Skocz do zawartości

Zdjęcie

INFORMACJA TECHNICZNA PROSZĘ PRZECZYTAĆ

• Zamknięty Temat jest zamknięty
72 odpowiedzi w tym temacie

#61 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 13.07.2007 - |17:03|

ja takze uwazam ze trzeba z tym cos zrobic. nie wazne ze forum bylo zamkniete przez kilka godzin to co zrobili bylo naruszenia jakiejs wlasnosci i bylo zlewiec naprawde powinno sie to gdzies zglosic i zaczac inaczej postepowac z takimi. malo oni mysle ze teraz zamykaja fora i i co bedzie dalej? na tym sie skonczy? za kilka dni wpadna i wszystko zniszcza tego chcecie?
a drugie to zmiana serwera albo lepsze zabezpieczenia.
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#62 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.07.2007 - |18:10|

Uważajcie, bo ci kretyni, pewnie jak poprzednio, czytają te posty i podniecają się tym jak ludzie na nich jadą. Wisi mi to, czy były to te same osoby, czy inne. Jeden powinien oberwać za wszystkich tak, żeby innym się odechciało. Wcześniej zrobili łaskę, że nic nie popsuli i jeszcze liczyli na swego rodzaju wdzięczność za oszczędzenie postów. Ciekawe czego teraz chcą? Modłów do siebie, kasy za "ochronę" czy po prostu w końcu wszystko rozwalą żeby pokazać, że mogą? Nie rozumiem po co oni to robią, czy to ich podnieca? To dla niektórych pewnie lepsze niż sex. Mam nadzieję, że z tych podniet padną trupem nad klawiaturami.

EDIT

Żeby było śmieszniej, nie mogę nawet uploadować Avatara.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 13.07.2007 - |18:16|

• 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#63 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.07.2007 - |18:32|

Żeby było śmieszniej, nie mogę nawet uploadować Avatara.

Nikt nie może zapewne dlatego,że po każdym "ataku" psuciu forum wszystkie avatarki wsysała czarna dziura i chyba jest to na razie zablokowane.
Mówi się trudno , poczekamy ..........
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#64 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 13.07.2007 - |19:06|

dokladnie to jak by to powiedziec dzieci ktore sie nudza a to co robie nie jest w pelni legalne. tylko mniej scigane przez prawo.
ale wedlug mnie powinni to scigan jak normalne przestepstwo informatyczne.
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#65 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.07.2007 - |19:14|

Wedle prawa KAŻDE nieautoryzowane uzyskanie dostępu do strony, serwisu, bazy danych czy czegokolwiek, nawet wejście do czyjegoś mieszkania bez zaproszenia jest przestępstwem. Tak więc do forum mają dostęp tylko właściciel, admini, moderatorzy i nikt inny. Każdy inny uzyskując dostęp włamuje się. Nie ma znaczenia czy dostał hasło w prezencie od kogoś czy włamał się brutalnie. Nie jest osobą upoważnioną - uzyskał dostęp nielegalnie.

W dyby na rynku wsadzić i dać każdemu worek ziemniaków żeby sobie w gościa porzucali.
  • 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#66 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 13.07.2007 - |22:41|

Jak to właściwie jest? Moje wyobrażenie było takie, że forum zostało zaktualizowane do nowszej wersji która jest połatana i dlatego thema teraz niema (trzeba go przerobić do tej nowszej wersji). Nowsza wersja też jest dziurawa....?

Użytkownik michal_zxc edytował ten post 13.07.2007 - |22:42|

• 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#67 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.07.2007 - |08:53|

Wszystko jest dziurawe, a my mamy do czynienia z małolatami, którzy właśnie przeczytali "sztukę penetracji", nauczyli sie trochę programować, tylko życie ich jeszcze nie doświadczyło żeby musieli tą wiedzę zastosować w bardziej sensowny sposób. A dziurawe jest wszystko, dla nich to jest tylko głupi pretekst.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#68 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 14.07.2007 - |10:00|

Tak więc do forum mają dostęp tylko właściciel, admini, moderatorzy i nikt inny. Każdy inny uzyskując dostęp włamuje się

serio?:x :x a ja zawsze myślałem, że jako zwykły użytkownik mam dostęp do forum i robię to legalnie; ROTFL;

Lucas popracuj nad definicją "dostępu do forum":D;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#69 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 14.07.2007 - |11:04|

uwazam, ze roztrzasanie tego "jacy to ONI niedobrzy" nie ma wiekszego sensu,
bo ten, co sie wlamal, i tak nic nie naprawi, tylko sie cieszy, ze nas to wkurza;

im wiecej sie tutaj produkujecie i pokazujecie, ze was to rusza, tym bardziej kreci to hakerow i mobilizuje do dalszych atakow.

zrobic im nic wielkiego nie mozna,
- ktos tu chcial na policje donosic, ale, ale, powiedzialabym raczej: nie wywoluj wilka z lasu, bo jak mowi Pismo : "kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamien"... ;) niektore tematy tego forum sa na tyle kontrowersyjne z punktu widzenia ustawy o ochronie praw autorskich, ze moze lepiej zostawmy policje w spokoju.

gdyby znalazl sie ktos, kto potrafilby :
a) zabezpieczyc forum Orion-Tokra przed tego typu atakami,
B) zrobic to samo atakujacym, co oni nam
- to by bylo chyba wszystko, co powinno zostac wykonane w tej sprawie.

i tyle
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#70 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 14.07.2007 - |12:43|

Niestety im dany skrypt jest bardziej popularny, tym więcej dziur znajdują crackerzy. A jako, że skrypt PHP może oglądać sobie każdy kto go zdobył, to znalezienie backdoora jest banalne.
  • 0

#71 KrzysieQ

KrzysieQ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 14.07.2007 - |18:42|

Popatrzcie na to z tej strony - nie byli oni nastawieni na niszczenie. Jakby chcieli skasowali bazę danych i by była kicha. Taki włam powinien być ostrzeżeniem dla administracji, że powinna bardziej skupić się na bezpieczeństwie Forum, bo zawsze może się trafić grupa która się "pieprzyć" nie będzie i wykasuje wszystko jak leci.
  • 0

#72 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 14.07.2007 - |18:55|

Popatrzcie na to z tej strony - nie byli oni nastawieni na niszczenie.

To wez napisz do nich list pochwalny + podziękowania . Jakoś niektórzy nie mogą sie dopatrzyć ile pracy Mirc z Grinchem wkładają za każdym razem aby postawić forum i portal s powrotem na nogi .

Jakby chcieli skasowali bazę danych i by była kicha.

Kicha jak kicha - był backup .

Taki włam powinien być ostrzeżeniem dla administracji, że powinna bardziej skupić się na bezpieczeństwie Forum, bo zawsze może się trafić grupa która się "pieprzyć" nie będzie i wykasuje wszystko jak leci.

Zawsze trafi sie ktoś kto będzie potrafił przejść/ominąć zabezpieczenia . I wtedy nawet najlepsze zabezpieczenia nie pomogą .

Słowo do tych co nas odwiedzili - jedne z was ostatnio był wielce zdziwiony ze byłą na was taka nagonka i tyle złych słów - to tylko wasza wina . nikogo więcej . I nie dziwcie sie , ze to powiem , w................. z naszej piaskownicy , bo w.......... jak dorwę .

Słowo do użytkowników - tą optymistyczna myślą zamykam dyskusje .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#73 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.07.2007 - |20:02|

niestety nie skończyło sie tylko na stronach naszych i movieforum ale również stronach firmowych które również znajdowały sie na tym serwerze wiec po tym miłym akcentem wylatujemy z tego serwera
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych