Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 031 - S02E08 Four Months Ago

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
72 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (50 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (10 głosów [20.83%])

Procent z głosów: 20.83%

2. 9.5 (8 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

3. 9 (19 głosów [39.58%])

Procent z głosów: 39.58%

4. 8.5 (4 głosów [8.33%])

Procent z głosów: 8.33%

5. 8 (5 głosów [10.42%])

Procent z głosów: 10.42%

6. 7.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (1 głosów [2.08%])

Procent z głosów: 2.08%

8. 6.5 (1 głosów [2.08%])

Procent z głosów: 2.08%

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 17.11.2007 - |12:50|

odcinek dobry. 8.5 / 10
ja nie moge sie doczekac spotkania Hiro i Adama w terazniejszosci. no coz, Adam przezyl 400 lat i licho wie dokladnie, co zamierza, Hiro bedzie mial "na swiezo" ich spotkanie w Japonii ... ech.
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#62 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 17.11.2007 - |16:52|

dotarlo do nas elam :P:P

PS. jakis blad forum?
PS2. zobaczcie trailer nastepnego odcinka - to mzoe byc cos
  • 0
You are what you believe yourself to be

#63 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 17.11.2007 - |18:05|

Tak, bląd forum. Sam napisałem to samo 4 razy, ale usunałem 3. Ja widziałem już Sneak Peak z nastepnego odcinka:P Powiem tak: Claire dojrzewa:P
  • 0

#64 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 18.11.2007 - |09:35|

Super odcinek poznajemy "całą" prawdę co i jak się wydarzyło po wybuchu Pittera. Dowiadujemy się w jaki sposób zginął mąż Niki-Jessiki oraz to, żę posiada ona nową torzsamosc.
W odcinku mamy wiele informacji które doprowadzają do sytuacji, że już nie wiadomo kto jest dobry a kto zły, naszczęście wszystko się wyjaśni w następnych odcinkach ;-)

Ogólna ocena 10/10 :lol:
  • 0

#65 Meredith

Meredith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów
  • Miastostolica Podbeskidzia xD

Napisano 18.11.2007 - |20:04|

już sie nie moge doczekac kolejnego odcinka, zaczęła mnie intrygować postać Adama. Kiedy był jeszcze Takenzo Kensei obiecał Hiro że będzie sprawiał cierpienia wszystkim bliskim mu osobom. No a teraz chce "ratować świat" ale pewnie na swój sposób, jak przekabaci Petera na swoją strone, to dopiero bedzie koniec świata
  • 0

#66 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 19.11.2007 - |18:10|

Dwóch nieśmiertelnych vs. reszta świata (no, może Claire jest jeszcze nieśmiertelna, ale to i tak bedzie wtedy 2vs1 :D). Myślę, że Adam nie okaże się zły, on tylko bedzie chcial zabić ludzi, którzy go zamkneli. I jakoś sobie nie wyobrażam, by Peter pomagał Adamowi w zabiciu jego matki, Angeli Petrelli.
  • 0

#67 FilipKD

FilipKD

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoSzczecin-Jamajka

Napisano 20.11.2007 - |14:23|

A mnie się po obejżeniu odcinaka nasówa jedno spostrzeżenie...a jesli Adam dalej pracuje dla "Company"? I ta cała zmyłka Boba że jest on wrogiem ma na celu tylko urobienie Suresha i Petera?Albo w jakis inny sposób wykozystanie ich zdolnosci(Petera super-zdolnosci, Suresha- naukowych)?
  • 0

#68 Meredith

Meredith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów
  • Miastostolica Podbeskidzia xD

Napisano 20.11.2007 - |16:38|

eee, nie wydaje mi sie. Mysle ze Adam pracuje po prostu dla siebie i teraz, kiedy jest juz wolny bedzie chciał załatwić swoje zaległe sprawy, a przede wszystkim załatwić "firme"
  • 0

#69 toktumi

toktumi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 20.11.2007 - |19:44|

Dwóch nieśmiertelnych vs. reszta świata (no, może Claire jest jeszcze nieśmiertelna, ale to i tak bedzie wtedy 2vs1 :D). Myślę, że Adam nie okaże się zły, on tylko bedzie chcial zabić ludzi, którzy go zamkneli. I jakoś sobie nie wyobrażam, by Peter pomagał Adamowi w zabiciu jego matki, Angeli Petrelli.

Byloby klimatycznie gdyby do paczki dolaczyl Lambert :P
  • 0

#70 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 20.11.2007 - |20:19|

ostatnio "Heroes" jedzie ostro po bandzie, jesli chodzi o uczucia.
najpierw, jeszcze w pierwszej serii, wydawalo sie, ze Kensei bedzie bardzo wazna postacia w zyciu Hiro. Zastanawialismy sie, czy to nie jego ojciec, a moze Hiro we wlasnej osobie (no w pewnym sensie, wlasnie tak, Hiro stworzyl legende Kensei)
potem widzimy, jak Hiro pomaga Adamowi stac sie bohaterem. Piekne. i wydawac by sie moglo, ze Adam - Kensei bedzie jego najlepszym druhem. a tu - bum! naprawde, bum. Hiro wysadza Adama w powietrze. no, szok. Straszny. ale Kensei mial sie zmierzyc "ze smokiem", wiec ok.
jakie zatem zaskoczenie, szok, przezywamy widzac Adama wiecznie mlodego i wcale nie wybuchnietego, w 21szym wieku... i to w dodatku on byl jednym z zalozycieli "klubu heroesow" iles-tam lat temu.

jezeli nadal czuje uraze do Hiro - - - zaraz, zaraz; przeciez znal jego ojca. Mogl sie wiec pozbyc Hiro, gdy ten byl jeszcze dzieckiem, czy jakos mu zaszkodzic. A tego nie zrobil (- chyba??)

jestem bardzo ciekawa, co takiego Adam kombinuje i po ktorej stronie bedzie stal (zakladam, ze ta najlepsza strona jest Hiro - on jeden jest po prostu dobry i dokonuje slusznych wyborow, inni bladza, nawet Suresh)

uwielbiam ten serial :D
  • 0

#71 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 20.11.2007 - |21:01|

elam ale przecież tym mitycznym bohaterem Takezo Kensei był właśnie Hiro, to on stworzył tą postać, myślał że Adam ma nim być, ale przecież ostatecznie okazał się nim sam i na podstawie jego szlachetności, wspaniałości bla bla bla powstała legenda o mitycznym mistrzu miecza, który by uratować ukochaną przed smokiem wyciął sobie serce - to jest akurat jeden z jaśniejszych motywów drugiej serii heros, bardzo zgrabnie rozwiązany i połączony z tym z 1 serii
  • 0

#72 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 20.11.2007 - |21:18|

przeciez to napisalam :)
chodzi mi o to, ze dla Hiro Kensei byl Adam - Hiro przezyl duze rozczarowanie ta postacia. I na pewno jeszcze sie spotkaja, w terazniejszosci. dla Hiro to bedzie ogromny szok, dowiedziec sie, ze Adam jednak przezyl ten wybuch. no i nie wiemy, jaki bedzie stosunek Adama do Hiro - to zapowiada sie niezwykle ciekawie :)
  • 0

#73 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 20.11.2007 - |21:41|

Nareszcie historia nabiera sensu - tego odcinka trzeba nam było :) Wreszcie zostało wyjaśnione wiele zagadnień, które nurtowały mnie od 7 odcinków. Mimo paru minusów, to jednak odcinek oglądało się świetnie :)

Ocena: 9

PLUSY:

+ w zasadzie to jednym wielkim plusem jest to, że zebrano w kupę wszystkie zaległości i zrobiono z tego odcinek

+ z co ciekawszych tajemnic, które doczekały się wyjaśnienia a spodobały mi się to m.in. kwestia przeżycia wybuchu przez Nathana oraz jego dziwne wizje w lustrze, to jak Nikki rozpoczęła swą pracę z Firmą u Boba czy to, w jaki sposób Peter znalazł się w kontenerze przypiety kajdankami i z utraconą pamięcią

+ plus za bardzo pozytywne zachowanie Haitańczyka w momencie kiedy złapał Petera :) Zaskoczyło mnie to, że pozwolił mu uciec od Firmy i od problemów. Niestety Peter nie skorzystał z okazji i postanowił wrocić do swojej starej roli pt' "Chce uratować świat"

MINUSY:

- jakoś nie do końca jestem w stanie uwierzyć w to, że Peter po 1,5 miesiąca czasu w tym ośrodku i rozmowie z Adamem nie uświadomił sobie tego, że jest wieźniem. Przecież z tego co ja widziałem, to on nigdzie nie wychodził, nawet do innych pokoi. Facet siedział ponad miesiac zamknięty w pokoju ok. 3 na 5 metry i nic nie robił. Po takim czasie to każdy człowiek, nawet z superzdolnościami zaczął by się wkurzać. Człowiek staje się nerwowy, coraz bardziej potrzebuje wyjść gdzieś, rozruszać się, zacząć wykonywać jakąś pracę. To nawet więźniowie mają większe pole do życia.

- nadal nie rozumiem roli Mayi i Alejandro w tym sezonie. Jak na razie nie wniesli nic do serialu i niestety w tym odcinku w żaden sposób nie przybliżono nam tej dwójki w jakiś zadowalający sposób.

- tak samo jak w ostatnim odcinku 1 sezonu, jak i w 1 odcinku 2 sezonu, tak samo tutaj nie spodobało mi się to, co zdarzyło się z braćmi podczas wybuchu. Ja nadal uparcie twierdzę, że powinien zginąć Peter, zaś Nathan powinien odlecieć. Natomiast scenarzyści próbują mnie z uporem maniaka przekonać, że wybuch atomowy to wcale nie jest aż tak silna eksplozja, jakby to mogło się wydawać. Taki Peter mimo iż ma super zdolności, to nawet to przeżyje, i co ciekawsze jest on na tyle wyjątkowy, że nawet jego ubranie staje się wyjątkowe. :/

- skąd do cholery wzięło się pudełko z paszportem w magazynie, skoro ewidentnie widać, że Adam wręcza Peterowi bezpośrednio paszport, bez żadnego pudełka, a w czasie ucieczki Peter nie ma nic w ręku

- nadal kompletnie nie wiadomo co się stało 30 lat temu w tej całej tajnej grupie, i dlaczego ktoś zabija członków taj super organizacji. Czy Suresh był z nimi w bliskiej relacji czy nie? Skąd i czym zaraziła się córeczka Suresha, która zmarła zbyt szybko. No i jaki to ma związek z wirusem Shanti który ma szaleć od marca 2008 roku oraz misją Adama i Petera aby ocalić świat? Na razie 2 sezonowi brakuje wyraźnej głównej linii fabularnej :/

EDIT:

- kolejny minus - cośmi ten zasięg mocy Mayi nie pasuje. Parokrotnie używała jej i ginęli ludzi w odległości kilka/kilkanaście metrów, zaś w w wiosce na weselu giną wszyscy ludzie w centrum miasta, czyli spokojnie ponad 100 metrów

Użytkownik Halavar edytował ten post 21.11.2007 - |00:06|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych