Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ile kobiet ogląda BSG?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

#61 Archan

Archan

Starszy szeregowy

• Email
  • 117 postów
  • MiastoSkwierzyna

Napisano 11.04.2008 - |10:56|

Jezu dziewczyny... Jak byłyście małe kradłyście zabawki starszemu bratu? ;) A tak serio. Jestescie w mniejszości . wiekszość dziewczyn jakie znam, a które nie uważają że cudem kultury jest M jak miłość preferuje Fantasy. I w książce, i w filmie. Wyjdzie któraś z was za mnie? ;)
  • 0
War..War never changes

#62 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.05.2008 - |23:58|

Kobiety fanki nie mówcie, ze tylko bsg was łączy, może coś innego, CO LUBICIE PIĆ?
  • 0

Dołączona grafika

#63 Nemedy

Nemedy

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.05.2008 - |09:34|

Jezu dziewczyny... Jak byłyście małe kradłyście zabawki starszemu bratu? ;) A tak serio. Jestescie w mniejszości . wiekszość dziewczyn jakie znam, a które nie uważają że cudem kultury jest M jak miłość preferuje Fantasy. I w książce, i w filmie. Wyjdzie któraś z was za mnie? ;)

Brata nie miałam, ale w dzieciństwie bawiłam się dinozaurami i klockami. Uwielbiałam składać syatki kosmiczne z klocków ;D Zastanawiam sie tylko skąd się to u mnie wzieło, nie mam rodzeństwa, ani starszego kuzynostwa które by mnie mogłoby mnie "popchnąć" w tym kierunku ;)
Szkoda, tylko, ze nkt z moich znajomych nie oglada tego co ja. Wolą romansidła.
Juki.
Ja pijam nałogowo herbate w bardzo dużych ilościach.
I lubie piwo (ale z sokiem xD)
  • 0
High I fly
I touch the sky
Far above the frozen hearts
You can't kill my dreams
You can't kill my spirit
I was born to be free

I walk to my own song

<3

#64 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.05.2008 - |11:07|

Brata nie miałam, ale w dzieciństwie bawiłam się dinozaurami i klockami. Uwielbiałam składać syatki kosmiczne z klocków ;D Zastanawiam sie tylko skąd się to u mnie wzieło, nie mam rodzeństwa, ani starszego kuzynostwa które by mnie mogłoby mnie "popchnąć" w tym kierunku
Szkoda, tylko, ze nkt z moich znajomych nie oglada tego co ja. Wolą romansidła.
Juki.
Ja pijam nałogowo herbate w bardzo dużych ilościach.
I lubie piwo (ale z sokiem xD)

Ja piwa nie lubie ale pije xD, z wódką to samo (wódka koniecznie z sokiem jak nie z red bullem). Herbatę nałogowo też pije, ale nie czarną. A co do tych statków kosmicznych który tworzyłaś to wiem skąd się to wzieło --- jesteś ostatnią z Final Five, przeznaczenie....

Użytkownik Juki edytował ten post 22.05.2008 - |11:10|

• 0

Dołączona grafika

#65 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 23.05.2008 - |05:28|

Ja niestety nie znam żadnej dziewczyny lubiącej Sci Fi , a w tym BSG. Szkoda. Te parę osób, które znam to faceci. Jak wiadomo ta niska popularność Sci Fi wśród kobiet to jeden z głównych obok kosztów powodów dla któych w telewizjach Sci Fi nie cieszy się powodzoniem. W końcu kobiety są najlepszym i najbardziej pożądanym odbiorcą reklam. A większość TV żyje z reklam...

DLatego podziwiam Was - nasze Panie, które się tu wypowiadały - za Waszą w moim odczuciu cenną i wartościową oryginalność :) .

Szkoda, że nie znamy się na żywo - miło byłoby sobie pogadać z kobietą o jej subiektywnej optyce widzenia Sci Fi - szczególnie o BSG :) . Może kiedyś :) .
Póki co to cieszyć się należy, że Panie są i wierzmy, że będzie ich na forum przybywać :) .
  • 0

#66 trv

trv

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 31.05.2008 - |08:33|

Ja osobiście znam parę kobiet interesujących się SF i to zarówno w wydaniu BSG, Startrekowym czy Honorverse.
Doszukałem się nawet pewnych zależności: otóż każda fanka SF którą znam interesuje się lub interesowała w przeszłości mangą/anime i to właśnie z tych zainteresowań przeszło to na SF w ogóle. Zresztą często dopiero po obejrzeniu GITS.

Co do prób zainteresowań osób które się nie interesują SF w ogóle i mają ten nurt w głębokim poważaniu jest jedno lekarstwo: lektura "Diuny" Herberta - naprawdę pomaga :)
  • 0

#67 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 31.05.2008 - |10:34|

@trv

to ja miałam odwrotnie; najpierw w moim życiu pojawił się kapitan picard, a dopiero potem szatan serduszko ;P
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#68 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 03.06.2008 - |07:25|

Ja osobiście znam parę kobiet interesujących się SF i to zarówno w wydaniu BSG, Startrekowym czy Honorverse.
Doszukałem się nawet pewnych zależności: otóż każda fanka SF którą znam interesuje się lub interesowała w przeszłości mangą/anime i to właśnie z tych zainteresowań przeszło to na SF w ogóle. Zresztą często dopiero po obejrzeniu GITS.

Co do prób zainteresowań osób które się nie interesują SF w ogóle i mają ten nurt w głębokim poważaniu jest jedno lekarstwo: lektura "Diuny" Herberta - naprawdę pomaga

Właśnie od mangi i anime się zwykle zaczyna, albo od bajek tranformers motomyszy z marsa itp. Z mangi pamiętam, że pierwsze co widziałem to erotyke, przypadkowo w podstawówce ;p

a dopiero potem szatan serduszko ;P

że co????? :mellow:

jeśli to jest to co myśle to oświadczam, że sataniści są śmieszni.....
  • 0

Dołączona grafika

#69 MidMad

MidMad

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoSomewhereOverTheRainbow

Napisano 03.06.2008 - |14:43|

Chyba zatem jestem wyjątkiem potwierdzającym tą regułę - u mnie było zupełnie inaczej. SF interesuję się od kiedy pamiętam (a po obejrzeniu ROTJ w kinie mój los został przypieczętowany;D), zresztą AFAIR pierwsze anime dopiero później zaczęły do nas trafiać w formie siedemnastej kopii z kopii na VHS ;)

Co do prób zainteresowań osób które się nie interesują SF w ogóle i mają ten nurt w głębokim poważaniu jest jedno lekarstwo: lektura "Diuny" Herberta - naprawdę pomaga :)

Jakkolwiek za "Diuną" przepadam, nie do końca zgodzę się z powyższym - na pewno czytanie Herberta nie przekona do fantastyki osób, które interesują się głównie serialami typu "M jak Miłość" tudzież lubią o wiele lżejszą literaturę. Wbrew pozorom "Diuna" (choć dzieło genialne) nie trafia do wielu osób, fantastów również. Już bardziej proponowałabym pokazanie komuś na początek filmu (nie książki!) "Władca Pierścieni", choć to fantasy.
  • 0

#70 trv

trv

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 04.06.2008 - |08:35|

Ja znam mnóstwo osób które SF i fantasy nie trawią, a Diunę strawiły bez większych problemów. Książka jest specyficzna, a jej specyfika chyba polega na tym, że nawet gdyby wywalić z niej cały techno bełkot nadal była by świetną książką.

Co do M&A to zauważcie, że dzisiaj są trochę inne czasy niż kiedyś i dostęp zarówno do SF, fantasy jak i M&A jest bardziej powszechne - 20 lat temu jeszcze tak nie było. Nawet 10 lat temu jedyne co było dostępne to "czarodziejki" itd. Dzisiaj jesteśmy zalewani ilością wydawanych na rynku tytułów a młodzi ludzie często zaczynają albo od tego, albo od tego, a w momencie gdy wychwycą pewne prawidłowości i wspólne mechaniczny zaczynają się tematem bardziej interesować co w końcu przekłada się na poszerzenie horyzontów.

Użytkownik trv edytował ten post 04.06.2008 - |08:39|

• 0

#71 K.Agathon

K.Agathon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 08.06.2008 - |23:03|

Z ta manga/anime to chyba jednak nie do konca trafione (przynajmniej w moim przypadku). Bo o ile SF jest mi potrzebne do zdrowego zycia ;-) to manga/anime moglby by w ogole nie istniec i jakos specjalnie bym tego nie odczula. Co wiecej.. przez dluzszy czas w ogole anime nie trawilam - jakos nie przemawia do mnie ta kreska. Ostatnio jedynie zmusilam sie do obejrzenia Ergo Proxy - no i nie zebym zalowala, bo serial ten jest bardzo przyzwoity - ale fanka anime raczej nigdy nie zostane :)
  • 0

#72 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 08.06.2008 - |23:09|

że co????? mellow.gif

jeśli to jest to co myśle to oświadczam, że sataniści są śmieszni.....

no proszę, facet i dragon balla z francuskim dubbingiem na rtl7 nie oglądał, WSTYD!

;D
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#73 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.06.2008 - |23:37|

Aha czyli wychodzi na to, że ja jestem głupi... ;], dragon ballem się nawet nie interesowałem nigdy.... ale za to pokemonami w podstawówce... jak wszyscy :/, cieszyć się czy płakać?
  • 0

Dołączona grafika

#74 uleczka55555

uleczka55555

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 21.03.2010 - |15:50|

Uwielbiam ten serial, naprawdę trzyma w napięciu:D czasami mamy taką fazę, że oglądamy po pięć odcinków pod rząd, ale większość moich koleżanek zdecydowanie nie oglądałoby tego serialu, mnie natomiast nie interesują słodkie komedie romantyczne, i dobrze bo to zwykły shit:D( oczywiście dla mnie)wolę sobie obejrzeć BSG lub Futuramę niż np. Laides:D( nawet nie wiem co to jest):D:D:D:D:D
  • 0

#75 Palek21

Palek21

FANKA WSZYSTKIEGO

• Użytkownik
  • 354 postów
  • MiastoMykanów

Napisano 21.03.2010 - |20:59|

Zgadzam się z koleżanką. :rolleyes: Jak można nie lubić GALACTIKI. Lubie się pośmiać ale niektóre komedie(zwłaszcza ostatnie polskie) są do bani.
  • 0

Życie to ostry miecz, na którym Bóg napisał:

KOCHAJ, WALCZ, CIERP!!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych