Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#721 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 03.04.2008 - |15:19|

Bylem dzis w Empiku... zobaczylem Bonanze w doysc przystepnej cenie i Blade Runnera (5dvd) za 250(sic!) zl....

#722 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 03.04.2008 - |20:48|

Zmienione zostały również daty wydań USA drugich sezonów PSYCH oraz EUREKA. Oba seriale przesunięto z czerwca na lipiec. Ostateczne daty wydania to 8 lipca 2008 dla PSYCH s2 oraz 15 lipca 2008 dla EUREKA s2 :)
  • 0
Dołączona grafika

#723 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 03.04.2008 - |21:40|

Trochę więcej info o wydaniu "Rodziny Soprano" w Gazecie Wyborczej. Kolekcja startuje 18 Kwietnia, będzie się składać z 28 tomów na których poza epizodami serialu będą też materiały dodatkowe. Cena 1 numeru wraz z Wyborczą to 9.99 PLN, kolejne już 19.99.
  • 0

#724 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 03.04.2008 - |22:14|

Pierwszy topowy serial z górnej półki dodawany do gazety. Ciekawe kto da więcej. Te 28 tomów sugeruje że na płycie będą po 2-3 odcinki. Typowe wydania dla HBO. W ten sam sposób wydano m.in. Rzym czy Kompanię Braci. Na płycie 2-3 odcinki + materiał bonusowy. W przypadku Rzymu jest to wnerwiające: 11 DVD i szukamy jakiegoś dodatku.
  • 0

#725 TheCableGuy

TheCableGuy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 04.04.2008 - |07:53|

Witam
Wiem że to raczej nie jest miejsce na tego typu pytanie ale spróbuję.
Mianowicie od paru miesięcy usiłuję kupić serial The Fresh Prince Of Bel-Air sezon 3 wydanie z polskimi napisami. Niestety we wszystkich sklepach internetowych towar jest niedostępny. Na allegro, ebay-u i świstaku też nie ma tego świetnego serialu.
Więc chciałbym się zapytać czy ktoś może posiada na sprzedaż ten serial lub ma możliwość kupienia gdzieś w sklepie ten super serial. Byłbym wdzięczny za pomoc.
Kontakt e-mail: endriu965@gmail.com
  • 0

#726 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 04.04.2008 - |09:17|

Trochę więcej info o wydaniu "Rodziny Soprano" w Gazecie Wyborczej. Kolekcja startuje 18 Kwietnia, będzie się składać z 28 tomów na których poza epizodami serialu będą też materiały dodatkowe. Cena 1 numeru wraz z Wyborczą to 9.99 PLN, kolejne już 19.99.

Z tego co pamiętam, to wszystkie sezony "Soprano" mają w sumie 30 płyt. W GW ma ich być 28, więc na 100% wydadzą wszystkie odcinki. A te dwie brakujące płytki, to pewnie te na których są tylko materiały dodatkowe ;) . Zobaczę jak będzie wyglądała ta kolekcja pod względem estetycznym i jakie będą dane techniczne wydania; jeżeli dadzą lektora (w co trochę wątpię), to chyba się skuszę. No, ale poczekamy, zobaczymy ;) Orientuje się może ktoś, czy GW daje już jakieś fotki tej kolekcji?
  • 0

#727 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 04.04.2008 - |09:19|

Rzeczywiście CableGuy trudno go teraz dostać, ja ostatnio kupiłem go okazyjnie w Empiku za 19.90, ale w innych Empikach już nie widziałem. Spróbuj zadzwonić do Galapagos, i może u nich bezpośrednio kupisz, kto wie.

Tak Inuki rzeczywiście pełna kolekcja "Sopranos" składa się u nas z 30 DVD, ale w US właśnie jest 28 płyt.

Użytkownik boscorelli edytował ten post 04.04.2008 - |09:30|

• 0

#728 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.04.2008 - |17:05|

Teraz można zobaczyć już jak wygląda okładka do gazetowego wydania Soprano --> http://www.dodatkido...na-soprano.html oraz tutaj ---> http://serwisy.gazet...91,5088039.html

A według tego niebawem bo już 14 kwietnia wyjdzie 2 sezon "Archiwum X" ---> http://www.punkt44.p...x.php?film=5733
A co zabawne o ile się zgadzają sprawy techniczne to nie ma lektora a w wydaniu DeA jest lektor + napisy. LOL :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 04.04.2008 - |17:16|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#729 Benson

Benson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 04.04.2008 - |18:01|

A według tego niebawem bo już 14 kwietnia wyjdzie 2 sezon "Archiwum X" ---> http://www.punkt44.p...x.php?film=5733
A co zabawne o ile się zgadzają sprawy techniczne to nie ma lektora a w wydaniu DeA jest lektor + napisy. LOL :D

"Dodatki: bezpośredni dostęp do scen"
A w DEA dodatki w 2 sezonie były B)
  • 0

#730 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 04.04.2008 - |18:03|

Elo! Mam pytanie/prośbę - czy ktoś mógłby mi kupić 2 sezony How I Met Your Mother (S1+S2 = $57.98) i Supernatural Companion S2 ($10.17, ale ukazuje sie dopiero za 4 dni) na amazon.com? Moge wplacic pieniadze z gory na konto :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#731 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 04.04.2008 - |18:28|

"Dodatki: bezpośredni dostęp do scen"
A w DEA dodatki w 2 sezonie były B)

Nie sugerowałbym się danymi technicznymi z tej strony. Kiedyś nie wiedzieli nawet, ile płyt będzie w wydaniu drugiego sezonu Weeds, a wystarczyło chociażby sprawdzić na stronie dystrybutora. ;) Za to ceny mają czasami bardzo atrakcyjne. :)

#732 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 04.04.2008 - |19:01|

Rydzu, ja mogę... uderz na privka :D
  • 0
Dołączona grafika

#733 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 05.04.2008 - |11:35|

świetnie, że wydają z Gazetą "Rodzinę Soprano", pierwszy tom napewno kupię, zobzczę jak wygląda to wydanie. Jeśli fajne to będę zbierał nadal. :)

Oto kilka zdjęć:

Dołączona grafikaDołączona grafika

Cała kolekcja wg. Gazety Wyborczej przy zamówieniu prenumeraty u nich kosztuje 520 zł (zwykła cena to 559,72 zł).

Użytkownik biku1 edytował ten post 07.04.2008 - |21:52|

• 0

#734 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 05.04.2008 - |12:41|

jeśli tak się ma cenowo wydanie z GW do wydania box, to wybitnie nie brałabym tego z GW... głównie ze względu na to, że to strasznie dużo miejsca zajmuje... ja już upycham jak mogę, ale bez sklecenia regału się nie obejdzie :D Taka kolekcja to praktycznie zabija jedną półkę :D
  • 0
Dołączona grafika

#735 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 05.04.2008 - |13:28|

jeśli tak się ma cenowo wydanie z GW do wydania box

Cena polskiego wydania box kształtuje się w okolicach 900 zł (np. Rodzina Soprano - Box (Sez. 1-6)). Wydanie z GW będzie kosztowało 520 zł (w prenumeracie) lub 560 zł (w przypadku kupowania w kiosku pojedynczych numerów), jednak zajmie tyle miejsca, że chyba nie warto w nie inwestować. Zresztą trzeba poczekać i zobaczyć, jak będzie wyglądał pierwszy numer.

Użytkownik johnass edytował ten post 05.04.2008 - |13:32|

#736 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 05.04.2008 - |14:29|

aaaaaaaa, sorry, no cóż... mój mózg jeszcze nie wrócił z wakacji :D

no 900 a 500 to jest różnica :D
  • 0
Dołączona grafika

#737 Enclave

Enclave

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 06.04.2008 - |12:24|

hah, Kocham Sopranos'ow , nigdy nie moglem sobie pozwolic finansowo na zakup dvd z tym serialem ale teraz jesli wydanie Gazety okaze sie calkiem ok chyba zaczne zbierac , latwiej jest kupic ratami niz calosc ;) wszystko sie okaze po 1 dvd .
  • 0

#738 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 06.04.2008 - |13:15|

Orientuje się może ktoś gdzie można kupić pierwszy sezon "Soprano" w nowej edycji (opakowanie digi-pack)? W większości sklepów jest "nakład wyczerpany", albo stare wydanie (w plastikowych pudełkach). Jedynym sklepem w którym znalazłem nowe wydanie jest dvdmax.pl, ale cena 200zł trochę odstrasza ;)
  • 0

#739 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 06.04.2008 - |13:20|

No i w trakcie dokładniejszego przeglądania (i oglądania) wyszły na wierzch minusy.
Filmy VIII i IX czyli Pierwszy Kontakt, oraz Rebelia nie posiadają polskiego tłumaczenia, jest to dziwne, gdyż X Nemesis już mam.
Płyta z dodatkami do VIII także ma tłumaczenie :/
Za to problemem jest Rebelia, tu nie mam płyty z dodatkami, w pudełku są dwie płyty z filmami:
Dołączona grafika
Myślicie, że mam szanse to reklamować? (mówię o płycie z dodatkami, nie o braku tłumaczenia)

A więc ;) niestety muszę to potwierdzić, że w tych dwóch filmach brak pl napisów. :(
Jednakże jeśli chodzi o o te podwójne płytki z filmami to u mnie jest już wszystko w porządku i jest tak jak trzeba czyli jedna płytka z filmem druga z dodatkami.

Najfajniejsze jest to ,że te 10 filmów kosztowało ok 210 zł , u nas to nie dość ,że cena byłaby SPORO wyższa to do tego już praktycznie nie można kupić tych filmów.

Użytkownik biku1 edytował ten post 06.04.2008 - |21:26|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#740 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 07.04.2008 - |17:52|

Co do Rodziny Soprano, to Sopot jest doslownie oblepiony posterami reklamujacymi tenze serial. :lol: Sama w rzeczy samej juz polazlam do kiosku i poprosilam ,, babcie'' aby mi go odlozyla. :rolleyes: Ostatnio stwierdzilam ,ze bardzo sie rozpuscilam na ,, drodze serialowej''Nie dosc ,ze kupuje juz X files, to jeszcze Przystanek Alaska, Druzyne A a teraz czeka mnie Soprano. Zastanawiam sie, na co jeszcze wydam moje nauczycielska kasiore.. hmm... :o :unsure:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych