Skocz do zawartości

Zdjęcie

Californication

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
295 odpowiedzi w tym temacie

#61 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 05.08.2008 - |15:26|

Premiera 1 odcinka 2 sezonu serialu przewidziana jest na niedzielę 28 września!!! Na stacji Showtime.
  • 0

#62 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 06.08.2008 - |10:57|

i będzie grał kalum kif reni!
a prywatnie to tez dunno czym twórcy zamierzają przebić pierwszy sezon -- i trochę boję się, że schrzanią kawał tak sympatycznej historyjki :P

btw.
zmiażdżył mnie tekst 'kocham kobiety. mam wszystkie ich albumy' >;d
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#63 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 06.08.2008 - |14:51|

Skończyłem niedawno oglądać 1 sezon na Universal Channel. Muszę powiedzieć że serial naprawdę bardzo dobry. Mulder świetnie zagrał ale inni aktorzy też OK.

Muszę też pochwalić tłumaczy z Universal Channel. Stacja ta znana jest z cenzury ale Californication leciał bez żadnej cenzury a polskie tłumaczenie nie było mniej wulgarne od oryginalnej wersji. Do tego lektor dobrze wczuł się w klimat serialu.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#64 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 06.08.2008 - |14:57|

Muszę też pochwalić tłumaczy z Universal Channel. Stacja ta znana jest z cenzury ale Californication leciał bez żadnej cenzury a polskie tłumaczenie nie było mniej wulgarne od oryginalnej wersji. Do tego lektor dobrze wczuł się w klimat serialu.

Ciekawe czy tłumaczenie było to samo co na HBO.
Jak byś jeszcze trafił jak mówią pod koniec jakie to studio robiło tłumaczenie i kto czytał to byłoby fajnie. :)

Californication Callum Keith Rennie promo (NSFW) ---> :P

Użytkownik biku1 edytował ten post 06.08.2008 - |15:02|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#65 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 06.08.2008 - |15:16|

Ciekawe czy tłumaczenie było to samo co na HBO.
Jak byś jeszcze trafił jak mówią pod koniec jakie to studio robiło tłumaczenie i kto czytał to byłoby fajnie. :)

Już mówię. Tłumaczenie robiło Sun Studio Polska, a czytał Paweł Bukrewicz. To zdaje się ten sam co czasami prowadzi Teleexpress.
  • 0

#66 spok

spok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 07.08.2008 - |22:42|

Wciągnąłem ten serial za jednym zamachem (no cóż, prawie - obejrzałem go w jeden weekend). Ostatni raz miałem tak przy Fireflyu. Świetny serial, Duchovny jak i reszta aktorów dobrze wcieliła się w swoje role, humor który bardzo mi leży. Z niecierpliwością czekam na premierę kolejnego sezonu. 9+/10
  • 0

#67 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 13.08.2008 - |12:16|

Dobra wiadomość dla fanów serialu CALIFORNICATION czyli dla mnie też! Serial ten wraz z innym serialem dokładniej "Dexter" trafiły do jesiennej ramówki... TVN! Ale jak większość z was zna TVN to seriale te obejrzymy ok północy!!! Ja tam widziałem już 1 sezon Californication, ale za to nie widziałem Dextera i mam nadzieję go obejrzeć!!! Californication prawdopodobnie zagości w TVN po zakończeniu emisji Dextera, czyli późną jesienią w któryś wtorek o 23.30!

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 13.08.2008 - |12:23|

• 0

#68 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.08.2008 - |12:38|

To wciąż jest tylko plotka o której słyszy się od początku tego roku więc to żadna nowość.
Rzekomo TVN kupił Californication nawet niby się tam kiedyś tym "chwalił" tyle, że potem zapada głucha cisza i wygląda na to, że BOI się puścić taki serial.
Lepiej w końcu dawać nasz rodzimy szajs z tańcami dla idiotów.

Dopóki nie zobaczę konkretnie zapowiedzi na antenie to do tego czasu to są tylko czcze przechwałki.

Było nie było już dwie stacje w Polsce to emitowały więc pewnie teraz będą mieli wymówkę "marnej oglądalności" i puszczą po północy.

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.08.2008 - |12:49|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#69 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 13.08.2008 - |18:21|

Skoror Dexter i Californication sa dostepne (a przynajmniej byly gdy gdzies na poczatku roku patrzylem na oferte n) w VOD w telewizji n, to chyba TVN juz dawno ma prawa do obu seriali, tyle ze nie chcial ich puszczac na otwartym kanale.
  • 0

#70 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.08.2008 - |18:40|

No i właśnie to jest różnica kiedy coś takiego mają puścić w paśmie otwartym a co innego na życzenie.
W otwartym wola puszczać kaszankę a do czegoś interesującego już ograniczają dostęp bo ogół plebsu według nich pewnie woli Na wspólnej.
A co zabawne to Californication leciało już na 3 kanałach HBO oraz Universal [tu też Dexter] i jakoś nikomu nic sie nie stało.
Dlatego wciąż uważam ,że jak dotąd nie mają odwagi puścić tego typu serialu w ogólnodostępnym kanale.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#71 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 14.08.2008 - |08:57|

To wciąż jest tylko plotka o której słyszy się od początku tego roku więc to żadna nowość.

Tym razem to już nie jest żadna plotka tylko oficjalna informacja TVN. Od września we wtorki o 23:30 Dexter, po wyemitowaniu 1 sezonu, wskakuje Californication.
  • 0

#72 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 20.08.2008 - |04:56|

Po pierwszych 5 minutach pilota będą protesty do Krajowej Rady i prokuratury jak nic. No chyba że o tej godzinie religijni aktywiści śpią w najlepsze.
  • 0

#73 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 20.08.2008 - |09:55|

Stoi jak wół, że emisja będzie PO GODZ 23, więc Moherki mogą im skoczyć. Najwyżej Rydz trochę popluje na antenie, jakie to TVN zdemoralizowane.
Bo gdyby puścili po 20, to moherom mogłyby bereciki podskoczyć z wrażenia.
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#74 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 20.08.2008 - |10:33|

Czyli przepraszam ale według ciebie paragraf o obrazie uczuć religijnych po 23 nie obowiązuje? Ciekawa interpretacja prawa. A moherom obojętne obejrzą czy nie. Wystarczy że ktoś napisze w gazecie bądź im powie i zaczną krzyczeć. Zapomniałeś co było z Nieznalską? Żaden moher nie widział tej instalacji na oczy, wystarczyła publikacja w prasie.
  • 0

#75 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 20.08.2008 - |10:46|

A gdzieś ty się tu dopatrzył możliwości podpadnięcia pod paragraf o obrazie uczuć religijnych?
Po drugie - obowiązuje niepisana zasada, że filmy z kategorii "mocne kino nocne", lecą po 23 i nikt się nie czepia. Jakby te seriale były puszczone "po dobranocce" to mieliby pełne prawo drzeć ryja. A skoro polecą po 23, to niech spadają, ośmieszą się tylko.
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#76 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 20.08.2008 - |12:31|

A gdzieś ty się tu dopatrzył możliwości podpadnięcia pod paragraf o obrazie uczuć religijnych?

Jak zrobią tłumaczenie takie jak na Universal Channel (w co jednak wątpie) i w polskiej wersji główny bohater na początku pierwszego odcinka soczyście zaklnie w kościele to już będzie się działo ;). Ale myślę że w polskiej wersji tvnu nie usłyszymy przekleństw.

Użytkownik Pawel edytował ten post 20.08.2008 - |12:32|

• 0

#77 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 20.08.2008 - |14:18|

Mój poprzednik napisał, że nie będzie przekleństw! Oto zwiastun Dexter I Californication dla TVN!!! Owszem jest cenzura ale nie całkowita!!! Na początku jest zwiastun Dextera a w 2 części Californication.

http://www.plejada.p...vn,artykul.html

Po obejrzeniu tego zwiastunu już wiem dlaczego tak lubie serial CALIFORNICATION!!!
Kto nie widział Polecam!!!
  • 0

#78 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 20.08.2008 - |15:45|

W obu przypadkach jest lektor (i zapewne tłumaczenie też) z Nkowego VOD. Więc będzie to bardzo łagodne tłumaczenie dialogów.
  • 0

#79 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 20.08.2008 - |19:32|

szkoda; najwięksi mistrzowie mogliby się nauczyć nieznanych im wcześniej wiązanek w uroczych aranżacjach :P
o ile jednak w californication powinni pozostawić parę choler, o tyle wątpię, żeby tłumaczono dextera dosłownie z tymi fakami latającymi na prawo i lewo :P
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#80 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 21.08.2008 - |17:30|

Seriale sa hitowe i spoko, ze w koncu ludzie beda mogli je zobaczyc (ci co nie widzieli). Natomiast godzina emisji jak zwykle odstrasza. Mysle, ze przed TV zasiada w duzej mierze Ci ktorzy widzieli i beda chcieli porownac.

Wszystko okaze sie na jesieni i oby ciemny narod zobaczyl kawalek dobrej TV :lol: :rolleyes:

Użytkownik goral_222 edytował ten post 28.08.2008 - |10:14|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych