Moja przygoda z Neo+
---------------------------
17 września odebrałem pakiet instalacyjny NEO+. Podłączyłem modem do lini telefonicznej a następnie zainstalowałem zgodnie z instrukcją oprogramowanie zawarte na CD dostarczone z modemem.
Uruchamiam program, następuje łączenie i ...... na tym koniec dobrych wiadomości.
(Wyskakuje okienko, że połączenie nie moze być zrealizowane - error 721)
Numer 0 800 102 102 ciągle zajęty; zbliża się mecz a tu niema neta i nie wiadomo czemu.
(Dodam, że obie diody się świecą i pani, która telefonowała wczesniej powiedziała, iż linia została skrosowana.)
Po 2 godzinach udało się dodzwonić do infolnini uffff, nareszczie. Konsultant poradził reinstalację sterowników, doinstalować "4in1" oraz próbować łaczyć się do skutku. Acha, jak się nie uda, to może przyjechać fachman i skasuje za instalację 400zł.
Następne kilka godzin to formatowanie dysku i instalacja XP od nowa. (już leci mecz ale jak tu się skupic na tv?) Intalacja Modemu i łączenie..... ERROR 721
Numer 0 800 102 102 nonstop zajęty - (chyba mecz tam oglądają) około 22 udało się połączyć.
- Dzień dobry.
- Dzień dobry.
- Dzisiaj odebrałem zestaw Neo+ i nie mogę się połączyć z serwerem w celu rejestracji.
- Serwer rejestracyjny jest dziś nieczynny do 23.
- Acha. Do widzenia
- Do widzenia.
Po 23 dalej nie działa...
------------------------------
To było 17. Następny cały dzień próbowałem i nic. Na info nie wiedzą kiedy będzie możliwość rejestracji.
Dzisiaj jest 19. Dni z promocji lecą a jedyne co mogę, to drapać się po głowie i dumać w jakim to pięknym kraju przyszło mi mieszkać.
--------------------------------
Przemas21 może Ty mi pomożesz...
kolega pracuje w tpsa - na infolini 800 102 102 )
Chociaż dowiedzieć się, co oznacza przeklęty "Error 721" w XP (odpowiednik w 98 to "Error 650") .
Pozdrawiam.