Skocz do zawartości

Zdjęcie

I, Robot (2004)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

#61 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 02.09.2005 - |22:44|

Nio miodzio. POmysł ciekawy. Wreszcie jakaś wersja z robotami, które działają zgodnie z wolączłowieka - no nie do końca. Okazuje sie, że po raz kolejny stajnia made in Hollywood straszy ludzi robotami. Najzabawniejsze jest to, że główny bohater zaczyna od głupiej wpadki z robotem, a potem nikt mu nie wierzy - bo niby jest przewrażliwiony. Ale chyba ma rację.
Zależnośćświata od robotów widać w momencie, gdy koleś przyjmuje u siebie w domu pracownicę konsorcjum. Konieta nie może uwierzyć, że można sięobyćbez automatyki.
Ciekawe. Jakby tak nas pozostawiono bez elektryki - jakbyśmy sobie dali radę?
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#62 Ryane

Ryane

Szeregowy

• VIP
  • 10 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 07.10.2005 - |17:15|

Fabuła troszke typowa, lecz z ciekawym tłem - świat przyszłości z nowiutkimi NS5 - wygląda wyśmienicie. W Polsce chyba nie zaciągnął wielkiej publiczności do kin... ja sie jednak wybrałem i jeste bardzo zadowolony. Jest to kolejna ekraznizacja ksiażki sf - tym razem padło na zbiór opowiadań Asimova. W sumie... nie wiele z nich zostało przeniesione na ekran, ale tak to już bywa w Hollywood. Nie narzekam jednak, bo swoiste pomysły scenarzystów i reżysera sprawiły, ze film nie nudzi i wciąga.
  • 0

#63 Alfa

Alfa

Szeregowy

• VIP
  • 71 postów
  • MiastoWągrowiec

Napisano 10.04.2006 - |18:03|

Świetna akcja filmu.
Jest nawet robot który myśli.
Świetny film gorąco polecam :)

-----------------
Pozdro "Alfa"
  • 0

#64 Taliesin

Taliesin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.04.2006 - |19:25|

Film rzeczywiście dobry i polecam wszystkim, jednak na przystawke i deser radze zaczerpnąć z orginału, tzn z prozy Asimova.
Jak na film z Holywood genialna adaptacja, mimo, że wygląd i zachowanie niektórych bochaterów sie nie zgadza...
polecam szczerze
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych