Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#741 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 24.09.2004 - |12:20|

Ja bym się tym zbytnio nie przejął.Myślę,że polskiej reprezentacji przydałyby się wakacje od ligi światowej.W przyszłym roku mamy przecież ME i do tego będziemy się przygotowywać,choć trening w LŚ na pewno by się przydał.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#742 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 26.09.2004 - |19:30|

No to się w ten weekend ładnie spisały krakowskie zespoły. Wisła gromi jak zwykle, a Cracovia wygrała w końcu pierwszy mecz u siebie. Już nie mogę się doczekać przyszłej niedzieli :D będzie się działo. Ale Wisełka raczej nie straci punktów, no chyba że będzie miała ciężki mecz w Gruzji.

Z innych aren sportowych, to zwycięstwo w ostatnim meczu naszych złotek w turnieju eliminacyjnym GP siatkarek :clap: , trochę się bałem meczu z Niemkami, no ale skończyło się na moich obawach. Brawo.
  • 0

#743 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 27.09.2004 - |09:51|

trochę się bałem meczu z Niemkami, no ale skończyło się na moich obawach. Brawo.

Nie było się czego bać.
Oba zespoły wiedziały jaki ma być wynik :D
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#744 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 27.09.2004 - |13:26|

Janas w końcu powoła Frankowskiego. Ale ma wrażenie, że tylko dla uciszenia dziennikarzy i opinii.
  • 0
VeeDee

#745 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 28.09.2004 - |16:45|

Janas w końcu powoła Frankowskiego. Ale ma wrażenie, że tylko dla uciszenia dziennikarzy i opinii.

I prawidłowo....wkońcu Janas udowodni wszystkim,że miał rację nie powołując go do kadry.Dlaczego?Może i strzela bramki dla Wisły,ale większość to wyłożone piłeczki na 3 metr.Franek ma te już 30 lat i to na karierę reprezentacyjną w sumie sporo.Nie twierdze,że gra słabo,ale są młodsi i lepsi.Marcin Żewłakow,Artur Wichniarek.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#746 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 28.09.2004 - |16:55|

I prawidłowo....wkońcu Janas udowodni wszystkim,że miał rację nie powołując go do kadry.Dlaczego?Może i strzela bramki dla Wisły,ale większość to wyłożone piłeczki na 3 metr.Franek ma te już 30 lat i to na karierę reprezentacyjną w sumie sporo.Nie twierdze,że gra słabo,ale są młodsi i lepsi.Marcin Żewłakow,Artur Wichniarek.

co ty rodzina janasa ??? ;]
Widze ze nie bardzo sie orientujesz jakie Franek bramki strzela,z Amica jego brame widziales??? przypuszczam ze nie ,a co do tych Wichniarkow i innych to oni sa duzo bramek nie strzelaja o ile wogle cos strzelili. Pomoc w reprze jest wiślacka ,wiec takie same podonia Tomek moze dostawac.
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#747 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 28.09.2004 - |17:06|

co ty rodzina janasa ??? ;]
Widze ze nie bardzo sie orientujesz jakie Franek bramki strzela,z Amica jego brame widziales??? przypuszczam ze nie ,a co do tych Wichniarkow i innych to oni sa duzo bramek nie strzelaja o ile wogle cos strzelili. Pomoc w reprze jest wiślacka ,wiec takie same podonia Tomek moze dostawac.

Chciałbym,może gdzieś bym w piłę grał :) Franek strzela dużo bramek,ale to nasza Polska Liga.Wichniar może i strzela w sezonie znacznie mniej,ale gra w Bundeslidze.Franek może i ładne strzela,ale kurde on ma miejsce żeby uderzyć.3/4 klubów extraklasy ma za obrońców miernoty.Jak umiesz się znaleźć i kiwnąć to takie brameczki to z zamkniętymi oczami możesz strzelać.Teraz dam ci przykład.

Wisła grała towarzysko z Legią i przegrała 0-4.Legia i Wisła grała w rezerwowych składach.W Wiśle grał Franek i nic nie strzelił.Dlaczego?Nie miał nikogo z pomocników,który by mu zagrał piłę.Wychodzi na to,że Franek strzela jak mu podadzą.Większość jest w naszej lidze takich graczy.Sam Franek nam eliminacji nie wygra.My lepiej inwestujmy w pomoc,bo napastnik tylko nogę dołoży i jest goool.
  • 0

#748 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 28.09.2004 - |17:20|

Napastnik to jest piłkarz na boisku, który dostaje zagranie od kolegów i ma oddać celny strzał. I to Frankowski robi!!! Poza tym jakbyś widział wszystkie gole Frankowskiego to zobaczyłbyś, że strzela gole z takich sytuacji, że 99,99% piłkarzy nawet by nie strzeliło. Potrafi nawet strzelić gola leżąc tyłem do bramki, otoczony przez obrońców. Poza tym jest szybki, przebiegły i zwinny.

Jak umiesz się znaleźć i kiwnąć to takie brameczki to z zamkniętymi oczami możesz strzelać

Tylko, że takich piłarzy mamy dwóch i obaj grają w Wiśle.

Większość jest w naszej lidze takich graczy.

Właśnie widać po tabeli strzelców. Frankowski 12, Żurawski 9............. Dembiński, Rocki 4. (gdzie są super napastnicy legii?)

Frankowski ma w sumie 18 goli i 5 asyst (czyli też umie podawać!).

Użytkownik VeeDee edytował ten post 28.09.2004 - |17:25|

• 0
VeeDee

#749 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 28.09.2004 - |18:41|

Racja jest po obu stronach.Ja nie twierdzę,że Franek jest słaby.Twierdzę tylko,że nas nie zbawi od zła wszelkiego!!!Zmieniamy temat :D

ME: Medal polskiej sztafety!

Marcin Horbacz, Maciej Kacer i Andrzej Stefanek zdobyli we wtorek w bułgarskiej Albenie brązowy medal mistrzostw Europy w pięcioboju nowoczesnym w rywalizacji sztafety.Złoto wywalczyli Węgrzy,a srebro Rosjanie.Polacy znakomicie pływali i biegali, uzyskując w tych konkurencjach najlepsze rezultaty. W szermierce Horbacz, Kacer i Stefanek mieli drugi wynik.Reprezentanci Polski zgromadzili łącznie 5708 punktów, o 28 mniej od Rosjan. Węgrzy zakończyli zawody z dorobkiem 5768 punktów.

Wyniki:

1. Węgry (Adam Marosi, Akos Kallai, Sandor Fulep) 5768 pkt
2. Rosja (Aleksiej Lebiediniec, Paweł Sazonow, Aleksiej Turkin) 5736
3. Polska (Marcin Horbacz, Maciej Kacer, Andrzej Stefanek) 5708
4. Białoruś 5684
5. Litwa 5460
6. Czechy 5404
7. Niemcy 5324
8. Słowacja 5252
9. W.Brytania 5052
10. Gruzja 4940
  • 0

#750 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 30.09.2004 - |15:19|

No to dzisiaj panowie rewanże w Pucharze UEFA.
Trochę smaku zrobił mi artykuł z onetu:

Jeśli Wisła, Legia i Amica awansują dziś do fazy grupowej Pucharu UEFA, za dwa lata w eliminacjach do Ligi Mistrzów niemal na pewno wystartują mistrz i wicemistrz Polski sezonu 2005/2006 – czytamy w „Gazecie Wyborczej”.

Na dodatek zwycięzca ekstraklasy zagrałby od razu w trzeciej, decydującej fazie eliminacji.

Dziś Polska zajmuje w rankingu UEFA 15. miejsce - ostatnie, które daje prawo wystawienia dwóch zespołów w kwalifikacjach do Champions League.

Przy dobrych występach naszych klubów jest szansa np. na wyprzedzenie Izraela, którego drużyny już raczej nie będą punktowały. Dużo trudniej będzie wyprzedzić Ukrainę. W Lidze Mistrzów są Szachtar i Dynamo.

Więc Polskie zespoły nie mogą nie awansować :D . Najtrudniej będzie miała Legia, ale myślę że sobie poradzi.

A oto godziny meczów:
Dinamo - Wisła (godz. 16:45, TVN)
Legia - Austria Wiedeń (godz. 20:15, TVN)
Amica - Ventspils (godz. 18:10, TVN 7)
  • 0

#751 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 30.09.2004 - |15:26|

No to dzisiaj panowie rewanże w Pucharze UEFA...
.... Najtrudniej będzie miała Legia, ale myślę że sobie poradzi

Jesteś niepoprawnym optymistą.
Gdyby nasz zespół grał nawet słabo ale awansował , to jestem Legii w stanie wszystko wybaczyć.
Ale jak zagrają dobrą piłkę i odjadą to niech ich :censored:.
Dosyć mam dobrych, przegranych meczy. (ale obejrzę na bank)
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#752 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 30.09.2004 - |15:39|

Niewątpliwie najlepszym meczem będzie Legia Warszawa-Austria Wiedeń :) Tutaj emocji nie zabraknie,a to dlatego,że Legia będzie musiała zaatakować.Do tego kibice stworzą fantastyczną atmosferę i wg mnie Legia wygra 5-2 :P Więc będzie na co popatrzeć !!!

Wisła za to jedzie do Tbilisi i jeśli strzeli bramkę to awansuje.Nie wierzę w to,że odpadną choć już to pokazali z Valerengą :D

Amica stoi przed znakomita szansą.Ventspilis to nie jest jakiś Real,więc nie powinna mieć problemów,ale....jak zawsze może się trafić słaby mecz :/

Wierzę,że to będzie POLSKI DZIEŃ,ale pod warunkiem,że wszystkie nasze drużyny awansują!!!
  • 0

#753 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 30.09.2004 - |17:51|

Nie wierzyłem, a jednak. :censored: Czas na wielkie zmiany w Wiśle. Tylko Kasperczak powinien zostać. Trzeba przerobić obronę i pomoc. Szymek może odejść, co smutne Żuraw też pewnie odejdzie :(

Nic więcej mi się nie chcę pisać.

Teraz mam złe przeczucia, że wszystkie polskie kluby odpadną. Mam jednak nadzieję, że reszcie się uda.

Nie wdawajcie się dzisiaj ze mną w jakąkowiek dyskusję, bo złość i smutek mnie ogarnia.

Użytkownik VeeDee edytował ten post 30.09.2004 - |17:57|

• 0
VeeDee

#754 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 30.09.2004 - |17:52|

Heh, nie bedę tego komentował co zrobiła Wisła, bo bym same :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: powypisywał. :( :( :( :( Nadzieja w LEGII i Amice.
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#755 SZOPEN

SZOPEN

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 111 postów
  • MiastoPolice koło Szczecina

Napisano 30.09.2004 - |17:58|

Zabronić Wiśle występów w pucharach!!! Co roku ten sam blamaż!!!
  • 0
SETI@HOME POLICETEAM
www.policeteam.com

#756 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 30.09.2004 - |18:10|

I gdzie ta Wielka Wisła???Ona jest wielka,ale dla dziadów polskiej ligi...Zagłębia,Polonii,czy Katowic.Smutne,ale prawdziwe.Legia też nie zachwyca,ale dziś uratuje honor polskiej piłki bo Amica też odpadnie.Historia lubi się powtarzać,ale w tym wypadku to Dinamo nauczyło Wisłę grać w piłkę.Sytuacja przypomina mi trochę rok 2002,gdy Wisła rozwalała po koleji każdy dobry europejski zespół.Grali dobrą,skuteczną i bez kompleksową piłkę,tyle że za Wisłą nikt płakać w europie nie będzie.
Wystaczry pogratulować gruzinom i życzyć im jak najlepiej,choć pod koniec meczu do nogi i ręce już im latały.
  • 0

#757 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 30.09.2004 - |18:28|

Tylko chlasnąć się idzie.
Takiego syfu jak ten mecz to już dawno nie widziałem.
Normalnie płakać się chce, że to MISTRZ POLSKI grał :censored:
  • 0

#758 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 30.09.2004 - |18:33|

Na dodatek Wisła nie uczy się na własnych błędach.No bo jak się myśli,że jest się mistrzem świata i z miejsca powinno się dostać rozgrywki grupowe pucharu uefa to tak się właśnie dzieje :/
  • 0

#759 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 30.09.2004 - |19:42|

Amica przeszła dalej (1:0). Zobaczymy co z Legią.

No i Legia przegrywa 1:0. Strzeli 3 bramki? Po dzisiejszym to nie wierzę już w nic. Wygląda na to, że Amica, która miała osiągnąć najmniej z całej trójki, zaprezentuje się najlepiej.

Zarząd Wisły podał się do dymisji.

------------------
Już 2:0. Co za :censored: dzień. Chyba nie tylko w Wiśle dojdzie do większych zmian.

Użytkownik VeeDee edytował ten post 30.09.2004 - |20:31|

• 0
VeeDee

#760 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 30.09.2004 - |21:55|

Więc Polskie zespoły nie mogą nie awansować  . Najtrudniej będzie miała Legia, ale myślę że sobie poradzi.

Chciałem bardzo przeprosić wszystkich forumowiczów za moje (jak się okazało w rzeczywistości) wygórowane oczekiwania. Z trzech zespołów, awansowała do fazy grupowej "teoretycznie" najsłabsza Amica. Co tu dużo mówić, stan polskiej piłki wrócił do punktu wyjściowego. Jak to jest że zespół chce grać o najwyższe cele, a nie potrafi sobie poradzić z cieniasami. Można zrozumieć że może to się przytrafić raz, ale dwa razy z rzędu (Valerenga rok temu i Dynam teraz), to coś musi być nie tak. Wisłe wiele ale to naprawdę wiele brakuje do dobrego zespołu, bo dobry zespół to jest taki któremu nie idzie ale potrafi osiągnąć swój cel. Mam nadzieję że to nie będzie kropla która przechyli czarę goryczy którą byłoby opuszczenie Wisły przez sponsorów, zawodników, trenera no i właściciela.

Pogrążony w smutku kibic piłkarski.

P.S. Chyba jednak sobie odpuszczę oglądanie polskiej piłki i zostanę przy footballu zagranicznym, wydaje mi się że szkoda czasu i nerwów.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych