Skocz do zawartości

Zdjęcie

Film - Razor

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
120 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (162 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (35 głosów [27.13%])

Procent z głosów: 27.13%

2. 9,5 (21 głosów [16.28%])

Procent z głosów: 16.28%

3. 9 (29 głosów [22.48%])

Procent z głosów: 22.48%

4. 8,5 (14 głosów [10.85%])

Procent z głosów: 10.85%

5. 8 (11 głosów [8.53%])

Procent z głosów: 8.53%

6. 7,5 (6 głosów [4.65%])

Procent z głosów: 4.65%

7. 7 (7 głosów [5.43%])

Procent z głosów: 5.43%

8. 6,5 (2 głosów [1.55%])

Procent z głosów: 1.55%

9. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (1 głosów [0.78%])

Procent z głosów: 0.78%

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (1 głosów [0.78%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (1 głosów [0.78%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [0.78%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.11.2007 - |16:28|

Po tej reklamie tym bardziej nie mogę się doczekać pełnej wersji na dvd --> Razor na DVD.
Szkoda,że oryginalne wydanie w R2 będzie w okolicach świąt. :(
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#62 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 28.11.2007 - |17:24|

Może też był ciekaw, czy ludzie zasługują na przetrwanie ?

Wybicie kilku miliardowej cywilizacji i pozostawienie 16 tysięcy osobników nazywasz - ciekawością .
Sorki , to by było jak wybicie np. całego polskiego narodu i postawienie 10 osób , by zobaczyć czy zasługują na przetrwanie . To był w pełni zaplanowany genocyd , a te kilka tysięcy które uciekło, to po prostu zbieg kilku okoliczności , które nie pozwoliły na 100% realizacje plan u .

Szczerze wątpię, czy za Flotą lecą WSZYSCY Cyloni...

A w którym momencie pisałem że lecą wszyscy ?? Jakoś nie widzę . Ale zagłada Cyklonów , może sie zacząć od tej małej grupki .

Ten film nie wniósł nic nowego do historii Pegasusa. Prawie wszystko było już znane z pijackich opowieści pułkownika Fiska.

Pijackie opowieści to jedno, a zobaczyć to drugie . Chyba ze nigdy nie zdążyło ci sie słuchać takowych opowieści i wierzysz w takie opowieści bezgranicznie .

Pierwsze eksperymenty ............. żyć własnym życiem?

Ballo - może . będziemy mogli to omówić już 8 :D .

Prosze mi wyjasnic jedno wydarzenia z ..........

Proszę nie komentować takich postów . Skoro koledze nie chciało sie przejrzeć dokładnie tematu , to niech cierpi w niewiedzy .

Od wtedy gdy jedna z Szostek wraz z jedna Shannon przekonaly pozostalych, ze warto roztoczyc nad pozostalosciami ludzi opieka. Konsekwencja tego byla okupacja Nowej Capriki a nie jej zniszczenie.

Jonasz , okupacja to nie opieka . Jakby chcieli roztoczyć opięke , nad pozostałościami , to wpadli by na coś innego , niż przylot 3-4 baseshipami z mnóstwem tosterów . Powiedzmy , zadowolili by się , obserwacją przez jakiś czas i powiedzmy mało oficjalną pomocą .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#63 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 28.11.2007 - |18:40|

Jonasz , okupacja to nie opieka . Jakby chcieli roztoczyć opięke , nad pozostałościami , to wpadli by na coś innego , niż przylot 3-4 baseshipami z mnóstwem tosterów . Powiedzmy , zadowolili by się , obserwacją przez jakiś czas i powiedzmy mało oficjalną pomocą .

Relatywnie na to spogladajac okupacja byla wlasnie pewna forma opieki, czy tez proby koegzystencji. W porownaniu do poprzednich planow - totalnego wytrzebiania ludzkosci, ucisk pod ukpacja byl raczej lagodny. Zreszta Cyloni wyciagajac reke do ludzi sadzili, ze zostanie ona przyjeta z wzajemnoscia (maszyny nie sa w wstanie pojac niektorych ludzkich kategorii takich jak - honor, godnosc, umilowanie wolnosci, pragnienie rewanzu itd). zauwaz, ze wszelkie represje byly nie czescia planowanej wczesniej polityki lecz wynikiem oporu kolonistow.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 28.11.2007 - |18:44|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#64 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 28.11.2007 - |23:19|

Słaba oglądalność była w sobotę, pewnie wyciek się do tego przyczynił, ale tak czy inaczej sezon 4 nawet jeśli nie miałby być ostatnim to pewnie by był, dobrze, że twórcy wcześniej ocenili fakty i postąpili, jak postąpili.

Sci Fi's "Battlestar Galactica: Razor" posted a lackluster 1.21 household rating (1,004,000 adults 18-49) for its premiere on Saturday, on par with its third season finale (1.21 household rating on 3/25/07) and just ahead of its series low numbers (1.09 on 3/4/07). Compared with the network's other Saturday originals this year, "Razor" fell behind 12 of the 19 aired thus far while a year ago (11/25/06), the premiere of "Basilisk: The Serpent King" posted a 1.4 household rating.

• 0
Master of possimpible ;)

#65 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 29.11.2007 - |01:31|

Zreszta Cyloni wyciagajac reke do ludzi sadzili, ze zostanie ona przyjeta z wzajemnoscia (maszyny nie sa w wstanie pojac niektorych ludzkich kategorii takich jak - honor, godnosc, umilowanie wolnosci, pragnienie rewanzu itd).

Ale za to doskonale rozumieja co to nienawiść . Podejscie typu , przylećmy i spróbujmy kooegzystować, po tym jak rok wczesniej sie wybiło 99,9% populacji i przez kolejne kilka miesiecy traktowało sie jak zwieżyne (lub eksperyment) nie przyspożyło im popularność . Jakby , powiedzmy odczekali, z 10-15 lat , przed pojawieniem sie na planecie . I to w inny sposób niż wtragniecie i demonstracja siły- można by pomyślec o pokoju - wiadomo czas leczy rany .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#66 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 29.11.2007 - |11:18|

Hmm. Cyloni są bardziej ludzcy niż się zdaje. To "wyciągnięcie ręki" to typowa reakcja agresora na opór. Tworzenie "policji" składającej się z uciśnionych, kupowanie informacji, sprzedawanie informacji to wszystko znamy i to z naszej własnej historii.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#67 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 29.11.2007 - |14:58|

Ale za to doskonale rozumieja co to nienawiść . Podejscie typu , przylećmy i spróbujmy kooegzystować, po tym jak rok wczesniej sie wybiło 99,9% populacji i przez kolejne kilka miesiecy traktowało sie jak zwieżyne (lub eksperyment) nie przyspożyło im popularność . Jakby , powiedzmy odczekali, z 10-15 lat , przed pojawieniem sie na planecie . I to w inny sposób niż wtragniecie i demonstracja siły- można by pomyślec o pokoju - wiadomo czas leczy rany .

Byc moze widze Cylonow zbyt "maszynowo" ale wydaje mi sie, ze nienawisc tez nie jest kategoria, ktora by sie kierowali. Niszczenie ludzkosci jest dla nicg kwestia koniecznosc (takiej czy innej) i odbywa sie bez udzialu emocji. Przyznaje jednak, ze sa pewne przeslanki by widziec ta sprawe inaczej. Np Shanon mowiac o Scar uzywa okreslenia, ze jest on "full of rage". To bardzo emocjonalne stwierdzenie. Sadze, ze sezon czwarty otworzym nam oczy na Cylnow i lepiej zrozumiemy ich motywy.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 29.11.2007 - |15:04|

• 0
Genesis

#68 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.12.2007 - |15:55|

No i mamy dokładnie miesiąc później po "pierwszym" Razorze w sieci wydanie - Battlestar.Galactica.Razor.Unrated.Ext.Edition.STV.NTSC.DVDR-FUA. :D
Mamy już więc dvd-r i ciekawe teraz kiedy wyjdzie dvdrip

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#69 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.12.2007 - |17:45|

Super i niebawem się okaże co też tam dołożyli.
Z tego co mi wiadomo to webisody są w dodatkach nie wiem tylko czy są też wplecione w sam film.
Są też zapowiedź 4 sezonu, komentarze, wycięte sceny.

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.12.2007 - |18:31|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#70 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.12.2007 - |18:36|

dodam, że wersja telewizyjna od wersji rozszerzonej różni się o około 10 minut
ok1:30 do ok1:40....

#71 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.12.2007 - |20:34|

Ano niestety napisy końcowe zaczynają się dokładnie w 1.39.50.
W poprzedniej wersji zaczynały się 1.26.33.
Jak widać jest dodane coś koło 12 minut.

Mam nadzieję, że wersja okrojona także wyjdzie w dvdrip.

A co Ci się nie podobało w poprzedniej wersji ? :)

Kilka ujęć z nowych scen.
No i Jonasz jednak jak widać będziesz miał ;) jeszcze do czynienia z klasycznymi Centurionami.

Dołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafika

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#72 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.12.2007 - |20:46|

Ok, widziałem.
w DS są AŻ TRZY sceny, z czego ciekawa tylko pierwsza, jak widzimy, gdy Lee szykuje się do lotu na BSG, a w tle.. główna bohaterka :) spodobały by się to Lostowiczom :P

Wepisody to szybka historia Adamy, dodam, że mi się podobała :)

A teraz różnice, czyli sceny których jestem pewien, że dodali:
Odlot Kendry z Caprica (i tu też ta wycięta scena do uzupełniena)
Miałem wrażenie, że scena na Skorpionie była dłuższa, co wyszło na plus, piękne sceny niszczenia...
Dodanie kilku wepisodów, z młodym Adamą, tyczy się to walki w kosmosie.
Historia Cain., czyli Tauron ostatni dzień wojny.

I tu mam zagadkę, ile lat ma Cain?
Spoiler

No to właściwie wszystko

PS. Obi, masz rację, Cain wiedziała że już nie ma 12 Kolonii, a jednak dopuściła się Ludobójstwa... To jest już zbrodnia, a nie posunięcie taktyczne. :/

Edit: A tak, jest jeszcze scena, jak Doral informuje Adamę, że jego syn będzie leciał w Viperze podczas ceremonii..

Użytkownik Toudi edytował ten post 01.12.2007 - |22:05|

#73 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.12.2007 - |21:42|

Nie wyglądała rewelacyjnie, miała źle dobrane parametry (Np rodziałka) i skopane aspect ratio. Dobra do obejrzenia, ale do kolekcji już nie bardzo.

Hm dawno to oglądałem więc może coś mi umknęło ale przynajmniej w części się z Tobą nie zgodzę.

Oczywiście mówię o pierwotnej wersji jaka się pojawiła a nie te "kolejne scenowe wydania" - obaj chyba wiemy o czym mówię. ;)

Oglądałem ją na tv i pamiętam ,że dawno nie widziałem tak ostrego i z dobrze zrobionymi kolorami divxa - fakt bardzo mało ich oglądam wolę dvd.
Oglądam w sumie tyle by wiedzieć czy chcę sobie kupić coś na dvd.
W sumie obraz prawie dorównywał dvd i dlatego dobrze mi się oglądało.
Co do aspect ratio nie będę mówił bo już nie pamiętam.
Celowo też nie piszę o "pierdołach" technicznych tylko o zwykłym subiektywnym odczuciu jak oglądałem.

Jest jeszcze sprawa tego na czym obaj oglądamy, z czego i jak i czym podłączone - to też mogło mieć wpływ na nasze subiektywne wrażenia.
W każdym bądź razie oglądając nie czułem potrzeby posiadania dvdripa.
No ale każdemu według potrzeb.
KONIEC technicznego offtopa.

Ja i tak czekam już na wydanie oryginalne w R2 - amazon. :D
Bo film podobał mi się i wiem, że chcę mieć ten film w swojej kolekcji BSG w takiej formie jak posiadam całą resztę czyli oryginały. :D

I tu mam zagadkę, ile lat ma Cain?

O a co będzie można wygrać ? :P
Może Razora hi hi hi

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.12.2007 - |21:45|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#74 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.12.2007 - |23:45|

No no mamy nawet wspomnienia o małej Helenie Cain. :D
I wiemy już skąd miała ten swój nóż.
Ciekawa sytuacja z drugą małą dziewczynką.
Do tego nie wiem czy to moja wyobraźnia ale ich ojciec podobny był do Leobena. ;)

W sumie można powiedzieć ,że zostało uzupełnione kilka wątków.
Faktycznie Toudi wydaje mi się,że na Scoprionie nie było wtedy sceny z trafionym battlestarem i przełamującym się na pół.
I jedna jego połowa unosi się do góry coś ala tonący Titanic - takie skojarzenie miałem.
Cała scena ataku na Scorpionie wygląda na lekko rozbudowaną.

W czasie rozmowy Kendry ze Starbuck w Raptorze jak się przygotowywały do misji na basestara.
Odniosłem wrażenie ,że mimo "oficjalnej" wrogości zaistniała między nimi jakaś nić nazwijmy to "sympatii".
Kiedy to obie wiedziały o swoich czarnych sprawkach mówiąc inaczej po prostu się rozgryzły.

Jednak nie jestem do końca zadowolony z tej wersji bo jak już wcześniej pisałem spodziewałem się historii rozbudowanej o bardziej "mroczne" wątki.
Dotyczące choćby tego co działo się "w środku" naszych bohaterów kiedy podejmowali swoje kontrowersyjne lub nie - decyzje.
Jak dylematy Cain dotyczące dowodzenia jak i Kendry mordującej cywili czy też odnośnie stosunku załogi BSP do pojmanej Giny.
Nie zapominajmy również o Adamie "Huskerze" i tym co odkrył podczas pierwszej wojny z cylonami.

Takich spraw mi brakowało i oczywiście mogłoby się jak zawsze rozbudować jeszcze sceny walki szczególnie spektakularny atak na Scorpionie. ;)

A i duży plus za scenę w kontenerze z małą Cain i ten Centurion. :ph34r:

Jednak swojej oceny po tej dłuższej wersji już nie zmienię i pozostanie taka jaka była.

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.12.2007 - |23:47|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#75 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.12.2007 - |23:50|

Do tego nie wiem czy to moja wyobraźnia ale ich ojciec podobny był do Leobena.

Wyobraźnia, też szukałem podobieństw do obecnych Cylonów, wśród ludzi z 1 wojny, ale choć ciągle widzę te same twarze, to jednak mi nie gra by to byli oni...
choć siostra Cain, kto wie czy to nie Szóstka ;)

a co mi się bardzo rzuciło w oczy, to to czego wcześniej za bardzo nie pokazywali, a co ważne dam zaraz w tym poście w screenach.

edit: trochę mi to zajęło, ale miałem problem zlokalizować, ostatnią scenę.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Więc chciałem odnieść się do szczegółów. Nie były one wcześniej tak wyraźne.
ad1. Raptory i spacerujący obok ludzie.
ad2. Doku, a w dokach pojazdy - ciekawe, że tak sobie jakby nic stoją w próżni.
ad3. Rozbierane HRy, widzicie tego spychacza? Te wózki widłowe, oraz ten pojazd do holowania ciężkich samolotów?

Użytkownik Toudi edytował ten post 02.12.2007 - |01:12|

#76 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.12.2007 - |13:28|

Więc chciałem odnieść się do szczegółów. Nie były one wcześniej tak wyraźne.
ad1. Raptory i spacerujący obok ludzie.
ad2. Doku, a w dokach pojazdy - ciekawe, że tak sobie jakby nic stoją w próżni.

A na tych spacerujących ludzików to zwróciłem już uwagę w poprzedniej wersji.
Teraz tak jakby troszkę dłużej to było pokazane.
I albo wszyscy byli tam w kombinezonach + hełmy albo oddzielało ich od kosmosu jakieś pole siłowe.

Ale znowu jakoś nie pamiętam tych ujęć z sprzątaniem po cylonach przez ten spychacz i wózki widłowe.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#77 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 04.12.2007 - |18:32|

W wersji rozszerzonej hybryda ma dosyć ciekawy monolog. Wspomina, że wkrótce będzie "czterech", wspaniałych w przebudzeniu i zmagających się z nową tożsamością (Saul Tight, Sam Anders, Galen Tyrrel i Tori). Mówi, że "on" znajdzie "ją" (Gaius i Hera?), a nieprzyjaciele się zjednoczą (ludzie i cyloni? Ludzie i 13 - ste plemię?). Potem hybryda mówi o "siedmiu maszynach, teraz już tylko sześciu", które pochłonie grzech i w wyniku bolesnej agonii "jedno" stanie się "wieloma" (czyżby rozpad cylońskiego społeczeństwa?). I jeśli mówi o siedmiu modelach cylońskich, to pod koniec drugiego sezonu jesteśmy dobrze ponad półtora roku przed wydarzeniami, w wyniku których Trójka zostanie "zapuszkowana". Czyżby RDM strzelił babola?
  • 0

#78 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 05.12.2007 - |20:39|

W wersji rozszerzonej hybryda ma dosyć ciekawy monolog. Wspomina, że wkrótce będzie "czterech", wspaniałych w przebudzeniu i zmagających się z nową tożsamością (Saul Tight, Sam Anders, Galen Tyrrel i Tori). Mówi, że "on" znajdzie "ją" (Gaius i Hera?), a nieprzyjaciele się zjednoczą (ludzie i cyloni? Ludzie i 13 - ste plemię?). Potem hybryda mówi o "siedmiu maszynach, teraz już tylko sześciu", które pochłonie grzech i w wyniku bolesnej agonii "jedno" stanie się "wieloma" (czyżby rozpad cylońskiego społeczeństwa?). I jeśli mówi o siedmiu modelach cylońskich, to pod koniec drugiego sezonu jesteśmy dobrze ponad półtora roku przed wydarzeniami, w wyniku których Trójka zostanie "zapuszkowana". Czyżby RDM strzelił babola?

Ciekawe. Raczej nie strzelił babola, przecierz ta hybryda mogła przewidzieć co się stanie za półtora roku.

Dowiedziałem się o strasznej rzeczy - Razora oglądało 1.7 (% czy milionów) widzów, czyli osiągnął średnią oglądalność w 3 sezonie. 4 sezon pewnie będzie oglądało poniżej 1.0 :( i dead end dla serialu lub nawet pierwszej połowy serialu.
  • 0

Dołączona grafika

#79 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 05.12.2007 - |21:21|

Ciekawe. Raczej nie strzelił babola, przecierz ta hybryda mogła przewidzieć co się stanie za półtora roku.

Dowiedziałem się o strasznej rzeczy - Razora oglądało 1.7 (% czy milionów) widzów, czyli osiągnął średnią oglądalność w 3 sezonie. 4 sezon pewnie będzie oglądało poniżej 1.0 :( i dead end dla serialu lub nawet pierwszej połowy serialu.

Przynajmniej polowa serialu jest nakrecona, a reszta zamowiona, wiec bedzie krecona nawet jesli zamawiajacy mailby stracic na calym przedsiewzieciu. Kiepska ogladalnosc raczej nie zagraza serialowi, ktory i tak sie juz konczy, a SF Chanell raczej nie ma innego wyjscia jak serial wyemitowac.

Zle to jednak wrozy gatunkowi wogole. Czyzby to zapowiadalo schylek SF?

Zauwazcie, ze w glownych sieciach od dawno nie nadaje sie juz zadnych serialu robionych wedlg klasycznych wzorcow SF. Najblizsz temu gatunkowi sa Lost i Heroses, ale to raczej mystery i adventure. Jedynie niszowe stacje ciagle emituja nowe seriale i powtarzaja stare, ale niestety widownia sie zmniejsza.
  • 0
Genesis

#80 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 05.12.2007 - |21:41|

Tak, ale... o czwórce cylonów ujawnionych w finale trzeciego sezonu mówi w czasie przyszłym ("Soon there will be four, glorious in awakening"), a siedmiu modelach cylonów mówi w czasie teraźniejszym ("The seven, now six, self-described machines...").
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych