Stargate: The Ark of Truth - PREAIR SCREENER
Napisano 31.12.2007 - |00:13|
Co im po rozwaleniu orishipów skoro w tym czasie replikatory opanują statek ?
Albo przejmą go w takim stopniu ,że nasi mogą się bujać ze swoja misją bo im statek "rdza w połowie zeżarła" i nie mają czym latać.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 31.12.2007 - |00:17|
Kilkanaście sekund walki nie miałoby najmniejszego wpływu na sytuację na okręcie, przecież lecieli chyba z pół godziny w nadprzestrzeni nim replikatory dobrały się do systemów okrętu na tyle, żeby wyłączyć napęd.
Co do Merricka - pierwsze co bym zrobił na miejscu Mitchela - to pożądane przesłuchanie go z użyciem "Tealc'a" włącznie, żeby dowiedzieć się jak najwięcej na temat replikatora, który uciekł.
Użytkownik rahl edytował ten post 31.12.2007 - |00:23|
Napisano 31.12.2007 - |00:22|
Oj zbytni optymizm, zakładasz, że orishipy by sobie stały nieruchomo i czekały na odstrzelenie niczym na strzelnicy.
Co do "półgodzinnego lotu".
Po pierwsze a skąd oni to mieli wiedzieć ile replikatorom zajmie przejęcie całego okrętu to również mogły być sekundy.
Po drugie gdyby nie te półgodziny - to co my byśmy oglądali i do tego potem wybrzydzali,że o w 5 sekund załatwili replikatory.
To przecież musiało trwać i do tego sam mam nadzieję , że w ostatecznej wersji będzie tam jakaś wymiana strzałów między statkami.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 31.12.2007 - |00:26|
Co do oglądania - też nie lubię zbyt krótkich filmów. Ale nie lubię także jak ktoś wciska coś co się nie trzyma kupy.
Od kręcenia głupich dennych nie trzymjących się kupy filmów mamy kolesia co się zwie Uwe Boll. Boli mnie kiedy ludzie od mojego ukochanego SG-1 zniżają się do jego poziomu.
Użytkownik rahl edytował ten post 31.12.2007 - |00:30|
Napisano 31.12.2007 - |11:43|
Ktoś wspominał, że Adria mogła przeprogramować Arkę, żeby ludzie ją czcili. Polecam obejrzeć rozmowę Adrii z Valą jeszcze raz, bo tam wychodzi, że Arka może być zaprogramowana aby przekonywać jedynie do tego co jest prawdą.
Obrona Ziemii ;]To przecież musiało trwać i do tego sam mam nadzieję , że w ostatecznej wersji będzie tam jakaś wymiana strzałów między statkami.
A no i takie moje przypuszczenia, że tą obronę Ziemii wygrali, bo Arka nie działała na wszystkie galaktyki, tylko w obrębie jednej (potem musieli użyć Arkii jeszcze raz w naszej galaktyce), a jak nasi bohaterowie przylecieli z galaktyki Ori to Ziemie nadal stała więc...
Użytkownik Ford edytował ten post 31.12.2007 - |11:48|
Napisano 31.12.2007 - |14:32|
aha czy macie już syndrom że brakuje wam - previously in stagate sg-1.......
Użytkownik mlx edytował ten post 31.12.2007 - |14:36|
Napisano 31.12.2007 - |14:40|
Napisano 02.01.2008 - |09:24|
1)zostało powiedziane, że górę na której znaleźli Arkę przeszukiwali kapłani i ludzie z ruchu anty-Ori;
Arka nie jest jakoś specjalnie ukryta; żadnych pułapek, testów, maskowania etc. kapłan z paroma setkami pomagierów powinien bez problemu w ciągu paru dni przeszukać obszar i ją znaleźć;
2)zresztą czy Ori nie mogli wysłać jednego ze swoich, by po prostu znalazł Arkę?; prostsze i szybsze;
3)dalej nie rozumiem, czemu Ori nie rozbroili urządzenia do niszczenia ascendentów?; urządzenie miało jeszcze kupę czasu do odpalenia, ale nie oni postanowili siedzieć i patrzyć spokojnie na swoją śmierć?;
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 02.01.2008 - |12:45|
Następny, ostatni film będzie zapewne pożegananiem z wszystkimi watkami przed Ori, stąd obecność Jacka, a przeciwnikiem będą ponownie Goa'uldowie.
Stargate SG-1 dał mi wiele godzin rozrywki na najwyższym poziomie. Nie wiem czy to przez sentyment do czasów w których leciał na TVN, czy po prostu ma to coś w sobie, ale to jedyny serial który ogladnąlem kilka razy i pewnie na tym nie koniec. Nie zaluje ani minuty. Dlatego kupie oba filmy na DVD by w ten sposob podziekowac tworcom.
Napisano 02.01.2008 - |15:53|
Urządzenie generowało jakąś energie która niszczy ascendentów. Ostatecznie wygenerowało impuls o zasięgu całej galaktyki, zanim to się stało, to nie widzę problemu by broń promieniowała w sposób ciągły, na cały układ słoneczny w którym się znajduje. Wystarczy by broń niebyła "do końca zaekranowana" i część gromadzonej energii uwalniała się do otoczenia)3)dalej nie rozumiem, czemu Ori nie rozbroili urządzenia do niszczenia ascendentów?; urządzenie miało jeszcze kupę czasu do odpalenia, ale nie oni postanowili siedzieć i patrzyć spokojnie na swoją śmierć?;
Jeśli Ori zostali już unicestwieni, to pradawni wbili flagę w ich galaktykę i wysłali "książkę praw" co jedynego tam obecnego ascendenta czyli AdriPoza tym, aż dziw bierze, że Adria nie unicestwiła Odysei natychmiast po jej przybyciu do galaktyki Ori lub po dotarciu na orbitę nad Celestusem (przecież "nasi" ascendenci nie mieli dość sił, żeby chronić nas na jej terenie).
Użytkownik michal_zxc edytował ten post 02.01.2008 - |16:02|
"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam
Napisano 02.01.2008 - |16:52|
Pod tym ostatnim zdaniem podpisuję się obiema rękami.Nie wiem czy to przez sentyment do czasów w których leciał na TVN, czy po prostu ma to coś w sobie, ale to jedyny serial który ogladnąlem kilka razy i pewnie na tym nie koniec. Nie zaluje ani minuty.
Dlatego kupie oba filmy na DVD by w ten sposob podziekowac tworcom.
Użytkownik biku1 edytował ten post 02.01.2008 - |16:52|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 02.01.2008 - |23:07|
Jeśli Ori zostali już unicestwieni, to pradawni wbili flagę w ich galaktykę i wysłali "książkę praw" co jedynego tam obecnego ascendenta czyli Adri
Pradawni byli równie bezsilni jak wcześniej - przecież w filmie jest powiedziane, że Adria przejęła całą moc pochodzącą od wyznawców, jaka kiedyś docierała do Ori. Dopiero kiedy kapłani(którzy byli czymś w rodzaju transformatorów energii) przestali wierzyć w "pochodzenie" Adria straciła dostęp do tej ekstra-mocy.
Napisano 03.01.2008 - |15:42|
Poprawiłem też już przy okazji napisy. Nowe > http://www.napisy.in...apisy93206.html
Zaciekawiła mnie akcja postrzału Tealc-a. Dostał w prawe ramie. Potem wstając opierał się prawą ręką (ciekawe),
wspierał się "laską" na prawej ręce. Dopiero potem przypomniał sobie że dostał i padł na twarz i teraz mega burak:
ranę wylotową miał na plecach w ich dolnej części.
Przypomina to zabójczą kulę JFK
Napisano 05.01.2008 - |10:20|
Napisano 05.01.2008 - |10:45|
A ja mam jeszcze takie pytanie na które musze znać odpowiedz przed obejrzeniem tego: czy Odyseja niszczy jakikolwiek statek ORI? oraz czy zostaje ona zniszczona czy wraca szczęśliwie na ziemie i nic jej nie jest?
odpowiadam:
Nie wiem czy moge pisac otwarcie wiec dalem "przykrywke"
Pozdrawiam forumowiczow (jestem tutaj nowy)
Napisano 07.01.2008 - |20:31|
Napisano 09.01.2008 - |08:47|
Z niecierpliwością czekam na DVDka (ciekawe czy zostanie wydany u nas), powstrzymam się z recką do tego czasu.
Napisano 10.01.2008 - |16:26|
Napisano 24.01.2008 - |04:52|
jak zawsze świetna adria, zaskoczyła mnie oma, naczy się morgana, zaczęłam lubię tomina, no ale absolutnie zownował mój nowy ulubiony bohater sg: repli-szkielet ;D
raz w życiu coś nam wyszło: rozwaliliśmy grupę ascendentów, no tego chyba nie zrobił jeszcze nikt przed nami.
krajało mi się jedynie serce na widok beztrosko ostrzelanej przez 4 toiletshipy odysei; no i szkoda trochę, że carter z tym majorem nie zdążyli sobie postrzelać z broni asgardu. a znajomy widok replikatorów pełznących po ścianach był już bezcenny.
generalnie to trochę nieciekawie się zrobiło z tą nową sytuacją -- wyrosła nam w galaktyce połączonej z nami superwrotami nowa siła. co prawda wydaje się, że za pokazanie prawdy chyba nas lubią, ale uch, trochę dziwnie. po raz pierwszy wyszliśmy z dłuższej konfrontacji nie jako najsilniejszy gracz w zasięgu, wyjąwszy asgard/noxów. niemniej jednak, za fabułę 9/10.
em, morgana w pojedynkę nie mogła pokonać adrii. pradawni jako kolektyw byli równi kolektywowi ori wspartemu wiarą wyznawców. rachunek jest prosty -- pradawni 'wysyłają książkę praw', a adria może mówić co chce, dopóki nie ingeruje w sprawy istot z niższych sfer. znaczy się imo gdyby chciała zniszczyć odyseję, pradawni by ją powstrzymali.Pradawni byli równie bezsilni jak wcześniej - przecież w filmie jest powiedziane, że Adria przejęła całą moc pochodzącą od wyznawców, jaka kiedyś docierała do Ori. Dopiero kiedy kapłani(którzy byli czymś w rodzaju transformatorów energii) przestali wierzyć w "pochodzenie" Adria straciła dostęp do tej ekstra-mocy.
wśród efektów specjalnych póki co wygrywają planeta w formie jednolicie beżowego koła, toiletshipy ori bez tekstury, latająca adria i powietrzna gra w kulki na koniec. echh, film jako całość pozwolę sobie ocenić w marcu.
dobra, a teraz z okazji 5 rano i widma 3 egzaminów idę spać ;). hallowed were the ori!
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 26.01.2008 - |02:08|
Ja miałem wersje bez żadnych braków - ale jakośc gorsza była od złej
Pozdrawiam
Użytkownik zidio edytował ten post 26.01.2008 - |02:10|
-- Commander Sinclair
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych