Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#761 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 09.04.2008 - |19:34|

Wydawnictwo galapagos jest jakieś dziwne ponieważ nie mogą wydać supernatural i smallvile z powodu niewiedzy odnośnie zapotrzebowania i informacji ile osób to w TV ogląda , a natomiast Kroniki Sary Conor (mam nadzieje że nie nie mylę :P )wydają mimo że to jeszcze w Polsce na żadnym kanale nie leciało dosłownie nie wiem jak oni swoje badania prowadzą na zapotrzebowanie... <_<

Fakt, że jest to dziwne, tym bardziej że np. "Chuck" jest emitowany w telewizji dopiero od wczoraj. Rozumiem, że chcą mieć jakieś rozeznanie, ale może zamiast rankingu oglądalności, powinni też wziąć pod uwagę sprzedaż poprzednich sezonów? Jeżeli np. "Supernatural" i "Smallville" sprzedawało się na zadowalającym ich poziomie, to jest szansa, że kolejne sezony również się sprzedadzą. Tak ja uważam, ale może w Galapagos myślą inaczej?
  • 0

#762 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.04.2008 - |20:37|

Ta "rzekoma oglądalność" na pewno nie jest 100% wyznacznikiem wydawania u nas seriali ewentualnie tylko jednym z elementów decydujących o wydaniu.
Pamiętajmy, że choćby wymienione tu Smallville sezon 3 i 4 ukazały się w Polsce wtedy kiedy to tvn kończył sezon 2 albo ledwo co zaczął emitować sezon 3. [już dokładnie nie pamiętam - wiem tylko ,że kiedy je kupiłem to nasza tv była SPORO do tyłu]
Więc praktycznie 90% sezonu 3 i cały sezon 4 wyszedł zanim ukazał się w naszej tv.
Podobnie Gilmore Girls/Kochane kłopoty - poszczególne sezony wychodziły praktycznie równolegle z emisją w tvn.

Widać ,że jak się komuś chciało to po prostu działali i wydawali bez żadnych wymówek.

A do kogo najlepiej pisać, bo ja korzystałem z oficjalnego maila i formularza kontaktowego.

Wiem tylko tyle : ".......przez miłą panią Agnieszkę z Galapagos...."
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#763 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 09.04.2008 - |21:09|

Jeśli wydaliby Chucka w jakiejś ładnej oprawie, a nie pudełko i okładka, i do tego dorzucili lektora, to może bym się skusiła, bo przyznam, że przyjemnie się oglądało z lektorem i moja mami też w końcu nie musiała się wnerwiać na napisy ;> Póki co nagrywam sobie z TVN7, a potem się zobaczy :D
  • 0
Dołączona grafika

#764 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 10.04.2008 - |08:01|

Dzisiaj w warszawskim Blue City otwarto Saturna i w ofercie jest np. 1 sezon Z Archiwum X za 89,90.

#765 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 10.04.2008 - |12:03|

Wczoraj wysłałem maila do Galapagos odnośnie serialów "Chuck" i "Nikita", niespodziewanie szybko bo już dziś rano dostałem odpowiedż. ;)

Pani Katarzyna Gorczycka (Asystent DS. Marki) napisała mi tak :

Miło mi potwierdzić wydanie na polskim rynku seriali Chuck oraz Nikita. Dopiero rozpoczynamy pracę nad polską wersją, więc seriale te ukażą się dopiero na jesieni. Niestety na dzień dzisiejszy nie mam jeszcze potwierdzonej nawet orientacyjnej daty wydania.

Trzeba więc czekać do jesieni. :(

Użytkownik SliderOh edytował ten post 10.04.2008 - |12:21|
orcik ;>

• 0

#766 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 10.04.2008 - |13:54|

Trzeba więc czekać do jesieni. :(

Ja tam mogę poczekać. Na "Nikitę" czekam już 3 lata, więc kolejne pół roku wielkiej różnicy nie robi :P Najważniejsze jest jednak to, że wydadzą ;)

PS. Fenx01 korzystałeś z oficjalnego maila, czy masz może jakiś konkretny, do kogoś z Galapagos?
  • 0

#767 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 10.04.2008 - |14:16|

Korzystałem z oficjalnego maila na stronie, ale teraz myślę, że będę się kontaktował bezpośrednio z tą osobą co ostatnio.
Z tą Panią jest dobry kontakt, miły list, pierwszy raz taki szybki kontakt z tym wydawcą. Najlepiej pisać wprost do tej Pani.
katarzyna.gorczycka@galapagos.com.pl

Wcześniejsze moje maile go galapagos nie przynosiły rezultatu (via oficjalna strona).

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 10.04.2008 - |14:17|

• 0

#768 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 10.04.2008 - |14:26|

Wcześniejsze moje maile go galapagos nie przynosiły rezultatu (via oficjalna strona).

Ja miałem tak samo. Dzięki bardzo za maila. Zaraz skrobnę liścik do tej Pani i zobaczymy czy odpisze ;)

EDIT:
No więc sprawa wygląda tak. List wysłałem o godzinie 16:39, a odpowiedź dostałem o godzinie 17.01!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powiedzieć, że było to pozytywne zaskoczenie to chyba za mało. Nie dość, że odpowiedź przyszła wręcz ekspresowo, to jeszcze była konkretna i w pełni mnie zadowalająca :D Galapagos zdobyło właśnie u mnie OGROMNEGO plusa. Oby tak dalej ;)

Użytkownik Inuki edytował ten post 10.04.2008 - |17:51|

• 0

#769 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 11.04.2008 - |19:11|

W oceandvd.pl cena pierwszej serii "Z Archiwum X" spadła na 119zł

http://oceandvd.pl/i...m...=0&pid=5902
  • 0

#770 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.04.2008 - |14:40|

Odpowiedź, którą dostał znajomy na pytanie o Supernatural S2:

Czekamy na potwierdzenie z Centrali możliwości wydania drugiego sezonu. Przy opracowywaniu dysku, na którym umieszczono polską wersję, wystąpiły kłopoty techniczne. Jak tylko uzyskamy potwierdzenie daty wydania poinformujemy o tym na naszej stronie internetowej. Zachęcam do odwiedzania naszego serwisu oraz zapowiedzi.

• 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#771 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.04.2008 - |14:47|

Dzięki za info.
I powiem ponownie LOL z tymi "kłopotami technicznymi".

To z czym oni w końcu mają problem?
Albo z pozwoleniem z centrali albo z kłopotami technicznymi - niech się na coś zdecydują bo jedno drugiemu zaprzecza.
;)

Chyba, że nie maja pozwolenia z centrali a "kłopoty techniczne" są takie, że nie mogą sobie poradzić z zripowaniem "zabezpieczonego" materiału z oryginalnego zachodniego wydania ROTFL aby zrobić polskie wydanie.

Jedyne co dobre to to ,że "myślą" nad drugim sezonem i mają tego świadomość, że ludzie na niego czekają.

Jak tak dalej pójdzie to ;) w końcu dokończę oglądać drugi sezon z naszego polskiego wydania bo aktualnie jestem w jego połowie i na razie nie mam czasu na dokończenie.
I wygląda na to ,że być może jeszcze zdążą mi wydać ten 2 sezon hi hi hi :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 12.04.2008 - |15:08|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#772 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.04.2008 - |14:55|

No szkoda tylko, że na to pozwolenie czekają już jakieś pół roku...
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#773 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 12.04.2008 - |17:40|

To z czym oni w końcu mają problem?
Albo z pozwoleniem z centrali albo z kłopotami technicznymi - niech się na coś zdecydują bo jedno drugiemu zaprzecza.
;)

Chyba, że nie maja pozwolenia z centrali a "kłopoty techniczne" są takie, że nie mogą sobie poradzić z zripowaniem "zabezpieczonego" materiału z oryginalnego zachodniego wydania ROTFL aby zrobić polskie wydanie.

Ja słyszałem, że tak właśnie jest. Te problemy techniczne to ponoć problemy z przeróbką NTSC na PAL. Obraz nie jest taki jak być powinien, dlatego amerykańce nie dają zgody na wypuszczenie wydania, które zawiera błędy. Tłumaczenie jest ponoć skończone. Ile w tym prawdy, to nie wiem. Kumpel pracował kiedyś w Empiku i miał drobne wtyki tu i ówdzie i tak mi powiedział ;)

Druga sprawa dotyczy boksów do seriali wydawanych przez Galapagos. Była kiedyś o tym mowa. Pani Katarzyna Gorczycka napisała mi, że do wszystkich seriali wydawanych przez jej firmę były produkowane dodatkowe kartonowe boksy. Mowa tutaj o "Supernatural", "Inwazji", Spawnie", czy też "Dwóch i pół". Dlaczego jednak w sklepach pojawiają się edycje bez boksów? Tego nie wiedziała i tak naprawdę nie wiedziała też, że tak się właśnie dzieje. No ale ponoć Galapagos ma zamiar wyjaśnić tę sprawę. Moim zdaniem przy przepakowywaniu filmów w MM i Empikach komuś się nie chce wkładać pudełka z powrotem w BOX :angry:
  • 0

#774 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.04.2008 - |18:32|

Ja słyszałem, że tak właśnie jest. Te problemy techniczne to ponoć problemy z przeróbką NTSC na PAL. Obraz nie jest taki jak być powinien, dlatego amerykańce nie dają zgody na wypuszczenie wydania, które zawiera błędy. Tłumaczenie jest ponoć skończone. Ile w tym prawdy, to nie wiem. Kumpel pracował kiedyś w Empiku i miał drobne wtyki tu i ówdzie i tak mi powiedział ;)

OMG normalnie spadłem z krzesła jak to przeczytałem i prędko się nie mogłem podnieść ze śmiechu. :lol: :lol: :lol:
Jeśli takie "jest ich wytłumaczenie" to jest to kompletnie nie poważne , żałosne i trąci straszną amatorszczyzną.

Jakie kurna przekodowywanie z NTSC na PAL no czy oni są poważnie i normalni??
Przecież to jest już zrobione dawno temu przynajmniej dobre ponad pół roku temu.
Wystarczy choćby spojrzeć tutaj ---> http://www.amazon.co...l...0890&sr=1-2
Wydano to 29 października zeszłego roku. :P
Ach no i jakże wydano to w PALu więc co oni jeszcze chcą przerabiać skoro to już jest ? ;)
Jedyne co to wystarczy dorzucić polskie napisy albo wstawić w miejsce innych i to wszystko od strony technicznej.
A może trzeba im sprowadzić z amazonu jedną kopię ? LOL

Reszta zależy od ich chcenia i tyle.

Druga sprawa dotyczy boksów do seriali wydawanych przez Galapagos. Dlaczego jednak w sklepach pojawiają się edycje bez boksów? Tego nie wiedziała i tak naprawdę nie wiedziała też, że tak się właśnie dzieje. No ale ponoć Galapagos ma zamiar wyjaśnić tę sprawę. Moim zdaniem przy przepakowywaniu filmów w MM i Empikach komuś się nie chce wkładać pudełka z powrotem w BOX

O a to ciekawa sprawa bo jeśli tak jest naprawdę to powinni to wyjaśnić.
I ciekawe co sie dalej działo z tymi kartonowymi opakowaniami.

Chociaż z tego co pamiętam to jak do MM przychodziła dostawa to odrazu boxy w różnych formach były spakowane w firmowych pudełkach i nie trzeba było tam nic przepakowywać jedynie je wypakować. :D
Więc wydaje mi się, że problem leży raczej gdzie indziej tam gdzie to pakują i wysyłają do sklepów.

Użytkownik biku1 edytował ten post 12.04.2008 - |18:38|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#775 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 12.04.2008 - |18:52|

OMG normalnie spadłem z krzesła jak to przeczytałem i prędko się nie mogłem podnieść ze śmiechu. :lol: :lol: :lol:
Jeśli takie "jest ich wytłumaczenie" to jest to kompletnie nie poważne , żałosne i trąci straszną amatorszczyzną.

Naprawdę nie wiem ile w tym prawdy. Tak mówiły osoby ze sklepu empik.com. Kumpel nieraz sprowadzał od nich towar do salonu. Kiedyś mieli drugi sezon "Supernatural" w zapowiedziach, potem go anulowali i takie klientom dawali wytłumaczenie. Moim zdaniem to też raczej nie o przeróbkę z NTSC chodzi, ale o coś innego. Amerykańce zawsze mają jakieś "ale" i ponoć wszystko zależy właśnie od nich. Jeżeli nie dadzą zgody na wypuszczenie drugiej serii, to nasi mogą mieć je sobie przygotowane, wyprodukowane, a i tak nie będą mogli tego dać do sprzedaży. Przynajmniej widać, że Galapagos chce wydać ta drugą serię, a nie robi tak jak Imperial, czyli "nie wiemy czy i kiedy wydamy" (tutaj mowa o drugiej serii "Chirurgów" i Alias")

Chociaż z tego co pamiętam to jak do MM przychodziła dostawa to odrazu boxy w różnych formach były spakowane w firmowych pudełkach i nie trzeba było tam nic przepakowywać jedynie je wypakować. :D
Więc wydaje mi się, że problem leży raczej gdzie indziej tam gdzie to pakują i wysyłają do sklepów.

Niby tak, ale większość filmów w MM i Empikach jest przepakowywana przez ich pracowników. Mam mnóstwo filmów na których cena jest naklejona bezpośrednio na pudełku a nie na folii. Taka prawda. Mam nadzieję, że Galapagos to wyjaśni

Użytkownik Inuki edytował ten post 12.04.2008 - |18:53|

• 0

#776 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 13.04.2008 - |08:59|

na Węgrzech został wydany właśnie ten sezon, w którym znajdują się polskie napisy

Czy ten sklep wysyła do polski? Dam obydwie nerki za BSG z napisami pl.
  • 0

#777 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 17.04.2008 - |09:09|

Na amazon.com są świetne cenny smallville każdy sezon jest po 19.99$ przy tym kursie dolara jest to bardzo zachęcająca oferta
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#778 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.04.2008 - |14:13|

Właśnie wróciłem z MM i jak to mówią starzy ludzie "nyndza panie, nyndza..." ;)
Z zapowiadanych na dzisiaj nowości jak choćby kolejne sezony Gilmore Girls, Buffy, Angel itd ...... kompletnie nic . :(

Z takich "ostatnich" nowości serialowych to widziałem w boxie X-files sezon 1.
Oczywiście w kartonowe pudełko wsadzili slimpacki , cena to jakieś 160 zł , jest lektor + napisy.

Za to kupiłem sobie dzisiaj "Rodzinę Soprano" - kupuje się osobno bez GW.
Wydano to tak: w kartonową okładkę wklejono mini książeczkę oraz plastikową tackę w którą wsadza się płytkę.
Jedno co jest fajne to to ,że przynajmniej całość jest wielkości zwykłego slimpacka - czyli ani to duże ani to grube.

Parametry to obraz 16x9 [ 1.78:1] , płyta dwuwarstwowa , dźwięk to angielski 5.1 węgierski, włoski 2.0.
A do tego napisy w 8 językach w tym polskie.
Szkoda ,że nie dali dodatkowo lektora.

Ok zrobiłem 2 zdjęcia niestety komórką więc jakość jest jaka jest bo jak pisałem aktualnie jestem bez aparatu bo mi padł. :(

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 18.04.2008 - |14:14|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#779 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 18.04.2008 - |14:20|

Gilmore Girls (Box 1-7) premierę przesunięto na 16 maja.
Natomiast nowości imperiala (Buffy, Angel itp) z tego co się dowiedziałem powinny być już dostępne w MM "na dniach".
  • 0

#780 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.04.2008 - |14:31|

Gilmore Girls (Box 1-7) premierę przesunięto na 16 maja.

To mnie akurat nie interesuje bo mam już 6 sezonów a chodziło mi o sezon 7.

Natomiast nowości imperiala (Buffy, Angel itp) z tego co się dowiedziałem powinny być już dostępne w MM "na dniach".

Ano niestety na dniach, kiedyś to mieli dosyć szybko a nawet dzień czy dwa wcześniej niż to niby wychodziło.
Ale widać ,że jak się chce akurat coś kupić to wtedy są później taka złośliwość losu.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych