Skocz do zawartości

Zdjęcie

The 4400

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
598 odpowiedzi w tym temacie

#61 Zaku

Zaku

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 06.03.2005 - |00:13|

OK :) jak tylko net bedzie chodzic dobrze to postaram sie sciagnac wszystkie hehe :)
  • 0

#62 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.05.2005 - |15:53|

The 4400 w Polsce.
Od 29 maja o godz. 20:00 na kanale CineMax będzie emitowany ten serial pod tytułem "4400".
Dodam tylko że CineMax to kanał dodatkowo płatny który w Cyfrze+ kosztuje 19zł :censored: lub dla posiadaczy pakietu platynowego 12 zł :censored: .
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#63 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 10.05.2005 - |16:56|

Powolutku zaczyna się rozjaśniać w sprawie 4400 :)

Za sajfaj.net:

Sezon drugi serialu zapowiedziane miał 13 odcinków. Jak na razie znamy tytuły siedmiu z nich. Poniżej podajemy domniemaną kolejność (może ona ulec zmianie).

2x01 Wake-Up Call - na temat tego odcinka wiadomo tyle, że jest to pilot i trwać będzie „amerykańskie” 2 godziny, czyli okrajając go z reklam wyjdzie 90 minut. Należy założyć, że zostanie wyemitowany podobnie jak pilot pierwszego sezonu - w całości. Premiera 5 czerwca 2005.
2x02 Life Interrupted (premiera 12 czerwca)
2x03 Weight of the World (premiera 19 czerwca)
2x04 Regal Piece
2x05 Suffer the Children
2x06 As Fate Would Have It
2x07 Voices Carry

• 0

->1019<-

#64 Talyn

Talyn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 19.05.2005 - |15:36|

Powolutku zaczyna się rozjaśniać w sprawie 4400 :)

Ja jeszcze dodam, że znany jest tytuł odcinka 2x08 - Carrier.

Do premiery 2x01 już tylko 17 dni :-)
  • 0
Monitor Skywalker and allow him to land...

#65 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 19.05.2005 - |16:54|

Ja jeszcze dodam, że znany jest tytuł odcinka 2x08 - Carrier.

Do premiery 2x01 już tylko 17 dni :-)

Wyświetl post

Będzie co ściągać ;). Swoją drogą oby drugi sezon był conajmniej tak dobry jak pierwszy.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#66 slaweeek

slaweeek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 02.06.2005 - |15:11|

wczoraj dociągnąłem całą serię (5 odcinków) zapodałem czipsy i piwo .....i do oglądania :) do drugiej w nocy cała serię za jednym zamachem. powiem krótko rewelacja :) klimacik i rewelacyjana moooza. hmmmm jakby ktoś wiedział gdzie są jakieś mp3 to poroszę o jakiegoś namiara.

jeżeli 2 seria utrzyma poziom szykuje naprawdę niezły serial.

a za 5 dni zaczynam trzepanie hubów...
  • 0

#67 pumeks

pumeks

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 03.06.2005 - |23:15|

ekipa juz tlumaczy 2x01 a ja nie znalazlem jeszcze odcinka :/
moze ktos juz go ma ?
  • 0

#68 Talyn

Talyn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 03.06.2005 - |23:21|

ekipa juz tlumaczy 2x01 a ja nie znalazlem jeszcze odcinka :/
moze ktos juz go ma ?

Y... co?

Na Hatak zawsze tak pisze ;]
Premiera 2x01 5 czerwca 2005. Czyli... jutro.

Zapraszam na http://sajfaj.net/4400 po więcej info.
  • 0

#69 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 04.06.2005 - |08:16|

Po za tym na Hataku jest podane tylko kto będzie tłumaczył, nie jest zaznaczone że już jest tłumaczone. Jeszcze jedno na Hataku zawsze jest wcześniej podane info, że kilka odcinków jest już tłumaczone. Ludzie zacznijcie myśleć.
  • 0

#70 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 05.06.2005 - |19:06|

Pytanko :) :
Czy moge ogladac 2 sezon...bez ogladniecia 1 :D ?
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#71 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 05.06.2005 - |19:11|

Czy moge ogladac 2 sezon...bez ogladniecia 1  :D ?

Każdy serial można zacząć oglądać od środka, pozostaje tylko pytanie ile z tego zrozumiesz i czego nie będziesz wiedzieć.
Ja osobiście proponuje ci jednak oglądnąć sezon pierwszy. To tylko 5 odcinków, więc na pewno zdążysz.
  • 0
Zawsze po grudzie

#72 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.06.2005 - |19:12|

A skąd my możemy wiedzieć? Przecież nie widzieliśmy s.2...
Dla mnie osobiście oglądanie kontynuacji bez obejrzenia początku mija się z celem.

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 05.06.2005 - |19:13|

• 0

->1019<-

#73 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 05.06.2005 - |19:38|

tak myślalem :P
no tylko nie mam skad wziasc 1 sezonu :huh:
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#74 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 05.06.2005 - |20:36|

Proszę bardzo: torrent do 1 sezonu
Pozdrawiam ;)

PS
Jakość: TVRip - dobra, waga 2,05 GB

Użytkownik Chavo edytował ten post 05.06.2005 - |20:39|

• 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#75 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 05.06.2005 - |21:06|

PS
Jakość: TVRip - dobra, waga 2,05 GB

Tutaj jest link do wersji dvdrip Link
  • 0
Zawsze po grudzie

#76 Psychik

Psychik

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 06.06.2005 - |13:58|

Najnowszy odcinek juz on-line :)

eMule:
http://www.the-realw...elease&rid=5983

torrent:
http://torrentspy.co...tails&id=322982

--
Psychik
  • 0

#77 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 06.06.2005 - |16:01|

Odcinek w rozsądnej wersji był dziś dostępny dość późno, około 10 rano dopiero :/
Ale to raczej dlatego, że miał aż 85min i 700MB.
W sumie miło, że jest cośdo oglądania w oczekiwaniu na SG-1, SGA i BSG :)
Obejrzałem już Wake-Up Call i nie była to rewelacja, dobrze, że był to podwójny odcinek, bo przez pierwsze 42min nie działo się praktycznie nic :/
Mam nadzieję, że ostrzej ruszą do przodu, wprawdzie rozwinęły się 3 sprawy, w tym jedna bardzo rozwojowa i potężna (mała Isabella), Maia jak zwykle wie wiecej jak mówi i do tego Dr. Kevin Burkoff, ale coś boję się, że już o nim więcej nie usłyszymy :(
Ogólnie nie jest źle, ale miałem większe oczekiwania. Zobaczymy jak będzie za kilka odcinków...
  • 0
Master of possimpible ;)

#78 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 06.06.2005 - |21:04|

Mam takie pytanie offtopic. Czy w 4400 2x01 jest intro? Jak tak to w której minucie bo za cholerę nie mogę znaleźć
  • 0

#79 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 07.06.2005 - |15:16|

Po odcinku.
W zasadzie zgadzam sie z kwiatkiem, widać kilka ciekawych wątków, które mogą być ciekawie porowadzone. Dla mnie w szczególności interesujące będzie to co stanie się z tą małą dziewczynką i jej przewidywaniem przyszłości. CZy to sięga dalej niż w najbliższą przyszłość? Jeśli tak to byłaby nieoceniona dla "opiekuna" 4400.
No i w zasadzie nie trzeba było obejrzeć pierwszego sezonu, żeby wiedzieć co i jak. Wszystko ładnie wyjaśniopno na początku, a dalej akcja w zasadzie toczy się jakby to był pilot jakiegoś serialu (mniej więcej oczywiście).
@Sokar: ja czołówki nie zauważyłem.
  • 0

->1019<-

#80 Talyn

Talyn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 07.06.2005 - |19:29|

Sokar: też go nie zauważyłem :>
Podejrzewam, że sprawnie wycięte.

Ale co się tyczy odcinka (będą spoilery):
No niestety, rewelacja to nie była, ale dla osób, które oglądały pierwszy sezon to na pewno nie było niespodzianką. Zasadniczo pierwszy sezon składał się z pilota i kilku luźno powiązanych ze sobą spraw prowadzonych przez agencję, a dopiero ostatnie kilka minut 1x05 dodało odrobinę smaczku w postaci ujawnienia tożsamości prawdziwych "porywaczy". Tak naprawdę to właśnie ten moment, oraz ucieczka Richarda i Lily zabijają ćwieka i powodują, że czeka się na drugi sezon oczekując rozwiązania wątków.
Szczęśliwie po tej rocznej przerwie zaserwowano nam odcinek w pełni przyswajalny. Po pierwsze dlatego, że nie musi on zbytnio tłumaczyć tego co stało się w finale poprzedniego sezonu - wszystko już zostało powiedziane, a dodatkowo w 2x01 - powtórzone. Wiemy dlaczego Collier cierpi na jakieś dolegliwości, wiemy dlaczego Lily i Richard się ukrywają, dlaczego Tom i jego syn zaczynają w tym a nie innym punkcie, dlaczego mała Maia mieszka z Dianą i nawet to, że szefa agencji wymieniono na kobietę ;)
Po drugie zaczyna się normalny serial - czyli prowadzenie i rozwiązywanie spraw uprowadzonych, przeplatane problemami rodzinno-przyjacielskimi.
Gdzie to nas zaprowadzi? Za wcześnie jeszcze, by powiedzieć.

Na pewno w pilocie na uwagę zasługuje wątek, w którym główną rolę odgrywali goście: Summer Glau i Jeffrey Combs - mianowicie ten, w którym jedna z 4400 buduje nadajnik do rzekomego kontaktu z porywaczami, a tak naprawdę "leczy" naukowca psychicznie chorego, aby ten mógł opracować technikę jaką w przyszłości potraktowano porwanych. Niezły motyw i dlatego właśnie lubię 4400 i jego twórcę Irę Behra. Już w Deep Space Nine pokazał, że słynie właśnie z takich niekonwencjonalnych pomysłów. No ale nie o nim tu miałem się rozpisywać. Wydaje mi się, że o Summer Glau i o Combsie w 4400 już nie usłyszymy. Bo jej misja została wykonana, a doktor poszedł tworzyć swoje - szkoda, bo obie postacie są ciekawe.
Drugi wątek to Richar i Lily. Rozumiem, co chciano tu pokazać, że dziecko jest niezwykle potężne, posiada moc czynienia dobra, rozwijania życia, ale i zadawania bólu oraz zabijania. Można to było zrobić już przy domku - nie trzeba było uciekać przez pół stanu - chyba, że to jest w czymś istotne.
Tom i Diana - ich problemy rozwiązano w miarę szybko i bezboleśnie. Pokazano trochę życia prywatnego, on ma syna, o którego się troszczy, ona ma córkę na której jej zależy... może się kiedyś zejdą, a może nie...
Shawn i Collier - to niezły duet, biorąc pod uwagę, że obaj się potrzebują. Żyją w pewnego rodzaju symbiozie. Collier wykorzystuje chłopaka do łagodzenia swoich napadów, a chłopak żyje na jego koszt. Niby doskonałe rozwiązanie, gdyby nie to, że jeden z nich posiada tajemnicę, a drugi tak do końca nie potrzebuje pomocy. Niemniej podoba mi się ten wątek naiwności Shawna, zwłaszcza, że jest to bardzo charakterystyczne dla młodych ludzi, także u nas. Najwyraźniej rozmowa ze starym przyjacielem dużo mu pomogła, bo od spotkania z Kyle'm zaczął patrzeć na wszystko wyraźniej.
Dodatkowe postacie, czyli analityk agencji i jej szefowa to tymczasowo postacie nijakie. Chłopak najwyraźniej potrafi wiązać koniec z końcem i ślini się na widok Diany, i co z tego? Szefowa? Poza tym, że z dystansem podchodzi do każdego - nic nowego nie wprowadziła.
Maia - to drugi rewelacyjny wątek serialu, i specjalnie na końcu o nim napisałem. Niby już nie miewa wizji i staje się normalnym dzieckiem. Ale czy na pewno? Jak łatwo w to uwierzyć. Przecież nawet do uciążliwego bólu zęba czasem się przyzwyczajamy? Więc dlaczego nie miałaby się oswoić z wizjami do tego stopnia, aby móc je ignorować i traktować tak, jakby się nie wydarzyły. Na wszelki wypadek postanowiła zapisywać... i dobrze zrobiła ;)

I tu się koło kończy i zaczyna: kończy się historia pierwszego sezonu, a rozpoczyna kolejna.
I cóż... czas ruszyć do przodu. Ten mały pociąg, który zwie się 4400 wystartował ze stacji 2x01 i kieruje się powoli do 2x13. Po drodze przewidziano wiele atrakcji dla podróżnych, miejmy nadzieję, ciekawszych.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych