Odcinek 74 – S04E14 – Harmony
Napisano 31.01.2008 - |00:11|
Gdybym miał wprowadzić "ograniczenia", to bym ustawił je w mieście. Jeśli jednak niema ograniczeń w mieście i możemy wierzyć że nasze społeczeństwo jest na tyle "oświecone", że nikt bez powodu nie wystartuje miastem, to poco ograniczenie do aktywacji broni na jakimś odludziu? Jeśli bym miał gdziekolwiek ograniczenia wprowadzać to zrobił by nie każdy mógł "fruwać" miastem i strzelać dronami z miasta, a nie dawał bym amuletów do jakiejś zabawki na odludziu...
"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam
Napisano 31.01.2008 - |00:19|
Wydaje mi się że przy kluczowych stanowiskach w Atlantis cały czas ktoś doświadczony przebywał. Wątpię by miało to miejsce w tym lesie przy tym projekcie z mini dronami.
Napisano 31.01.2008 - |00:33|
Jeśli więc jakiś Pradawny ma zamiar uruchamiać niebezpieczną broń, która może rozerwać go na kawałki w wyniku nieprawidłowego działania, to ma prawo. To byli naukowcy, cały czas coś budowali (jak wehikuł czasu "po godzinach"), wiedzieli kiedy coś potencjalne może ich rozerwać na kawałki.
Swoje badania ukrywały tylko "niezdrowe jednostki", bo reszta sobie bezgranicznie ufała.
Użytkownik michal_zxc edytował ten post 31.01.2008 - |00:40|
"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam
Napisano 31.01.2008 - |09:22|
Akurat przykład członka najwyższej rady zmieniającego protokoły podczas ewakuacji miasta nie jest najlepszy, nie sądzisz?
Wystarczy że gościu wyśle pilnującą osobę do wrót w ramach ewakuacji i po sprawie.
Nie wiem też czy wszyscy Pradawni byli naukowcami. Rozumiem że mieli jakieś dzieci... (gdzieś moja teoria ogromnej ich długowieczności przepadła), mieli też żołnierzy ze statków bojowych klasy Aurora itp.
Podrkeśle jeszcze raz dwie sprawy:
- chronić vs ukrywać
- informacje na Atlantis
Napisano 31.01.2008 - |15:40|
Podrkeśle jeszcze raz dwie sprawy:
- chronić vs ukrywać
- informacje na Atlantis
Przekonales mnie Rzeczywiscie jest roznica W tym odc. jedna sprawa nie przypadla mi do gustu. Nagle nie wiadomo skad poznali ludzi z ktorymi handluja, a wedlug ich rozmow wynika, ze trwa to dosc dlugo. Nie lubie, kiedy tak nagle do serialu wchodzi nowa grupa ludzi i nie wiadomo skad sie wziela...
b ) użytkownik może w sygnaturze umieścić treść o długości 384 znaków w czcionce o wielkości maksymalnej 4.
Napisano 01.02.2008 - |15:07|
Odcinek taki troche leniwy. Nic specjalnego się nie działo, nic też nie wnosił do fabuły (oprócz tajemniczego poligonu dron)
Zabawne sytuacje z tą Harmony. Cały film faworyzowała Shepparda a na koniec to doktorek jest tym odważnym
No nic przynajmniej coś się działo.
6/10 tylko i mam nadzieje że będzie lepiej
Użytkownik enzo edytował ten post 01.02.2008 - |15:12|
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate
Napisano 01.02.2008 - |17:50|
bo dobre, ale zapychacz
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 03.02.2008 - |10:26|
Dno, dno dno i jeszcze raz dno, nie wiem co było w tym odcinku śmiesznego chyba tylko to że powstał. Osobiście skończyłbym z atlantisem i przełożył budżet na universe
Napisano 03.02.2008 - |13:25|
1
Dno, dno dno i jeszcze raz dno, nie wiem co było w tym odcinku śmiesznego chyba tylko to że powstał. Osobiście skończyłbym z atlantisem i przełożył budżet na universe
Całe szczęście że to nie od Ciebie zależy
Napisano 03.02.2008 - |13:32|
Platon
Napisano 03.02.2008 - |14:19|
Napisano 03.02.2008 - |14:46|
8/10
Napisano 03.02.2008 - |15:01|
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 03.02.2008 - |15:16|
Napisano 03.02.2008 - |15:47|
Napisano 05.02.2008 - |18:06|
zat
Napisano 18.02.2008 - |14:56|
mała była świetna:)
- I think you're hugging wrong.
Napisano 02.03.2008 - |17:20|
Ocena: 7
PLUSY:
+ na początek widok dwoch ładnych księżniczek oraz zachowywanie się Johna i Rodney'a w ich pobliżu
+ końcowy obraz Wspaniały team; dzielny i bohaterski McKay oraz strachliwy Sheppard
+ pojawienie się Genai - długo ich nie było, fajnie że znów zawitali.
+ poznajemy kolejne urządzenie Pradawnych
_ humor, szczegolnie wyniosłość młodej królowej, która działała na narwyJohnowi i Rodneyowi
MINUSY:
- czy tylko mi się tak wydaje, ale ten las z odcinka, to cały czas jeden i ten sam las, ktory widzieliśmy w obu serialach Stargate? Nie można było przynajmniej zrobić zdjęć w innej części tego lasu, bo to już monotonne się robi...
- jak z początku zaczęło się intrygująco, tak potem w tym lesie było ju coraz nudniej
- brakowało mi większego wyjaśnienia tego, po co właśnie tam, na tej planecie, w tym lesie Pradawni testowali drony. A skoro je przetestowali, to po co zostawili tam całkowicie sprawny prototyp.
- znów wieśniaki żyjące na planecie, która jest na etapie ziemskiego średniowiecza Czy to jest jakiś wzor czy jak, ze gdziekolwiek nie trafi nasza dzielna atlantisowa drużyna, to cywilizacje jakie poznają, są bliżniaczo podobne to ziemskiego średniowiecza.
Harmony wydawala mi się znana, wpierw myślałem, ze to przez podobieństwo do Kristin Kreuk, ale potem przypomniałem sobie, że ona chyba grała małą Adrię w SG-1
Użytkownik Halavar edytował ten post 02.03.2008 - |17:41|
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 24.09.2008 - |07:32|
Napisano 23.04.2009 - |14:53|
Ocena: 4/10.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych