Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytania o różne wydarzenia w serialu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#61 ruda_xf

ruda_xf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 21.07.2005 - |22:21|

hmm... wiem, że ona uwielbia przebieranki. w odc z 1 sezonu jej ciuchy mnie powalają
oglądam teraz 5 sezon na AXN
w odc nr 5, gdy Beka wciela się w postac Malapropiny [czy jak to sie pisze...], Dylan na końcu tego odc mówi do Vergil'a Vox'a coś takiego: Dlaczego Beka? Dlaczego ja? Czemu jesteśmy razem, a jednak osobno?

z tego co wiem, to w 5 sezonie oni chyba nie byli razem... chociaż po Bece widac, że jest nim zafascynowana, a zdjęcia... nio cóż...
pooglądam, to zobaczę
bynajmniej ten serial to mój nowy shipper

pierścionki mi się podobają. już gdzieś je widziałam. ciekawe czy mozna takie kupic :D
  • 0

#62 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 21.07.2005 - |23:37|

Czyli muszę nadrobić zaległości i obejrzeć 5 sezon. Wtedy może mi się coś rozjaśni w kwesti Dylan & Beka ship ^_^
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#63 Anagda

Anagda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 22.07.2005 - |22:04|

właśnie o ten temat chciałam zapytać... gdzieś widziałam na jakimś zdjęciu jak Beka całuje się z Dylanem. (chyba). no i nie wiem czy byli/są/będą razem.... a bardzo lubie tą postać. a właściwie obie.
  • 0

#64 ruda_xf

ruda_xf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 26.07.2005 - |20:09|

właśnie o ten temat chciałam zapytać... gdzieś widziałam na jakimś zdjęciu jak Beka całuje się z Dylanem. (chyba). no i nie wiem czy byli/są/będą razem.... a bardzo lubie tą postać. a właściwie obie.

Wyświetl post

już cie lubie :clap:
BEKA & DYLAN ==> SHIPPER
BEKA VALENTINE RULEZ :P

a propo całowania... Beka całowała sie z nim nie raz. pamiętam jak w jednym z odcinków całując się z Dylan'em podmieniła w jego ręce kamień "serce" [jeśli się nie mylę], a następnie... w jednym odciku, ale w dziwnych okolicznosciach... przy Roomie... niewiem czemu. niewidziałam wsystkich odcinków, ale nadrobię to.

Użytkownik ruda_xf edytował ten post 26.07.2005 - |20:16|

• 0

#65 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 27.07.2005 - |23:10|

... Beka całowała sie z nim nie raz. pamiętam jak w jednym z odcinków całując się z Dylan'em podmieniła w jego ręce kamień "serce" [jeśli się nie mylę], a następnie... w jednym odciku, ale w dziwnych okolicznosciach... przy Roomie... niewiem czemu. niewidziałam wsystkich odcinków, ale nadrobię to.

Wyświetl post

Witka...
oj to tak dawno było....
Beka ratowała wtedy skóre Hunta podczas negocjacjii z tanami..
a tym kamykiem był ...klejnot Tanów....
wybrała wtedy poraz pierwszy Dylana i jego misje
ponad swoje własne interesy.....
(oczywiście wcześniejk kopiujac sobię mapę do skarbów która była w owym klejnocie zakodowana)
oj beka beka narobiła pózniej troche biedy z ta mapą...
ale bez niej nie było by tego elementu szalenstwa w Andzi
Schematyczny do bólu Dylan nie raz miałby kłopoty (no powiedzmy większe kłopoty :) )
itd.
:P
  • 0

#66 ruda_xf

ruda_xf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 28.07.2005 - |16:44|

a te kłopoty były związane chyba z maszyną stworzenia, prawda? heh.... tyle odcinków, tyle różnych przyg od...
no cóż... :P
ale The X Files miało 9 sezoników i 200 odc, więc... łeee tam. Andzia jest suuuper. a przekonałam się co do niej podczas remontu, całkiem niedawno, bo 3 tygodnie temu. rozeznałam temat w necie... przeczytałam wszystkie opisy odcinków, charakterystyki bohaterów, pościągałam sobie odcinki z neta i jest gitara. oglądam Andzie codzień, a terazkurcze wyjazd mam na 17 dni :/
ja zwariuje.... bez Andzi całe 17 dni... :wacko: <_<
  • 0

#67 Anagda

Anagda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 28.07.2005 - |17:47|

ja oglądam na Tele5. teraz koniec 1 serii dopiero leci. o 17.45. wcześniej nie oglądałam Andromedy. ale bardzo mi się serial spodobał i właśnie jestem ciekwa czy jakoś w późniejszych seriach dojdzie między nimi do czegoś "jeszcze" prócz całowania ;)
  • 0

#68 ruda_xf

ruda_xf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 28.07.2005 - |21:53|

ztego co widziałam na zdjątkach, chyba nie :>
a szkoooooda
  • 0

#69 Anagda

Anagda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 28.07.2005 - |22:07|

ii....... szkoda... ja tam lubię wątki takie w filmach :) a oni mi do siebie wybitnie pasują.
  • 0

#70 ruda_xf

ruda_xf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 28.07.2005 - |22:10|

wiemmm... :P
ja to wiemm... wszystkie scenki typu całus, przytulanka... bosskie aż chce się krzyknąc: NO DALEJ! ZRÓBCIE TO NACO MACIE OCHOTE! :D
a tu [beeep]... nic się nie dzieje... :P

no ale cóż...
mam wieeeeele fotek Dylana, Beki i Beki z Dylanem oraz innymi facetami :lol: jeśli chcesz, to podaj mi swój e-mail, a ja ci je wyślę w kilku turach bo mam ich serio sporo.
ale zrobię to dopiero za 17 dni, bo wyjeżdżam [gdzieś już to pisałam] z moim facetem nad jeziorko [jutro o 6 rano]
  • 0

#71 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 29.07.2005 - |17:12|

a te kłopoty były związane chyba z maszyną stworzenia, prawda? heh.... tyle odcinków, tyle różnych przyg od...
no cóż... :P
ale The X Files miało 9 sezoników i 200 odc, więc... łeee tam. Andzia jest suuuper. a przekonałam się co do niej podczas remontu, całkiem niedawno, bo 3 tygodnie temu. rozeznałam temat w necie... przeczytałam wszystkie opisy odcinków, charakterystyki bohaterów, pościągałam sobie odcinki z neta i jest gitara. oglądam Andzie codzień, a terazkurcze wyjazd mam na 17 dni  :/
ja zwariuje.... bez Andzi całe 17 dni...  :wacko:  <_<

Wyświetl post

witka....oj maszyna stworzenia była chyba troszke pozniej...chodziło o przyłączenie do nowej federacji ..stacji kosmicznej a raczej poru kosmicznegoraju dla złodzieji itd..
ale to nie ważne....
piszesz ze kręcą cie takie watki...to co powiesz( napiszesz :D )o relacjach kapitan - oficer Dylan - Rommie....
moim zdaniem super zaczeli ....od 3 epizodu ..miodzio....a potem mogło byc tak super.....
tylko ze scenarzyści serialu o tym chba zapomnielii...
albo przestraszyli sie (12 odcinek - matematyka łez - tam pokazali co mogło by sie stać !! )
jak myslisz....
pozdrowionka
  • 0

#72 laam

laam

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 30.07.2005 - |01:07|

wiemmm... :P
ja to wiemm... wszystkie scenki typu całus, przytulanka... bosskie aż chce się krzyknąc: NO DALEJ! ZRÓBCIE TO NACO MACIE OCHOTE! 

Wyświetl post

no tak :)
chyba wszystkie homo-sapiens rodzaju zenskiego
najbardziej wlasnie to lubia :)

Bo gdziez by byly te wielkie bitwy, Ci wojownicy, Ci bochaterowie
i te inne wielkie rzeczy przesycone testosteronem :D ,
gdyby nie nasze piekne ,ukochane ,cudowne ,przeszczuple ,
zgrabniutkie i tak cudownie jędrne
-zony
-kochanki
-dziewczyny
-no i piekne nieznajome , ktorych jest tyle
(szczegolnie o tej poze roku) na ulicy ;)

Ehhh , swiat wam wiele zawdziecza ... o tak ...
  • 0

#73 laam

laam

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 30.07.2005 - |01:09|

zapomnialbym ;) ;
czy ktos moglby mi tak pi razy drzwi strescic ostatni odcinek 4 sezonu i 1wszy piatego ?
Bardzo bym prosil
  • 0

#74 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 31.07.2005 - |11:46|

http://andromedatv.r...ka.pl/4_21.html
laam nie wszyscy lubią spojlerki....
ktos kto nie oglądał tych odcinków mógłby sie wkurzy.....
nio ale
tu masz wstepniak do 4x21 ...akcja jest kontynuowana w 4x22
co do v serii...za duzo pisania....
nio ale same niespodzianki cie czekaja
pozdrawiam
  • 0

#75 Anagda

Anagda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 31.07.2005 - |12:16|

chyba wszystkie homo-sapiens rodzaju zenskiego
najbardziej wlasnie to lubia :)

za to nie powiem jakie sceny najbardziej lubią homo-sapiens rodzaju MĘSKIEGO... :P

gdyby nie nasze piekne ,ukochane ,cudowne ,przeszczuple ,
zgrabniutkie i tak cudownie jędrne

dlaczego przeszczupłe i zgrabiutkie? a to już te "przy kości" nie są piękne, ukochane, cudowne?

Ehhh , swiat wam wiele zawdziecza ... o tak ...

i to mi się podoba! :D
  • 0

#76 regit

regit

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 09.10.2005 - |14:58|

a kto mi powie dlaczego Trance nie jest juz fioletowa? Dlaczego ma inny kolor skóry i taka bujna czupryne? no i oczywiscie musieli ja wydekoltowac (chyba ogladalnosc im spadala :D)
  • 0

#77 rbarteczko

rbarteczko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • Miastowojewódctwo śląskie

Napisano 13.11.2005 - |20:25|

Trance nie jest już fioletowa, ponieważ w odcinku z 2 czy 3 sezonu Harper próbował sobie wyciągnąć jajeczka magogów z brzucha poprzez jakąś maszynę (coś z związane z sześcianami). Reakcją dodatkową tego experymentu było to, że na statku załamał się czas i przestrzeń przez co na Andromedzie pojawiały się znikąd jakieś osoby z przeszłości i przyszłości (magogowie, niczeanie itd). No i również pojawiła się późniejsza Trance, która nie była fioletowa, ale już złota. Po prostu się zamieniły: Ta fioletowa poszła w jej przyszłość, a ta złota wróciła do przeszlości (czyli do tego odcinka) by naprawić błędy jakie popełniła w przyszłości. :D

A kto mi powie dlaczego wspaniała cywilizacja jaką byli Vedranie upadła? Zobaczyłem już wszystkie odcinki włącznie z 5sezonem, ale się tego nie doszukałem. Może coś przeoczyłem?
  • 0

#78 reyden

reyden

Plutonowy

• Email
  • 410 postów
  • MiastoUSS Excalibur (Gliwice)

Napisano 14.11.2005 - |13:12|

Faktycznie na temat Vedran jest bardzo mało w Andzi , w początkowych odcinkach dowiadujemy się że Tarn Vedra została odcięta od strumienia .

Potem gdzieś tak w 3 sezonie okazuje się że Vedranie wcale nie zostali odcięci , tylko sami się odcieli detonując w strumieniu bombę Nova .

Zaś z 5 sezonu można co nie co powiedzieć na temat Vedran - z niego wynika że nie wygineli - a przemienili się w paladynów ( czy jak to się pisze ) - znamy co najmniej 3 - dylan , ten pastor z 4x22 i gostek co się pojawia na na początku sezonu 5 .

Natomiast na końcu sezonu 5 ta niby królowa gwiazdozbioru mówi Dylanowi że zabiła pozostałych paladynów .

Natomiast co się działo przez 300 lat tak z TV i jak z pozstąłymi koloniami Vedran to nie wiadomo , możliwe ze grupki Vedran przeżyły tak jak ta vedrańska pani Admirał .

Ogólnie na temat Vedran wiadomo jeszcze mniej niż na temat Pradawnych z SG-1
  • 0

We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One

#79 rbarteczko

rbarteczko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • Miastowojewódctwo śląskie

Napisano 15.11.2005 - |20:29|

Scenarzysta mógł rozbudować wontek o Vedranach. Przecięż przez całe 5sezonów coś o nich mówiono: A to zbudowali, A to przewidzieli, A tam byli, A to wymyślili, A w to się przemienili.

Przypomniało mi się, że jeszcze w jednym odcinku (oprócz tych wymienionych przez Reydena) była taka kobieta Vedranka, (1,2 lub 3 sezon) która miała 4ręce i się szybko przemieszczała z jednego miejsca na drugie. A pod dokiec odcinka zmarła bo ją chyba postrzelono. Ale nic więcej o niej nie wspomniano.
  • 0
Myślę, wiec jestem ( i zniknął )

#80 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 15.11.2005 - |20:50|

Podstawowym burakiem tego serialu jest wg mnie przejaskrawinie mozliwosci super broni, bomby nova, niszczacej cale uklady. Mamy wojne ze Nitsheanami.... pyk im kilka bombek N. ... nie ma wojny, nie ma Nitshean.... :).
Albo, Mamy atak Magogow.... pyk im bombke i nie ma Magogow... a jesli by sie obronili to pyk im druga - skoro jedna wybudowal Harper to czemu drugiej nie potrafi.
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych