Skocz do zawartości

Zdjęcie

[Kraków] 03.07.2004

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
128 odpowiedzi w tym temacie

#61 Pito

Pito

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 27.06.2004 - |11:31|

No to super że jest tylu chętncyh :)
Miejsce spotkania dworzec PKP ... a w którym miejscu dworca bo jest duży :P B)
Proponuje pod tablicami świetlnymi... tam jest duożo miejsca , i ustalić znak rozpoznawczy...
I ew. jakby ktoś chciał sie powymieniać czymś to ustalić przed zlotem i sobie poprostu ponagrywać i przynieśc co wy na to ???

Pozdro i viva la kraków :hyhy:
  • 0

#62 Thomass

Thomass

Plutonowy

• VIP
  • 424 postów
  • MiastoKraków

Napisano 27.06.2004 - |12:14|

Ostatnio, o ile mnie pamiec nie myli to odwiedzilem ten pub, z reszta wespol z Thomassem i piwo wyszlo 5 .50 za kufel wiec nie tak zle, no i oczywiscie darmowe i nieograniczone mozliwosci odwiedzin swiatyni dumania, co takze moim zdaniem ma nie male znaczenie.

Zawsze mozemy zrobic turne po knajpkach...
  • 0
Nienawidze poniedzałku...

#63 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 27.06.2004 - |12:36|

I ew. jakby ktoś chciał sie powymieniać czymś to ustalić przed zlotem i sobie poprostu ponagrywać i przynieśc co wy na to ???

Jestem jak nabradziej za, ale czy pozostali tez ??
  • 0

#64 phrazes

phrazes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 27.06.2004 - |12:42|

Dobre turne nie jest zle :). Pewnie znowu wylodujemy w Akwarium ?? ;) Na koniec ma sie rozumiec.
  • 0

#65 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 27.06.2004 - |13:52|

to jak z tym miejscem spotkania? rozumiem, ze w okolicach nowego dworca PKS (to jest akurat chyba obok PKP)??
  • 0

#66 Pito

Pito

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 27.06.2004 - |13:57|

w Krakowie Pkp jest kolo pks (pks to wielki plac budowy ale dalej dworzec ;P)

CO do wymiany to jakby ktos cos chcial to ja mam tak:

Farscape
Sg1
B5
SAAB
Alternaty 4 B)
1 sez Voya dvd
trosze tng

jakby co to mowic :)
  • 0

#67 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 27.06.2004 - |15:26|

Zawsze mozemy zrobic turne po knajpkach...

Odnosze wrażenie, że nastąpiła zmiana planów co do miejsca - czy tak?
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#68 qiun

qiun

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 27.06.2004 - |16:04|

Kieldy w takim razie był byy organizowany kolejny zjadzd jak na ten sie już nie załape ???;-(
  • 0

#69 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 27.06.2004 - |16:07|

Odnosze wrażenie, że nastąpiła zmiana planów co do miejsca - czy tak?

Nie no spotykamy się przed wejściem głównym na dworzec PKP a co dalej to się zdecyduje :P
  • 0

#70 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 27.06.2004 - |16:15|

Czy ktoś ma jakiś sensowny plan co i gdzie będziemy robić, bo troszke chaotycznie zaczyna się to wszystko układać.
  • 0

Dołączona grafika

#71 Pito

Pito

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 27.06.2004 - |16:29|

Plan jest prosty:

1. Spotykamy sie na dworcu PKP
2. Idziemy do knajpy
3. Pijemy piwo :D
4. Rozwalamy knajpe :P
5. Przenosimy sie do nastepnej bo w syfie siedziec niebedziemy. :hyhy:
6. patrz punkt 2 z tymze inna knajpe :P

I to tyle:D
  • 0

#72 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 27.06.2004 - |16:44|

To mimo wszystko bardzo skomplikowany plan :P

Ale tak powaznie - to fakt faktem co ja będe do rana robił w Krakowie - bo cudów nie ma żeby wszyscy dotrwali choćby do 4 rano :P

A donośnie planu - bardzo by go uprościł Laptop :D - ma ktoś ??
  • 0

#73 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 27.06.2004 - |17:57|

Ponieważ widzę, że jest problem z dograniem wszystkiego proponuje:
1. Poskromić swój szaleńczy zapał...
2. Wybrać odpowiedzialną osobę z Krakowa aby zajęła się organizacją (mogą być dwie osoby lub więcej) - wymaganie co do miejsca zamieszkania jest chyba oczywiste - proponuje aby był to Thomass,
3. Spotkanie 3 lipca potraktować jako wstęp do większego zjazdu, może w sierpniu jak to wcześniej było mówione, lub też w późniejszym terminie,
4. W spotkaniu wzięliby udział forumowicze z Krakowa i mające do Krakowa blisko,
5. Osoby - takie jak rexus, EsaSol - które mają troszke kilometrów do przejechania i kłopoty z powrotami (uzależnienie od PKP lub PKS) mogłyby poczekać na sensownie zorganizowany zlot w późniejszym terminie. Oczywiście nie chcę Was zniechęcać do przyjazdu 3 lipca - wszyscy są mile widziani,
6. 3 lipca spotkać się w niiewielim gronie, poznać się bliżej i niekoniecznie musi to być całonocny maraton: Śladami Zdzicha Pijaczyny.
7. Czas rozpoczęcia spotkania wybrać tak, aby Ci którzy pracują mogli spokojnie po pracy zdążyć, np o godzinie 17 (może być wcześniej lub później - kwestia dogadania się),
8. Zakończenie np o 22:00, ponieważ po tej godzinie z dworca PKS zaczynają odjeżdżać ostatnie autobusy - każdy mógłby spokojnie wrócić jeżeli jest spoza Krakowa,
9. Wycieczki po lokalach może i są ciekawe, ale nie jest to chyba cel spotkania małopolskiej ekipy Forum TOK'RA,
10. Można zacząć planować większy zlot i jak już ktoś wcześniej zauważył zrobić go w górach (Szczawnica-ok ale są też inne ciekawe miejsca),

Takie są moje sugestie.
Jeżelii ktoś ma coś do dodania to słucham... B)

UPDATE:

Myślę, że plan przedstawiony przez marcinssd jest sensowny. Mnie i tak to pasuje, bo ostatnie autobusy mam właśnie ok. 22.00. Co do łażenia po lokalach.. Uważam, że lepiej jest wybrać jeden i tam się "rozłożyć".

No więc właśnie.
Czekam na reakcje innych, a w szczególności Thomass'a i rexus'a.

P.S. Zostało już niewiele czasu więc trzeba to wszystko za pierwszym razem dograć jak należy - myślę, że następnym razem pójdzie już z górki.

Użytkownik marcinssdd edytował ten post 27.06.2004 - |18:41|

• 0

Dołączona grafika

#74 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 27.06.2004 - |18:36|

Myślę, że plan przedstawiony przez marcinssd jest sensowny. Mnie i tak to pasuje, bo ostatnie autobusy mam właśnie ok. 22.00. Co do łażenia po lokalach.. Uważam, że lepiej jest wybrać jeden i tam się "rozłożyć".
  • 0

#75 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 27.06.2004 - |18:48|

Khmmm … ja tam nie wiem .. no ale w sumie marcinssdd masz racje co do tego że osoby mieszkające w Krakowie powinny się trochę wysilić i obmyśleć jakiegoś plana działania.

Troszkę mało osób na do by balować do rana – choć nie powiem całonocny maraton: Śladami Zdzicha Pijaczyny – jest dla mnie sam w sobie kuszący i z chęcią bym wziął w nim udział :P

Jak dla mnie zlot bez obejrzenia jakiegokolwiek odcinka SG-1 to nie zlot wiec dlatego oponuje za Laptopem – w małym gronie wystarczy nawet bez telewizora :P

I pozostaje sprawa czasu trwania zlotu – jeżeli wszystko miało by się zakończyć o 22 (czyli wszystko by trwało jakies 4-5 godzin) to mój przyjazd troszkę mija się z celem. Sam podróż trwa okło 3h więc 60% zoltu spędziłbym w pociągu :(

A co do szaleńczego zapału to imprezy spontaniczne i przygotowane na prędce zawsze są najlepsze :P

Użytkownik rexus edytował ten post 27.06.2004 - |18:52|

• 0

#76 Pito

Pito

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 27.06.2004 - |20:11|

Plan mi się bardzo podoba.

A co do laptopa to niewiem czy to dobry pomysł.. rozłożyć się w knajpie i oglądac:) ludzie bedą na nas patrzeć jak na kosmitów :wacko:

Ogólnie ujmując zjad do 22 jest oki taki przedzlot przed wielkim kąkretnym wydarzeniem w naszej Krakowskie bazie Sg.

Co do knajpy to napewno rynek. Tylko ja akurat nieobeznany w knajpach takich kąkretnychi cichych zeby siąść i pogadać.. ( ale zemnie krakowiak :hyhy: ) na rynku rozłożone są teraz parasolki i zawsze do tej 22 można siedzieć na zewnątrz niż w środku knajpy.

Niech osoby które będą na 100 % napiszą zrobi się kąkretną liste. Ustalimy miejsce spotkania i knajpe do której idziemy..

I to tyle :)

Viva la Sg-Krakuf :clap:
  • 0

#77 Thomass

Thomass

Plutonowy

• VIP
  • 424 postów
  • MiastoKraków

Napisano 28.06.2004 - |00:27|

2. Wybrać odpowiedzialną osobę z Krakowa aby zajęła się organizacją (mogą być dwie osoby lub więcej) - wymaganie co do miejsca zamieszkania jest chyba oczywiste - proponuje aby był to Thomass,

Widze ze zostalem juz mianowany...

3. Spotkanie 3 lipca potraktować jako wstęp do większego zjazdu, może w sierpniu jak to wcześniej było mówione, lub też w późniejszym terminie,

To jest dobry pomysł, tylko ze to moglby byc przedzlot do zlotu w sierpniu bo caly lipiec mnie nie ma...

5. Osoby - takie jak rexus,  EsaSol - które mają troszke kilometrów do przejechania i kłopoty z powrotami (uzależnienie od PKP lub PKS) mogłyby poczekać na sensownie zorganizowany zlot w późniejszym terminie. Oczywiście nie chcę Was zniechęcać do przyjazdu 3 lipca - wszyscy są mile widziani,

Pewnie ze bedą mile widziani! Nawet wskazane by było żeby sie pojawili!

6. 3 lipca spotkać się w niiewielim gronie, poznać się bliżej i niekoniecznie musi to być całonocny maraton: Śladami Zdzicha Pijaczyny.

Czy ktos tu mowi o mnie? :P A tak na serio to racja, Zdzisiu był nie specjalnie towarzyskim człowiekiem.

7. Czas rozpoczęcia spotkania wybrać tak, aby Ci którzy pracują mogli spokojnie po pracy zdążyć, np o godzinie 17 (może być wcześniej lub później - kwestia dogadania się),

17 moze byc, najwyzej ktos dojdzie pozniej, mamy komorki...

8. Zakończenie np o 22:00, ponieważ po tej godzinie z  dworca PKS zaczynają odjeżdżać ostatnie autobusy - każdy mógłby spokojnie wrócić jeżeli jest spoza Krakowa,

Sądze że powroty to będzie sprawa indywidualna

10. Można zacząć planować większy zlot i jak już ktoś wcześniej zauważył zrobić go w górach  (Szczawnica-ok ale są też inne ciekawe miejsca),

Tego sie nie podejme, nie mam zadnych dojść do zalatwiania czegoś w górach.

Z racji tego ze przes ostatnie dni zaprawialem sie w robieniu turne po knajpach jestem troche nie na bierząco.

Czytając ostatnie posty czuje się w obowiązku dokonania pewnego podsumowania.

Przedzlot Małopolskich fanów StarGate w Krakowie
Data: 3 lipiec
Miejsce: Fisher PUB na grodzkiej, piwo po 5.50zł, fajny klimat, ogródek... juz mamy zarezerwowane miejsca (podziekowania dla marcinssdd
Czas trwania: 17.00 - do ostatniego fana. Czyli albo tak do 23.00 (wtedy sa ostatnie autobusy, pociagi, itp...) albo do rana, tylko pytanie kto wytrzyma
Miejsce zbiórki: Dworzec Główny PKP pod tablicą odjazdów w głównym budynku. godzina 17.00 (kto bedzie pozniej niech posle do mnie PM to dam moj nr komorki)
Lista chętnych:
stu procentowi:
1. Ja
2. phrazes
3. marcinssdd
4. Pito
5. 300Frayda (prawdopodobnie bedzie)
z poza krakowa:
6. EsaSol przyjedzie z kolezanką czyli +1
7. rexus (koniec z koncem bedziesz?)
bedzie jeszcze dwojka nie zrzeszonych na forum
8. Auditor
9. Flos

P.S. do Esy i rexusa, sprawdzcie czy poza autobusami i pociagami od was nie jadą jakieś busiki (Busy, mini Busy, jak zwal tak zwal) do Krakowa.

przydatne linki:
http://www.pkp.pl - rozklady pociagów
http://www.rozklady.com.pl/ - rozklady autobusów

P.S. 2
Prosze o PM wszystkich ktorzy beda! Nie wiem na kogo i ile bedziemy mieli czekac!

Użytkownik Thomass edytował ten post 01.07.2004 - |22:08|

• 0
Nienawidze poniedzałku...

#78 Pito

Pito

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 28.06.2004 - |21:12|

To mamy ustalone :)
Ciesze sie z tego powodu

pozdrawiam all i do spotkania
  • 0

#79 phrazes

phrazes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 28.06.2004 - |23:14|

Fakt faktem Zdzisiu moze nie nalezal do najbardziej towaryskich osob, ale malo kto zna tyle knajp, nie mowiac o wbudowanym GPS'ie zwlascza w stanach wzmozonego podchmielenia . W kazdym badz razie Fisher Pub it is.
  • 0

#80 Pito

Pito

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 29.06.2004 - |15:25|

Hej

To jak z tym naszym zlotem??

Termin i miejsce mamy.

Ustalmy dokładnie żeby już niebyło o 17 na Dworcu Głownym PKP pod tablicami świetlnymi.

Dobra a pytanie z innej beczki : Jak sie rozpoznamy :P ????

:afro:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych