Ja w tym momencie na pliku 50/150 mam 10KB/s. Masz może chello?Ja używam BitComet'a i mam podobną sytuację przy pliku gdzie jest 100/8000 [seed/peer] ściągam ok. 5 kB/s . Dzina sytuacja i napewno nie jest to wina firewalla.
PYTANKA TECHNICZNE!!!
Napisano 14.05.2005 - |19:36|
Napisano 14.05.2005 - |20:49|
Nie mam chello, ale nie zalezy to chyba od łącza bo sprawdzałem przed chwilą na serwerze Airsa i sciągałęm ok. 100 kB/s, więc to jest coś związane z torrentem. Najciekawsze, że po zainstalowaniu innego klienta sytuacja się nie polepszyła.Ja w tym momencie na pliku 50/150 mam 10KB/s. Masz może chello?
Napisano 14.05.2005 - |21:09|
Właśnie sprawdzałem BitCometem, niby jest poprawa - po 1.5h speed mam 35KB/s. Ale sytuacja jest cokolwiek dziwna. Mam pytanie - jeśli jakiś plik ciągnąłem Azureusem, ale nie mam jeszcze 100%, jak mogę przestawić na ściąganie za pomocą BitCometa?Nie mam chello, ale nie zalezy to chyba od łącza bo sprawdzałem przed chwilą na serwerze Airsa i sciągałęm ok. 100 kB/s, więc to jest coś związane z torrentem. Najciekawsze, że po zainstalowaniu innego klienta sytuacja się nie polepszyła.
Napisano 14.05.2005 - |21:21|
I w ten sposób docieramy do sedna - potrzebny mi do tego jakiś soft.
Przychodzi wam na mysl jakiś program???
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 14.05.2005 - |21:37|
Spróbuj skopiować pliki z niedociągniętymi plikami Azureusa do katalogu BitCometa i odpalić ten sam torrent w BitComecie, nie przychodzi mi do głowy nic innego. Jeśli miałeś w Azureusie włączoną opcję ściagania przyrostowego to raczej nie da się tego zrobic w ten sposób bo BitComet nie potrafi ściągać przyrostowo.Właśnie sprawdzałem BitCometem, niby jest poprawa - po 1.5h speed mam 35KB/s. Ale sytuacja jest cokolwiek dziwna. Mam pytanie - jeśli jakiś plik ciągnąłem Azureusem, ale nie mam jeszcze 100%, jak mogę przestawić na ściąganie za pomocą BitCometa?
Napisano 15.05.2005 - |08:40|
Napisano 15.05.2005 - |16:08|
Ja mam problem takiej natury ze chce sie dowiedziec czy da sie wrzucic sezon DVDrip ktory ma 26 odcinkow po 350mb cos ponad na 2 plyty DVD. ??
z gory dzieki !!
Napisano 15.05.2005 - |16:31|
mam problemik z d-linkiem 624 (a moze z łączem?) a mianowicie chce podzielic łacze które posiadam na da kompy stacjonarny i laptopka(radiowo) wic zapodałem sobie d-linka 624 i za grzyba po skonfigurowaniu nie mam wyjscia poza moje 2 kompy, Mam łacze ze stałym IP i administrator sprawdza mac adres karty d-link ma mozliwość kopiowania mac adresu wiec nie w tym problem, sam d-link jest sprawny bo sprawdzałem na łaczu w firmie i wszystko działa a w domu ni huhu. Moze ktos sie już z tym spotkał.
To co we mnie niezniszczalne trwa!
Teraz staje twarzą w twarz z Tym który jest!
Jan Paweł II
Napisano 15.05.2005 - |16:52|
Witam nie wiem czy dobrze pisze i w tym miejscu ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi.
Ja mam problem takiej natury ze chce sie dowiedziec czy da sie wrzucic sezon DVDrip ktory ma 26 odcinkow po 350mb cos ponad na 2 plyty DVD. ??
z gory dzieki !!
http://forum.gwrota....topic=1672&st=0
Poczytaj ten temat, tu masz odpowiedzi co z tym zrobić.
->1019<-
Napisano 16.05.2005 - |09:46|
Napisano 23.05.2005 - |08:57|
Zainstalowalem sobie Firefoxa najnowszego pare dni tamu no i wsztyko piknie smiga ino ze nie mam flesha i wyskkuje mi okinoko ze moge sobie doinstalowac no wiec klikam i instalacja sie nigdy nie udaje
Poszedlem dlej i wchodzie na strone producenta zeby sciagnac i zainstalowac reczenie i znowu to samo nie moge sciagnacinstalki klikajac w ten guziczek Ma ktos jakis pomsyl zeby to obejsc :>
PEACE :>
Napisano 23.05.2005 - |23:25|
1. Jakim programem można masowo zmieniać rozdzielczość plików? Muszę zrobić miniatury do tapet, są one w rózej rozdzielczości, a chcę żeby wszystkie miniatury miały 200 pikseli szerokości.
2. Powiązane z 1. Czym masowo zmienić nazwę plików? Bo te miniatury mają się nazywać jak tapeta z dodaną końcówką "mini".
pozdrawiam
->1019<-
Napisano 24.05.2005 - |19:16|
ACDSee, najlepiej wersja numer 5, wyższe wersje wydają mi się już kompletnymi kombajnami. A z tą "piątką" można sobie poradzić w 5 minut.1. Jakim programem można masowo zmieniać rozdzielczość plików? Muszę zrobić miniatury do tapet, są one w rózej rozdzielczości, a chcę żeby wszystkie miniatury miały 200 pikseli szerokości.
Tylko i wyłącznie Total Commander i jego opcja Narzędzie Wielokrotnej Zmiany (CTRL+M)2. Powiązane z 1. Czym masowo zmienić nazwę plików? Bo te miniatury mają się nazywać jak tapeta z dodaną końcówką "mini".
pozdrawiam
Pozdrawiam.
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England
Member of SG-NORTH TEAM?
Napisano 24.05.2005 - |19:33|
Polecam do tego Pajączka w wersji 5. Jak się domyślam - chodzi o zrobienie galerii na stronie WWW - w Pajączku jest do tego skrypt.Witan.
1. Jakim programem można masowo zmieniać rozdzielczość plików? Muszę zrobić miniatury do tapet, są one w rózej rozdzielczości, a chcę żeby wszystkie miniatury miały 200 pikseli szerokości.
2. Powiązane z 1. Czym masowo zmienić nazwę plików? Bo te miniatury mają się nazywać jak tapeta z dodaną końcówką "mini".
pozdrawiam
Podajesz mu folder źródłowy - docelowy, ustawiasz opcje i naciskasz guzik GO (lub coś podobnego ), a on sam Ci to wszystko zrobi.
Użytkownik Katharn edytował ten post 24.05.2005 - |19:34|
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 25.05.2005 - |08:05|
Mój problem jest taki czy ktoś zna serwery proxy dla Astera ?
Napisano 28.05.2005 - |23:44|
Ostatnio zacząłem nagrywać niektóre moje filmy w formacie DivX (i pochodne) na płyty DVD w oczywistym formacie do otwarzania na kazdym stacjonarnym sprzećie. Robię to dltego, że w końcu odkryłem jak to robić, aby z filmem pojawiały się napisy PL.
Kiedy koduje film na DVD za pomocą programu WinAVI VideoConverter, wszystko wychodzi cacy i jest ok w niecałe 2h. Jednak program ten ma bardzo ograniczone opcje; w zasadzie można nim jedynie film przekodować z DivX na DVD.
W związku z tym postanowiłem pobawić się pod tym Nero, które dostałem na CD do mojej nagrywarki DVD. Opcji jest tu o wiele więcej. Nie tylko można kodowac film na DVD, lecz równierz robić wyczesane menu wraz z podmenu, tapetkami, ikonkami filmu, podkladaną muzyką itp itd. Niestety, nir dość, że kodowanie trwa nawet do 9h(!), to mimo iz obraz i dźwięk są w świetnej jakości i napisy się pojawiają, to video 'niezgrywa' sie z audio (różnica 1-2 sek).
Mam pytanie: czy ktoś z was bawił sie w takie rzeczy, lub chociaz wie co może siędziec nie tak?
Wszelkie sugestie mile widziane. Dzięki.
Napisano 29.05.2005 - |07:17|
Hmmmm, może odinstalui i zainstaluj jeszcze raz Nero? Może z czymś się gryzie?
A i jeszcze jedna rada. Nie lubi Nero jak mu się przeszkadza. Zapuszczaj robotkę na noc.
Napisano 29.05.2005 - |10:03|
Bawię się tak Nero już jakiś czas i problem który opisujesz nie spotkał mnie jeszcze. Przerobiłem tego troszkę. W zasadzie wszystko co ukazuje się z lektorem PL, bo moja luba nie lubi oglądać na 17". Robiłem też parę płytek z teledyskami, dodając menu, rozdziały i też ten problem nie pojawił się.
Hmmmm, może odinstalui i zainstaluj jeszcze raz Nero? Może z czymś się gryzie?
A i jeszcze jedna rada. Nie lubi Nero jak mu się przeszkadza. Zapuszczaj robotkę na noc.
Heh, jakieś szczegóły gdzie to mogę znaleźć. Bo mam Nero Express 6.3.1.11 z całym tym smartem i chyba nie widziałem czegoś takiego.
Użytkownik VeeDee edytował ten post 29.05.2005 - |10:07|
Napisano 03.06.2005 - |18:57|
Ci co ogladali LOSTa i stwierzili ze warto wypalic chyba mają/mieli podobny problem jak ja :]
Pierwsza plyta dvd to 12 odcinkow jak to zawsze bywa.
No i na druga siła rzeczy musi wejsc 13 nawet LOL i TCM robii zabiegi by to sie wcisnelo robiac odcinki troche mniejsze niz 350MB jeden nawet 338MB no ale i tak lipa bo jakos te 13 odcinkow nie chce wejsc
Stwierdzilem ze przytne koncowki tam gdzie jest napis "LOST" no i tu pojawia sie problem bo jak to zrobie to mi sie dzwiek rozjerzdza :/
Oczywiscie uzywam Vitual Duba i chyba czegos mi brakuje w ustawnieach ze tak sie dzieje :/
Pomozecie :>
PEACE
Napisano 03.06.2005 - |20:20|
Eleventh Hour - 10/10
Ghost Whisperer - 8/10
House - 8/10
Two and a Half Men - 8/10
Sanctuary - 7/10
Medium - 7/10
Harpers Island - 5/10
Dollhouse - 6/10
Smallville - 4/10