie sie

uspokójcie sie

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 20.03.2010 - |18:46|

Genialny serial. Świetnie przedstawieni i zagrani bohaterowie, ciekawie przedstawiona historia. 3 sezon to będzie sukces. Jeszcze tylko 2 dni :lol:
  • 0

#71 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 22.03.2010 - |13:07|

3x01

Całkiem inny ten odcinek, niż dotychczas nakręcone. Odcinek jest powolny w swoim tempie, dopiero kształtuje fabułę trzeciego sezonu, a z drugiej strony zostało pokazanych kilka bardzo ważnych decyzji.
Ktoś ma zamiar pozbyć się Walta, Jesse powracający z odwyku z odmienionym tokiem myślenia, Walt wypierający się wszystkiego, Skyler dowiadująca się prawdy i chcąca rozwodu.

Perełka odcinka, to przemowa Walta na sali gimnastycznej. To się nazywa pocieszenie :D.
  • 0

#72 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 23.03.2010 - |08:10|

Breaking Bad przecież nigdy nie miało szybkiego tempa, nie chodziło o jakąś wartką akcję nigdy w tym serialu :).

IMO pozamiatane - zwłaszcza początek oraz późniejsze sceny z tajemniczymi Meksykaninami (?) (chyba, że czegoś nie pamiętam?). Nie ma innych seriali, dziękuję, dobranoc.

PS. -Co tam masz? Kamienie? -Pół miliona w gotówce. :D
  • 0

#73 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 23.03.2010 - |09:40|

Zależy od człowieka. Jak oglądałem rok temu na bieżąco, to dla mnie było powolne, może dlatego, że nie znałem w jakim kierunku pójdzie fabuła. Po drugim oglądnięciu było idealnie, może tak mi się gust zmienił przez rok :D.
Dla mojego kolegi było za szybko itd.

To są zapewne kuzyni Tuco wspominani w 2x02, ale ciekawi mnie, czy oni są z kartelu.
Czarne świeczki były, to pewnie polowanie się zacznie :).
  • 0

#74 Randall85

Randall85

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 23.03.2010 - |13:27|

A o co chodziło z tym czołganiem się na początku ? :lol:
  • 0
www.othertees.pl - Koszulki z nadrukami, projektowanymi przez artystów z całego świata

#75 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 23.03.2010 - |14:00|

Zapewne jakaś forma złożenia hołdu, trzeba by było poczytać o tym kulcie.
  • 0

#76 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 24.03.2010 - |00:25|

BB wraca i to wraca w wielkim stylu, że zacytuję klasyka. Coś czuję, że w tym sezonie Jesse będzie prawdziwie zimnym madafaka, bo złowieszczo zabrzmiały jego słowa o własnej akceptacji jako bad guy, a dwa terminatory są blisko, więc byłoby jak znalazł. Walt z kolei raczej nie odrzuci oferty za 3 bańki, bo jest ona z gatunku nie do odrzucenia. Breaking Bad dalej wciąga i dla mnie to creme de la creme obecnych seriali.

Użytkownik mr_gm edytował ten post 24.03.2010 - |00:27|

• 0

#77 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 24.03.2010 - |00:33|

3x01
Bardzo spokojny ale takoż klimatyczny pierwszy odcinek s3 i tak trzeba go traktować.
Oczywiście rewelacyjne s1-2 zaczynały się lepiej ale myślę że się rozkręci i dołączy do poprzednich perełek.

Użytkownik Quendi edytował ten post 24.03.2010 - |00:34|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#78 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 30.03.2010 - |01:23|

3x02

No to Jesse przerobił starych na perłowo i słusznie! W tych Stanach jednak dobry prawnik jest na wagę złota...,które można zaoszczędzić :)
Na wagę złota jest też możny protektor z duuużymi możliwościami, dzięki Ci Panie za komórki i smsy, 20 lat wcześniej i toporek byłby w użyciu :)
  • 0

#79 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 30.03.2010 - |08:30|

3x02

Ciekawe co pan Pollos ma wspólnego z tymi zabójcami. Dobry odcinek, ale sezon rozkręca się powoli.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#80 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 05.04.2010 - |15:48|

Czy jakiś inny serial lepiej operuje słowem "f*ck", niż Breaking Bad i Deadwood?

Walt tak bardzo chciał na siłę zostać w domu, że nie zdziwię się jeśli niedługo sam odejdzie :D.
Czyli to kuzyni byli odpowiedzialni za Tortugę. Ciekawe, kto jest kapusiem w DEA. Gus ma dojście do DEA i podejrzewam, że ma tam swojego człowieka i pewnie udziela informacji kartelowi.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 05.04.2010 - |15:49|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych