PYTANKA TECHNICZNE!!!
Napisano 03.06.2005 - |20:53|
WYcialem nawet czoloke co zajmuje 15 sekund i plik zmalal o 0,2 MB
Chyba musze w jednym dzwiek przekompresowac na mnijszy bitarate :/
PEACE :]
Napisano 03.06.2005 - |21:51|
23 odcinki + specjal = 24x350 = 2xDVDPanocki kolejny problem ktory musze rozwiazac ;]
Ci co ogladali LOSTa i stwierzili ze warto wypalic chyba mają/mieli podobny problem jak ja :]
Ostatni podwojny na 1CD.
Lepszego sposobu nie znajdziesz - bez kombinowania, bez problemow.
Wolności oddać nie umiem
~~~~~~~~~~~
Forum serialu 'Third Watch' / 'Brygada ratunkowa'.
~~~~~~~~~~~
Member of SG-21 TEAM (Czestochowa TEAM)
Napisano 15.06.2005 - |22:09|
A spróbuj je teraz wcisnąć do standardowego 2 płytowego Dvd Box’a23 odcinki + specjal = 24x350 = 2xDVD
Ostatni podwojny na 1CD.
Lepszego sposobu nie znajdziesz - bez kombinowania, bez problemow.
Miałem ten sam problem z TNG ale zajrzałem tutaj zobaczyłem posty o Nandub’je i już jest luz przyciąłem z każdego odcinka po 5-6mb (napisy końcowe)i cały sezon bardzo ładnie mieści się na 2 płytach dvd
PZDR Y
Napisano 16.06.2005 - |07:30|
PEACE
Napisano 30.06.2005 - |22:28|
Mam problem z SubEdit Playerem-ogldalem SGA i wszystko bylo ok do odcinka HOME od ktorego SEP (ale nie tylko, winamp tez sie buntuje) odtwarzacz nie chce wyswietlic dalszych epizodow i rzuca czyms takim " Generator klas Classfactory nie moze dostarczy zadanej klasy. Avitag:XVID".
Nie mam bladego pojecia o co chodzi wiec gdyby ktos moglby mi cos doradzic bylbym wdzieczny...
Napisano 30.06.2005 - |22:51|
Witam po dosc dlugiej nieobecnosci!
Mam problem z SubEdit Playerem-ogldalem SGA i wszystko bylo ok do odcinka HOME od ktorego SEP (ale nie tylko, winamp tez sie buntuje) odtwarzacz nie chce wyswietlic dalszych epizodow i rzuca czyms takim " Generator klas Classfactory nie moze dostarczy zadanej klasy. Avitag:XVID".
Nie mam bladego pojecia o co chodzi wiec gdyby ktos moglby mi cos doradzic bylbym wdzieczny...
A próbowałeś zainstalować najnowsze kodeki do xvida ??
Napisano 30.06.2005 - |23:04|
Napisano 01.07.2005 - |02:44|
Napisano 01.07.2005 - |13:49|
no niby jest zainstalowane.i dalej nic. ani SEP, ani Bestplayer ani nawet ewinamp nie chca odczytac tych konkretnych plikow.Wypadałoby jeszcze zainstalować
Napisano 01.07.2005 - |16:46|
wez ty moze do mnie przyjedz i wtedy pogadamy:DAlbo pliki są uszkodzone
a na powaznie-dorwalem taki tutorial
http://www.cdrinfo.p...y/artykul_w.php
ID=20030308201450&nrstrony=1
czy jest sens zrobic taki zabieg, czy sa lepsze sposoby?
Napisano 03.07.2005 - |12:36|
Mam taki problem, a raczej znajomy. Mam nagrywarkę stacjonarną Panasonic DMR-E65. Nagrywa sobie na płytkach DVD-RAM. Wszystko ładnie, pięknie jest na stacjonarnym, ale w nagrywarce w kompie nic już nie można zrobić, tzn. nie widać bodajże zawartości płyty. Jego nagrywarka w kompie to LG z możliwością nagrywania DVD-RAM. Teraz nie powiem dokładnie modelu. Jeszcze nie używałem DVD-RAM. Wiecie może, co trzeba zrobić, aby nagraną plytę w stacjonarce można było zobaczyć w kompie?
Pozdrawiam.
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England
Member of SG-NORTH TEAM?
Napisano 07.07.2005 - |20:09|
Pobawilem sie kodekami i mimo,ze wciaz nie jest rewelacyjnie to troche wiecej rzeczy mi wchodzi.
niemniej z SGA wciaz sa problemy-wczesniej Home,Storm i The Eye w ogole nie chcialy odpalic. teraz ruszaja, ale co jakis czas ( w home rzadko, w 2 pozostalych co kilka minut, czasem czesciej) film mi sie stopuje. zeby bylo smieszniej SEP dalej liczy jakby film szedl do przodu. wtedy musze pokombinowac z przesuwaniem filmu i na chwile jest ok. rzeczy z tej samej plytki u innych chodzily normalnie.
Mial ktos tak?
Napisano 07.07.2005 - |20:29|
Spróbuj na kompie mieć tak: Xvida, ffdshow, 3vix, + jeszcze oggds i ac3
przy tych kodekach każdy film i serial powinien ci ruszyć.
Jeśli to jeszcze nie pomogło doinstaluj Subedita z codeckpackiem [ale uwaga często zdaża się że wtedy wyskakują jakieś problemy]
Np tak jak twój wcześniejszy z identyfikatorem klas sprzed kilku postów.
Sam nie wiem czemu ale dzieje się tak pomimo najnowszego xvida]
Jednakże wracając do tematu. Czesto pomaga wywalenie wszystkich kodeków i zainstalowanie tylko powyższych które podałem.
Co do przycinania się filmu może warto też zainstalować filtr divx antifreeze.
Wszystko znajdziesz na www.underpl.org
Aha domyślam się że masz wersje atlantisa 350MB PDTV lub 700HQ bo pisałem głównie pod nie.
We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...
Napisano 07.07.2005 - |21:02|
Znowu ja :]
Pobawilem sie kodekami i mimo,ze wciaz nie jest rewelacyjnie to troche wiecej rzeczy mi wchodzi.
niemniej z SGA wciaz sa problemy-wczesniej Home,Storm i The Eye w ogole nie chcialy odpalic. teraz ruszaja, ale co jakis czas ( w home rzadko, w 2 pozostalych co kilka minut, czasem czesciej) film mi sie stopuje. zeby bylo smieszniej SEP dalej liczy jakby film szedl do przodu. wtedy musze pokombinowac z przesuwaniem filmu i na chwile jest ok. rzeczy z tej samej plytki u innych chodzily normalnie.
Mial ktos tak?
Ostatnio pojawił mi się taki sam błąd w SubEdit. ale miałęm plik uszkodzony, któregoś tam bajta, może nawet kilka kilo brakowało i się wysypał, ścianąłem ten sam pli jeszcze raz i działało.
Napisano 07.07.2005 - |21:05|
Napisano 07.07.2005 - |21:06|
nie wszystkie naprawia to fakt ale takie przyblokowane klatki napewno.
We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...
Napisano 07.07.2005 - |21:33|
a na dvd vfixer nie wiele zawalczy....
wynika z tego,ze musze tak sie z tym pieprzyc.szkoda tylko,ze trafilo na jedne z lepszych odcinkow SGA
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych