Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#761 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 30.09.2004 - |22:11|

No dramat nornalnie, ake meczyk CWKS Legia zagrala,to sam nie wiem Kko dziś bardziej d :censored: dał.
Legia czy Wisła?
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#762 hvolt

hvolt

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPruszków

Napisano 01.10.2004 - |10:52|

No dramat nornalnie, ake meczyk CWKS Legia zagrala,to sam nie wiem Kko dziś  bardziej d :censored: dał.
Legia czy Wisła?

Oba kluby dały d :censored: I niestety w beznadziejnym stylu, kompletnie bez walki :angry: a ich rywale pewnie nie wyjdą z grup eliminacyjnych. Ej szkoda gadać :(

Pozdrawiam :lol:
-------------------
  • 0

#763 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 01.10.2004 - |13:28|

Dziwne. Piszą po gazetach, że przeinwestowali w Wiśle w piłkarzy. Rok temu ci sami dziennikarze zarzucali Wiśle, że oszczędza na piłkarzach i dlatego nie osiąga wyników. Niech się zdecydują :censored: .

Mam nadzieję, że nie wywalą Kasperczaka (kto go zastąpi? WenerYczka, Smuda?). Tu trzeba zrobić porządek z piłkarzami, wybić im gwiazdorstwo i skazanie na wygrane. Zmontować w końcy porządną obronę i znaleźć nowego playmakera.

Trzecia sprawa. Poziom polskiej ligi. Jest tak niski, że Wisła przyzwyczaiła się wygrywać mecze z palcem w :censored:. Jak ci piłkarze mają później grać w pucharach?

Użytkownik VeeDee edytował ten post 01.10.2004 - |13:30|

• 0
VeeDee

#764 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 01.10.2004 - |13:41|

Kasperczak jednak chyba zostaje, dymisja zarządu została przyjęta.

A tak dla ciekawostki to Amica jest w czwartym koszyku (z współczynnikiem 16.176).
I UWAGA!!! Dowcip dnia prosto z onetu:

Najniższym współczynnikiem spośród wszystkich 40 zespołów pozostałych w rozgrywkach legitymuje się ... Dynamo Tbilisi (1.650), które wyeliminowało Wisłę Kraków. Kolejną drużyną, po Gruzinach, z najniższym współczynnikiem jest ... Austria Wiedeń (8.970), która w pierwszej rundzie dwukrotnie pokonała Legię Warszawa.

• 0

#765 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 01.10.2004 - |14:29|

To nie jest dowcip dnia.
To jest dowcip z dna

Pozdrawiam

Użytkownik gmerek edytował ten post 01.10.2004 - |14:30|

• 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#766 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 01.10.2004 - |14:37|

Moja kochana Legiunia :( Odpadła z powiedzmy sobie szczerze słabiutką drużyną,ale to na Legie wystarczyło.Byłem pewny wiary przed meczem,ale teraz wiem,że moje nadzieje były zbyt wygórowane.
Legia po prostu w tym sezonie jest słaba.Baa to jest najsłabsza Legia od czasów Stachurskiego,a może i Jabłońskiego.Artur Boruc,Jacek Zieliński,Łukasz Surma,Tomasz Jarzębowski,Dickson Choto.Tylko ta 5 coś sobą prezentuje.Reszta po prostu wyjaaaaaaaaaaaaaaaaaaazd !!!!!!!!!!!Karwanowi pozostało tylko nazwisko,Sokołowski I już się wypalił,Jóźwiak na emeryturę,Kiełbowicz(on wogóle nie powinien grać w piłkę!!!!),Wróblewskiemu znudziła się już gra w Legii,Saganowski i Włodarczyk muszą trenować!!!,Dudek niech lepiej zajmie się oglądaniem brata itd.Co z resztą???Stanford,Smoliński(piękna bramka w debiucie,naprawdę zuch chłopak :D ),Korzym,Rzeźniczak,Leo oni również powinni trenować,a będą z nich ludzie.[beeep]de jego portki prać płakać się chce.Naprawdę.Kubicki??Dobry trener i lepiej jakby odszedł.On już nic tym chłopakom nie przetłumaczy.Tu trzeba innej szkoły trenerskiej!!!Chovanec to byłoby to,bo z taką grą to tylko II liga.

WIerzyłem do końca.Gdy w 84 minucie na 1-2 strzelił Smoliński i dosłownie kilkadziesiąt sekund potem piłkę w polu karnym na czystej pozycji miał Dorosz i trafił czysto w bramkę to padła by gol.Było by 2-2 i do końca 6,7 minut.Dopiero mecz by się zaczął.Żenada.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#767 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 04.10.2004 - |22:13|

Panie i Panowie rozpoczął się kolejny sezon Snookera. Troszkę pokryjomu się to stało i muszę przyznać, że fakt ten przegapiłem, ale stało się tak z nie bylejakiego powodu - ZEGRZE RULEZ!!!!! :D

Sezon rozpoczął się dnia 2 X 2004. W miarę swych skromnych możliwości postaram się dla Was skrobnąć co nie co o każdym meczu jaki obejrzę, wrzucić jakieś fotki, itd...

Liczę na to, że razem spędzimy miło czas przy zelonym suknie. Liczę też na waszą wyrozumiałość... :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#768 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 05.10.2004 - |10:57|

Spoko Katharn :). Wszyscy wiemy, że masz na punkcie snookera "hopla z przerzutką", jak nie przyrównując ja na punkcie speedwaya. Trzeba nam to wybaczyć :D .
Każdy ma jakiegoś bzika. A jak nie ma to powinien mieć. Wszak tak? B)
  • 0
"...something takes a part of me..."

#769 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 05.10.2004 - |12:00|

Odbyło się losowanie Pucharu Uefa: Amica będzie miałą ciężko.

Grupa A: Feyenoord Rotterdam, Schalke Gelsenkirchen, FC Basel, Hearts of Midlothian, Ferencvaros Budapeszt

Grupa B: AC Parma, Besiktas Stambuł, Athletic Bilbao, Steaua Bukarzeszt, Standard Liege

Grupa C: Clube Brugge, Real Saragossa, FC Utrecht, Dnipro Dniepropietrowsk,Austria Wiedeń

Grupa D: Newcastle, Sporting Lizbona, Sochaux, Panionios, Dinamo Tbilisi

Grupa E: Lazio Rzym, Villarreal, Middlesbrough, Partizan Belgrad, Egaleo Ateny

Grupa F: Glasgow Rangers, Auxerre, Grazer AK, Amica Wronki, AZ Alkmaar

Grupa G: VfB Stuttgart, Benfica Lizbona, Dinamo Zagrzeb, Heerenveen, Beveren

Grupa H: AEK Ateny, Lille, FC Sevilla, Alemannia Akwizgran, Zenit Petersburg

Użytkownik VeeDee edytował ten post 05.10.2004 - |12:05|

• 0
VeeDee

#770 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 05.10.2004 - |13:15|

Odbyło się losowanie Pucharu Uefa: Amica będzie miałą ciężko.

A w której grupie by miała łatwo?
Nawet w ostatniej H lekko nie ma.
A o A, B i E nawet nie warto gadać
Pozdrawiam

Użytkownik gmerek edytował ten post 05.10.2004 - |13:16|

• 0

#771 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 05.10.2004 - |17:05|

Amica trafiła nieźle.Jeśli się spręży może nawet awanśować,ale musi ograć AZ Alkmaar i Graze Ak :D

Janas powołał 2 kolejnych zawodników:Zająca i Kałużnego!!!Kałużny wraca do gry...to już jest pewne.Ostatnio gra coraz częściej w Leverkusen i zbiera dobre oceny.Kałużny musi grać zamiast Lewandowskiego !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#772 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 05.10.2004 - |21:46|

OK. Relację czas zacząć!!!

Sezon rozpoczął się turniejem:
Dołączona grafika

Śledzenie go rozpocząłem wczoraj - od meczu:
Dołączona grafika John Higgins vs Ricky WaldenDołączona grafika.
Hmm... Rozpoczęło się tak jakoś niemrawo i źle dla Higginsa. Jakoś nie umiał się skoncentrować i popełniał błędy, proste błędy. W krótkim czasie Walden prowadził 2 - 0. Właśnie wtedy z niebios spłynęła Łaska Pańska osiadając na pewien czas na Higgins'ie. Kolejny frame był majsterszykiem - o czym świadczy wynik - 147 (Higgins zdobył w sumie 155 pkt - bo zaczął po dwóch faulach Waldena). Swojego piątego maksymalnego break'a Rozpoczął od ryzykownego wbicia po drugim faulu Waldena i potem wszystko potoczyło się jak walec po autostradzie - ze wszystkich trudniejszych sytuacji Higgins wychodził obronną ręką i w popisowym stylu zapewnił sobie Ł 24 000 (nagroda za najwyższy break turnieju + za maxymalny break). W krótko potem Higgins wyrównał stan meczu do 2 - 2, a potem do 3 -3. Właśnie przy takim rezultacie z Higginsem zaczęło dziać się coś niedobrego. Powróciły problemy z początku meczu - znowu mylił się i pudłował. Wynik - pomimo zdobycia kolejnego maxa pożegnał się z turniejem, zapewniając awans Waldenowi.
Końcowy wynik: 5 - 3 dla Waldena
Podsumowując - mecz ciekawy, widowiskowy i pasjonujący.

Drugim spotkaniem, o którym napiszę jest dzisiejszy mecz:
Dołączona grafikaRonnie O'Sullivan vs Joe SwailDołączona grafika
Zaczęło się ciekawie i ciekawie się skończyło. Mecz ten nie przyniósł żadnych niespodzianek - no może poza jednym framem, w którym zawodnicy przez ponad 15 min pukali sobie zganiając czerwone bile w kierunku prawej "czarnej" kieszeni (prawy dolny róg TV) zasłoniętej skutecznie przez niebieską bilę. Dziwiłem się strasznie, iż sędzina - pani Michaela Tubbs (jedyna kobieta sędziująca rankingowe zawody - uwielbiana przez rzeszę kibiców :D :hyhy: ) nie nakazała powtórzenia partii - zazwyczaj w takiej sytuacji ma to miejsce. Nerwówki nie wytrzymał Ronnie i w końcu niebieska wpadła do kieszeni umożliwiając tym samym dalszą grę. Ronnie i tym razem swych fanów nie zawiódł i w dobrym stylu awansował. Brakowało mi tylko kolejnych setek (nie kojarzyć z alkoholem :D - mam na myśli break'i powyżej 100 pkt :D) - pocieszałem się jednak myślą, że pewnie dużo ich zobaczę.
Wynik końcowy: 5 - 1 dla O'Sullivan'a (żartobliwie nazwanego, z powodu ciekawej fryzury, O'Samuraj :D)

Poniżej zamieszczam linka do stronki z drabinką finałową

Drabinka finałowa (link)

To tyle na dziś - już jutro kolejne relacje.

#773 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 05.10.2004 - |22:03|

Oglądałem kiedyś snookera na Wizji Sport i powiem, że mi się podobało. Między innymi pamiętam Sullivana. Fajna też jest gra w "9" (Nine Ball, czy jak to się nazywa). Zresztą na wizji sport szły różne, mało znane (albo raczej nie puszczane przez polską telewizję) dyscypliny jak Dart, Bowling, Curling...
  • 0
VeeDee

#774 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 05.10.2004 - |22:07|

Hmm - mam pytanko - czy ktoś cierpiący na manię snookerową, podobną do mojej :D pomógłby mi w pisaniu??? :D Co dwie pary oczu to nie jedna...

Gulus???? Oglądasz te zawody????

#775 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 06.10.2004 - |07:36|

Wiele wskazuje na to,że jednak Kałużny zastąpi Lewandowskiego w podstawowej 11 :) Każdy wie jak gra Lewandowski i każdy wie jak grał Kałużny.Nie wiem,czy "Tato" jest w formie,ale ważne że gra.Dla mnie Kałużny bez formy bije na łeb Lewandowskiego z formą.Pozostaje czekać do meczu z Austrią w tę sobotę.

Austria 1-3 Polska
  • 0

#776 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 06.10.2004 - |19:03|

Austria 1-3 Polska

Mc Gyver oni grają w nogę nie w siatkówkę :D
Pozdrawiam
  • 0

#777 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 06.10.2004 - |20:12|

Mc Gyver oni grają w nogę nie w siatkówkę :D
Pozdrawiam

Masz rację to nie mecz siatkówki,dlatego nie będzie 0-3.
  • 0

#778 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 09.10.2004 - |09:36|

No to dzisiaj kolejne stracie Polaków w drodze do Mistrzostw Świata 2006 w Niemczech. Cikekawe jaki skład wymyśli Janas, mam nadzieję że to będzie zwycięski skład :D , Bo jak nie wygramy to trudno nam będzie walczyć o drugie miejsce, remis w najgorszym wypadku też mógłby być ale po co się w kolejnych meczach stresować że trzeba wygrać, po za tym nam kibicom potrzeba w końcu jakiegoś zwycięstwa w meczach z drużynami z innych krajów, bo już gorzej być nie może (patrz---> Puchar UEFA) Więc trzeba wziąść rewanż (szczególnie za Legię ;) ) i dokopać Austryjakom.
  • 0

#779 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 09.10.2004 - |09:39|

A młodzieżówka w siatkę jednak zagrała i było 0:3 dla naszych :D
  • 0

#780 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 09.10.2004 - |11:53|

Wg mnie Janas wystawi taki skład:

Jerzy Dudek:Tomasz Hajto-Jacek Bąk-Marcin Baszczyński-Tomasz Rząsa:Marcin Zając-Radosław Kałużny-Mirosław Szymkowiak-Jacek Krzynówek:Maciej Żurawski

Jednak kiedy on go poda to minie jeszcze kilka godzin.Wiem jednak,że ten mecz pokaże nam naprawdę dobre oblicze naszej kadry.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych