Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 74 – S04E14 – Harmony

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
82 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 74 – S04E14 – Harmony (149 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (5 głosów [4.10%])

Procent z głosów: 4.10%

2. 9.5 (5 głosów [4.10%])

Procent z głosów: 4.10%

3. 9 (10 głosów [8.20%])

Procent z głosów: 8.20%

4. 8.5 (11 głosów [9.02%])

Procent z głosów: 9.02%

5. 8 (21 głosów [17.21%])

Procent z głosów: 17.21%

6. 7.5 (6 głosów [4.92%])

Procent z głosów: 4.92%

7. 7 (18 głosów [14.75%])

Procent z głosów: 14.75%

8. 6.5 (6 głosów [4.92%])

Procent z głosów: 4.92%

9. 6 (11 głosów [9.02%])

Procent z głosów: 9.02%

10. 5.5 (2 głosów [1.64%])

Procent z głosów: 1.64%

11. 5 (9 głosów [7.38%])

Procent z głosów: 7.38%

12. 4.5 (2 głosów [1.64%])

13. 4 (7 głosów [5.74%])

Procent z głosów: 5.74%

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

15. 3 (2 głosów [1.64%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (2 głosów [1.64%])

20. 0.5 (4 głosów [3.28%])

Procent z głosów: 3.28%

21. 0 (1 głosów [0.82%])

Procent z głosów: 0.82%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 31.01.2008 - |00:11|

Jaka jest szansa, że któryś z nie wiadomo ilu pradawnych mieszkających w mieście, zrobi coś co się innym nie spodoba mając nieograniczoną kontrolę nad miastem? Jaka jest szansa, że jakiś pradawny na jakimś odludziu, zrobi coś mikro dronami co mogło by się innym nie spodobać?
Gdybym miał wprowadzić "ograniczenia", to bym ustawił je w mieście. Jeśli jednak niema ograniczeń w mieście i możemy wierzyć że nasze społeczeństwo jest na tyle "oświecone", że nikt bez powodu nie wystartuje miastem, to poco ograniczenie do aktywacji broni na jakimś odludziu? Jeśli bym miał gdziekolwiek ograniczenia wprowadzać to zrobił by nie każdy mógł "fruwać" miastem i strzelać dronami z miasta, a nie dawał bym amuletów do jakiejś zabawki na odludziu...
  • 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#62 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 31.01.2008 - |00:19|

A jaka jest szansa że z powodu niebezpieczeństwa jakie ta nieprzetestowana technologia mogła spowodować badania nad nią przeniesiono na inną planetę, zamiast pracować nad tym w Atlantis.
Wydaje mi się że przy kluczowych stanowiskach w Atlantis cały czas ktoś doświadczony przebywał. Wątpię by miało to miejsce w tym lesie przy tym projekcie z mini dronami.
Log65: Happy camper

#63 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 31.01.2008 - |00:33|

Obstawiał bym, że nie po to nie mieli haseł ani żadnych innych zabezpieczeń poza koniecznością posiadania genu, by przy każdym terminalu dawać kogoś do patrzenia innym na ręce. Pradawni byli w znakomitej większości odpowiedzialni i każdy mógł robić co chciał, jak długo rada nie powiedziała inaczej (by coś przestał robić), Janus (nie jestem pewny imienia) z 1x15, przed opuszczeniem miasta dopisywał sobie protokoły (automatyczne wynurzenie). Natomiast "ukrycie" Weir polegało na tym, ze powiedział, że już poszła na ziemie. Tak sobie ufali, że nikt nie odczuwał potrzeby spojrzeć na obraz z czujników "przed zgaszeniem światła".

Jeśli więc jakiś Pradawny ma zamiar uruchamiać niebezpieczną broń, która może rozerwać go na kawałki w wyniku nieprawidłowego działania, to ma prawo. To byli naukowcy, cały czas coś budowali (jak wehikuł czasu "po godzinach"), wiedzieli kiedy coś potencjalne może ich rozerwać na kawałki.

Swoje badania ukrywały tylko "niezdrowe jednostki", bo reszta sobie bezgranicznie ufała. :P

Użytkownik michal_zxc edytował ten post 31.01.2008 - |00:40|

• 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#64 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 31.01.2008 - |09:22|

Tu nie chodzi o strażników patrzących na ręce, a odpowiedzialnych ludzi siedzących za panelem i monitorująych miasto.

Akurat przykład członka najwyższej rady zmieniającego protokoły podczas ewakuacji miasta nie jest najlepszy, nie sądzisz?
Wystarczy że gościu wyśle pilnującą osobę do wrót w ramach ewakuacji i po sprawie.
Nie wiem też czy wszyscy Pradawni byli naukowcami. Rozumiem że mieli jakieś dzieci... (gdzieś moja teoria ogromnej ich długowieczności przepadła), mieli też żołnierzy ze statków bojowych klasy Aurora itp.

Podrkeśle jeszcze raz dwie sprawy:
- chronić vs ukrywać
- informacje na Atlantis

#65 Oniell

Oniell

Szeregowy

• Email
  • 42 postów

Napisano 31.01.2008 - |15:40|

Podrkeśle jeszcze raz dwie sprawy:
- chronić vs ukrywać
- informacje na Atlantis

Przekonales mnie :P Rzeczywiscie jest roznica ;) W tym odc. jedna sprawa nie przypadla mi do gustu. Nagle nie wiadomo skad poznali ludzi z ktorymi handluja, a wedlug ich rozmow wynika, ze trwa to dosc dlugo. Nie lubie, kiedy tak nagle do serialu wchodzi nowa grupa ludzi i nie wiadomo skad sie wziela...
  • 0
Profil użytkownika:

b ) użytkownik może w sygnaturze umieścić treść o długości 384 znaków w czcionce o wielkości maksymalnej 4.

#66 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.02.2008 - |15:07|

Witam,

Odcinek taki troche leniwy. Nic specjalnego się nie działo, nic też nie wnosił do fabuły (oprócz tajemniczego poligonu dron)

Zabawne sytuacje z tą Harmony. Cały film faworyzowała Shepparda a na koniec to doktorek jest tym odważnym ;)
No nic przynajmniej coś się działo.

6/10 tylko i mam nadzieje że będzie lepiej :rolleyes:

Użytkownik enzo edytował ten post 01.02.2008 - |15:12|

• 0
Pozdrowienia:
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate :)

#67 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 01.02.2008 - |17:50|

7.0 / 10
bo dobre, ale zapychacz :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#68 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 03.02.2008 - |10:26|

1

Dno, dno dno i jeszcze raz dno, nie wiem co było w tym odcinku śmiesznego chyba tylko to że powstał. Osobiście skończyłbym z atlantisem i przełożył budżet na universe :angry:
  • 0

#69 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 03.02.2008 - |13:25|

1

Dno, dno dno i jeszcze raz dno, nie wiem co było w tym odcinku śmiesznego chyba tylko to że powstał. Osobiście skończyłbym z atlantisem i przełożył budżet na universe :angry:

Całe szczęście że to nie od Ciebie zależy :rolleyes:
  • 0

#70 elantra

elantra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów

Napisano 03.02.2008 - |13:32|

Odcinek nawet mi się podobał więc 9/10. I nic więcej.
  • 0
"tylko umarli znają koniec wojny"
Platon

#71 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 03.02.2008 - |14:19|

uwierz mi kozuch tak było by lepiej, chcesz dalej męczyć to coś co nosi miano stargate, i oglądać perypetie młodej księżniczki? Według mnie co poniektórzy zapomnieli już jak powinien wyglądać prawdziwy stargate, bo skoro ktoś daje temu czemuś 9 to nie ma o tym serialu bladego pojęcia
  • 0

#72 Ayane

Ayane

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 03.02.2008 - |14:46|

Przyjemny przerywnik. Było się z czego pośmiać , a obraz - mistrzostwo :)
8/10
  • 0

#73 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 03.02.2008 - |15:01|

Silent, w SG-1 tez bylo duzo odcinkow-zapychaczy o kiepskim poziomie; ten nie jest az tak straszny... fakt na 9/10 nie zasluguje ale 1/10 to tez przesada :D
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#74 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 03.02.2008 - |15:16|

chodzi ogólnie o mój negatywny stosunek do atlantis, ten odcinek tylko podsycił moja niechęć do tego serialu który nie ma co ukrywać nie jest dobry, zapychaczy jest stanowczo za dużo dowodem tego są 2 pierwsze sezony które jeszcze jestem w stanie przełknąć powiem nawet ze niektóre odcinki były bardzo dobre ale teraz to jedna wielka porażka, dla mnie całkowity brak klimatu, zwykły cukierkowy serial
  • 0

#75 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.02.2008 - |15:47|

Tak powtarzajacie sobie w kółko "zapychacz"... nikt chyba mnie nie czyta :|

#76 zat

zat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.02.2008 - |18:06|

Jak dla mnie 8/10. Zdecydowanie lepszy niż Kwarantanna. Wesoły i lekki odcinek, relacje pomiędzy Harmony a McCayem i Shepardem i końcowy triumf tego pierwszego sprawiały że usmiech nie znikał z twarzy(małe drony w roli bestii, tez mnie rozbawiły). Ot, taki odcinek do relaksu :)
zat
  • 0

#77 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 18.02.2008 - |14:56|

7/10
mała była świetna:)
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#78 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 02.03.2008 - |17:20|

Taki średni ten odcinek, w sumie nieźle się go oglądało, ale to nie ten poziom, jakiego oczekuję od tego serialu.

Ocena: 7

PLUSY:

+ na początek widok dwoch ładnych księżniczek oraz zachowywanie się Johna i Rodney'a w ich pobliżu :)
+ końcowy obraz :) Wspaniały team; dzielny i bohaterski McKay oraz strachliwy Sheppard :D
+ pojawienie się Genai - długo ich nie było, fajnie że znów zawitali.
+ poznajemy kolejne urządzenie Pradawnych
_ humor, szczegolnie wyniosłość młodej królowej, która działała na narwyJohnowi i Rodneyowi

MINUSY:

- czy tylko mi się tak wydaje, ale ten las z odcinka, to cały czas jeden i ten sam las, ktory widzieliśmy w obu serialach Stargate? Nie można było przynajmniej zrobić zdjęć w innej części tego lasu, bo to już monotonne się robi...
- jak z początku zaczęło się intrygująco, tak potem w tym lesie było ju coraz nudniej
- brakowało mi większego wyjaśnienia tego, po co właśnie tam, na tej planecie, w tym lesie Pradawni testowali drony. A skoro je przetestowali, to po co zostawili tam całkowicie sprawny prototyp.
- znów wieśniaki żyjące na planecie, która jest na etapie ziemskiego średniowiecza <_< Czy to jest jakiś wzor czy jak, ze gdziekolwiek nie trafi nasza dzielna atlantisowa drużyna, to cywilizacje jakie poznają, są bliżniaczo podobne to ziemskiego średniowiecza.

Harmony wydawala mi się znana, wpierw myślałem, ze to przez podobieństwo do Kristin Kreuk, ale potem przypomniałem sobie, że ona chyba grała małą Adrię w SG-1 :)

Użytkownik Halavar edytował ten post 02.03.2008 - |17:41|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#79 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 24.09.2008 - |07:32|

7,5/10 przede wszystkim za dużą dawkę humoru zaserwowaną przez Mackaya :) On chce mieć dzieci ? :P
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#80 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 23.04.2009 - |14:53|

Tragedia. Nie mogłem się doczekać końca tego odcinka. Dobrze że pogoda kiepska bo inaczej darowałbym sobie ten odcinek po kilku minutach i poszedł na piwo. No ale że dotrwałem do końca to przynajmniej obraz przedstawiający Shepparda, MacKaya i tą małą mnie nieźle rozbawił :D.

Ocena: 4/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych