Skocz do zawartości

Zdjęcie

Starship Troopers Trilogy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
121 odpowiedzi w tym temacie

#61 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 10.05.2004 - |18:14|

Starship troopers II w divx dostepne juz

AtroN był nieco szybszy .

Niestety mam już pierwszą opinię mojego znajomego o tym filmie. Powiedział, żeby omijać szerokim łukiem.

Do kina na pewno nie pujdę , ale sciągnąć i obejżeć można . Jest zawsze szansa że zrobili film trochę bardziej ambitny , a twój kumpel ma inny gust - a przynajmniej mam taką nadzieję :D.

Użytkownik obi edytował ten post 10.05.2004 - |18:14|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#62 robnag

robnag

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 10.05.2004 - |22:31|

Nie polecam ogladac. Jak ktos chce zmarnowac czas to jego wola. Jedynka mialo to cos w sobie.Fabula jest do bani , naciagana akcja , widac ze mieli malo kasy bo wszytko sie dzieje w jednym miejscu.

B)
  • 0

#63 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.05.2004 - |20:02|

Właśnie obejrzałem dwójkę. Jak by to powiedzieć. Film jest przeciętny, taki sobie. Bardzo średnia klasa. I to raczej z tych stanów niskich średniactwa. Powstaje cała masa tego typu filmów o których za 3 miesiące już nikt nie pamięta. Można obejrzeć, czemu nie. Jednak brakuje mu klimatu jedynki, tego czegoś. To już nie jest to. Bardziej typował bym go na horror-sf niż SF.
Jeśli macie coś innego do oglądania, to możecie ten film przesunąć na dalszą pozycję w kolejce.
Szkoda. Czekałem na niego a nie było na co w zasadzie. :(
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#64 bodi

bodi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 14.05.2004 - |21:45|

bryndza niesamowita. cieszyłem się jak głupi że jest nr2 a tu chała. nie polecam.
  • 0

#65 Wiluss

Wiluss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.05.2004 - |13:21|

A wicie ja bym obejrzał dwojke nawet po to zeby moc powiedziec ze był do d*** ..
Zreszta ... 1 hyba niezrobiła takiej fuurory by przeznaczyli kupe kasy na 2 czesc...wiec czemu sie dziwic.
  • 0
Life is what happens when you
plan to do other things -John Lennon

#66 BothariB

BothariB

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 22.05.2004 - |13:02|

Swoja droga na sieci widzialem kilkanascie odcinkow jakiegos serialu Starship Troopers i jestem ciekaw co to takiego.. Widzial ktos to moze ?

Witam chcialbym nawiazac do wypowiedzi Drow ogladalem serial ktory byl puszczany bodajze na Polsacie jakies trzy lata temu uwazam ze byl duzo lepszy od filmu ktory obejrzalem z przyjemnoscia i jak to w serialach bywa przedstawial znacznie wiecej niz film. Polecam jesli ktos zobaczy w sieci odcinki (nie mowie o animkach ) niech obejrzy. Dziwi mnie rowniez ze do tej pory nikt nie nawiazal do serialu. Czyzby wszyscy go przeoczyli ??? pozdrawiam i milego dnia zycze :)
  • 0

#67 koziu

koziu

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCzestochowa

Napisano 25.05.2004 - |14:40|

jedynka w kinach to byla klapa niezarobila kaski ludzie nawet niewiedzieli ze cos takiego jest w kinie praktycznie niebylo reklamy ja pamietam ze sie przypadkiem dowiedzialem o tym filmie i na seansie w 3 dniu puszczania bylo moze ze 20 osob to byla klapa promotorow filmu ale sama pierwsza czesc tego filmu zajmuje miejsce w najlepszych filmach mojek kolekcji s-f co do 2 czesci sie niebede wypowiadac samemu trzeba sobie wyrobic zdanie na ten temat
  • 0
"... jak nie ma tego tutaj, to jest gdzieś indziej i tam tego poszukam ..." K.Puchatek

#68 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 25.05.2004 - |17:15|

Mam w posiadaniu ten film,ale wiem,że go raczej nie obejrzę :) Przejrzałem go i z tego co widziałem to film ma nieznaną obsadę :) Film oddaje atmosferę trochę...przyciemnianą :D Do tego dochodzi to,żę o filmie wogóle nie było głośno :) Czyli totalna kicha się szykuje :)
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#69 Wiluss

Wiluss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.05.2004 - |21:09|

Serial ... zaraz jaki serial :P ja nie wiem nic nie słysząłem ...może jakiś namiar??
ale z chęciom bym sie ...zorientował ...
  • 0
Life is what happens when you
plan to do other things -John Lennon

#70 occultus

occultus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoLONDek Zdrój

Napisano 18.06.2004 - |16:14|

Jedynki powiem szczerze, że za abrdzo nie pamietałem podchodząc do drugiej części. iwedziałem jedno: podobała mi się ;) czekałem chyba ze 2 dni aż mi się z torrenta zassa.
A tu taki toooooooooooooooootaaaaaaaaaaaaaaalne rozczarowanie. Troopers 2: Hero of the Federation jak tylko ktoś ma możliwość obejrzeć coś innego to naprawde polecam. Powieki zapałkami sobie podtrzymywałem aby nie opadły mi do końca nio i abym nie zasnoł!!
  • 0

#71 Proteus

Proteus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 09.07.2004 - |13:19|

Jestem ciekawy czy powstanie serial na bazie tego filmu. Oglądając drugą część myślę, że tak może się stać. Co wy na to ?
  • 0

#72 Pito

Pito

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 23.07.2004 - |11:40|

Cze.
Jedynka byłą mega wymiot, ale widząc 2 myślałem że umre. Splamily nazwe Starship Troopers totalnie.
Wogóle gra aktorska była lewa a sama fabuła po prostu szkoda gadać.

Nowe robaki .... pomysł może dobry ale wykonanie makabryczne........

Jedyne lol to na końcu z dzieciakiem hyhy :) dobry tekst..

Pozdro all:)

PS.
Serial to chyba animowany , bo o fabularnym niesłyszałem..
  • 0

#73 Zyzik

Zyzik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 81 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 23.07.2004 - |11:58|

PS.
Serial to chyba animowany , bo o fabularnym niesłyszałem..

Dokladnie. Tutaj link do strony na TVTome, a tutaj na IMDb. Serial animowany technika komputerowa (tak jak np. Beast Wars puszczane na Polsacie swego czasu), przy czym IMHO animowane srednio:/ Fabularnie zdaje sie juz lepiej (widzialem jeden epizod i nie bylo najgorzej), ale tez cudow bym sie nie spodziewal... Gdyby ktos chcial to zassac, to szukac tytulu 'Roughnecks: Starship Troopers Chronicles'.

P.s.
Pamietajcie: 'Słuzba gwarantuje obywatelstwo!'
  • 0
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem
~~~~~~~~~~~
Forum serialu 'Third Watch' / 'Brygada ratunkowa'.
~~~~~~~~~~~
Member of SG-21 TEAM (Czestochowa TEAM)

#74 Stev

Stev

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 28.07.2004 - |20:42|

jakos sie toto oglada ale arcydzielo to nie jest. Takie slabe +3 w skali do 5
  • 0

#75 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 29.07.2004 - |01:48|

Ale kiazka duuuuzo lepsza ( w sumie przewaznie tak jest,ale poczulem sie w obowiazku o tym wspomniec;) ). Zanim ogladnalem ST duzo zlego sie nasluchalem,ze slabe i w ogole,wiec poczatkowe nastawienie bylo raczej negatywne,ale po obejrzeniu stwierdzilem,ze zle nie bylo.tylko gdyby te dwie panny byly ladniejze...(taaa,wiem kwrestia gustu:D )
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#76 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 16.11.2004 - |18:54|

Odzywam się tak późno - poprzedni post jest z końca lipca, lecz czułem się w obowiązku moralnym wypowiedzieć się też na temat sequela.
Jedynka była filmem która powaliła mnie na ziemie, lecz dwójka to niestety kicha...szkoda.
Tak jak ktoś wcześniej wspomniał budzet dla pożądnego filmu s-f nie może wynieść lekko ponad 6 mln $, a jeśli w sequelu nie ma ani jednej osoby która grała w części pierwszej to czego możemy oczekiwać? Każdy może się niestety tylko domyślać. Jak dla mnie film całkowicie bez klimatu,może gdybym widział go przed częscią pierwszą to jakoś bym go przełknął - niestety stanął mi w gardle :(
  • 0
Dołączona grafika

#77 GrAbArZ

GrAbArZ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 17.11.2004 - |10:10|

Starship Troopers są naprawde nieźli trzymają klimat (nie tak jak ksiażka która jest najwyzszych lotów). Poprostu klimat kosmicznej piechoty (piechoty kolonialnej, space marines czy USCM) mi bardzo dobrze robi. Po kolejnej emisji w TVP2 następnego dnia ze znajomym na czacie uzgodnilismy ze jesli utworzą taką formacje kiedykolwiek to sie zaciągamy od razu (nawet prosilem komisarza partyjnego o wysłanie mnie z misja utworzemia komórki biurapolitycznego na Klendathu bo Nicea jest za blisko Tczewa). Poprostu klimacik jedynki jes naprawde niezły a teraz znajomy porzycza mi dwójke.
  • 0

#78 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 17.11.2004 - |15:05|

Starship Troopers są naprawde nieźli trzymają klimat

Tak, dokładnie :D . Ale niestety tylko pierwsza cześć . Chociaż muszę przyznać że bardzo dobrze wypadły jako serial (animowany ) Starship Troopers :Kroniki Twardzieli (też świetny klimat ) .

nie tak jak ksiażka która jest najwyzszych lotów

Wciąż się dziwię jak czytam porówniania filmu do książki . Przecież z książką film łączy się tylko tytułem i nazwiskami bohaterów (no i opisem obcych ) .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#79 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 17.11.2004 - |15:15|

Czy przypadkiem ten temat nie powinien być w Filmach sci-fi :> ????
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#80 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa