Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 03 - S01E03 - Hide and Seek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
75 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (141 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (12 głosów [9.30%])

Procent z głosów: 9.30%

2. 9.5 (7 głosów [5.43%])

Procent z głosów: 5.43%

3. 9 (11 głosów [8.53%])

Procent z głosów: 8.53%

4. 8.5 (12 głosów [9.30%])

Procent z głosów: 9.30%

5. 8 (26 głosów [20.16%])

Procent z głosów: 20.16%

6. 7.5 (7 głosów [5.43%])

Procent z głosów: 5.43%

7. 7 (18 głosów [13.95%])

Procent z głosów: 13.95%

8. 6.5 (10 głosów [7.75%])

Procent z głosów: 7.75%

9. 6 (10 głosów [7.75%])

Procent z głosów: 7.75%

10. 5.5 (3 głosów [2.33%])

Procent z głosów: 2.33%

11. 5 (6 głosów [4.65%])

Procent z głosów: 4.65%

12. 4.5 (2 głosów [1.55%])

Procent z głosów: 1.55%

13. 4 (1 głosów [0.78%])

Procent z głosów: 0.78%

14. 3.5 (1 głosów [0.78%])

15. 3 (1 głosów [0.78%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (1 głosów [0.78%])

21. 0 (1 głosów [0.78%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 08.06.2006 - |09:06|

hmm patrząc na oceny można powiedzieć że nie jest to zbytnio dobry odcinek ale jak będą mijały lata to zapomniemy o tym odcinek fajny zwłaszcza nietypowy humor :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#62 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 30.06.2006 - |18:05|

Odcinek bardzo interewsujący, są to pierwsze odcinki więc akcja powinna się ciekawie rozwinąć.
Bardzo ciekawy motyw z polem siłowym.
Humor Shepparda i MacKeya wymiata, będą to najlepsze postacie serialu.
Plus dla MacKeya za odwagę rozwiązania problemu z cieniem wchłaniającym energię.

Daję 9
  • 0

#63 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 01.09.2006 - |18:50|

Strasznie nudny odcinek, fabula podobna do odcinka w ktorym SG1 przynioslo na ziemie taja kule ktora zzerala energie w celach pomnazania sie.Pewnie pamietacie,Dla mnie nie wiecej niz 7
  • 0

#64 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 12.02.2007 - |11:07|

6/10

Istota zżerajaca energię to oklepany temat.
Zwłaszcza, że wiecznie czepia się jakiś generatoró, jak by mogła pochłaniać dowolny rodzaj energii, a przecież energia ma wiele postaci.
Nota bene, ciekawe, dlaczego tego przyjemniaczka Wrightom nie podrzucili, byłby niezły ubaw.
  • 0

#65 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 25.03.2007 - |21:30|

Średnio, a co gorsza, strasznie podobnie do równoległego odcinka SG-1. Tego dzieciaka powinni zamknąć na klucz - bez przerwy coś musi odwalić ;) Jak Shepperd w pierwszym odcinku mi się spodobał, to tu zaczął mnie już irytować swoją prawością, rycerstwem itp... Co innego McKay - facet po prostu rządzi. Sceny z nim zdecydowanie poprawiły jakość tego epa. Najlepszy moment - jak spada mu ta osłona - myślałem, że spadnę z krzesła ze śmiechu :D
  • 0

#66 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 15.05.2007 - |22:30|

Cieniutki ten odcinek. Daje 6,5 wylacznie za to pole silowe.
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#67 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 30.05.2007 - |20:56|

dalam 8
fajny humor, relacje MacKay - Sheppard juz sa chyba ustalone, bawia sie dobrze :)
bohaterstwo Rodneya moze troche dziwic.
no i dziwne, zaprawde dziwne, ze ta pulapka byla tak latwa do otwarcia... byle dzieciak niechcacy moze wypuscic potworka.. eee.
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#68 teyla

teyla

Starszy szeregowy

• Email
  • 90 postów
  • MiastoAlwernia/Kraków

Napisano 29.07.2007 - |23:38|

odcinek całkiem niezły ;) ciekawy problem zaraz na początku exploracji miasta. a wspaniałomyślny MacKay poprostu wymiata! :lol:
  • 0
.::][ open the gate and dream ][::.

http://chevronone.com ;)

#69 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 21.09.2007 - |12:46|

6.5/10
ciekawy dla mnie był motyw niezrozumienia miasta przez Tau-ri - któś myślał, ze to będzie fajny schowek a to się okazało, że to teleportująca winda:) generalniebardzo realistyczne.
McKay i Sheppard testujący tarczę - zabójcze:) "I shot him... only in a leg" czy już wymianiena scena, jak McKay sie dowiaduje, że z tarczą może podejść do tego istanienia i nagle siup! i odpada:)
co do samej istoty i tego, że ten motyw się powiela w SG-1 (i po prawdzie w wielu serialach sci-fi) - wychodzę z założenia, że jeśli SG-1 kręcono przez 10 lat, jest 214 odcinków, to naprawde nie ma chyba wątku sci-fi, który by się przez ten serial nie przewinął, dlatego trudno wymyślić coś nowego. Jedyne co odróżnia SGA to humor i za to jest ta wysoka w sumie ocena.
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#70 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.12.2007 - |16:45|

Przeciętny odcinek, ale trzeba pamiętać że to początek serialu i muszą przedstawić widzom dokładniej niektóre postacie a nie od razu nawalanki z obcymi ;).
Plus za futbol - uwielbiam ten sport. Pewnie też bym zabrał ze sobą kasetę z jakimś ciekawym finałem super bowl na przykład, gdybym wybierał się w kosmos :D.

PS. Bardzo fajna czołówka. Ta od SG-1 już mnie się znudziła :D.

Ocena: 7/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#71 CaTka

CaTka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 06.01.2009 - |12:09|

MOGĄ WYSTĄPIĆ NIEZAMIERZONE SPOILERY

Wspaniały odcinek!
McKay i jego podejście do tarczy... no i czy ja się mylę czy on NAPRAWDĘ trzymał w kieszeni batona na wypadek gdyby tarcza ustąpiła?! :D
I tekst Sheppard'a :
-No co ,tylko w nogę?
Po postrzeleniu McKay'a :D
I te szczęście na twarzy Davida gdy ten spadł zza balustrady i nic mu się nie stało... :D

Ukryte przyjście i winda były fajnym pomysłem. Całe te urządzenie do łapania tego... czegoś było rodem z odcinka "Sight Unseen" z SG-1 sezonu szóstego.

Efektowna była scena przy wrotach kiedy McKay wszedł w tą ciemność i udało mu się uratować Atlantydę. ^_^
Nasz bohaterski David. B)

9.5/10

Użytkownik CaTka edytował ten post 06.01.2009 - |12:12|

• 0

#72 Zoreno

Zoreno

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 15.02.2009 - |15:16|

Fajny odcinek i bynajmniej w końcu McKay się przełamał :P
  • 0

#73 jurkow

jurkow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów
  • MiastoLublin

Napisano 15.02.2009 - |19:40|

Bardzo przyjemny odcinek :rolleyes: Widzimy powolne organizowanie życia w mieście, poznajemy coraz lepiej jego strukturę, zastosowanie niektórych urządzeń - teleportery, dobry humor w wykonaniu Rodneya :lol: .
Zastanawia mnie tylko za pomocą jakich urządzeń oni zdołali oglądać mecz fubolu :P
9,5/10
  • 0

#74 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 27.02.2009 - |15:26|

Największym plusem tego odcinka były humor w wykonaniu McKaya w duecie z Sheppardem. Scenka ze zrzucaniem McKaya z wysokości, czy "I shot him... in a leg" i towarzyszące temu miny rozbawionych dzieciaków - boskie! A scenka, w której McKayowi odpada tarcza rozwaliła mnie kompletnie :D

Co do grasującego stworka - cienia - całkiem klimatyczny, choć pomysł istoty żywiącej się energią już dość oklepany i miałem silne skojarzenia z odcinkiem z SG-1, gdzie Anubis w postaci czarnej chmurki grasował sobie po bazie. Aczkolwiek fajnie, ze pokazano jego wnętrze, interesująco to wyglądało.

Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to do egoizmu McKay'a - skoro pokapowali się, że tarcza przystosowuje się do konkretnej osoby i potem już działa tylko na niej, to zastosowanie tego urządzenia de facto równa się przywłaszczeniu go sobie. Ale z kolei plusik za samo urządzenie - mam nadzieję, ze ten pomysł zostanie bardziej wyeksploatowany w dalszych odcinkach.

Ogólnie odcinek oceniam na 8/10 głównie ze względu na sporą dawkę dobrego humoru.

Użytkownik Altair edytował ten post 27.02.2009 - |15:28|

• 0

#75 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 27.02.2009 - |15:46|

A widzisz. Mówiłem że da się polubić McKay'a ;) Stargate'owy humor trzyma się na dość wysokim poziomie a jednak jest na tyle delikatny że prawie niezawuażalny.

Z tym przywłaszczaniem urządzenia to było też trochę tak że jak je zakładał to jeszcze chyba nie wiedział że nikt inny nie będzie mógł go potem użyć. Ale to było raczej zagranie w celu pokazania że Rodney jest zdolny do stłumienia strachu i wzięcia odpowiedzialności za swoje czyny.

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 27.02.2009 - |15:47|

• 0
don't try

#76 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 27.02.2009 - |19:43|

No miałeś rację, McKay rozkręca sporo atmosferę całego serialu :) Niemniej patrząc już z perspektywy dalszych odcinków stwierdzam, że nadal zdarza mu się być wkurzającym (mam tu na myśli odcinek Childhood's End).

Co do przywłaszczania urządzenia może i tak było, choć nie jestem pewien, ale nie chce mi się już sprawdzać.

Ale to było raczej zagranie w celu pokazania że Rodney jest zdolny do stłumienia strachu i wzięcia odpowiedzialności za swoje czyny.

Zwłaszcza w scence, gdy mu ta tarcza odpadła ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych