Skocz do zawartości

Jericho

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
855 odpowiedzi w tym temacie

#721 titos2k

titos2k

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 13.06.2007 - |22:55|

http://jerichoboard....c4-6073f9ea33fc

tu jest napisane 13-22

to chyba razem 9 a nie 8 ?
  • 0

#722 zorija

zorija

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 20.06.2007 - |10:14|

Serial fajny, choć jestem troszeczkę rozczarowana. Ale i tak cieszę się na te 8 odc.
  • 0

#723 green1990

green1990

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 20.06.2007 - |13:45|

UWAGA UWAGA Jericho Return już 6 lipca w piątek o 21. Brawo dla CBS.
  • 0

#724 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 20.06.2007 - |13:49|

ale to tylko powtórka pierwsze sezonu... a dokładniej drugiej połowy...

edit: jest okładka jest data (25 wrześnie - tydzień wcześniej niż miało być)
http://www.tvshowson...cfm?NewsID=7513

ps pisze The First Season, czyli ani nie pełna seria ani nie pełny sezon.. ciekawe....

Użytkownik Toudi edytował ten post 20.06.2007 - |14:11|

#725 titos2k

titos2k

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 20.06.2007 - |15:26|

ps pisze The First Season, czyli ani nie pełna seria ani nie pełny sezon.. ciekawe....

w sumie powinni napisać "The Almost First but Definitely Last Season" :lol:
  • 0

#726 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 20.06.2007 - |15:44|

jak już to:
"The Definitively First but Almost Last Season" :>

#727 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.06.2007 - |18:34|

Tak na marginesie to wkurzające jest to ciągle kasowanie dobrych seriali... \

Normalnie człowiekowi się nie chce zacząć oglądać czegoś nowego bo tylko się rozsmakuje w czymś dobrze się zapowiadającym a tu nagle zonk - cancel.

I dziwić się że seriale mają czasem kiepską oglądalność - jak się ma w perspektywie rozgrzebane wątki i dalej sam sobie człowieku dośpiewaj - to się nie ogląda...

Jericho to super serial, miałem nadzieje na ciut więcej niż może ewentulanie 1,5 sezonu...

Ostanio oglądałem Surface - też całkiem całkiem a zakończyli w samym środku i już...

Ehh mam wrażenie że teraz głównie seriale robi się pod dwa typy ludzi - głupich "hamerykanów" dla których cokolwiek bardziej skomplikowanego niż grabie zniechęca do oglądania i pod zółtków - ich żałośnie nudne anime i tym podobne tasiemcowe badziewie... Każdy zbyt ambitny serial nie ma szans - za cięzki dla takich typów...

To tak ad hoc przejęcia MGM przez kitajców i cancel SG-1 - czego im nigdy nie daruję żółtym karyplom... :kropki:
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#728 titos2k

titos2k

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 20.06.2007 - |20:09|

no robi sie pod amerykanów bo to ich telewizja jest :D
nikt nie uwzględnia internetowych widzów z całego świata bo to szara strefa jest.

Prison zgarnął czarnych i wielbicieli hip hopu, LOST trafił do nieco młodszych, CSI zgarneło widzów którzy zatęsknili za serialami z lat 80-90 i wielbicieli Discoverowych czwartków zbrodni :D i tak dalej

Kazdy hitowy serial uderzał w konkretny target. Jericho ma gorzej. Dzieje sie na prowincji. Nie ma tu za dużo wojny ukazanej. Ogólnie troche serial dla nikogo. Jakby tak chcieć się wbiś w środku serialu to nie dałoby rady.

Dla mnie serial jest świetny. A gdy rozpoczeła się wojna z miasteczkiem obok to po prostu zaczął być genialny, a tu brutalnie mi przerwano :censored:

licze teraz na super efekciarskie akcje z czołgiem które mi zrehabilitują moją urazę za tamten zryw :D

btw.
czy wam też przeszło przez myśl że główny bohater Jericha świetnie by sie nadawał do roli Luka Skywalkera ? :D

Użytkownik titos2k edytował ten post 20.06.2007 - |20:11|

• 0

#729 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 21.06.2007 - |08:58|

no robi sie pod amerykanów bo to ich telewizja jest :D
Prison zgarnął czarnych i wielbicieli hip hopu, LOST trafił do nieco młodszych, CSI zgarneło widzów którzy zatęsknili za serialami z lat 80-90 i wielbicieli Discoverowych czwartków zbrodni :D i tak dalej

Hm. Ciekawe ujęcie.Tylko dlaczego prison ma być skierowany do czarnych???? tego nie jarzę. Ale żeby nie było off'u - wcale nie uważam, że Jericho miało się zakończyć na 1 sezonie. Jak dla mnie za szybko TV się poddała. Przecież Invasion - też było oblegana, podobnie i SG, ale jakoś nie wróciło na ekrany, nie wspominając innych seriali. Jak dla mnie to była próba, czy dalej kręcić, czy nie. i niezły bajer :P

Użytkownik jack edytował ten post 21.06.2007 - |08:59|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#730 zorija

zorija

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 21.06.2007 - |09:44|

W pełni się zgadzam. Pełno w TV jakiś kretyństw, które lecą bez końca.

Musisz cytować post który jest wyżej?
/Grinch

Użytkownik Grinch edytował ten post 21.06.2007 - |10:52|

• 0

#731 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 21.06.2007 - |11:48|

Nie rozumiem ?
Dlaczego piszesz, że nie pełny sezon ?
W takim wypadku co oznacza First Season ?
Przecież 1 sezon ma 22 odcinki i wszystkie będą w tym wydaniu :(

Użytkownik psjodko edytował ten post 21.06.2007 - |11:51|

::. GRUPA TARDIS .::

#732 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.06.2007 - |14:11|

Nie rozumiem ?
Dlaczego piszesz, że nie pełny sezon ?
W takim wypadku co oznacza First Season ?
Przecież 1 sezon ma 22 odcinki i wszystkie będą w tym wydaniu :(

@Toudiemu pewnie chodziło to,że nie będą to "wszystkie" odcinki ["....nie pełna seria...."] czyli łącznie z tymi kilkoma planowanymi kończącymi serial.
Przynajmniej ja to tak zrozumiałem.

No i zrobią kolejne wydanie z tymi 8 czy ile tam ma być odcinków a potem kolejne już wszystkie odcinki potem specjalne i tak dalej w celu wyciągnięcia więcej $$$$ ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 21.06.2007 - |14:22|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#733 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 22.06.2007 - |06:33|

@Toudiemu pewnie chodziło to,że nie będą to "wszystkie" odcinki ["....nie pełna seria...."] czyli łącznie z tymi kilkoma planowanymi kończącymi serial.

A to nie będzie oznaczone jako 2 Sezon (z nadzieją na dalsze rozwinięcie) ?

No tak, jak nie wiadomo o co chodzi to pewnie chodzi o pieniądze :)

::. GRUPA TARDIS .::

#734 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 22.06.2007 - |11:46|

mnie chodziło o to, że w USA mają taki zwyczaj pisać The Complete coś tam...
a tego tu nie ma... i to mnie zadziwia...
a całość ma się to tego posta: http://forum.gwrota....s...st&p=238191
bo wówczas była znana data, ale mieli dylemat co napisać.. a teraz jest okładka i w ogóle nie ma tego napisu... i to mnie zadziwia...

#735 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 22.06.2007 - |16:07|

Jerycho, to chyba tak naprawdę jedyny serial ostatnio uratowany przez fanów. O serialach ktore dostały cancel to mozna by mowic bez konca. Zgadzam sie z przedmowcami, ze kiedys, seriale byly dla ludzi, dla rozrywki....a teraz sa dla KASY! Jest kilka dobrych seriali, to fakt, ale teraz liczy sie ogladalnosc, a co za tym idzie kasa. Coraz wiecej ludzi to zauwaza, i coraz mniej sie to ludziom podoba, ale to i tak jest kropla w oceanie produkcji typu M jak Mdłość po amerykańsku i innych badziewnych produkcji, ale to ma najwieksza ogladalnosc.... Jerycho dostalo szanse, ale w tym liscie od stacji bylo wyraznie napisane, ze wszystko zalezy od fanow, aby ogladalnosc byla jak najwieksza.... a to juz nie jest takie proste, my sie nie zaliczyamy do ogladalnosci bo nie miszkamy w USA... tylko zazwyczaj ogladasz film przez torrent.tv :P Juz bez reklam..... Szkoda tylko, ze nie robia chociaz zakonczen tych seriali nawet pół otwartych jak X-Files lub Wojny Rozjemców dla Farscape, albo choc dokrecic te 2 odcinki zamykajace fabule jak w przypadku ostatnio Day Break....
  • 0
Dołączona grafika

#736 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 23.06.2007 - |08:25|

albo choc dokrecic te 2 odcinki zamykajace fabule jak w przypadku ostatnio Day Break....

W przypadku Day Break to nic nie trzeba było dokręcać, bo całość była gotowa. Od 7 odcinka poleciała tylko w sieci i tyle.
  • 0

#737 Foka

Foka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoLublin

Napisano 23.06.2007 - |09:18|

Ludzie pomyślcie jak amerykanie mogą przeżyć że ich piękny kraj jest rozczłonkowany to dla nich tragedia i koniec niecha tego oglądać, za to reszta świata ubóstwia ten serial. Po drugie serial wbrew pozorom nie jest prostym serialem nic nie dzieje sie bez powodu zawsze ma później odniesienie tak jak z ta flaga na samym końcu. Kto widział myślącego klasycznego amerykanca tacy nie istnieją im jest potrzebna papka prosta fabuła jak drut a nie wymyślną. Za 5 lat przy obecnym rządzie albo 10 przy każdym innym Polacy niewiele będą lepsi. Serial Super mało się nie popłakałem jak usłyszałem że nie będzie końca, ale jeszcze będzie przepięknie jeszcze będzie normalnie.
  • 0

#738 Platon

Platon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.06.2007 - |17:46|

Czy spotkał się ktoś tutaj z dokładnym streszczeniem tego serialu albo szczegółowym opisem odcinków ? Zacząłem wczoraj oglądać Jericho, przebrnąłem przez 3 odcinki i mam serdecznie dosyć, za to chętnie bym poczytał co się tam stało i jak się skończyło :D
  • 0
"Now tell me of home Lenier, I've been away far too long. - Pyromania is back." :D

#739 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 24.06.2007 - |17:59|

mały masz ten temat? tu jest WSZYSTKO co było w serialu :)

#740 Platon

Platon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.06.2007 - |19:13|

Tak mało, 30 stron... to już wolałbym przemęczyć się oglądając cały ten serial :) Poza tym zgaduje, że nikt tutaj dokładnie każdego odcinka nie streszczał.
  • 0
"Now tell me of home Lenier, I've been away far too long. - Pyromania is back." :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych