Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 05 - S01E05 - Suspicion

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
86 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (115 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (7 głosów [6.86%])

Procent z głosów: 6.86%

2. 9.5 (5 głosów [4.90%])

Procent z głosów: 4.90%

3. 9 (6 głosów [5.88%])

Procent z głosów: 5.88%

4. 8.5 (11 głosów [10.78%])

Procent z głosów: 10.78%

5. 8 (15 głosów [14.71%])

Procent z głosów: 14.71%

6. 7.5 (21 głosów [20.59%])

Procent z głosów: 20.59%

7. 7 (13 głosów [12.75%])

Procent z głosów: 12.75%

8. 6.5 (6 głosów [5.88%])

9. 6 (6 głosów [5.88%])

10. 5.5 (3 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

11. 5 (3 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

12. 4.5 (1 głosów [0.98%])

Procent z głosów: 0.98%

13. 4 (2 głosów [1.96%])

Procent z głosów: 1.96%

14. 3.5 (1 głosów [0.98%])

15. 3 (1 głosów [0.98%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [0.98%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 Indoctrine

Indoctrine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 18.08.2004 - |20:12|

Jestem nowy, witam wszystkich :)

Przede wszystkim dziękuję grupie HATAK za tłumaczenie, po angielsku nie zrozumiałbym wszystkiego za dobrze...

Odcinek 5 był bardzo ciekawy z jednego powodu, wreszcie pojawiają się na poważnie zgrzyty między ludźmi a także athosianami. Mam nadzieję, że szykuje się w przyszłości jakaś rebelia w Atlantis, spiski i wzajemne podgryzanie :) To jest nasze ludzkie zachowanie, szczegołnie uwydatniające się w trochę nietypowych i trudnych warunkach..

Chciałbym jeszcze napomknąć o technice i uzbrojeniu.

Pokażcie mi choć jeden serial SF gdzie wszystko jest naprawdę realistyczne, oki? :)

Oglądając SGA nie oczekuję pełnego realizmu, chcę ciekawych historii, to wszystko. I ten serial spełnia te oczekiwania. Przynajmniej na razie :)
  • 0

#62 Loco

Loco

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 22.08.2004 - |08:15|

przede wszystkim zulusi wygrali moze bitwe, ale jak widac anglia caly czas stoi. coz z tego ze wygrali jedna bitwe, przeciez nie doplyneli do anglii i nie rozbili jej, wiec tu nie bylo czegos takiego ze jedna cywilizacja pokonala druga. to byla tylko jedna bitwa. po 2 - wciaz to byl ten sam gatunek (czlowiek).

Zapominasz ze Wrath nie sa az tak duzo slabsi od pradawnych. Tez maja strzelajace stateczki, maja mothershipa i pewnie wiele innych ciekazwych rzeczy ktorych jeszcze nie widzielismy. W dodatku 1 na 1 Wrath jest silniejszy i bardziej drapiezny od slabiutkiego w walce pradawnego. Jedyna przewaga pradawnych to technika i jesli tego im "zabraklo" to nie mogli sprostac naporowi wampirkow. Oczywiscie zabraklo w sensie ze nie mieli dosc uzbrojenia i ogolnie byli nieprzygotowani, oraz na pewno niedocenili przeciwnika, bo technicznie stali wyzej.

No dobra dosc gadania mam 4 odcinki (x6 i x7) do poogladania ;-D
pozdro
  • 0

#63 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 22.08.2004 - |19:54|

Hmmm, niby jest w tym odcinku akcja, jest i klimat, łapią Wraitha, mamy pierwsze zgrzyty w Atlantis, ale poprzedni jakoś bardziej mi się podobał. Nie jest to w zadnym wypadku odcinek słaby (wg mnie oczywiście), ale czegoś mu brakuje. Nawet sam za bardzo nie wiem, po prostu przy końcowych napisach miałem lekkie uczucie niedosytu. Będę jeszcze nad tym myślał... 7,5
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#64 Sauron44

Sauron44

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 22.08.2004 - |20:06|

Pokonanie Pradawnych chyba nie było proste metodą na "rój", "mieso armatnie" itp.......... . Wraiths muszą mieć coś w zanadrzu.Dla porównania zobaczcie co robi Thor i jego rasa w wojnie z Replicators :rolleyes: Skala olbrzymia. Konflikt na miarę Galaktyki!
  • 0

#65 WayDac

WayDac

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • Miastopodbeskidzie :)

Napisano 15.09.2004 - |20:28|

Witam!
Napisze tylko co mi sie nie podobało bo plusów nie znalazłem :unsure:
1. Nie wiem czy nikt tego nie zauważył!!? :( Ggdy Teyla przeciąga przez wrota rannego por. Forda to pierwsze
"przechodzi jej cień" ??! :blink: Chyba tego nie dopracowalii :(
2. Ciekawe dlaczego Wraith w klatce nie próbował sie wysadzić albo powiadomić innych... :blink:
Może zdjęli mu bombke, a może nie? Tego nie wiemy. Trochę dziwne zakończenie tego odcinaka :blink:
Skoro następny do tego nie nawiązuje? To co on tam będzie siedział grzecznie i czekał na kontynuację kiedyś
w przyszłości? (no dobra w 7 coś jest ale o tym innym razem i nie tutaj)
3. Guziczek - to każdy zauważył że to lipa
4. Naszywki - patrz punkt 3
5. Sprzęt - skoro Pradawni mieli łóżka (a mieli, nie?) to chyba lampki nocne też były? :wacko: Nie musieli ich
zabierać z ziemi. To chyba nie jest najważniejsze w poszukiwaniu zaginionego miasta? A pozatym w 1 odc.
tych kufrów nie było tak dużo jak w 3

Moim zdaniem: z każdym odcinkiem ten serail jest gorszy, a początek też nie był rewelacyjny :(
Jestem zawiedziony! Cały Atlantis to jedna wielka porażka! ! ! :( :angry: :/
Pierwszy sezon SG-1 nie był tak kiepski jak Atlantis a przecież mają już doświadczenie??! :blink:
To co oni robią z tym serialem? :angry: To nie wróży za dobrze dla serialu
Ocena: nuda, nuda, nuda :( mam wszystkie Atlantis ale po obejrzeniu kolejnego odc. mam ochote
je wszystkie skasować :angry:
Ocena końcowa 3

Dawać Sg-1! :lol: Jacka, Thora i reszte ekipy! :clap:
  • 0

«Każda dostatecznie zaawansowana technologia
Jest nieodróżnialna od Magii»

Arthur C. Clarke

#66 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.09.2004 - |22:52|

jedyne co mi sie podobalo to koncowka. no powiedzmy od momentu znalezienia pluskwy. poczatek to dla mnie totalna kicha !! poczatek obnizyl moja opinie i tylko dlatego daje 6,5 ! gdyby caly odcinek byl taki jak koncowka to smialo dalbym 10 !!
  • 0

#67 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 20.02.2005 - |13:58|

Od października nie oglądałem żadnego odcinka,bo nie miałem na Atlantisa chcicy.Jednak kiedy załączyłem w Subedicie 5 z kolei odcinek po prostu się zawiodłem.Straciłem jakąkolwiek nadzieje,że Atlantis będzie czymś lepszym,czy nawet porównywalnym do SG-1 :/ Poza tym,że Sheppard bawi się w Oneilla :P
Fabuła taka sobie,aczkolwiek nie najgorsza.Dr.Weir,która jest bossem bazy daje sobą rządzić,bo wygląda na to,że to Sheppard rządzi bazą.Pod koniec odcinka miałem wrażenie,że oglądam Blade,albo Resident Evil :| Wraith tylko charczą i charczą,aaahhhh,aaahhhh :D :clap:

Ocena:5
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#68 j23

j23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoKętrzyn

Napisano 23.05.2005 - |23:29|

Niestety początek rozczarował , i to zaważyło na niskiej ocenie. Z góry wyeliminowanie z kręgu podejrzanych Ziemian śmieszne.Końcówka , czyli złapanie Wraith'a ,dobra ale nie ratuje całości :(
  • 0

#69 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 12.09.2005 - |14:48|

Podejrzenia - to ciekawy moment do podsumowania swoich możliwości. Pierwsza przyjaźń niedawno zawarta, a już problemy. To chyba wina człowieka. I okazuje się, że to znów wina nieznajomości techologii. Niby taka mała zabawka, a ile problemów. Film super. Końcówka bardzo zaskakująca. Ja bym sięspodziewał bardfziej tego, ze to ktoś z ludzi zdradzał nie maszyna. A swoją drogą te stworki okazują się niegłupie, skoro potrafią coś takiego zrobić.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#70 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 08.01.2006 - |23:53|

Odcinek składa się z 2 części. Pierwsza słabsza (ale mimo to pokazuje prawdziwą naturę człowieka - "My jesteśmy czyści, to oni są winni!"). Za to druga lepsza. Pomysł łapania więźniów całkiem fajny.

I nie mówcie tu, że SG-1 1x03 jest lepsze. Dla mnie tamten to totalna żenada.

Użytkownik I. Thorne edytował ten post 08.01.2006 - |23:53|

• 0

#71 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.05.2006 - |10:02|

Odcinek jest nudny i przewidywalny, ale tak jak poprzednik twierdzę, że lepszy od SG1 S01E03. Tamten to jest najgorszy odcinek W historii Stargate w ogóle. Ale nie o nim mowa. Suspicion zasługuje na najwyżej 6/10. Oby jak najmniej takich odcinków.
  • 0

#72 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 08.06.2006 - |09:12|

słaby odcineka początek na średnim poziomie jedynie końcówka dodaje kilka punktów do oceny. :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#73 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 30.06.2006 - |18:29|

Odcinek nawet interesujący, nieufność co do nowych sprzymierzeńców jest jak najbardziej na miejscu. Nie branie pod uwagę tego iż to ktoś z Ziemian może być zdrajcą jest dziwne :wacko:
Rozwiązaniem okazuje się wisiorek nadajnik znaleziony i oddany Teyli przez Shepparda, co jest ciekawym rozwiązaniem tej sprawy :clap:
MacKey jak zwykle głupkuje :]

Daje 7,5
  • 0

#74 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 03.09.2006 - |11:04|

Dobry ale nie powalajacy odcinek.Na plusy: zlapanie Waith, niewinnosc Athosian(wiedzialem od poczatku),otwierany hangar skoczkow.Daje 8
  • 0

#75 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 12.02.2007 - |11:24|

8/10

Ciut naiwny odcinek.
Nie wiem dlaczego zabierają się w tym serialu zawsze od d..py strony.
Ktoś donosi Wright? To najpierw pogadanka z każdym, nie wiedzac czego chcemy się dowiedzieć.
A przecież jak ktoś kabluje, to trzeba się dowiedzieć jak to robi.
To że komuś podczas ostatnich żniw zabrali całą rodzinę jest okolicznością łagodzącą, a przecież jak by kogoś z synem złapali i powiedzieli: "Syn będzie żył tak długo, jak ty będziesz nam pomagał" jest dość prawdopodobne.

Dopiero na koniec odcinka ktoś wpada na pomysł sprawdzenia rzeczy pod kątem pluskiew, a od tego powinni zacząć.
  • 0

#76 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 28.03.2007 - |22:55|

Odcinek, co dziwne podobał mi się. Dziwne, bo Atlantis mnie jak na razie nie porywa. Daję 8. Mało McKay'a, szkoda, ale inni nadrabiali :) Co do zachowania Weir, to trochę bez sensu to było. Jedna z najlepszych dyplomatek/negocjatorek na Ziemi, a tu jak się zachowuje? Poza tym, jak już ktoś napisał, poszukiwanie pluskiew powinno być priorytetem po tym, jak okazało się, że Wraith znają lokacje, do których team się przenosi. Właśnie, Wraith - ale to tandetnie wygląda... :/
  • 0

#77 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 03.04.2007 - |19:22|

Tandetnie jak cały serial z migającymi, bręczącymi wrotami na czele. ;]
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#78 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 16.05.2007 - |22:24|

Serial równy jest... czyli slaby. Daje 6. Naiwne to strasznie: jakim cudem ktokolwiek bezposrednio z bazy moglby informowac Wraith gdzie idzie ekipa? Tym bardziej ze wiedza gdzie ida jest ograniczona.
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#79 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.05.2007 - |23:06|

Hmm zawsze mnie zastanawiało - jakim cudem satelita zna zawsze moją pozycję... to takie naiwne przecież ;]
Żeby nie powiedzieć podejrzane... Suspicion

Na grunt serialu dodam: medalion, lokalizator, nadajnik, odbiornik, podprzestrzeń

Użytkownik SGTokar edytował ten post 16.05.2007 - |23:08|

Log65: Happy camper

#80 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 02.06.2007 - |13:13|

pomysl mi sie podobal, realizacja nieco mniej - w dosc naiwny sposob bylo to przedstawione, takie podejrzewanie wszystkich-wszystkich, po co ziemianie mieliby sie ukladac z Wraith, paranoja. no ale, z drugiej strony, homo sum i paranoja nie jest mi obca... dlatego dam mocne 7.0 w oczekiwaniu na bezposrednie starcia z wrogiem :)

Użytkownik elam edytował ten post 02.06.2007 - |13:14|

• 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych