Seriale na DVD i Blu-ray
Napisano 07.04.2008 - |21:18|
Napisano 07.04.2008 - |21:31|
Z tego, co widziałem i wyczytałem to właśnie będzie taka książeczka, a nie dvdbox.jedno co mnie martwi to że na plakacie reklamującym GW z rodzina Soprano widziałem napis "film dvd z ksiązka w cenie..." takze moze sie okazac ze zamiast zwykłych dvdboxów uracza nas tym swoim wynalaskiem z kartonu z kilkoma stronami w kolorze ze zdjeciami z serialu...
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 07.04.2008 - |21:49|
Wyraźnie jest napisane choćby w linku do gazety wyborczej który podałem w poście na górze tej strony:
"....Pierwsza książka z płytą DVD trafi do sprzedaży w piątek 18 marca,....."
Także zgodnie z panującą ostatnio modą dostaniemy książkę + płytę.
Użytkownik biku1 edytował ten post 07.04.2008 - |21:51|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 08.04.2008 - |14:09|
Niestety z tego co widzę to serial ten niestety skrócili i zamierzają wydać w Polsce jako jeden film. Nie wiem a może to poprostu dopiero pierwsza płyta?
http://merlin.pl/Mlo...t/2,591783.html
http://www.vivid.pl/...musketeers.html
http://www.bluedvd.p...kieterowie.html
Napisano 08.04.2008 - |16:59|
Pamiętacie serial "Muszkieterowie - nowe pokolenie" (Young Blades) nadawany był chyba przez Polsat i tv 4. Teraz planowana jest premiera tego pod zmienionym nieco tytułem - "Młodzi muszkieterowie". Wydawcą jes SPI.
Niestety z tego co widzę to serial ten niestety skrócili i zamierzają wydać w Polsce jako jeden film. Nie wiem a może to poprostu dopiero pierwsza płyta?
Serial ten był emitowany chyba jeszcze na TVP1, ale głowy nie dam. Co do tego wydania, to moim zdaniem będzie to albo całkowicie nowa produkcja pełnometrażowa z ta samą obsadą, albo "zlepek" odcinków serialu. Trzeba wziąć pod uwagę to, że oryginalny tytuł serialu brzmiał "Young Blades" i powstał w 2005 roku. Ta produkcja którą wyda SPI nosi tytuł "YOUNG MUSKETEERS" i powstała w 2007 roku. Tak więc na 99% nie będzie to serial; trochę szkoda, bo ja klimaty muszkieterów bardzo lubię, a serial "Young Blades" jak dla mnie był całkiem fajny
Użytkownik Inuki edytował ten post 08.04.2008 - |17:00|
Napisano 09.04.2008 - |14:06|
Napisano 09.04.2008 - |14:29|
Co do BSG to aż z ciekawości sobie sprawdziłem ile to by było na nasze i wyszło mi ,że niecałe 100zł. [jeśli się gdzieś nie pomyliłem]
Problem jest tylko taki czy u nas wiedzą, że taka wersja w ogóle wyszła hi hi
Bo to ,że hungary ją ma to nie znaczy ,że u nas będzie choć co najmniej dziwne by było gdyby sami jeszcze raz chcieli robić napisy skoro już mają gotowca.
Użytkownik biku1 edytował ten post 09.04.2008 - |14:30|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 09.04.2008 - |15:17|
Napisano 09.04.2008 - |16:00|
Może wkrótce na naszym rynku DVD ukaże się 1 Sezon "Battlestar Galactica" nakładem TIM Film Studio, który jest dystrybutorem filmów i seriali ze stajni Universal Studios. Skąd te przypuszczenia, pewnie ktoś zapyta, a stąd że 16/10/07 na Węgrzech został wydany właśnie ten sezon, w którym znajdują się polskie napisy (lengyel - polski), ale nie ma lektora, a jak wiemy TIM lubi wydawać seriale z lektorem i napisami tylko w języku polskim + plus oczywiście angielskie audio.
Oczywiście mail do TIM Fuj Studio już powędrował. Jeżeli ktoś jeszcze ma chęć to prosiłbym o wysyłanie do nich zapytania o BSG, ponieważ ja jakiś czas temu kulturalnie na nich nakrzyczałem za polskie wydanie "Herosów", tak więc nie wiem, czy nie dodali mnie do "czarnej listy"
Napisano 09.04.2008 - |16:19|
Napisano 09.04.2008 - |16:45|
Na tej samej stronie co "BSG" są do kupienia wszystkie pełnometrażowe ekranizacje "Star Trek" w wersjach 2-płytowych z polskimi napisami. I co ciekawe "Pierwszy Kontakt" posiada także lektora.
Z tego co pamiętam, to u nas "Pierwszy kontakt" również był z lektorem, ale głowy nie dam, bo akurat tej części nie zdążyłem kupić
Napisano 09.04.2008 - |17:00|
Ku mojemu zdziwieniu wysłali przesyłkę kurierem (UPS) chociaż zapłaciłem jak za przesyłkę pocztą i dzięki temu doszła do mnie w ciągu zaledwie 2 dni (nadali ją w UK w poniedziałek rano).
Zawartość postaram się opisać i wstawić w odpowiednich tematach, ale to potem .
Razem z tą przesyłką doszły do mnie zapowiadane już jakiś czas temu przez miłą panią Agnieszkę z Galapagos gadżety filmowe .
Dostałem dwa kubki (jeden z logiem serialu 'FRIENDS' a drugi reklamujący 'Gilmore Girls').
Razem z nimi dostałem także ulotkę reklamującą wydania firmy Galapagos w cyklu TVnaDVD.
Poniżej wstawiam zdjęcia z tej ulotki z bardziej interesującymi kąskami (z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale robiłem je komórką, bo tymczasowo niczym innym nie dysponuję ) .
Okładka ulotki:
Nowe sezony:
Wydane już seriale:
A teraz, jak dla mnie, bomba wydawnicza (jeżeli oczywiście nie będzie żadnych problemów z wydaniem tego u nas ):
NOWOŚCI WYDAWNICZE GALAPAGOS ZAPOWIADANE NA ROK 2008
Jeżeli w tym roku wydadzą u nas Gossip Girl' , 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles' i 'Chuck' to będą dla mnie najlepszym wydawnictwem na tę chwilę (oczywiście, jeśli nie będą mieli "problemów technicznych" no i nie zrobią takiego 'badziewnego' menu jak w sezonie 3 One Tree Hill ).
Postaram się dowiedzieć, czy te nowości rzeczywiście mają szansę ukazać się ich nakładem w tym roku i dam Wam znać.
W każdym razie teraz jest na co czekać (przynajmniej mam taką nadzieję) .
Użytkownik Klorel edytował ten post 09.04.2008 - |17:32|
Napisano 09.04.2008 - |17:20|
Moja koleżanka choruje na DVD z Nikitą, ale w USA boxy są piekielnie drogie... dlatego będę miała oko na nasze wydanie, może jakieś tańsze dadzą
Użytkownik SliderOh edytował ten post 09.04.2008 - |17:32|
Napisano 09.04.2008 - |17:35|
PS. Ja tez chcę kubeczek z "Przyjaciółmi" Klorel mógłbyś napisać do kogo trzeba się uśmiechnąć w tej sprawie?
Napisano 09.04.2008 - |18:06|
Użytkownik boscorelli edytował ten post 09.04.2008 - |18:09|
Napisano 09.04.2008 - |18:11|
Owszem szkoda , że wciąż brak info na temat dalszego ciągu Supernaturala i Smallvilla.PS. Ja tez chcę kubeczek z "Przyjaciółmi" Klorel mógłbyś napisać do kogo trzeba się uśmiechnąć w tej sprawie?
Co do kubka [itp gadgetów] to "trzeba poprowadzić ożywioną korespondencję z panią z galapagos z szczególnym naciskiem na sugerowanie wydania pewnych seriali oraz pokazania swojej dezaprobaty na temat ich braku.
Jak również wyrażenia swojej opinii , że wobec braku ich na polskim rynku mimo ,że część z seriali już zaczęliśmy kupować polskie wydania zawsze mamy rynki zachodnie."
Tak to w skrócie wyglądało z tego co pamiętam jak mi Klorel pisał.
Pewnie już niedługo w nowych wydaniach Galapagos jak choćby Gilmore Girls znajda się te nowe książeczki.
Podobnie było kiedyś chyba w 2006 kiedy praktycznie w każdym boxie była taka książeczka.
A ja czekam na opis Klorela odnośnie wydania Ghost Whisperer.
Użytkownik biku1 edytował ten post 09.04.2008 - |18:15|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 09.04.2008 - |18:42|
Co do kubka [itp gadgetów] to "trzeba poprowadzić ożywioną korespondencję z panią z galapagos z szczególnym naciskiem na sugerowanie wydania pewnych seriali oraz pokazania swojej dezaprobaty na temat ich braku.
Jak również wyrażenia swojej opinii , że wobec braku ich na polskim rynku mimo ,że część z seriali już zaczęliśmy kupować polskie wydania zawsze mamy rynki zachodnie."
Tak to w skrócie wyglądało z tego co pamiętam jak mi Klorel pisał.
To ciekawe, bo ja takich maili do Galapagos wysłałem dość dużo. Szkoda tylko, że na żadnego nie odpisali A do kogo najlepiej pisać, bo ja korzystałem z oficjalnego maila i formularza kontaktowego. Pytam z ciekawości, bo Galapagos to jedyny dystrybutor, który NIGDY mi nie odpisał i właściwie nie wiem czemu? Warner Home Video też nie odpisywało, a ja przecież im nic takiego nie zrobiłem .
Napisano 09.04.2008 - |19:14|
Użytkownik zis279 edytował ten post 09.04.2008 - |19:16|
Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych