Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIE ZAPYTAĆ

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
786 odpowiedzi w tym temacie

#741 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 07.10.2008 - |11:50|

A skąd ktoś miałby to wiedzieć? ;) Być może, ale czy na pewno? To zależy jaką teorię na temat możliwości Dymka się wypracuje imho.

(chyba, ze chdzi ci o to czy twórcy ssię na ten temat wypowiadali)

Chodziło mi o to czy twórcy wspominali coś na ten temat?
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#742 Lakshmi

Lakshmi

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów

Napisano 09.10.2008 - |17:21|

Chodziło mi o to czy twórcy wspominali coś na ten temat?

Nie wydaje mi się, ale nie śledzę uważnie wieści podawanych przez twórców.

Mi się wydaje, że to nie był Dymek... a może jednak był? Zniszczył tylko namiot Sawyera i nie wiem, czy czasem Sawyer szukając go nie słyszał tych Szeptów. Ech, zwątpiłam. Nie, to chyba jednak był Dymek :lol:

Ja mam inne pytanie: w 4x2, we flashach Daniela widać kobietę, która pyta go, dlaczego płacze. Nie jest pokazana jej twarz, tak jakbyśmy już ją znali, ale twórcy nie chcieli, żebyśmy ją rozpoznali zbyt szybko. I właśnie, czy to jest Charlotte? Próbowałam porównać ich głosy, ale nic nie wywnioskowałam :huh: Nie wydaje się co prawda, żeby oni znali się przed tą misją, ale może znali sie w innej rzeczywistości, czy jak to nazwać, a możliwe "podróże w czasie" Daniela mają z tym jakiś związek?
  • 0

#743 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 20.10.2008 - |11:37|

1. Łysol, idąc wysadzić łódź podwodną, nie przechodzi przez dźwiękowy płot. To by oznaczało, że twórcy płota nie obawiali się ataku Dymka od strony wody. Znaczy - Dymek omija wodę...?
2. Zgodnie z powyższym - czy Dymek ma/miał możliwość dostać się na "Hydrę"? Bo jakoś wszyscy zapominają, że mamy DWIE wyspy (wiem, wiem, początek sezonu 3 był nudny jak flaki z olejem).
Czy były scenki wskazujące, że Dymek jest w stanie unosić się nad wodą? Czy raczej właśnie woda jest dla niego barierą nie do pokonania?
3. W 04x06 twórcy zdradzili nam, jaki był mechanizm "Czystki" - wytruto wszystkich przy pomocy stacji "Tempest" [Ben swojego ojca zabił osobiście]. Do tej pory praktycznie wszyscy zakładali, że załoga "Swana" przetrwała, z racji oddalenia bunkra i tego, że Othersi niewiele o nim wiedzieli. OK, ale co z "Hydrą"? Bo oddalenie mniejszej wyspy może sugerować, że jeśli ktoś przetrwał Czystkę, to prędzej chyba na "Hydrze", a nie na głównej wyspie.
Dlatego teraz wydaje mi się dziwne, ukrycie się Othersów w "Świątyni" (która może być stacją Dharmy), na głównej wyspie, jeśli napastnicy mają zamiar użyć Stacji "Tempest" (odcinek 04x06). Chyba na "Hydrze" byłoby bezpieczniej :)
4. Czym przewożono miśki z "Hydry" na główną wyspę (m.in. do eksperymentów w "Orchidzie")?
Łódź podwodna odpada, łódź, którą Ben dał Michaelowi - chyba trochę za mała, tak jak i łódka, na którą Othersi porwali Walta w "Exodusie".
Jeśli szkielet znaleziony przez Charlottę jest dowodem na to, że miśka użyto do kręcenia kołem, to w jaki sposób go zatransportowali do lodowej komnaty? Bo z tego, co mi wiadomo, miśki nie łażą po drabinie ;)
No i jak się to ma do filmu instruktażowego dla "Orchida", z którego wynika, że w czasach Dharmy wejście do komnaty z kołem jest zablokowane. A do "krypty" nie należy wkładać metalowych rzeczy :)
5. Miśki, rekiny, delfiny... Misiek był, rekin też, a delfiny wywiało?
Jeśli ktoś opuścił wyspę (na razie nie wnikam kiedy: czy jeszcze za czasów Dharmy, czy już po Czystce) i zabrał delfiny, urodzone w wodach wokół wyspy, jest w stanie na nią wrócić!
6. Czy "Hydra" była tylko stacją zoologiczną, gdzie badano zwierzątka? Bo stoły operacyjne, akwaria i klatki były dla zwierzątek, ale co ma do tego Pokój 23, wyświetlanie psychodelicznych obrazków w trójwymiarze i faszerowanie pacjenta mocno podejrzaną kroplówką (narkotyki?).
7. Instruktaż dla "Hydry" - co zawiera? Bo filmik z Pokoju 23 zawiera zarówno plansze "Bóg cię kocha jak Jacoba", jak i zdjęcia Geralda de Groota oraz Alvara Hanso. A to się mocno kłóci z powszechnym przekonaniem, że Othersi nie są częścią Dharmy (czy też wynikiem jej eksperymentów).
Po Comic Con 2008 chodzi mi po głowie myśl, że filmiki zostały edytowane, że być może nie widzieliśmy żadnego oryginalnego filmiku. Nawet filmik dla "Baraków' jest wątpliwy - Ben mógł przejść pranie mózgu (to by wyjaśniało, dlaczego zachowuje się jak totalny czub).
8. Czy "Szklarnia" to rzeczywiście tylko "przykrywka" dla "Orchida"? Bo ktoś się naprawdę postarał, żeby ją stworzyć, a w tropikalnym lesie można bez trudu ukryć wejście do stacji, bez takiej maskarady. Budowa tak wielkiej "Szklarni" dla zamaskowania wejścia do "Orchida" jest dla mnie totalnie bez sensu - wywalanie pieniędzy w błoto.
Portret rzekomej matki Bena z doniczką anturium i "spowiedź" Eko przed "bratem" na łące wśród kwitnącego anturium - jak dla mnie wyraźne przesłanki, że "Szklarnia" przynajmniej przez jakiś czas służyła celom, dla jakich ją zbudowano - doświadczeniom na roślinkach.

A'propos waszej dyskusji - w jednym z podcastów było, że dzik Sawyera to dzik, nie Dymek :) Aczkolwiek biorąc pod uwagę ile razy twórcy nas okłamali, co do różnych rzeczy, powstaje pytanie - czy należy im wierzyć.

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 20.10.2008 - |12:38|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#744 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 20.10.2008 - |21:11|

1. Łysol, idąc wysadzić łódź podwodną, nie przechodzi przez dźwiękowy płot. To by oznaczało, że twórcy płota nie obawiali się ataku Dymka od strony wody. Znaczy - Dymek omija wodę...?

To może oznaczać, że przystań znajduje się w obrębie dźwiękowego płotka, ale może też oznaczać, że usunęli scenę w której Alex wpisuje kod dostępu na płocie (po coś ją jednak Łysol wziął ze sobą).

2. Zgodnie z powyższym - czy Dymek ma/miał możliwość dostać się na "Hydrę"? Bo jakoś wszyscy zapominają, że mamy DWIE wyspy (wiem, wiem, początek sezonu 3 był nudny jak flaki z olejem).
Czy były scenki wskazujące, że Dymek jest w stanie unosić się nad wodą? Czy raczej właśnie woda jest dla niego barierą nie do pokonania?

Nigdy nie widzieliśmy Dymka przy wodzie. Ba, widzieliśmy go ledwie z niecałe 10 razy i zawsze w dżungli. Co więcej, zawsze na Dark Territorry. A francuzka mówiła, że tylko tam on występuje. Inaczej mówiąc -> brak danych, i nie ma co wyciągać pochopnych wniosków.

3. W 04x06 twórcy zdradzili nam, jaki był mechanizm "Czystki" - wytruto wszystkich przy pomocy stacji "Tempest" [Ben swojego ojca zabił osobiście]. Do tej pory praktycznie wszyscy zakładali, że załoga "Swana" przetrwała, z racji oddalenia bunkra i tego, że Othersi niewiele o nim wiedzieli. OK, ale co z "Hydrą"? Bo oddalenie mniejszej wyspy może sugerować, że jeśli ktoś przetrwał Czystkę, to prędzej chyba na "Hydrze", a nie na głównej wyspie.
Dlatego teraz wydaje mi się dziwne, ukrycie się Othersów w "Świątyni" (która może być stacją Dharmy), na głównej wyspie, jeśli napastnicy mają zamiar użyć Stacji "Tempest" (odcinek 04x06). Chyba na "Hydrze" byłoby bezpieczniej smile.gif

Ci w Hydrze może przeżyli, a może i nie. Zawsze mogli ich wybić później.
A Hydra w przeciwieństwie do Barracks aka Othersville jest kiepskim miejscem do obrony. Barracks mają przynajmniej Dźwiękowy Płotek, a na tej wysepce od hydry to parę betonowych domków i nic więcej. Może stamtąd nie da się dowodzić/zarządzać? To tak jakby pytać po co ludzie ze średniowiecza chronili się w zamkach, skoro mogli uciec w góry...

4. Czym przewożono miśki z "Hydry" na główną wyspę (m.in. do eksperymentów w "Orchidzie")?
Łódź podwodna odpada, łódź, którą Ben dał Michaelowi - chyba trochę za mała, tak jak i łódka, na którą Othersi porwali Walta w "Exodusie".
Jeśli szkielet znaleziony przez Charlottę jest dowodem na to, że miśka użyto do kręcenia kołem, to w jaki sposób go zatransportowali do lodowej komnaty? Bo z tego, co mi wiadomo, miśki nie łażą po drabinie wink.gif
No i jak się to ma do filmu instruktażowego dla "Orchida", z którego wynika, że w czasach Dharmy wejście do komnaty z kołem jest zablokowane. A do "krypty" nie należy wkładać metalowych rzeczy smile.gif

Widzę, że w ponawianiu trzeciego sezonu nie doszłać jeszcze do Stranger in a Strange Land. Tam na końcu jest scenka jak Jack płynie z Benem najpierw małą łódką na dość pokaźny prom, a następnie na tym promie płynie na dziobie wraz z Julią.
Tak więc jak przewozili miśki?
- wersja prawdopodobna - promem. A może mieli i jeszcze inny a potem im zatonął, kto wie :P
- wersja mniej prawdopodobna, ale możliwa - teleportowali miśki na Hydrę. (.... ;) )
Nie wiemy też czy Wyspa ma tylko jedno magiczne kółeczko. Nie wiemy też, czy może w czasach gdy wysyłali miśki (miśka?) na pustynię, to akurat testowali to, ale ponieważ to im przesuwało Wyspę to szybko zrezygnowali i zamurowali przejście (co widać na filmiku). Możliwe też, że wtedy gdy używali tego to rozkuli sobie ten lud i poszerzyli przejście by misiek się zmieścił itd...

5. Miśki, rekiny, delfiny... Misiek był, rekin też, a delfiny wywiało?
Jeśli ktoś opuścił wyspę (na razie nie wnikam kiedy: czy jeszcze za czasów Dharmy, czy już po Czystce) i zabrał delfiny, urodzone w wodach wokół wyspy, jest w stanie na nią wrócić

Miśki były, rekin był.
A delfinach wiemy tylko tyle, że Jack się spytał, czy jego cela służyła do badań nad delfinami, a Juliet powiedziała że tak. Jako, że nieco wcześniej/później stwierdziła, że jest komornikiem, to to co mu powiedziała 'na odczepnego' nie ma większego znaczenia. Może nie było żadnych delfinów...

6. Czy "Hydra" była tylko stacją zoologiczną, gdzie badano zwierzątka? Bo stoły operacyjne, akwaria i klatki były dla zwierzątek, ale co ma do tego Pokój 23, wyświetlanie psychodelicznych obrazków w trójwymiarze i faszerowanie pacjenta mocno podejrzaną kroplówką (narkotyki?).

Może i faktycznie nie była tylko stacją od zwierzątek. Ale równie dobrze Othersi mogli wstawić do jednego z pokojów (23) wyświetlacz i magnetowid...

7. Instruktaż dla "Hydry" - co zawiera? Bo filmik z Pokoju 23 zawiera zarówno plansze "Bóg cię kocha jak Jacoba", jak i zdjęcia Geralda de Groota oraz Alvara Hanso. A to się mocno kłóci z powszechnym przekonaniem, że Othersi nie są częścią Dharmy (czy też wynikiem jej eksperymentów).

A tego to właśnie nie ogarniam. I wydaje mi się faktycznie dziwne.

8. Czy "Szklarnia" to rzeczywiście tylko "przykrywka" dla "Orchida"? Bo ktoś się naprawdę postarał, żeby ją stworzyć, a w tropikalnym lesie można bez trudu ukryć wejście do stacji, bez takiej maskarady. Budowa tak wielkiej "Szklarni" dla zamaskowania wejścia do "Orchida" jest dla mnie totalnie bez sensu - wywalanie pieniędzy w błoto.
Portret rzekomej matki Bena z doniczką anturium i "spowiedź" Eko przed "bratem" na łące wśród kwitnącego anturium - jak dla mnie wyraźne przesłanki, że "Szklarnia" przynajmniej przez jakiś czas służyła celom, dla jakich ją zbudowano - doświadczeniom na roślinkach.

Myślałem raczej o takim motywie, że gdy Othersi doszli do władzy, to usuwali wszelkie bunkry Dharmy. Tak więc Swan został zakryty, Perła zasypana, Arrow 'wyczyszczony' i ukryty w krzaczorach, a np Tempest zostawili tak na wszelki wypadek ( :D ). Orchida nie mieli co oczyszczać, bo jednak kółeczko jest dość istotne. A po co burzyć szklarnię? Jakby zburzyli szklarnię, to spod powierzchni ziemi w środku dżungli wystawała by winda. Tak to przynajmniej Orchid jest ukryty i nikt nie powołany tam się nie dostanie.
A portretu matki Bena nie kojarzę? O co chodzi? I czy jesteś pewien że to pole od Eka to anturia tam są? Nie było żadnego zbliżenia na te kwiatki, ja tam się na kwiatkach nie znam, no ale zaciekawiłaś mnie w tym momencie.
  • 0

#745 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.10.2008 - |09:59|

Nigdy nie widzieliśmy Dymka przy wodzie. Ba, widzieliśmy go ledwie z niecałe 10 razy i zawsze w dżungli. Co więcej, zawsze na Dark Territorry.

Ale już za czasów Dharmy na wyspę dostawano się tylko łodzią podwodną. To by oznaczało, że to jest jedyna bezpieczna droga, inaczej można być zaatakowanym przez Dymek.
Dymek jest w pobliżu Dark Territory, ale można go wezwać "z wewnątrz" Baraków. I tu jest zastanawiające - konstrukcja domu Bena sugeruje, że już w fazie jego budowy wiedziano, co jest "pod spodem" (kamienne drzwi z hieroglifami). A Dharma dała ten dom do zamieszkania zwykłemu cieciowi Rogerowi? Nie wiedzieli?
Sam symbol Stacji "Hydra" jest dość zagadkowy i przez wielu niejednokrotnie kojarzony z... Dymkiem. Nie wygląda, by "Hydra" była główną stacją Dharmy, dlaczego jednak na symbol stacji zoologicznej wybrano zwierzę doskonale symbolizujące właściwości wyspy - zdolność do regeneracji?
BTW - wg mitów Hydra i Cerber to rodzeństwo :) Tak przez przypadek...

Ci w Hydrze może przeżyli, a może i nie. Zawsze mogli ich wybić później.
A Hydra w przeciwieństwie do Barracks aka Othersville jest kiepskim miejscem do obrony.

Jednak dla mnie mimo wszystko większe szanse przeżycia Czystki i szybkiej ucieczki są właśnie z "Hydry", a nie ze "Swana" :) Zwłaszcza, że czymś na "Hydrę" musieli dopłynąć.
A'propos samej stacji, w przeciwieństwie do tych "wyspowych", "Hydra" jest ogromna. Można na niej mieszkać przez jakiś czas - patrz: początek sezonu 3.
I najpierw - całość instalacji dostosowana do prac ze zwierzętami, potem - zmiana i dostosowanie dla ludzi - np. sala w której był operowany Ben. W klatkach dla niedźwiedzi na przycisku jest narysowany nóż i widelec - trochę dziwne, bo zwierzęta kojarzą kolor (i to nie wszystkie), a nie symbol.
Sala, gdzie jest sądzona Juliet - czy kiedyś nie była salą wykładową? Budynek, gdzie w Pokoju 23 Othersi trzymali Karla, mógł być laboratorium?
Osobiście mam wrażenie, że najpierw rzeczywiście prowadzono eksperymenty na zwierzętach, potem ktoś (Hanso, deGrotowie?) wpadł na pomysł eksperymentów na ludziach (główne: psychologia, parapsychologia, inżynieria społeczna; reszta projektów: elektromagnetyzm, meteorologia, zoologia - jako pomocnicze). Stąd doszło do rozłamu w Dharmie, ci co zostali - zamknęli się na wyspie. I zaczęli werbować nowy personel, zmieniać filmiki, itd. Pytanie tylko - kiedy? :)
Delfiny? Jeśli bawiono się na wyspie w eksperyment psychologiczny (sporo przesłanek w serialu), który potem chcieli testować na ludziach, to musieli zaczynać od delfinów. Bo tylko one mają stopień rozwoju mózgu i pofałdowania kory mózgowej zbliżony do ludzkiego.
Instruktaż dla "Hydry"? Po filmiku z Comic Con 2008 bardzo mnie interesuje, bo nie wyobrażam sobie Skośnookiego o Stu Nazwiskach w roli "instruktora" :) A i film ze "Swana" jest wówczas zastanawiający: mógł zostać edytowany, a oryginał zniszczono.
Klucza ze "Swana" należy użyć w razie awarii, gdy pojawią się hieroglify: czy zegar miał coś wspólnego z dawnymi instalacjami? W lodowej komnacie też są hieroglify, przypadek? Dlaczego mechanizm jest zamrożony? Jakoś dziwnym trafem równolegle pokazano nam... zamrażanie bomby przy użyciu ciekłego azotu.
Klucz ze "Swana", o którym nie ma mowy w instruktażu. "Brennan zabrał klucze" na nagraniu z wieży radiowej. A jeśli kręcono kołem, to czy 16 lat z nagrania odpowiada rzeczywistym 16 latom? Historia Francuzki by się bardzo przydała...

Orchida nie mieli co oczyszczać, bo jednak kółeczko jest dość istotne. A po co burzyć szklarnię? Jakby zburzyli szklarnię, to spod powierzchni ziemi w środku dżungli wystawała by winda. Tak to przynajmniej Orchid jest ukryty i nikt nie powołany tam się nie dostanie.

http://en.lostpedia.com/wiki/Eko
Popatrz na fotkę przedstawiającą "spowiedź" Eko przed "duchem" jego brata - te czerwone kwiatki to właśnie anturium.
Portret matki Bena? Dokładniej - portret tajemniczej Blondyny z chomikiem, który wisi w domu Bena na ścianie. Większość widzów się upiera, że najprawdopodobniej jest to Emily. Obok niej jest duża donica z czerwonym anturium.
Orchid - łac. Orchidaceae - Storczykowate - nazwa obejmująca nie tylko Orchidee (Orchis) ale całą wielką gromadę roślinek, w tym pnącza, liany i epifity. W tej fałszywej "Szklarni" pnączy jest wręcz nadwyżka :) A winorośl też jest rośliną pnącą - może jednak wskazówka, że ktoś na wyspie zajmował się roślinkami :) I teraz kontynuuje prace poza wyspą - patrz: brat Campbell i jego wino?
Ani Dharma nie zajmowała się roślinkami, ani Othersi pod wodzą Mrocznego Kuby. Wskazówka, że jednak mamy Trzecią grupę zainteresowaną wyspą?

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 21.10.2008 - |10:01|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#746 Lakshmi

Lakshmi

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów

Napisano 23.10.2008 - |13:07|

Dlatego teraz wydaje mi się dziwne, ukrycie się Othersów w "Świątyni" (która może być stacją Dharmy), na głównej wyspie, jeśli napastnicy mają zamiar użyć Stacji "Tempest" (odcinek 04x06). Chyba na "Hydrze" byłoby bezpieczniej

Nie wydaje mi się. Nie wiemy, jak wygląda Światynia, może to podziemne bunkry, które stanowia zabezpieczenie przed atakiem chemicznym? Zresztą wydaje się, że znajduje się ona w górach, w dżungli, gdzie Othersi mogliby ewentualnie zastawić pułapkę. A Hydra to mała wysepka, gdzie trudniej się ukryć.

Osobiście mam wrażenie, że najpierw rzeczywiście prowadzono eksperymenty na zwierzętach, potem ktoś (Hanso, deGrotowie?) wpadł na pomysł eksperymentów na ludziach (główne: psychologia, parapsychologia, inżynieria społeczna; reszta projektów: elektromagnetyzm, meteorologia, zoologia - jako pomocnicze). Stąd doszło do rozłamu w Dharmie, ci co zostali - zamknęli się na wyspie. I zaczęli werbować nowy personel, zmieniać filmiki, itd. Pytanie tylko - kiedy?

No, ta teoria mi się podoba. Chociaż kto wie, może na Wyspie od początku Dharmowcy poddawali niepokornych praniu mózgu. Ta scena, kiedy mały Ben przybywa na Wyspę, te wieńce z kwiatów, radość i uśmiechy od początku wydawały sie nienaturalne.

A jeśli kręcono kołem, to czy 16 lat z nagrania odpowiada rzeczywistym 16 latom? Historia Francuzki by się bardzo przydała...

Tak... Niby powiedziała Sayidowi przypierwszym spotkaniu, że te 16 lat minęło bardzo szybko. Ale Alex miała 16 lat, więc to chyba rozwiewa wątpliwości.

Czy "Szklarnia" to rzeczywiście tylko "przykrywka" dla "Orchida"? Bo ktoś się naprawdę postarał, żeby ją stworzyć, a w tropikalnym lesie można bez trudu ukryć wejście do stacji, bez takiej maskarady. Budowa tak wielkiej "Szklarni" dla zamaskowania wejścia do "Orchida" jest dla mnie totalnie bez sensu - wywalanie pieniędzy w błoto.

Mi się wydaje, że to ma jakiś sens, budowa szklarni. Rozumiem, że nie wszyscy powinni byli wiedzieć, do czego naprawdę służy Orchidea, więc oficjalna wiadomosć brzmiała: "Budujemy szklarnię!" :)

I tu jest zastanawiające - konstrukcja domu Bena sugeruje, że już w fazie jego budowy wiedziano, co jest "pod spodem" (kamienne drzwi z hieroglifami). A Dharma dała ten dom do zamieszkania zwykłemu cieciowi Rogerowi? Nie wiedzieli?

Właśnie, też tego nie rozumiem. To kto w końcu zbudował te domki? Skoro Dharma, to Roger naprawdę nie powinien tam mieszkać. Zbudowali je Othersi i potem wywalili ich stamtąd Dharmowcy? Na razie najlepiej chyba przyjąć, że to twórcy serialu się pomylili ;)

portret tajemniczej Blondyny z chomikiem, który wisi w domu Bena na ścianie

Dharmowa wersja Damy z Łasiczką XD
A może to nie jest ten sam dom, tylko po czystce Ben się tam przeniósł?

Ani Dharma nie zajmowała się roślinkami, ani Othersi pod wodzą Mrocznego Kuby. Wskazówka, że jednak mamy Trzecią grupę zainteresowaną wyspą?

Oby nie, na tej Wyspie i tak już jet tłok...

Mi nasunęło się nagle kilka pytań:
- czy rozbitkowie na Wyspie (Juliet, James i inni) wiedzą o Oceanic 6? Bo Locke przecież wiedział, ciekawe skąd. I w ogóle jak ją opuścił, skoro przeniosła się nie wiadomo gdzie, a być może, że również w czasie? Przesunął ją po raz kolejny?
- ciekawi mnie też Abadon, podejrzanie dużo wiedział o Johnie w 4x11. Hm, może to jeden z Othersów, który wkręcił się w pobliże Widmore'a? No i Daniel i Charlotte - dlaczego Dan płakał, a Charlotte była tak zainteresowana katastrofą 815? Czyżby o czymś wiedzieli? I dlaczego Czwórka nie była zaskoczona widokiem rozbitków? Zostali poinformowani, że ten samolot rozbił się właśnie tam?
- zastanawia mnie też, czemu Keamy i inni najemnicy pochowali Danielle i Karla. Jeśli nie chcieli zostawiać śladów, nie szybciej byłoby zostawić ich w zaroślach?
- nasunęło mi się na myśl, że Charlotta może być córką Bena, skoro prawdopodobnie się tam urodziła, poza tym ma rude włosy, jak Annie :) I wciaż mnie ciekawi, kim była ta kobieta, z którą rozmawiał Dan w swoich fb.

Ech, jeszcze tyle czasu do 5 sezonu :)
  • 0

#747 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.10.2008 - |13:50|

Oby nie, na tej Wyspie i tak już jet tłok...

Obawiam się Lakshmi, że jest Trzecia grupa, bo Jubilerka, brat Campbel, Isaac czy Jackowa Tajka od tatuaży za nic w świecie nie pasują mi ani do Dharmy, ani do tego towarzystwa, co pod wodzą Ryśka Malowane Oczy gania po wyspie.
Nie na darmo nam podali, że oprócz Alvara Hanso jest niejaki Tovard Hanso.
Alvar Hanso
Widmore
Tovard Hanso
Gdzie dwóch się bije... :P

- czy rozbitkowie na Wyspie (Juliet, James i inni) wiedzą o Oceanic 6? Bo Locke przecież wiedział, ciekawe skąd. I w ogóle jak ją opuścił, skoro przeniosła się nie wiadomo gdzie, a być może, że również w czasie? Przesunął ją po raz kolejny?

Nie wiadomo tak naprawdę dokąd "pojechała" wyspa: do przodu, czy do tyłu, np. w czasy Dharmy. To, że Bena wywaliło 10 miesięcy do przodu może być pewną wskazówką.

- ciekawi mnie też Abadon, podejrzanie dużo wiedział o Johnie w 4x11. Hm, może to jeden z Othersów, który wkręcił się w pobliże Widmore'a?

A na jakiej podstawie zakładamy, że Czarny pracuje dla Charlesa? Dla Widmora pracował Keamy i jego banda, natomiast nie jestem przekonana na czyje polecenie Abaddon wysłał "super czwórkę" na wyspę. Równie dobrze "Szef Else" może być też Szefem Abaddona i nie jest to Widmore, którego przecież nie można zabić. Jak na razie tu możemy sobie tylko pogdybać.

- zastanawia mnie też, czemu Keamy i inni najemnicy pochowali Danielle i Karla. Jeśli nie chcieli zostawiać śladów, nie szybciej byłoby zostawić ich w zaroślach?

Dobre pytanie... Tak samo: kto pochował Henry'ego z balonu i jeszcze na grobie mu postawił krzyżyk. Bo na pewno nie Othersi - ich obyczaje pogrzebowe są zdeczka inne (pogrzeb Coleen).

Dharmowa wersja Damy z Łasiczką XD

Zdecydowanie popieram :D
  • 0

#748 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 18.11.2008 - |18:56|

Czy ja dobrze zrozumiałem maila od Dharmy? :|
Kryzys finansowy, szefowie w południowej Ameryce i ogólnie zamykamy TLE?
To najbardziej po...bany mail jaki dostałem w życiu :D :D :D
  • 0

#749 pinki15

pinki15

Szeregowy

• Email
  • 8 postów

Napisano 24.11.2008 - |18:53|

Witam mam takie pytanie nie śledziłem wątku mam 2pytania:
Premiera sezonu ma być w lutym czy w styczniu.
I czy jeśli była taka długa przerwa już nie pamiętam od kiedy ona trwa,i co następuje czy jeśli była taka długa przerwa to reszta odcinków do końca sezonu będzie leciała beż żadnej przerwy i ile ich zostało 16?
  • 0

#750 Lakshmi

Lakshmi

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów

Napisano 02.12.2008 - |16:17|

Hej.
5 sezon zaczyna sie w styczniu. O ile wiem, premiera będzie 21 stycznia, czekają nas wtedy aż 3 godziny z Lost - odcinek podsumowwujący, oraz 1 i 2.

Chodzi Ci o przerwę, jaka miała miejsce w połowie 4 sezonu? Była ona spowodowana strajkiem scenarzystów i miejmy nadzieję, że to już się nie powtórzy.
Nie wiem, ile będzie odcinków.
  • 0

#751 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 02.12.2008 - |19:18|

Nie wiem, ile będzie odcinków.

Chyba 17
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#752 X-lady

X-lady

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 20.02.2009 - |16:38|

Kto pamięta, co mówili bohaterowie (głownie Ben i Locke) o tym, kto dokładnie ma wrócić? Głównie chhodzi mi o to, czy uwzględniali Aarona? Pamiętam, że Locke mówił Sawyerowi "oni wszyscy muszą wrócić" i wymienił tylko 5 z O6. Natomiast świta mi, że Ben mówiąc do Jacka (chyba nad trumną Lockea) wymieniając powiedział "Kate and the baby". Czy tak? Druga rzecz, co mi świta to to, że Jack mówił Benowi: "nie wiem co z Desmondem, co z Frankiem".... Ale Ben jakoś nie zareagował specjalnie, tak?

Użytkownik X-lady edytował ten post 20.02.2009 - |16:41|

• 0

#753 Lakshmi

Lakshmi

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów

Napisano 21.02.2009 - |12:43|

Musiałabym to sprawdzić. A tak z pamięci: dziecko chyba nie było wymienione. Parę odcinków temu Ben mówił do Jacka coś, że "oni wszyscy muszą wrócić". I wymienił: Sayid, Sun, Hugo i "oczywiście Kate" - to ostatnie powiedział patrząc znacząco na Jacka.

Natomiast w finale 4 sezonu, nad trumną Johna, Ben też mówił, że wszyscy muszą wrócić. Jack na to odpowiedział, że Kate nie chce z nim rozmawiać, Hugo jest w psychiatryku, nie wie, gdzie jest Sayid, a Sun go obwinia. Ben na to, że ma kilka pomysłów.

Dokładnie tych rozmów nie pamiętam, ale chyba nie było wspomniane dziecko, ani Des, Frank ani Walt.
  • 0

#754 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 21.02.2009 - |12:45|

Ciekawe czy Ben każąc Jackowi w finale czwartego wziąść trumnę z Lockiem, wiedział już o planie Ms. Hawking? Bo odniosłem wrażenie, że część o trumnie z Lockiem udającym Christiana była skierowana raczej tylko do Jacka.
  • 0

#755 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 21.02.2009 - |12:58|

Dokładnie tych rozmów nie pamiętam, ale chyba nie było wspomniane dziecko, ani Des, Frank ani Walt.

Frank mówił, że to on miał lecieć lotem 815, ale go zastąpił jakiś inny pilot. W locie 316 już się "odkuł" i leciał :rolleyes:
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#756 Lakshmi

Lakshmi

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów

Napisano 27.02.2009 - |20:15|

Po co właściwie ta tygodniowa przerwa po 5x8? :)
  • 0

#757 Riddick27

Riddick27

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 27.02.2009 - |20:27|

Po co właściwie ta tygodniowa przerwa po 5x8? :)

Żeby się sezon za wcześnie nie skończył ;)
  • 0

#758 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 13.03.2009 - |21:20|

Hatak właśnie tłumaczy napisy do 5x09 Namaste.
Widzę też, że na różnych torrentach pojawił się odcinek, ale nikt nie wie czy plik prawdziwy czy nie.

O co chodzi? Jakiś przeciek był? Jakaś stacja przedwcześnie wyemitowała?
  • 0

#759 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 13.03.2009 - |21:34|

Wiesz jaka burza by była gdyby tak było? ;) Nic nie wyciekło spokojnie. :)

Użytkownik Metalfish edytował ten post 13.03.2009 - |21:34|

• 0
...and Justice for All!

#760 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 13.03.2009 - |21:38|

No śmierdzi mi to, ale w takim razie jakie napisy tłumaczy Hatak?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych