Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 09 - S01E09 - Home

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (108 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (7 głosów [7.37%])

Procent z głosów: 7.37%

2. 9.5 (3 głosów [3.16%])

Procent z głosów: 3.16%

3. 9 (14 głosów [14.74%])

Procent z głosów: 14.74%

4. 8.5 (8 głosów [8.42%])

Procent z głosów: 8.42%

5. 8 (17 głosów [17.89%])

Procent z głosów: 17.89%

6. 7.5 (12 głosów [12.63%])

Procent z głosów: 12.63%

7. 7 (13 głosów [13.68%])

Procent z głosów: 13.68%

8. 6.5 (6 głosów [6.32%])

Procent z głosów: 6.32%

9. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (7 głosów [7.37%])

Procent z głosów: 7.37%

12. 4.5 (2 głosów [2.11%])

Procent z głosów: 2.11%

13. 4 (2 głosów [2.11%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [1.05%])

Procent z głosów: 1.05%

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (2 głosów [2.11%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [1.05%])

Procent z głosów: 1.05%

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 01.10.2004 - |19:18|

Siedem. Trochę się nudziłem na tym odcinku. Tayla od razu wpadła w szał zakupów. :P
Trochę żal mi tej mgły. Czekać, aż ktoś sobie od czasu do czasu wpadnie i znosić cierpliwie śmierć towarzyszy. :(
  • 0

#62 afik

afik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • Miastołódź

Napisano 18.11.2004 - |17:17|

Ech..zapowiadało się dobrze. :rolleyes: Jak się zorientowałam o czym jest odcinek tzn. możliwość powrotu do domu na ziemię to się od razu zainteresowałam, ale niestety się zawiodłam. Pomysł powtarzany wiele razy, nudno :( . Jak dla mnie jeden z gorszych odcinków sga. A samo zakończenie to już.. ech..takie gadanie to nie powinno nikogo o niczym przekonać, a zwłaszcza rasę która tylu ludzi już straciła. I dr. Weir to niby negozjator jest? :/

Plusy (zawsze jakieś są):
- dowiedzieliśmy się co nie co o bohaterach itp.
- nadzieja na prwrót
- Rasa-mgiełka

Minusy:
- Jak juz pisałam pomysł dość wyeksplatowany :/
- Naiwność

Moja ocena: 6.5
  • 0

#63 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 22.02.2005 - |11:38|

Odcinek great & fantastich :D Uwielbiam takie niespodzianki,choć scenariusz z serii.....ale to już było :] Szczerze powiedzawszy to się zorienotowałem,że coś jest nie tak na samym początku odcinka.Trochę za wcześnie na powrót do domu,czyż nie?Jednak już 100% pewność miałem,kiedy ghost friends wpadli w odwiedziny do John'a :] Kolejnym elementem,że tu coś nie gra jest kawał dziwnej gry Hammond'a :] Od razu się wydało :) Poza tym rozbawia mnie Rodney tą swoją hiper szybką nadprzestrzenną gadką :)

Ocena:10 :clap:
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#64 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 30.05.2005 - |16:50|

Odcinek niezbyt ciekawy ale dowiadujemy się o jednej ciekawej żeczy, mianwicie o tym że przez wrota podrużują inni podrużnicy i nie koniecznie muszą być tak jak Teyla i jej ludzie zacofani. I jeszcze jedno bardzo szybko można było się domyślić że coś nie gra po głosie Hamonda i po tym że to on dowodził SGC. :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#65 j23

j23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoKętrzyn

Napisano 30.05.2005 - |17:41|

Całkiem fajny odcinek .Matrix w świecie SGA :clap: :clap: Szybko się można domyśleć co jest nie tak , ale fajny klimat :)
  • 0

#66 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 12.09.2005 - |19:32|

Całkiem fajny odcinek .Matrix w świecie SGA :clap:  :clap:  Szybko się można domyśleć co jest nie tak , ale fajny klimat :)

Gratuluję. Ja dopiero pod koniec zajarzyłem, że coś jest nie tak. Szczególnie podczas jednej z rozmów o SGA. Ale pomysł ciekawy, choć trochę dziwnie poprowadzony. jakoś tak niespecjalnie poczułem Hammonda.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#67 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 29.01.2006 - |01:30|

Bardzo dobry odcinek. Od razu mi sie nie podobało, coś za łatwo udało im się wrócić. No i stary Hammond, aż stęksniłem się za jego głosem :D

No i Teyla w tych spodenkach...
  • 0

#68 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 30.06.2006 - |18:52|

Odcinek średni chociaż momentami wciągający.
Napotkanie na planecie mgły która posiadala wsobie ogrome ilości energii pozwoliło na otworzenie wrót na Ziemie.
Mgła okazuje się nową rasą, która zamiast pomóc drużynie na dotarcie na Ziemie tworzy dla nich wirtualną rzeczywistość domu.
Shepardd najszybciej orientuje się w tym iż jest coś nie tak, dzieki pertraktacją udaje im się powrucić na Atlantis.

Ocena 8
  • 0

#69 iploman

iploman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 17.08.2006 - |11:41|

Witam to moj 1-szy post na tym forum, lekka trema jest :D
Tak sobie ostatnio obejrzalem ten odcinek (nadrabiam straty a jak) i zauwazylem jeden dosyc powazny blad w odcinku. Ten gostek od dr Weir nie przypominal wam kogos. Toz to byly lovelas (z Tollanu) od Sam Carter. To dali ciala producenci zeby tego samemgo aktora w innej roli podrzucac :] Poza tym odcinek przecietny jak moi przedmowcy stwierdzili , znowu ta wirtualna rzeczywistosc.
  • 0

#70 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 03.09.2006 - |21:39|

Troche poryty odcinek.Fabula przypominajaca jeden z odcinkow SG-1 w ktorym byl ten incydent u Ruskich z wrotami.Fjnie bylo zobaczyc Gen.Hammonda.Dla mnie odcinek na 7
  • 0

#71 Magus

Magus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 02.02.2007 - |17:58|

Hejka :)

Jako, ze to moj debiut - pare slow o mnie.
Niedawno skonczylem ogladac SG-1 - wszystkie sezony "ciurkiem" (zajelo mi to kilka miechow).
Teraz ide z Atlantis ... pierwszy odcienek byl super :)

Natomiast ten (9) - porazka! U mnie 3/10. Dlaczego? Akcja prymitywna, pomysl oklepany ...

Ogolnie Atlantis mi sie podoba :)

Z ogolnych wrazen - doktor Weir to najgorsza postac serialu imho (jak na razie).

pozdro
Magus
  • 0

#72 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 12.02.2007 - |11:54|

8/10

Pomysł nieświeży, ale prowadzenie dobre.
Świetny humor, zaskakujący tekst Sheparda do dwóch kolesi, ładnie pokazane.
Weir jest niezła w swej roli. Nie wiem, czego się spodziewają inni od postaci, która wybierała się prowadzić badania a musi prowadzić wojnę.
Że będzie tańczyć i śpiewać?

Bez przesady.
  • 0

#73 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 18.05.2007 - |19:00|

Moja ocena: 8.
Odcinek ciekawy i pokazujacy bohaterow w niecodziennej (dla nas) scenerii. No i Sheppard gra juz jakby ciut lepiej ;)
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#74 sunkmanitu

sunkmanitu

Starszy szeregowy

• Email
  • 143 postów

Napisano 18.06.2007 - |13:36|

Niestety nadal miernie, jak dotąd serial jest po prostu tragiczny. Główne postaci niczym do siebie nie przekonują, Sheppard działa, ale tylko na kobiety, Teyla na marginesie, uśmiechnie się od czasu do czasu. Weir mało charyzmatyczna, rzeczywiście lepsza była babka z końcówki SG1 s07, ale tu nie tylko o kreację chodzi, pisana dla niej rola również jest tragiczna. Kolejna sprawa: o ile nie zauważam aktorów-statystów pojawiaących się epizodycznie, to nasz kochany Tollanin Narim, jako miłośc Weir, to już lekka przesada.
  • 0

#75 teyla

teyla

Starszy szeregowy

• Email
  • 90 postów
  • MiastoAlwernia/Kraków

Napisano 30.07.2007 - |00:43|

odcinek lajtowy-fajnie było pooglądać ekipe Atlantis bardziej prywatnie[Rodney rozwala!] to pobudzało ciekawość ;) ep dosyć psychologiczny i szczerze mówiąc tak całkiem zajarzyłam, że coś jest nie tak dopiero w scenie w domu Shepparda... :huh: apropo-Shepy w 'cywilnym' ubranku-bardzo sexy! :P zakończenie odcinka zaskakujące...
  • 0
.::][ open the gate and dream ][::.

http://chevronone.com ;)

#76 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 24.12.2007 - |11:28|

Już początkowo faktycznie uwierzyłem że wrócili na Ziemię ale potem m.in. te narastające problemy z wydostaniem się z niej dały mi do zrozumienia że coś jest nie tak. Faktycznie odcinek podobny do jednego z epizodów Farscape.

Bardzo podobał mnie się ten epizod. Mocne 9/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#77 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 01.03.2009 - |19:07|

Pomysł na ten odcinek może i nie jest świeży, ale jego realizacja moim zdaniem dobra i ciekawa. Sam się przez długi czas dawałem wywieść w pole, jedynie dziwna burkliwość i średnio przyjazne nastawienie Hammonda mnie dziwiły (a z reguły taki jest w alternatywnych rzeczywistościach itp. w odróżnieniu od naszej). A popełniłem ten sam błąd, co i sam zespół - zlekceważyłem tę naenergetyzowaną mgiełkę, a takie cuda raczej nie pojawiają się i nie istnieją ot tak sobie ;) Potem pomału widać było, że coś jest nie tak, ale nie bardzo było wiadomo co. Kompletnie zamurował mnie moment, kiedy w jednej chwili Rodney stwierdza, ze może jednak uda się skorzystać z ZPM do przejścia na Atlantis i jest tym rozentuzjazmowany, a w następnej scence mówi Fordowi, że ten powinien się pogodzić z tym, ze powrót jest niemożliwy. Dopiero przy skądinąd fajnym motywie jak przeskakiwali od postaci do postaci i im się ubrania zmieniały zacząłem rozumieć, że gdziekolwiek są to na pewno nie wrócili na Ziemię - tylko nadal pozostawało pytanie, czy wrota korzystając z tej dziwnej formy energii zrobiły im jakiegoś psikusa, czy też wszystko to dzieje się jedynie w ich umysłach. Także rozwiązanie zagadki było w sumie tajemnicą niemal do samego końca :)

8,5/10

Nawiasem mówiąc strasznie mnie wkurza pojawienie się tego Tollańczyka w roli narzeczonego Dr Weir - trochę to robienie z widzów kretynów licząc, że może nie zapamiętali twarzy. Jakby nie było innych aktorów...

Użytkownik Altair edytował ten post 01.03.2009 - |19:08|

• 0

#78 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.03.2009 - |19:19|

Ciekawe że tylko jego zauważyłeś ;)

Swoją drogą ta rozmowa pod koniec kiedy przeskakiwali z jednej rozmowy do drugiej jakoś średnio mi się podobała. Za dużo było w tym gmatwaniny a i tak było wiadomo że to mistyfikacja.
  • 0
don't try

#79 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 03.03.2009 - |16:24|

Ciekawe że tylko jego zauważyłeś wink.gif

Wiesz, gdy ktoś tam kiedyś w jednym odcinku grał jakiegoś wieśniaka, czy nawet przywódcę wieśniaków, to raczej nie będę pamiętał jego twarzy jako postaci kompletnie marginalnej i epizodycznej. Narim jednak taki epizodyczny nie był, w zasadzie był fabularnie najważniejszą postacią spośród Tollan, a ci w pewnym okresie SG-1 bądź co bądź trochę się przewijali, dopóki ich nie unicestwiono. Dlatego też takie chamskie wstawianie go w inną rolę w obrębie tego samego uniwersum jest trochę irytujące.

Mi się te przeskoki akurat podobały - takie surrealistyczne były i podnosiły napięcie :)
  • 0

#80 opalana

opalana

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoOpole

Napisano 13.02.2011 - |00:52|

Odcinek fajny, ale denerwuje mnie to, że ten, który grał Narima, teraz jest Simon'em, chłopakiem dr Weir. Wrrr.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych