Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
764 odpowiedzi w tym temacie

#761 GreyFox

GreyFox

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 05.04.2013 - |22:14|

Cassandra została na ziemi, ponieważ cały jej lud został wybity, nie miała więc gdzie wracać. Pod koniec 2 sezonu SG-1 trafili do najprawdopodobniej dalekiej przyszłości, która zakładała, że ludzkość dzięki wrotom stanie się wysoko rozwiniętą rasą, a urządzenie, którym otworzyła wrota było "ziemską technologią" oczywiście na bazie obcej. Nie pamiętam jak wtedy wrota się otworzyły, ale zakładam, że to technologia bardziej asgardzka. O noxach wiemy znowu, że potrafią zbudować sami wrota, więc teorytycznie wiedzą o wrotach wszystko. Co nie zmienia faktu, że otworzenie wrót bez żadnego urządzenia, a kałuża pojawiła się, że tak powiem "z [beeep]" bylo efektowne ;) Jak widać z większą wiedzą można ominąć efekt wiru, tutaj pojawia się pytanie: Jak powstaje i dlaczego, skoro można go pominąć? Wiem, że bodajże Carter tłumaczyła coś o tym, ale nie wiem gdzie teraz tego szukać.

PS: Nie jest podane do "kiedy" zostali wysłani, jedynie pada zdanie "w daleką przyszłość".

Użytkownik GreyFox edytował ten post 05.04.2013 - |22:24|

• 0

#762 emilzx

emilzx

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 05.04.2013 - |22:26|

Owszem  Cassandra ma  na pewno urządzenie z ziemskiej technologi na  bazie obcej bo asgardczycy pewnie musieli im pewnie dać pilot ten co miał thor a oni na jego podstawie zrobili własną wersję ale mimo wszystko to ziemska technologia.

GreyFox masz rację co do pytania  bo to naprawdę dobre pytanie podejrzewam że lepiej to wygląda bardziej wfektywne niż gdyby sie otwarło tak jak noxowie  albo thor czy cassi otwierali chociaż też nieźle wygląda .

Ps. Zawsze można oszacować ile ma lat chociaż i tak to nie zbyt byłoby dokładne

Użytkownik emilzx edytował ten post 05.04.2013 - |22:29|

• 0

#763 kopernik

kopernik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 12.05.2013 - |10:57|

Witam.

Pomóżcie ustalić tytuł odcinka oraz skąd go pobrać.

Opiszę to, co pamietam.

Płk O'neill wraz ze swym oddziałem ma za zadanie zdobyć jakiś obiekt lub uwolnić zakładników (niestety nie pamiętam dokładnie).

Zaplanowana akcja kończy się fiaskiem, gdyż w założeniu miał to być atak z zaskoczenia, a okazało się, że wpadli w pułapkę.

Czasami, gdy coś nam nie wyjdzie, wtedy myślimy, że gdybyśmy postąpili inaczej (nie popełnili błędu) to wszystko by się powiodło. Tak samo pomyślał O'neill i postanowił ponowić atak. Tym razem z innej strony.

Niestety skutek był taki sam jak za pierwszym razem. Tamci czekali na O'neill'a i jego ludzi jakby znali plan O'neill'a. Takich ataków było kilka. Za każdym razem płk. zmieniał plan ataku, starając się eliminować poprzednie błedy. Mimo to, wszystkie ataki kończyły się porażką.

Użytkownik kopernik edytował ten post 13.05.2013 - |11:38|

• 0

#764 nyslion

nyslion

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoZamość

Napisano 12.05.2013 - |12:42|

Stargate SG-1 [2x04] - The Gamekeeper 

• 1

#765 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 21.05.2013 - |21:58|

Jak widać z większą wiedzą można ominąć efekt wiru, tutaj pojawia się pytanie: Jak powstaje i dlaczego, skoro można go pominąć? Wiem, że bodajże Carter tłumaczyła coś o tym, ale nie wiem gdzie teraz tego szukać.

SG-1 5x14 48 Hours (25:00+ scena w jadalni)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych